M-am hotarat...........adoptie(66)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dpluhovici spune:

buna fetelor,

Simo te inteleg ca esti suparata si rabufnesti, stim ca sistemul este greoi si lasa de dorit, dar aspirantele au nevoie e incurajare, incurajare pe care poate ai primit-o cand ai fost in postura lor, intelege-o pe Mariaa trece printr-o perioada dificila incredintarea Alexandrei este mai sensibila in acesta perioada, asa ca ......... nu va purtati ca niste copii.
Eu te inteleg foarte bine, am trecut prin momente grele in care simteam ca innebunesc, dar........ cu rabdare si incredere am depasit toate obstacolele si sunt foarte fericita ca ai gasit acesta minune pe nume Antonia. Sa stii ca apreciez ca ne povestesti intamplarile tale, acestea ne ajuta si ne pune in garda foarte mult, dar incearca sa nu fii foarte pesimista. Toate ne dorim acelasi lucru, sa devenim mame, toate suntem intr-o mica- mare masura la fel, asa ca trebuie sa ne sustinem reciproc, nimeni aici nu deranjeaza........... Vreau sa-ti povestesc putin despre noi, la inceput vroiam un copil fffffff mic, normal visam sa fie blond cu ochii albastri, dar pe parcurs am devenit deschisi si ne-am dat seamna ca nu vrem un copil , blond cu ochii albastri, ci vrem un copil care sa ne placa si sa simtim ca este al nostru, si uite asa am ajuns la fetita noastra care este bruneta cu ochii negri si are 4 ani si 10 luni, deci nu este blonda, nu are ochii albastri, dar simtim ca este copilul nostru, si seamna cu noi (eu sunt foarte mandra de ea ca are caracterul meu, putin intepat, si ca seamna cu sotul meu, are obrajori) asa ca eu te sfatuiesc sa fii foarte deschisa chiar daca mergi 400 km, sa privesti copilul, nu idealul tau, si atunci drumul spre fericire o sa fie foarte scurt, sa stii ca Antonia nu este primul copil pe care il vedem, dar ea ne-a atras. Mergi si vezi chiar daca faci sute de km, merita, copilul este total diferit fata de poza, iar la tine o sa infloreasca (vezi poze cu gabi-99, este de vis cea mica, a inflorit).Te astemptam cu sfaturi si abia astept sa citesc ca esti cea mai fericita mamica o sa-ti trimit un PM daca vrei cu judetele care m-au contactat erlativ recent
bun venit fetelor si un drum cat mai scurt catre ingerasi
Mariaa pupici, noi astazi am trimis dosarul pentru incredintare si astept sa vedem cand ne dau termen, te cred ca esti sensibila in acesta perioada, dar intelege-o si pe ea, toate avem nevoie de sustinere si intelegere, chiar daca mai gresim. pupici
aaaaaaaaaa stiu ca fetita noastra a fost vizitata de o familie de pe forum si le multumesc ca ne-au dat noua ocazia acesta, stai ca era sa uit si de "nasica ei" maria_t1971 si tie iti multumim
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Buna,
azi am avut prima sedinta cu parintii la gradinita, a fost super, mi se parea asa ca noi doi (am fost singurii parinti care am venit impreuna) parca stiam ceva in plus fata de ceilalti parinti, n-aveam experienta lor de crescut copilul din prima zi, dar aveam un fel de seninatte si intelepciune a celor carora copilul nu le-a cazut din cer ca un proces automat ci in mod constient, cu "sudoarea sufletului". Evident la un moment dat una din mamici a pomenit ceva de o gradinita si a zis "marog, acolo sunt mai multi copii, si de-aia colorati" ...cred ca mi-a crescut tensiunea la 45 dar apoi m-am calmat si mi-am spus ca poate si eu in trecut mas fi exprimat asa fara sa-mi dau seama si fara sa am vreo intentie rea.....m-am calmat, dar mi s-a strans sufletul... Si acum o sa ziceti ca sunt nebuna: am rugat in sedinta ca una dintre temele abordate la gradi sa fie (daca sunt si ceilalti parinti de acord) faptul ca oamenii sunt de culori diferite si acest lucru este perfect normal, am spus ca fata noastra e adoptata si de etnie, toata lumea s-a prefacut politicos ca nu a auzit ...asa ca la desene animate cand fuge Jerry si ajunge deasupra prapastiei dar el pedaleaza in continuare :)))) Proprietara gradinitei a fost foarte incantat de idee si a spus ca vor aborda tema....

Iar sambata, sambata fetelor a fost cea mai tare zi! am avut slujba aceea ptr copii infiati si am serbat si ziua Violetei (3 ani), am fost 50 de persoane (doar familia si cativa prieteni foarte apropiati, dar asa suntem noi multi) si Violeta a avut o lumanare cu voal Violet, si un tort cu Violet pe care scria "Impreuna pentru totdeauna", a fost superb...Cel mai tare ne-a amuzat ca inainte de slujba preotul ne-a chemat doar pe noi doi in biserica si ne-a tinut un fel de speech a carui intrebare voalata era "voi va dati seama ca e pe bune si pentru vesnicie, da?! " Si toata lumea era foarte impresionata si au plans doamnele invitate, marog, numai eu si sotul meu radeam ca prostii intr-una, ni se parea ca "domne' acum au aflat si oamenii astia ca asta chiar e copilul nostru in fata intregului Univers, haha, ce fraieri, daca ne intrebau pe noi, noi stiam demult."

Va pup!
Sa nu ne mai certam aici pe forum, adoptia e un lucru prea divin sa ne consumam cu de-asta! ..si asta scrie cea mai razboinica mama anti-discriminare si care nu a dat decat o cutie de bomboane de ciocolata pentru cea mai dulce ciocolata din lume !
Ok, unii dintre noi poate nu sunt pregatiti inca cu adevarat pentru adoptie, poate nici ei nu-si dau seama de asta (mama ce nervi ma apucau cand vroiam copil african si se gasea vreun "destept" sa-mi zica ca nu sunt pregatita pentru adoptie, asa-mi venea sa-i zvarl un dos de palma :))) si acum ma gandesc ce dreptate aveau! :)
Iar altii dintre noi sunt in pline chinuri de a-si aduce copii acasa, Doamne asta mi se pare cel mai chinuitor, gandurile: oare daca se intampla ceva si nu mai reusesc, oare daca ma descurc, oare ce-o fi mancat copilul meu in seara asta, etc....
Va imbratisez cu drag si va doresc viata senina si minunata proaspetelor mamici!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Sunt foarte trista....sper ca pina la urma sa imi fac curaj si sa incercam si o adoptie din Etiopia...

Ethiopia still the 4th poorest country in the world making about $160 per family per year. In addition:

One in ten children die before their first birthday
One in six children die before their fifth birthday



60% of children in Ethiopia are stunted because of malnutrition
The median age in Ethiopia is 17.8 years
• 1.5 million people are infected with AIDS (6th highest in the world)
*Half the children in Ethiopia will never attend school; 88% will never attend secondary school

*In the 1980's one million Ethiopians died of starvation

*Some areas still practice female circumcision

*82% of the population survives on less than 1 dollar a day

*Only 24% of households have access to safe drinking water

*Ethiopia’s doctor to children ratio is 1 to 24,000

*Children and family are honored above all else

*1 in 3 people are HIV+, the average life expectancy is 37

Per capita, Ethiopia receives less aid than any country in Africa





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Ma bucur ca s-au spus lucruri din care toata lumea are de invatat.
Cel mai important lucru este ca sunt copii adoptabili si sub 4 ani ; ca nu se merge numai cu spaga.La punctul asta as dori sa fac niste precizari : se merge cu spaga daca intrati intr-un cerc de genul asta....adica daca incepeti si cautati copil prin maternitati si intrati in cercul asta de manipulare,mai rau si sa incercati sa cautati inainte de a avea atestat.Foarte probabil cand cautati in maternitati sa dati banii ca sa gasiti copil, iar DPC-ul de care apartineti sau apartine copilul sa nu va aprobe plasamanetul deci atentie ca s-ar putea sa ramaneti si fara bani si fara copil.Atunci nu e mai bine sa mergeti pe calea dreapta?
O alta chestie la fel de importanta - deschideti-va sufletul si mintea.Criteriile de alegere a copilului care se potriveste cu sufletul vostru nu sunt la fel cu criteriile impuse de societate.Adica chiar daca cu mintea vreti un bebe perfect , grasunel si in parametrii s-ar putea ca puiul vostru sa aiba 5 ani ,sa mearga la gradi, sa iaba mucii pana la genunchi, sa fie plin de bube si cand va vede sa va spuna "tu esti mami".
Nu va limitati posibilitatile!!!!Stiu ca toata lumea vrea copil pana in 2 ani, chiar si cuplurile la a doua tinerete vor bebe.Nu pot judeca lucrul asta dar cand vi se propune sa vedeti un copil si poza nu va spune nimic, plus ca nici nu are varsta dorita,totusi mergeti si il vedeti, poate fi copilul vostru si voi sa "nu vedeti padurea de copaci".Poza unui copil nu reflecta realitatea de cele mai multe ori.Poate fi foarte bine dar la fel poate fi rau.Macar pentru experienta asta nu refuzati sa vedeti un copil.

Simo aici ti-ai facut multi prieteni si o sa-ti mai faci.Nu cred ca te simti vinovata cu nimic si chiar nu e cazul sa crezi ca esti nedorita.Mai gandeste-te

Mariaa mai ai putin si o sa fii mamica

Manuelita si noi am fost amandoi la prima sedinta la gradi

Pentru fetele care vor sa devina mame vreau sa le spun ca nu sunt eroine si ca trebuie sa lupte pentru asta la fel cum au facut-o (sau nu) cu infertilitatea.
Pentru fetele care vor sa faca un act caritabil din adoptie vreau sa spun ca apreciez enorm acest lucru si ma inclin in fata generozitatii lor.E un act minunat sa cresti un copil cu probleme si sa te dedici acestui lucru.

Acum dupa ce v-am innebunit fug la Razvan care cred ca are varicela.Daca e varicela e de rau ca nici eu n-am facut in copilarie.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

Manuelita, felicitari, ai curaj! Bravo tie, ai stofa de 'formator de opinie'. Vei schimba mentalitati, cel putin in cercul de cunostinte prezente si viitoare ale Violetei.

Simo, ma doare sufletul pentru ca esti atat de suparata. Pe vremea cand umblam cu dosarul de atestare, am inteles un lucru: daca apuci sa refuzi prea multi copii (nu stiu ce inseamna 'prea multi' - in unele locuri pot sa insemne si 3) DPC-ul tinte sa-ti puna eticheta de 'pretentioasa' si sa nu-si mai consume resursele cautandu-ti copil.
Sunt convinsa ca sunt si DPC-uri cu oameni cu mult suflet care CRED ca fiecare mamica isi are puiul ei si care cauta copii pentru familii adoptatoare, pana in panzele albe.
Dar, in alta ordine de idei, plasamentul e o solutie (stiu ca mi-ai mai raspuns la ideea asta). Trebuie sa gasesti sectorul sau judetul unde le da voie adoptatorilor sa obtina si plasament. In aceste zone cauta-ti copilul. Stiu ca plasamentul e o cale dificila si spinoasa, dar - cine stie? - copilul tau poate tocmai s-a nascut - de ce sa asteptati un an (sau mai mult) pana cand devine adoptabil? Ca sa ma exprim altfel: nu-ti pierde speranta si credinta si CAUTA-L/O.

Bun venit, aspirantelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

fetelor ce sa mai zic? Va multumesc pentru incurajare.
Sper ca nu am suparat pe nimeni insa eu sunt genul de om care spune lucrurilor pe nume si exact cum mi s-au intimplat.
Ieri AS a noastra mi-a spus ca exista o circulara in sistem care nu mai da voie sa luam copilasi in plasament.I-am spus ca nu cred si de se procedeaza asa.nici un raspuns.
Am spus ca asteptam.De la noi de la sector ne-au arata un singur copilas care nu a fost sa fie al nostru.
Ne gandim ca trebuie sa fie undeva si pentru noi un pui indiferent unde se afla el, ca e in orasul nostru ca e la 1000 de km dar sa fie al nostru.
nu avem pretentii dar sa simtim ca este al nostru.Atat!nu am specificat etnia,ochii,parul etc.am zis ca vrem un copilas normal intre 0-4 ani.
am vorbit cu AS si i-am spus ca asta este decizia noastra si asteptam.Un an, doi cat va fii nevoie.
M-am mai linistit un pic si mi-am promis ca nu ma mai enervez si oricum am invatat multe din aceste experiente nefaste.Poate m-au luat prin surprindere si nu ma asteptam si de aceea m-am infuriat asa.Insa orice experienta de genul asta face parte din viata.
Suntem stresati cu tara asta care merge cum merge,joburile care te solicita la maxim si cred ca e normal sa rabufnesti cand vezi ca nimic nu e cum trebuie.
mariaaa-ti-am trimis un PM .
Voi fii alaturi de voi si ma voi bucura de fiecare in parte atunci cand isi va gasi puiul si poate intr-o zi sa va bucurati si voi pentru mine(sper sa fie cat mai repede)



Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_99 spune:

fetelor...sintem luptatoare...shi tzelul nostru, de a deveni mame, este unul dintre cale mai frumoase tzeluri din lume,care trebuie sa ne intareasca !!! simo_75 - astea se numesc pentru noi "kinurile facerii"....daca potzi sa zimbeshti, fa-o!!! nu am cum sa povestesc detalii, dar ca sa te sustzin moral - k shi pe celelalte fete care inca nu zaresc la orizont implinirea, decit k dorintza- pot spune ca la noi DD s-a aratat, k in poveste, cu micutza pe care o avem in plasament...shi ca am dorit sa ne asumam riscul de a trai momente de incordare - prin procedurile care urmeaza, dar nimic nu e mai important decit sa crezi ca ce e al vostru, va ashteapta......pe buna dreptate, daca va uitatzi in mail, o sa vedetzi micutza care ne aduce soarele in casa mereu a inflorit pur shi simplu intr-o luna de cind o avem acasa......trebuie incredere shi iar incredere...deschidere shi daca tzinem aproape, ne va fi mult mai ushor......mai bine sa ne consumam crizele aici, intre noi, decit sa rabufnim fatza de altzii, care nu ne pricep angoasele...asta e menirea noastra aici, de aia ne-am adunat aici....ca ne dorim sa fim MAME - shi o mama suporta multe pentru copilul ei, nu? !!! va pup shi va iubesc pe toate!!!!

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

nu cred ca se cearta nimeni aici, ca si alte dati ne spunem punctul de vedere, uneori mai placut alteori mai putin placut.
Alexandra are facuta de catre maternala o floricica cu petalele (zilele) cate au mai ramas pana o sa fim impreuna.
De o vreme ne intreaba zilnic la telefon 'dar cand sunt gata petalele sigur vii la mine???'
da, tensiunea e foarte, foarte mare si imi pare rau ca i-am cedat dar am spus ce credeam de mult timp ca trebuie spus.

in fiecare seara nu pot sa nu ma gandesc cati copiii isi asteapta parintii, in van, doar pentru ca sunt maricei :(((
da, si noi ne doream initial mic, cat de mic si de o zi poate...si cand am vazut-o pe Alexandra in prima clipa am zis ca mergem macar pentru inca o experienta, pentru 'calire' si dupa 5 minute simteam cu toti porii ca ea e!
si dintr-un calup de 8 poze (pe care le-am vazut ulterior) poza trimisa la prima prezentare a fost cea mai prost facuta, cu mutrita ei toata o strambatura in care numai copil normal nu parea...cand am vazut si celelalte poze dar mai ales cand am cunoscut-o ne-am dat seama ce gresala faceam daca ne impiedicam de prima poza si nu mergeam pe feelingul nostru!
la asa ceva ma refer cand zic deschide-ti sufletul
simo75, te inteleg si apreciez mult pm-ul mie Asi mi-a spus odata: cand incepi sa te 'agiti' se apropie copilul...la mine s-a cam adeverit...iti doresc din tot sufletul sa se adevereasca si la tine! vezi cati oameni sunt in jurul tau cu o vorba buna pe aici?! cand 3 oameni iti zic ca esti beat, cica trebuie sa mergi sa te culci, e o vorba :) cand fetele care au trecut prin asta ne zic ceva de bine, cred ca n-ar strica sa ne oprim o clipa si sa vedem, o fi bine? o fi rau?
hai, curaj, lasa gandurile negre de-o parte si priveste peste zidul ala de care ziceam acum cateva zile pe aici! eu cred ca ai intrat in ultimul trimestru de 'sarcina'


mamica de Alexandra Ioana nascuta din inima, crescuta in suflet
_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_99 spune:

Manuelita......m-o apucat plinsu ...m-o emotzionat tare de tot - cred ca sint iar intr-o faza foarte emotiva a existentzei mele - speech-ul parintelui shi trairile voastre la ziua Violetei. Sintetzi parintzi minunatzi shi cred ca ar trebui sa itzi valorifici talentul scriitoricesc....eshti un foarte bun narator!

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

Buna dragelor!
Multumim de urari si de buna primire.
Speram ca drumul sa ne fie cat mai scurt.... tutror dorim acelasi lucru.
Cum vine treaba cu depusul cererii si in alte judete??? Adica dupa ce ai atestatul, depui doar o cerere.... electronic (pe site-ul DGASPC) si in alte parti??? in care precizezi ca ai deja atestatul obrinut???
SI inca o intrebare.... dupa ce oti atestatul, cam care e media de timp pana te contacteaza AS sa iti prezinte unul sau mai multi copilasi??? adica sa stiu asa....cu cata energie ma inarmez in asteptarea visului cel mare???

endometrioza, 6IA, 2FIV
si... pornim spre adoptie...

Mergi la inceput