Activitati practice si educative la gradinita
Ce fac copii vostri la gradinita?
Eu una sunt un pic cam nemultumita de activitatile de la gradi si poate astfel imi dati idei pe care sa le transmit subtil educatoarei. La noi orice activitate educativa se concretizeaza intr-o foaie colorata.
De exemplu ce am auzit de la altii:
- se planteaza un copacel sau mai multi in curtea gradinitei;
- la lectia despre legume educatoarea le-a facut salata din legumele folosite in scop educativ pe care apoi au avut voie sa o manance
- au framantat si copt painica la gradi-lectie despre paine de la spic la cum ajunge pe masa noastra
- a crescut fiecare o lalea de la stadiul de bulb pana la floare.
Voi ce activitati deosebite aveti la gradinita????
Raspunsuri
roli25 spune:
Si la noi sunt activitati de genul: ii implica in prepararea micului dejun cand au salata de fructe sau de legume, si ei au framantat aluat pt painica, au activitati de indemanare (decupat, asamblat).
Ar fi bine sa vorbesti cu educatoarea sa afli mai multe despre petrecerea timpului la gradi.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
paisacodruta spune:
Buna,
Noi suntem in grupa mica....
In oraraul educatoarei sunt urmatoarele activitati :educarea limbajului , activitati matematice, cunoasterea mediului , educatie fizica,activitati practice.
E la o gradinita de scoala cu program 8-12 noi ajungem la 9![]()
De la 8-9 se joaca organizat de la 9 incep activitatea:
De ex.
La cunoasterea mediului
--intr-o zi toata gradinita era plina cu frunze uscate ....le-au aruncat in sus sa vada cu cad, le-au studiat , le-au pictat si le-au lipit pe foaie.
-- ieri au mancat :morcovi , ardei, rosii au invatat legumele,culorile lor , gustul , textura ( tari zemoase etc)
Educatia fizica o au la sfarsitul programului:
- fac miscari de brate,
- sar la broastele, merg ca ursul , ca piticul
- danseaza pe muzica
- fac trenuletul
La activitati practice;
-ieri au pictat cu degetele struguri ..era plina toata de acuarele dar ff incantata de creatie![]()
- plastilina : bilute mici bilute mari , frunze mici frunze mari
La educarea limbajului
:- lucru pe planse mari ilustrate
-cantecele
La noi coloratul de include in joaca organizata...
E un site ff bun didactic.ro de unde oricine poate sa "fure" idei ..e de sugerat educatoarei desi nu cred ca nu il stie.
Depinde si in ce grupa este , fiecare grupa are activitatile ei conform varstei
gabitza2005 spune:
Voi participati la Olimpiada Cunoasterii (se face pe tara) care s-a anuntat in gradinite cu inscriere pana pe 27 octombrie.
Are sectiune pentru prescolari.
Oare o fi benefica pentru copii asa mici, ca al meu sigur o sa planga ca nu castiga (el stie tot si se pricepe la toate-in viziunea lui
).
Poate stie cineva amanunte ca eu am citit pe net si subiectele date ca exemplu pentru grupa mijlocie se bazau toate pe povestea "Iedul cu trei capre". Platim taxa, copilul nu stie povestea , nu poate rezolva subiectele si ne-am inscris degeaba. Oare exista o programa?
Educatoarea cred ca stie mai putine decat mine.
Laura25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabitza2005 Voi participati la Olimpiada Cunoasterii (se face pe tara) care s-a anuntat in gradinite cu inscriere pana pe 27 octombrie. Are sectiune pentru prescolari. Oare o fi benefica pentru copii asa mici, ca al meu sigur o sa planga ca nu castiga (el stie tot si se pricepe la toate-in viziunea lui Poate stie cineva amanunte ca eu am citit pe net si subiectele date ca exemplu pentru grupa mijlocie se bazau toate pe povestea "Iedul cu trei capre". Platim taxa, copilul nu stie povestea , nu poate rezolva subiectele si ne-am inscris degeaba. Oare exista o programa? Educatoarea cred ca stie mai putine decat mine. |
Si daca stie subiectul si castiga .. ce castiga? Intreb, pt ca am vazut si la ai mei la gradi afis si nu stiu daca merita sa dau banii. Adica le da ceva, o diploma macar, sau dau 10 RON doar pt ca fac ei 10 intrebari pt copii?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
gabitza2005 spune:
Pe site-ul concursului zic de ceva premii:
-premiul cel mare 4 excursii la Disneyland
- rechizite , jucarii, reviste.....
-pentru toti concurentii cu punctaj maxim -premiu surpriza
sincer si mie imi suna a afacere 10 ron/copil/sectiune(ca au vreo 3 sectiuni)/ gradinita/tara= multi multi bani...
eusunteuasa spune:
http://209.85.129.132/search?q=cache:Ax-zZCaIGCoJ:www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1717833-teapa-evazionista.htm+R%C4%83ducu+Cezar+Nuic%C4%83&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro
Nu stiu daca se deschide linkul. Am dat un simplu search sa vad persoanle de contact de la Olimpiada Cunoasterii si apoi am cautat pe google pe dl. Raducu Cezar-Nuicu.
In afara de ceea ce scrie acolo, totul e tras de par si noi, ca si parinti, cred ca nu e bine sa inghitim totul. La ce fel de olimpiada sa inscriem un copil de 3 ani care are 2 luni de gradi? Haideti sa fim cu picioarele pe pamant!Eu nu spun ca nu avem copii inteligenti, ba extraordinari,dar hai sa nu imbogatim pe altii doar ca ni se da o foaie-drept diploma, ci sa ne mandrim cu ai nostri copilasi pt ceea ce fac si sunt ei zilnic.
Parerea mea...
Laura25 spune:
Eu am avut retineri legat de concurusul asta vazand reactia educatoarei. Adica eu ma uitam pe afis si ea a zis ceva de genul "ei, daca vreti ... concursuri o sa mai fie ..." si a dat din mana a lehamite. Asa ca am inteles ca nu e ceva serios. Daca era ceva organizat ca lumea, sigur ne spunea cu alt ton si in alt fel.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
roli25 spune:
Nu cred ca are ce sa caute la un concurs de genul acesta un copil de 3 ani. Si daca nu castiga, o sa planga cand va vedea ca unii primesc ceva si el nimic. ...la varsta asta treaba lui e sa se joace si sa invete din joc si din comportamentul celor din jurul lui. Are o viata inainte pt competitii.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
gabitza2005 spune:
Doamne ce naiva sunt 

.
O sa-i arat articolul si educatoarei, asa nu mai poate comenta.
Mersi fetelor