copilul e "capacit" de altul...
Raspunsuri - Pagina 3
malla spune:
Am facut repetitii cu Andrei ieri, nu a fost nevoie sa fac decat una singura si sa il pun pe el sa imi exemplifice. Am ramas mirata ce destept e Andrei si ce bine baga pe cap. Numai ca saracul daca nu avea voie sa faca, nu facea.
Sa va spun ce a inteles Andrei de la mine, si a mai bagat si de la el, din top, desigur.
Eu sunt Edi.
Ma prinde de mana, si imi spune cu patos(se vedea saracutul ca avea asta pe sufletel):
- Mai, de ce dai in mine, raule, daca dau si eu in tine? Esti un nesimtit, de atat timp ma bati...D-na M......cuuuuuuuu, uitati, Edi vrea sa ma bata.
Cu nesimtirea nu l-am invatat eu, sincer, a scos-o de la el, dar l-am lasat asa ca poate aude si educatoarea(D-na M......cuuuuuuu) si simte si ea ceva...
Andrei si Adriana
eu_logoped spune:
dar poate mai exista o varianta... in afara de asta cu aparatul: incearca sa le creezi ocazii sa se imprieteneasca, invita-l pe Edi acasa, sau pe amandoi in parc, daca se cunosc mai bine poate se imprietenesc.
probabil ca edi nu a fost invatat cum sa-si managerieze afectele, sau pur si simplu este batut acasa.... dar si el este copil si sigur i-ar prinde bine sa-i intinda cineva o mana.... 
buli spune:
mie nu mi se pare ok sa-l lasi sa zica nesimtit altui copil.
indiferent de motiv, felul in care vorbeste il caracterizeaza pe el si nu pe altul.
toate sentimentele pot fi exprimate si civilizat.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
malla spune:
da, ai dreptate dar sa il auzi ce ii zice Edi copilului meu, ai ramane masca... Andrei saracul de la el cred ca stie:)
Si cred ca am sa il las si pe Andrei sa se descarce ca a acumulat atata frsutrare din cauza acestui copil incat il simt "umflat". E ca un fel de terapie. Bineanteles ca nu are in vocabularul lui acest cuvant si m-am mirat si eu cand l-am auzit, dar cred ca l-a adoptat de la Edi si cred ca asa simte Andrei sa ii zica. Il inteleg si pe Andrei, fie vorba intre noi, la cat a fost de traumatizat de el.
M-am dus azi sa discut cu bunica lui sau mama, indiferent cine il lua de la gradi si ... azi din pacate nu a venit la gradi.
Ma miram de ce Andrei e asa de fericit. M-a durut cand mi-a spus de fapt motivul. Pune-te in locul meu.
Sa il iau pe Edi acasa, sa ma ocup de ei... cam dificil, crede-ma. Timpul nu imi permite, si nu cred ca ar accepta nici ai lui, nu stiu nu mi-am pus problema asta, Stiu sigur ca prietenul lui Edi care se joaca in fata blocului e si el batut de bunica lui Edi. (cand "considera" ea ca trebuie batut).
In fine, nu am timp sa fac terapie cu batausii din clasa copilului meu, nu am timp, crede-ma am o situatie mai deosebita in familie care ma necesita in mai multe locuri. Eu stau pe net, de la lucru, insa acasa sunt numai in miscare, fizic vorbind. Am program de zi si de noapte la lucru - sunt zile in care nu ma odihnesc pentru turele de noapte, dar sa mai ma gandesc sa fac intalniri pentru copii cu probleme... Stiu ca suna egosit dar viata e grea pt toti, imi pare rau pt Edi, dar aici tre sa lucreze educatorul, parintii si eventual cadre specializate...
Eu ma asigur ca Andrei primeste o educatie buna, cat ne tin pe noi(eu si sotul), puterile si cam atat putem face.
Si sa iti mai zic ceva:
M-am cam saturat ca Andrei sa tot ia baiate, nu e prima data cand e capacit. De cate ori ne duceam in trecut la topogan, primea gratuit, pumni in spate, coate, asa numai ca unor copii il vedeau mai mic si mai educat. Asa ca unor copii, nu generalizez, le place sa bata pe altii... din rautate, pur si simplu.
Pana cand m-am hotarat sa stau foarte aproape de el si inainte sa-l capaceasca, se opreau si ma vedeau pe mine, asa mai mare langa el...
Se alegea Andrei cu cateva vorbe de duh, dar macar nu mai primea bataie. Desigur ca eu il intrebam pe respectivul ce i-a facut Andrei de il jigneste, dar... raspunsuri copilaresti de genul: el nu are voie pe topogan... Si mama respectivului sta, priveste, nu spune nimic, de parca ar trebui tot eu sa ma simt vinovata ca copilul el l-a jignit pe al meu.
Sau alta faza: Andrei capacit cu un pumn in spate l-a care mamica copilului, statea si privea. Deci, gata, m-am decis, mi-am adus aminte de toate bataile care le-a mancat Andrei de la diversi copii,
asa ca pas. Nu toti sunt cu probleme, unii o fac din rautate, din egois, din rasfat sau needucare.
Andrei si Adriana
buli spune:
am mai zis si mai devreme. de ce nu incerci sa vorbesti tu cu Edi?
n-am zis cu malitiozitate ce am zis, ci din experienta, eu asa il invat pe copilul meu ca nu e ok sa repete un comportament nepotrivit, pentru ca in felul acesta incepe sa se asemene cu cel pe care nu-l agreeaza.
cred ca in fiecare grupa exista cite un Edi.
Deus spune:
1. il dai la sport, ii creste increderea in sine si capacitatea de a fi mai sigur pe el. Arte martiale, inot, etc
2. vorbesti direct cu Edi si ii spui ca daca mai face asa ceva are probleme cu tine( o sa-mi sara mamici in cap dar asta este, eu nu-mi las baiatul chinui de altii, cand o sa fie mai mare o sa se poata apara , pana atunci acesta este rolul meu)
3. vorbeste si cu alti parinti, cu siguranta mai sunt copii chinuiti, faceti o sedinta cu mama lui Edi si ii explicati care este situatia si ca daca ea nu face nimic veti cere voi conducerii sa faca un izolator pt el.
Saracu Andrei, parca-l vad cum se consuma si-si face scenarii ca intr-o zi o sa-l puna la pct pe Edi. Atata frustrare din cauza unor parinti/educatori fara coloana vertebrala.
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
http://community.webshots.com/user/Deusphoto
malla spune:
pai eu scrisei mai devrem ca fusei azi la gradi si edi nu fuse nicaieri
Azi lipsi de la gradi, spre bucuria copilului meu:)
Ma mai duc si maine, ca aveam de gand sa vb cu el si sa il rog sa nu il mai bata. Sa il rog, si sa ii spun ca daca se mai intampla, am sa ma supar foarte tare pe el. (si nu stiu ce am sa fac, sincer, ca numai gura e de mine
) probabil ca atunci cand ii voi spune asta la Edi, o sa auda si mama lui, sper sa vada ca fac si eu figuri:)
Nu m-am suparat pe tine, buli, stai linistita, ca nu am scris aici ca sa ma supar pe voi ci din contra sa ma ajutati cu idei.
Numai ca scriind, imi adusei aminte de toate "datoriile"... Adica de bataile primite de catre Andrei
Nu sunt o mama posesiva, sau cocolositoare, fac diferenta cand un copil se tamponeaza cu altul, cand cad din greseala, etc, dar cand bataile se repeta, cam stramb din nas.
Andrei si Adriana
buli spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Deus 2. vorbesti direct cu Edi si ii spui ca daca mai face asa ceva are probleme cu tine( o sa-mi sara mamici in cap dar asta este, eu nu-mi las baiatul chinui de altii, cand o sa fie mai mare o sa se poata apara , pana atunci acesta este rolul meu) |
mie mi se pare foarte ok asta pentru ca invata ca are spate si ca e ok sa nu se descurce la toate, are mama/tata care il apara.
mai degraba cred ca ii creste increderea in el in felul asta, decit daca il pui sa se descurce singur si e depasit de situatie.
pur si simplu, emotional, atit poate duce in momentul asta, nu e cazul unei incarcari mai mari.
buli spune:
eu am inteles ca azi voiai sa vorbesti cu bunica lui Edi, care e clar ca nu stie sau nu vrea sa gestioneze ca lumea situatia.
pont (din experienta)
- nu-l ruga frumos pe Edi, explica-i ferm ca tu esti mama lui Andrei, esti mai mare ca el si ca ii este interzis sa se mai atinga de copilul tau.
eu la copiii astia mai zgubilitici le explic ca oricind este unul mai mare ca ei care ii poate pune in dificultate asa ca ...
malla spune:
da Deus, vreau sa il dau la inot... dar nu are varsta, are numai patru ani si ar trebui minim sase. Ca m-am interesat deja.
Da, era stresat, ca bietul copil imi zicea:"Mamii dar nu venii la gradii ca Edi te bate si pe tine, e rau, rau" Dar o zicea cu patos, era afectat, si se vedea clar ca ii era teama pentru mine.
De aceea il inteleg cand a zis Andrei ca ii va spune ca e nesimtit(cand il va mai bate).
Il inteleg sufleteste, nu ca as fii de acord cu acest vocabular.
Andrei si Adriana