Daca "patesc" ceva ce se intampla cu copilul!
Daca as pati ceva...intelegeti ce vreau sa spun ce s-ar inntampla cu Codrin?El este legal "al meu"...nu este copilul sotului meu.CUi ar ramane in grija?
Sorana 
de Diana (10.11.2008) si
Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
Raspunsuri
marius spune:
Ce inseamna, este legal al meu, nu este al sotului meu? Detaliaza te rog.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Ayla21 spune:
Sorana, va fi incredintat tatalui biologic. De aceea eu l-am adoptat pe Claudiu.
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...
marius spune:
Asta daca tatal biologic este si totuna cu sotul doamnei la momentul nasterii copilului.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
lorellay spune:
codrin este copilul meu cu un alt barbat.nu am fost casatoriti, l-a recunoscut si codrin ii poarta numele.eu m-am casatorit.dupa casatorie am dechis proces pentru incredintare si domiciuliu copil.copilul sta cu noi, e crescut, educat de noi..eu si sotul meu.
tatal copilului nu mi-a fost niciodata sot
Sorana 
de Diana (10.11.2008) si
Codrin (15.02.2005)
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
Ayla21 spune:
Dar legal este tatal lui, este tatal biologic, este cel trecut in certificatul de nastere al copilului.
Marius, eu nu raspund la intrebartile care i le pui tu Soranei, pt ca raspunde ea, dar eu stiu cat de cat situatia, la un moment dat afandu-ne in situatii asemanatoare.
Nu conteaza daca ai fost sau nu casatorita cu el, ci ca legal el este tatal lui Codrin. Daca Doamne fereste (ce ai si tu acuma?) tu ai pati ceva, legal tatal bilogic este cel in masura sa ia o decizie. Legea i-l va incredinta lui. Sotul tau poate cere copilul, poate inainta proces, dar tatal biologic are drepturile. Doar daca tatal biologic isi da acordul, poate fi incredintat sotului tau.
Marius tu cazul meu si al lui Alex il stii, la fel este si la Sorana.
Codrin este copilul dintr-o relatie anterioara, copil care pe certificatul de nastere are un nume, un tata. Dar care nu se implica.
Tatal care il creste, si sotul Soranei, este doar tatal vitreg. Cui va reveni copilul daca mama ar pati ceva? Legal tatal biologic, nu?
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Viata merge inainte...
lorellay spune:
ce as putea face sa fiu sigura ca nu ajunge la el?sotul meu poate infia (sau nu stiu cum sa spun) copilul dar in continuare copilul sa poarte numele tatalui biologic?(ca nu e de acord sa ne lase sa-l trecem pe numele nostru)
banuiesc o problema grava de sanatate si nu pot sa nu ma gandesc la asta...
Sorana 
de Diana (10.11.2008) si
Codrin (15.02.2005)
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lorellay ce as putea face sa fiu sigura ca nu ajunge la el?sotul meu poate infia (sau nu stiu cum sa spun) copilul dar in continuare copilul sa poarte numele tatalui biologic?(ca nu e de acord sa ne lase sa-l trecem pe numele nostru) banuiesc o problema grava de sanatate si nu pot sa nu ma gandesc la asta... Sorana ![]() de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)Where there's a will there's a way! ![]() www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin] ![]() www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana] |
Nimic, din pacate.
Numele nu este relevant, ci filiatia. Copilul va ramane, in aceste conditii, al tatalui sau.
Daca, Doamne-fereste, se intampla ceva cu tine, el este primul chemat sa ia copilul. Insa, in final, hotararea apartine autoritatii tutelare - daca se va constata ca nu este capabil sa-l creasca se va apela la o alta varianta (familie extinsa, de exemplu). Nu este exclus nici actualul tau sot de la tutela, dar nu va conta inaintea tatalui sau a altor rude.
Sunt foarte multe situatii in care rudele ajung in instanta, fiecare incercand sa demonstreze ca este mai indreptatit decat celalalt. Cea mai trista situatie pe care am vazut-o - ambii parinti prapaditi, iar cele doua randuri de bunici s-au judecat 4 ani pentru copil. In final, hotararea s-a pronuntat in favoarea celor mai tineri, si nu a celor de care copiii erau mai apropiati.
Eu insa te rog sa lasi gandurile negre, mergi la medic, vezi ce-i cu "banuiala", si lupta sa fii sanatoasa si sa traiesti!!
Iti doresc sanatate multa - daca te pot ajuta cu ceva, iti stau la dispozitie!
lorellay spune:
multumesc mult
Sorana 
de Diana (10.11.2008) si
Codrin (15.02.2005)
Ayla21 spune:
Oh, Doamne, Sorana! Ce se intampla? Ma ingrijorezi? Ce probleme ai? Trebuie sa fi tare, sa gasesti solutii sa ramai alaturi de copii tai, oricui ar fi sa ramana, tot tu esti cea mai importanta. Imi pare rau ca treci prin asa ceva.
Sper sa nu fie atat de grav incat sa te gandesti la moarte, intotdeuna trebuie sa existe solutii medicale.
Ce ai putea face? Nu prea multe. Daca nu se ocopua de copil, sau este un tata rau, poti incerca sa dovesti si sa ceri sa fie decazut din drepturi. Dar este foarte greu. In prima faza statul se implica a-l integra in cresterea copilul, ceea ce va va da voua batai de cap. De aceea ii era teama si lui Alex sa faca asta. Poti strange dovezi ca sotul tau se ocupa de copil, ca acte, chitante, ca el plateste, medicul, gradinita, poti avea martori care sa declare relatia lor, dar toate astea sunt subiective.
Il poate infia pe Codrin doar daca tatal biologic este de acord. Trebuie sa isi faca sotul tau dosar de adoptie, si sotul tau cat si tatal natural vor fi consiliati, tatal biologic va da o declaratie legalizata care va fi atasata la dosar, de asemenea in instanta trebuie sa fie prezent si sa declare ca este de acord, si de ce este de acord (de ex la noi a spus ca fiind crescut de mine, este spre binele copilului ca si legal sa fie al meu), apoi dupa sentinta finala, copilul va fi trecut pe numele sotului si va primi numele lui, i se va emite alt certificat de nastere cu numele nou. Dar acceptul tatalui biologic este cheia, fara el... nu prea poti face nimic. Din pacate si daca ii va fi lui incredintat si nu va dori sa se ocupe de copil direct, tot rudele lui, pana la nu stiu ce grad (bunici, matusi, unchi) vor fi luati in considerare inaintea sotului tau.
Cam asta este legea...imi pare rau. Este ceea ce ma dispera si pe mine (desi stiu cat de absurd poate suna ca ma gandeam la asa ceva), pt ca as fi luptat pt Claudiu pana in panzele albe, dar lupta e cu morile de vant. La noi asa a vrut in final Bunul Dumnezeu, ca, poate intr-o secunda de "slabiciune" ea sa inteleaga si sa fie de acord.
Viata merge inainte...
lorellay spune:
multumesc monica draga....parintii mei nu intra nicicum in calcul?
Sorana 
de Diana (10.11.2008) si
Codrin (15.02.2005)