Incepem scoala 2010 -2011 !!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

in clasa Ozanei parintii au propus suma pt fondul clasei: 50ron/an in care a intrat si zugravitul; anul trecut tot 50ron si ne-au ajuns inclusiv pt premii. Sa fim totusi rezonabili, 50ron nu e mult dar 700ron e SF. Poate e totusi numai o legenda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Dati-mi voie sa va contrazic in legatura cu retroproiectorul, DVD-ul &co. Ele exista deja in scoala, macar intr-un singur exemplar care circula prin clase cand este nevoie de mijloace moderne de comunicare.

Insa sunt absolut necesare in predare. Una e sa-i spui copilului la istorie despre greci, asa, la modul abstract, aratandu-i eventual 2-3 materiale si alta e sa faci in power point o prezentare cu imagini/harti/informatii luate de pe net (unde se gasesc din belsug) si sa-i faci astfel intelegerea mai usoara. Retroproiectorul poate fi folosit la orice disciplina.

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Carmena s-au schimbat multe de vremea noastra. Si pana la urma e cumva normal sa fii in pas cu tehnologia. Din punctul asta de vedere vei avea destule surprize. Adica in sensul ca trebuie sa cauti materiale pe net, poate chiar din cls I iar dintr-a II-a cu siguranta; in cls III-a e greu fara o imprimanta color, etc.
Si eu cred ca si noi, parintii, avem pretentii la metode moderne. Ca si fi-mea s-a jucat pe pc cu o chestie de adunari si scaderi cand era la gradi ... doar nu era s-o pun sa le faca pe hartie ....
Fi-mea care se descurga sa-si caute pe net dar nu e in stare sa desneze (adica e total lipsita de talent) a facut deja copy/paste de poze pe net intr-un document pe care apoi l-a tiparit si l-a dat pe post de tema .... Tema era de fapt sa deseneze dar varianta asta cu netul era mai facila si mai si intelegeai ceva
Dar nu e normal sa se stranga bani de la parinti ... ar trebui sa-si cumpere ce le e necesar din banii de la primarie. Ca pana la urma de-aia platim cu totii taxe si impozite.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Ok, in regula cu tehnologia,sunt in parte de acord.Si Stefan are calculator la el in camera si e adevarat, cel putin deocamdata, abilitatile lui de matematica sunt incurajate de jocuri.Sunt si eu de moda veche, si cu siguranta asa este, dar stau si ma gandesc asa, daca la scoala ii explica lectia cu retroproiectorul pentru o imagine mai buna, sa zicem, eu cum il fac sa inteleaga acasa ca cea mai buna cale de a-si dezvolta limbajul este sa citeasca cat mai mult?! Ca mai am si baieti, poate fetele sunt mai docile, dar Stefan e genul "doamna asa a zis...".

De referate descarcate de pe net am auzit si eu destule, asta e generatia viitorului...

Dar cafetiera e indispensabila in clasa 1? Stefan inca nu bea cafea, o fi timpul sa il invat ca va veni si timpul cand va sta cu invatatoarea la cafea?!

Cu banii de la primarie, no comment. Sunt mai usor de convins ca au nevoie de cafetiera decat ca le va cumpara primaria laptop si retroproiector...

Si on topic asa pe puncte, ce calitati ar trebui sa aiba o invatatoare? Hai sa ne expunem asa parerile, sigur avem de invatat. Pentru mine,ar trebui sa fie cam asa pana acum:
- sa aiba intre 35-40 ani - Stefan am observat ca asculta de persoane care au varsta apropiata mie, e mai receptiv sa zic
- sa nu fie dura ca il inhiba si nu mai face nimik
- sa nu fie foarte permisiva ca din nou, si-o ia in cap...
- sa fie deschisa sa pot avea o discutie de la parinte la invatator cu ea

Si mai care?! Eu de pregatirea profesionala in domeniu chiar nu stiu ce sa spun, habar n-am cum se mai face scoala acum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela alina spune:

Si eu asteptam acest subiect.
Incepem scoala la anu', am ales scoala nr.117 (sector 6) desi potrivit educatoarei alta scoala din sector este cotata mai bine.Am ales aceasta scoala ca este ff aprope de noi si chiar nu vreau ca de la aceasta varsta sa petreaca copilul ore in trafic.Am fost la scoala se pare ca inscrierile se fac din februarie anul urmator iar pana atunci voi face sapaturi in cautarea unei invatatoare bune.
Geniest,am doua prietene care au copiii la acea scoala si sincer nu le-am auzit plangandu-se de fonduri.Pentru mai multa siguranta am sa le intreb exact cat au dat pentru fondul clasei.
Ce parere aveti despre scolile de cartier?
Ce conteaza mai mult : o scoala bine cotata sau comfortul copilului( cel putin in clasele I - IV)?

Ma gandesc la alte calitati ale invatatoarei si revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Ne inscriem si noi ca viitor scolar in 2010 :)

Cristi e la gradi catolica si pentru inceput vom incerca la scoala catolica... sa vedem daca reusim, am inteles ca in anii anteriori au fost 4 pe loc

Daca nu, trebuie sa ne orientam altcumva... in apropierea noastra este scoala 97, inca nu am facut sapaturi.
Dar nu e zi sa nu ma gandesc la "problema" asta.

Ingrid si Cristi 6 ani si 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela alina

Si eu asteptam acest subiect.
Incepem scoala la anu', am ales scoala nr.117 (sector 6) desi potrivit educatoarei alta scoala din sector este cotata mai bine.Am ales aceasta scoala ca este ff aprope de noi si chiar nu vreau ca de la aceasta varsta sa petreaca copilul ore in trafic.Am fost la scoala se pare ca inscrierile se fac din februarie anul urmator iar pana atunci voi face sapaturi in cautarea unei invatatoare bune.
Geniest,am doua prietene care au copiii la acea scoala si sincer nu le-am auzit plangandu-se de fonduri.Pentru mai multa siguranta am sa le intreb exact cat au dat pentru fondul clasei.
Ce parere aveti despre scolile de cartier?
Ce conteaza mai mult : o scoala bine cotata sau comfortul copilului( cel putin in clasele I - IV)?

Ma gandesc la alte calitati ale invatatoarei si revin

mamica lui Mateut 11.09.2003

www.prorally.ro

Mirela
chiar te rog mult sa le intrebi pe prietenele tale. De-abia astept sa-mi spui ca nu este asa cum mi s-a spus din 3 surse diferite pana acum....
Bine...ar trebui sa nu uitam ca sunt si parinti care accepta senini asemenea sume pentru binele copilului.
Referitor la intrebarea ta eu merg pe varianta "aproape de casa"...mai ales la I-IV. Si daca ne gandim ca "bine cotat" este atat de relativ in zilele noastre....

Apropo de scoala 172 si cotari. Uite un link catre aceeasi intrebare a unei mamici....iar scoala 172 este pe locul 2 (la nivelul lui 2007) ca si cotare.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129773&SearchTerms=scoala,172

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Si noi, si noi... sectorul 4. Am la 2 minute de bloc scoala 99 si la 7 minute de bloc scoala 129 (Elena Farago). In 129 am recunoscut profesori de-ai mei si chiar si o invatatoare care este de pe vremea mea (si pe care e bataie :-). Dar eu nu am suferinte din astea cu invatatoarea cea mai recomandata. O sa vorbesc cu parintii celor de-a patra de la 129 sa vad si restul de doamne cum sunt. As prefera una mai tanara cu care sa comunic usor.
Stie cineva ceva de 129 sau de 99?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Si Matei va merge la scoala anul viitor. Tot in Drumul Taberei...si suntem in cautare de scoala.

Asta-i invatamantul romanesc.

Edit: Doctorita copiilor mei a vrut sa-si inscrie copilul la scoala de langa Muzeul Taranului Roman - am uitat nr. - (pt ca era aproape de spital) si i s-au cerut la inscriere, cu titlul de "donatie" 2000 euro. A preferat sa-si duca copilul la o scoala de cartier decat sa dea acei bani. Aberant!

Mara si Matei

Anul trecut cereau 1500 de euro la aceeasi scoala. E criza si au marit preturile, sa inteleg....Oare chiar nu se sesizeaza nimeni de ce se intimpla in scoala aia? Iti dai seama ce bani invirteste directoarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Carmena sa stii ca au existat bani de la primarie.
Si s-au cumparat si retroproiectoare si pc-uri din ei. Si table albe. S-au mai cumparat si diverse echipamente pentru fizica, chimie, biologie, sport, etc.
Acum, pe criza, presupun si eu ca fondurile sunt mult mai mici. Dar echipamentele luate in 2006-2008 sunt inca noi.
In mod sigur cafetiera nu le ia primaria dar na, nu poti sa le ai pe toate.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput