copilul e "capacit" de altul...
Buna!
Andrei o cam ia de la un altul, la gradi. Edi, baiatul de care vorbesc, i-ar bate pe toti daca ar putea, insa ceilalti sunt mai mari si scapa.
Andrei al meu(patru ani), e cel mai micut,(e in grupa pregatitoare, desi e primul an de gradi).
Imi spune copilul cand vine acasa ca Edi e rau si iar l-a batut, i-a dat cu masinuta in cap, sau in gat(am citat)...
Am vb. cu educatoarea, a zis ca ea ii face observatii cand face prostii din astea, insa nu are ce altceva sa ii faca, deoarece nu vrea sa vina protv, la ea...
Nici eu nu imi doresc sa il pedepseasca pe Edi, sa il bata sau mai stiu eu ce metode rele, insa va intreb, in aceste cazuri ce se poate face?
Am intrebat-o pe educatoare daca copilul e batut in propria familie de reactioneaza asa... a zis ca ea a intrebat si bunica(ea il aduce la gradi), nu recunoaste ca l-ar bate, desii unii copii spun ca il bate...
Ce pot sa fac in asemenea caz???
Copilul meu e entuziasmat de gradinita, ii place enorm cum nici nu am visat, insa intr-o zi, mi-a zis ca nu mai merge ca iar il bate Edi.
Nu vreau sa se ajunga sa dispretuiasca gradinita din cauza aceasta, sau gradinita pentru el sa fie sinonim cu bataia...
Eu i-am zis la Andrei ca sa nu mai stea in preajma lui Edi, sa-l evite ca sa nu mai primeasca bataie iar raspunsul lui Andrei a fost:"Mami, da el vine tot timpul si se joaca cu masinutele mele". Probabil si Edi a prins o slabiciune pe Andrei, fiind mai mic, si ce jucarii alege Andrei - le vrea si Edi.
Andrei si Adriana
Raspunsuri
szivarvany spune:
Cum adica vine Protv ?
Poi sa-l scoata la time-out, sa-l puna sa stea separat un timp, din`astea, nimeni nu-i cere educatoarei sa bata ea copilul.
Si as vorbi cu bunica si parintii lui.
Fi`mea cand a sarit la harta, a fost scoasa in fata, apoi din clasa si da, mi s-a parut corect. A gresit. Si i-am cerut educatoarei sa nu o scape din priviri, cand se inhaita cu un coleg mereu se ajunge la harta ...
Nu inteleg dc educatoarea nu face nimic ...
-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) &
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
lorellay spune:
nu-mi vine sa cred...noi la cresa am avut probleme cu un "edi" si acum la gradi la fel .un "edi" cam nazdravan...
sigur nu e acelasi "edi" ...
Sorana 
de Diana (10.11.2008) si
Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
malla spune:
lorelay, m-am uitat la profilul tau, am crezut ca suntem colege la gradi:)
Pai, educatoarea, sincer a dat din umeri si mi-a dat de inteles ca exagerez... ca nu il bate pe fiecare zi
si ca nu numai pe el, si pe fetite...
No, ... pai ce treaba am eu cu ceilalti copii, eu am treaba cu al meu - sa nu fie batut.
idei nu avea educatoare, se astepta sa ii dau eu... Cred ca intr-o zi cand ma duc la il iau pe copil de la gradi, o sa ii zic la bunica lui, insa tot degeaba va fii...ca am inteles ca bunica il capaceste de numa pe copil si pe prietenul copilului, cand sunt la joaca.
Andrei si Adriana
szivarvany spune:
Eu as insista la educatoare sa gestioneza violenta si chiar as anunta si directoarea.
Nu aveti curand sedinta cu parintii ?
As pune problema si acolo !
La noi evenimentele sunt rarisime, cand fi`mea e cap de afis la rautati, cand ea e partea vatamata. Insa mereu discutam si cautam solutii impreuna - educatoare - copil - parinte.
Violenta nu e tolerata !
-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) &
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
NU RAMANE INDIFERENT !
gabitza2005 spune:
Am avut aceeasi problema anul trecut cu un baietel care ii "capacea" pe toti , inclusiv pe educatoare (cica i-a dat cu o popica de plastic in cap cat era aplecata).
Am tot discutat cu educatoarea si ea tot spunea ca a luat masuri da ca nu se invata minte deloc copilul ala , ca nu poate fi educat...
Intr-o zi cand il bagam pe fimiu in sala educatoarea era cu noi apare si "nazdravanul" si ii da un pumn in spate lui fimiu. Surpriza educatoarea nu are nici o reactie ,ma enervez il amenint pe "nazdravan" ca o incurca daca se mai i-a de fimiu si sa vina sa-si ceara scuze ca al meu ficior nu i-a facut nimic.
Dupa care m-am luat de educatoare si m-am dus si la directoare.
Nu stiu ce face cu ceilalti copii da pe fimiu nu-l mai bate.
Stiu ca nu-i corect sa mustruluiesti copilul altuia dar intamplarea respectiva a inlaturat orice urma de bunavointa din partea mea.
Asa ca discuta cu educatoarea si intreab-o ce masuri ia impotriva baietelului, daca nu merge asa discuta cu directoarea. Eu cand vreau ceva de la directoare ii sugerez frumos ceva de genul " dumneavoastra aveti mai multa experiente si cunostinte poate ca ar trebui sa stati de vorba cu educatoarea X si sa-i dati niste sfaturi cum sa trateze....(in cazul acesta) problemele care apar cu copii nazdravani" Merge de minune .
malla spune:
am inteles si stiam ca nu e bine sa ia Andrei bataie
, dar veniti va rog cu idei, ca sa i le spun si la educatoare. Nu vreau sa ajung la directoare, sa fac atata caz, ca apoi o sa ia foc educatoarea:)
Idei, as vrea ca sa i le aduc la cunostinta la educatoare...
Andrei si Adriana
szivarvany spune:
Noi avem "izolator" ![]()
E trasa o masuta mai aproape de catedra si sta un singur copil acolo, dupa care se impinge la loc in semicercul clasei si poate primi coleg la masuta
Mare branza am spus eu, dar copiii stiu exact ca cine ajunge acolo a calcat pe bec ![]()
![]()
Pe copiii din grupa ii afecteaza foarte mult si statul singur la o masuta, unde in mod normal stau cate doi, dupa preferinte ...
-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) &
Sela
-------
NU RAMANE INDIFERENT !
grati.ela spune:
Ozi a avut la gradi un copil tare bataus dar ea era mandra ca i-a spus ca o iubeste si nu numai ca nu o bate dar o si apara...copilul a fost consiliat de psiholog dar nu s-a constatat nici o imbunatatire in comportament.
mamitzica spune:
Aici intii de toate ii invata pe toti ca nu se loveste.O data cind am fost sa-l iau erau toti copii la masute si educatoarea vorbea cu ei pentru ca o fata a muscat-o pe o alta.Si li s-a explicat ca asta nu se face,nu e frumos.
Acum la gradi i-a invatat ca fiecare copil are in jurul lui un bubble si daca cineva se apropie prea mult de acest bubble personal i se atrage atentia.
Intii ca educatoarea ar trebui sa faca ceva,nu sa astepte solutii de la tine,iar apoi daca acel Edi o ia in freza de la familie asta stie saracul ca daca esti violent cistigi.Din pacate e o situatie delicata care e greu de rezolvat.
malla spune:
Daca stau sa ma gandesc mai fetelor, copii astia de bat pe altii eu cred ca sunt batuti ca la carte de parinti, eventual bunici, cum e cazul acestui Edi.
Sa stiti ca gandindu-ma la ei, imi pare rau... ei probabil fac ce au invata - sa bata si se si razbuna in acest fel. Bineanteles ca nu sunt de acord cu acest comportament, mai ales cand e altoit al meu copil, insa ma gandeam asa si eu... la ei...saracii ce trairi or avea...
Andrei si Adriana