copilul e "capacit" de altul...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Copilul tau poate sa rezolve situatia. Invata-l sa ia atitudine, sa stea in fata agresorului, sa se uite in ochii lui, sa-i opreasca mana si sa-i zica ceva pe ton ferm (te gandesti tu la ceva). Repeta acasa, tu esti Edi. Cei agresivi sunt inhibati de atitudinea asta ferma, pe ei ii incurajeaza lipsa de reactie sau dimpotriva o reactie de frica. Invata-l neaparat pt ca nu va fi ultima situatie de felul asta.
Bineinteles ca vorbesti si cu educatoarea, daca nu poate face fata "roag-o" imperativ sa nu-i mai lase impreuna. Macar atat poate sa faca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Da, cred ca solutia corecta e cea data de Tonnia. Adica sa-ti inveti copilul - daca te loveste Edi te pui in fata lui si ii spui "de ce dai in mine? Ti-am facut ceva? Ce ai cu mine? Ti-ar place sa te lovesc si eu?" - poate il sperie pe Edi .
Pe de alta parte educatoarea ar trebui sa fie atenta la toti copii si in caz de conflict sa ii desparta iar "agresorul" ar trebui pedepsit. Cu time-out de 5 min de ex. Sa stea 5 min. singurel sa se gandeasca la ce a facut. Daca nu se poate stabili cine e agresorul si cine e victima mi se pare mai ok sa stea amandoi in time-out 5 min (in locuri diferite ca sa nu se bata iar) decat sa nu se intample nimic. Nu mi se pare deloc ok sa nu se intample nimic in cazul unei batai. Pentru ca si ceilalti din grupa ar putea sa se apuce sa isi care pumni daca e un comportament acceptat si acceptabil ....

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

Multumesc Tonia. Am sa fac repetitii cu Andrei, pe bune. Am lacrimat cand am citit.
Sunt convinsa ca lui Andrei ii va face placere. El nu lua atitudine DIN DORINTA MAMEI LUI SA NU DERANJEZE, SI NICI NU ARE VOIE SA RIDICE MANA ASUPRA ALTUI COPIL, NICI VORBA SA IL BATA.
dar cred ca e de dorit sa riposteze ca sa vada si Edi ca nu e "de mamaliga" si poate impune si putina frica:) Andrei al meu e mai micut dar e tafnos foc.(cand ii dau voi)

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Da, este bine sa afiseze atitudinea sugerata de Tonnia.

Chiar ma gandeam zilele astea la aspectul asta: iti inveti copilul sa nu fie agresiv, dar cum il inveti sa se apere?
Eu i-am explicat lui Matei ca trebuie sa actioneze doar atat cat sa se apere, pe cat posibil fara sa faca rau celuilalt. Adica doar rezistenta, fara atac. Pana acum mi se pare ca se descurca destul de ok. Bine, el da si cu gura "de ce dai in mine? esti rau daca faci asa! Daca dau si eu in tine o sa te doara, sa vezi cum ma doare pe mine. Mamica ta unde e? sa stii ca o pun pe mami a mea sa te zica lu mami a ta si nu se numeste ca sunt paracios, adica ce, tu sa dai in mine? ".... are o gura cat o shura si chiar cred ca o sa-l scoata din multe in viata, pe principiul "daca nu-l convingi, macar sa-l ametesti".

De cele mai multe ori explicatia agresivitatii copiilor se gaseste in familie. Copilul face cu cei mai slabi ceea ce fac adultii din familie cu el: se impune prin forta. Sau e genul de copil Dl Goe, care este lasat sa faca orice, eventual se rade admirativ la toate traznaile, si i se pare normal sa se impuna in orice mod in fata celorlalti.

Insa, dincolo de educarea lui Andrei pentru a rezista agresivitatii, trebuie luat masuri de catre educatoare. Explica-i clar, si sa inteleaga ca e un ultimatum, ca este de datoria ei sa indrepte lucrurile. O idee noua ar fi ca atunci cand Edi este rau, nici un copil din grupa sa nu mai vorbeasca cu el un timp limitat (ca o alta modalitate de time out).
Trebuie discutat cu parintii: nu stiu ce faceti dvs cu el in familie dar aici uite cum se comporta. Asta nu e normal si trebuie lucrat impreuna, educatoare si parinti, pentru a gasi cauza si a indrepta comportamentul copilului. Da-le de inteles ca e in primul rand spre binele lui Edi sa se corecteze, nu doar spre binele celorlalti. Pentru ca la un moment dat, mai devreme sau mai tarziu, va gasi un copil mai tare decat el, si o sa si-o ia urat. Ca doar orice nash isi are nashul.

Si da, pana la urma, daca nimic nu se rezolva, mers la directoare. Nu e deloc ok sa ti se raspunda ca stai, ca de fapt si altii-s altoiti. Daca altii rabda, nu inseamna ca trebe sa rabde si al tau. Si nu-l duci la gradi sa invete violenta, ci sa invete alte lucruri mai utile.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mina
Bine, el da si cu gura "de ce dai in mine? esti rau daca faci asa! Daca dau si eu in tine o sa te doara, sa vezi cum ma doare pe mine. Mamica ta unde e? sa stii ca o pun pe mami a mea sa te zica lu mami a ta si nu se numeste ca sunt paracios, adica ce, tu sa dai in mine? ".... are o gura cat o shura si chiar cred ca o sa-l scoata din multe in viata, pe principiul "daca nu-l convingi, macar sa-l ametesti".

Scuze pentru offtopic... imi place la nebunie Matei al tau

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

rrox3

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu as vorbi direct cu Edi.
i-as spune ca ma deranjeaza ca il bate pe baiatul meu.
nu cred ca o situatie de genul asta poate fi rezolvata exclusiv intre copii, conflictul se poate agrava fara sa-si dea seama si nici u au foarte mare autocontrol.
educatoare pare depasita sau dezinteresata.
asa ca, inainte de directoare, l-as lua frumos pe Edi deoparte si as avea o discutie calma, dar foarte ferma cu el (intre 4 ochi).

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Avem si noi un asetfel de "edi" la gradi. Noi am invatat copilul ca nu trebuie sa bata sau sa impinga, sa agreseze in vreun fel alti copii, fie ei fetite sau baietei. Si venea copilu' zilnic "m-a batut edi", "m-a impins edi", "m-a muscat edi". Am vorbit cu educatoarea si ne-a spus ca e chiar un copil problema, ca s-au plans toti copiii, ca merge la psiholog si mama lui sta zilnic la gradi cu el. Am zis ok, sapt cat a stat mama a fost bine, apoi a reinceput si asta mic al meu era fugarit zilnic de "edi". Pana s-a enervat sotul si i-a zis "pai bine, tati, tu esti de mamaliga acolo?! stai sa te bata ala?! riposteaza si tu, fara sa-l lovesti tare, tine-i piept, tipa la el, impune-te!". Darius, saracul, zice "pai n-ai zis sa nu bat copiii?". Am stabilit atunci ca n-are voie sub nicio forma sa inceapa el scandalul, dar, daca cineva il agreseaza, trebuie sa se apere, nicidecum sa fuga si sa se lase terorizat. In cateva zile s-a rezolvat in mare parte situatia, zicea educatoarea ca atata a tipat Darius la "edi" si l-a admonestat si cand lovea alti copii, ba i-a chemat pe toti la rascoala si s-au unit atunci cand il lovea pe unul dintre ei, ca s-a mai linistit baiatul resp. E clar ca s-a linistit pt ca a vazut ca ceilalti sunt uniti si-l resping prin numar si hotarare, dar cine stie ce-o fi in suletelul lui si ce anume o genera violenta asta si cum si-o exterioriza acum frustrarile.

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Buna fetelor

cred ca am spus povestea asta de cateva ori dar in speranta ca macar o singura persoana rezolva problema cum a fost in cazul nostru...o mai repet o data

Alex baietelul meu(acum are 8 ani) a venit aici in Br , nu stia o boaba portugheza, copii pe-aici sunt f draguti si profesorii la fel si l-au ajutat tare mult, la fel si pe cea mica(care acum face si ea al 2-lea an de gradi)...a facut 2 ani de gradi aici fara absolut nici o problema...toata lumea fericita
Incepe Alex clasa I si acolo o fetitza(de culoare)+prietena ei care-i tinea isonul se tot luau de el ca e strain(desi aici traiesc toate natiile pamantului) Alex invatat de acasa, nu te bati, nu te certi, nu conteaza ce culoare are poate sa fie si verde si albastru e copil incerci sa te intelegi cu el/ea.... si mai ales nu dai sub nici o forma in fete...o ia o data...de doua ori(vine acasa si zice...ce sa fac? sa stau sa tot dea in mine??? zice nu ma doare dar ma enerveaza ...)...la fel i-am spus si eu sa-i spuna fetitei...daca eu te-as bate cum ar fii??? nu-ti dai seama ca-s baiat te pot rani daca dau in tine, bla-bla.... nimik...problema continua(nu in clasa de curs ca sa o vada educatoarea...in pauza...degeaba erau supraveghetorii din recreatie...ca tot se intampla)... plina de nervi intr-o zi...ca romanul ma duc la scoala la o "intalnire anuntzata intre parti" si ma pregateam in mintea mea sa fac un mare scandal parinti/invatatoare/directoare/reclamatii si apare tatal fetitei la aceasta intalnire(noroc ca n-am apucat sa deschid gura ca altfel cred ca-mi doream si in ziua de azi sa se despice pamantul si sa intru in el de rusine) intre toti cei mai sus mentionati...si el zice...ce-ar fii sa ne imprietenim?! sa ne vizitam, sa-si faca mici cadouashe, etc...poate asa nu se mai cearta...sincer...cred ca nici in 1000 de ani nu-mi venea in minte ideea asta...dar va spun...acum Alex si fetita aceea sunt cei mai buni prieteni...la fel de fapt sunt toti din clasa...din momentul acela a inceput un fel de fraternitate intre toti in clasa...invitatii la petreceri, restaurant, iesiri la iarba verde, intalniri in parcul de distractii, gradina zoo, parc...vine cineva cu ideea ce-ar fii sambata sa ne vedem in cutare loc da invitatiile invatatoarei ea le pune in agenda lor de corespondenta si cine poate/vrea vine cine nu...data viitoare
La inceput am fost neincrezatoare si mai mult ma gandeam...bey frate dar ce fac eu aici??? terapie(cu fetitza) pe "coaja" copilului meu? dar a fost cea mai buna solutie, nu izolare, nu pedeapsa, nu cearta,nu dushmani... nu scandal...doar prietenie

numai bine tuturor

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Citat:
citat din mesajul lui adinell

am inteles si stiam ca nu e bine sa ia Andrei bataie, dar veniti va rog cu idei, ca sa i le spun si la educatoare. Nu vreau sa ajung la directoare, sa fac atata caz, ca apoi o sa ia foc educatoarea:)
Idei, as vrea ca sa i le aduc la cunostinta la educatoare...

Adinella

Din pacate cea mai eficienta metoda e amenintarea. Amenintarea educatoarei (evident, politicos dar pe un ton care sa denote seriozitatea) ca, daca nu se iau masuri, te vei intilni cu ea si parintele "batausului" in cabinetul directoarei pt. ca "impreuna sa gasiti rezolvarea". Daca nu-i convine sa fie scoasa la careu, atunci sa faca bine sa gestioneze ea conflictul, nu sa ridice din umeri, asta nu e atitudine de cadru didactic.

Mergi la inceput