Incepem scoala 2010 -2011 !!!
Raspunsuri - Pagina 3
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mirela alina Si eu asteptam acest subiect. Incepem scoala la anu', am ales scoala nr.117 (sector 6) desi potrivit educatoarei alta scoala din sector este cotata mai bine.Am ales aceasta scoala ca este ff aprope de noi si chiar nu vreau ca de la aceasta varsta sa petreaca copilul ore in trafic.Am fost la scoala se pare ca inscrierile se fac din februarie anul urmator iar pana atunci voi face sapaturi in cautarea unei invatatoare bune. Geniest,am doua prietene care au copiii la acea scoala si sincer nu le-am auzit plangandu-se de fonduri.Pentru mai multa siguranta am sa le intreb exact cat au dat pentru fondul clasei. Ce parere aveti despre scolile de cartier? Ce conteaza mai mult : o scoala bine cotata sau comfortul copilului( cel putin in clasele I - IV)? Ma gandesc la alte calitati ale invatatoarei si revin ![]() mamica lui Mateut 11.09.2003 www.prorally.ro |
Daca aceasta este scoala de langa inspectoratul scolar al sectorului 6 ( eu nu stau in zona si nu stiu exact ) nepotica mea a facut cursurile I - VIII acolo.
Si a fost extrem de bine. Ea este acum eleva in clasa a XI la Tudor Vianu. Din generatia ei 7 copii au intrat cu medii foarte mari la Tudor Vianu, ea a avut peste 9,80. Multi altii la Sava, Lazar, Mihai Viteazul.
A prins numai profesorii competenti la clasa, nu a facut meditatii decat in ultimul semestru de clasa a opta, mai mult testari si obisnuirea cu grilele de concurs.
cristinamh spune:
noi la scoala 16, la costin georgian. inca n-am reusit sa aflu nimic, decat ca recomandarile sunt ok (de la mamicile din cartier)
e aproape de casa, nu traverseaza nici o strada, si sper sa fie decizia cea buna.
sa vedem ce invatatoare vor fi...
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
Noa spune:
Mai sunt 3 invatatoare cu referinte nu prea bune.Incerc sa mai caut.Oricum, mi-as dori mult sa o dau aici pentru ca e scoala cea mai aproape de casa. Si conteaza enorm.
sorana spune:
Noa nu te lua numai dupa referinte. Mergi tu si vb cu doamnele respective.
Si mai conteaza si de la cine sunt referintele. Daca sunt de la parinti vezi si daca e copilul printre primii din clasa, ca daca e printre ultimii e posibil sa zica ca "d-na e de vina". Pe de alta parte secretara nu stii pe ce criteriu crede ea ca d-na x e cea mai buna.
Eu una am avut referinte foarte-foarte bune (parinti, secretara, directoare) pentru o anume d-na. Cand am vazut-o am fugit mancand norii
. Dar am intalnit o alta d-na pentru care am avut practic referinte bune de la un singur parinte si acolo ne-am dus pentru ca m-a convins pur si simplu la prima intalnire ![]()
Ca exemplu de "ce se aude" mi s-a zis de la altii ca d-na noastra tipa mult la copii. Fi-mea raporteaza ca d-na ii zambeste tot timpul
.
Sorana si Monica (7 ani)
Noa spune:
| citat din mesajul lui sorana Noa nu te lua numai dupa referinte. Mergi tu si vb cu doamnele respective. Si mai conteaza si de la cine sunt referintele. Daca sunt de la parinti vezi si daca e copilul printre primii din clasa, ca daca e printre ultimii e posibil sa zica ca "d-na e de vina". Pe de alta parte secretara nu stii pe ce criteriu crede ea ca d-na x e cea mai buna. Eu una am avut referinte foarte-foarte bune (parinti, secretara, directoare) pentru o anume d-na. Cand am vazut-o am fugit mancand norii Ca exemplu de "ce se aude" mi s-a zis de la altii ca d-na noastra tipa mult la copii. Fi-mea raporteaza ca d-na ii zambeste tot timpul Sorana si Monica (7 ani) |
Noa spune:
| citat din mesajul lui sorana Noa nu te lua numai dupa referinte. Mergi tu si vb cu doamnele respective. Si mai conteaza si de la cine sunt referintele. Daca sunt de la parinti vezi si daca e copilul printre primii din clasa, ca daca e printre ultimii e posibil sa zica ca "d-na e de vina". Pe de alta parte secretara nu stii pe ce criteriu crede ea ca d-na x e cea mai buna. Eu una am avut referinte foarte-foarte bune (parinti, secretara, directoare) pentru o anume d-na. Cand am vazut-o am fugit mancand norii Ca exemplu de "ce se aude" mi s-a zis de la altii ca d-na noastra tipa mult la copii. Fi-mea raporteaza ca d-na ii zambeste tot timpul Sorana si Monica (7 ani) |
Multumesc mult pentru sfaturi!
As vrea sa le cunosc pe toate personal daca as avea posibilitatea.Mai ales sa le vad comportamentul in clasa.Mi se pare insa destul de greu.Ce sa le zici? Am venit la vizionare?
ad_b spune:
Buna
Si pe mine ma intereseaza subiectul si am tot incercat sa gasesc informatii la obiect despre anumite scoli: 51 si 62 din sectorul 2 zona intre Morarilor si Chisinau. Am constatat ca se vorbeste in general despre scoli pe celelalte subiecte, fara a se da nr scolii si numele invatatoarei, ceea ce nu ma ajuta deloc. Asa ca sper ca aici sa aflu care dintre cele doua scoli este mai bine cotata (profesorii sa vina la ore, sa predea, etc). M-as bucura si daca as afla numele invatatoarelor de clasa a IVa ce vor lua anul viitor clasa I si daca la inscriere sa vorbesc cu o anumita invatatoare sau sa merg la nimereala.
Multumesc si sper ca pana la inscriere sa ne lamurim toate cum este ai bine pentru copiii nostri.
cristinamh spune:
scoala 16, costin georgian: vor fi 2 clase 1, una cu program normal, pana la 12, una cu program prelungit, pana la 16:00. la pranz, pachetel de-acasa, au frigider in clasa. dupa-amiaza sta o invatatoare cu ei.
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
www.talentedenazdravani.ro/blog" target="_blank">Povesti cu si despre Nazdravani
dinubebe spune:
Eu am fost si am tras cu urechea pe la usi...Ca sa aud ce ton foloseste fiecare invatoare cu copiii, fara sa stie ca e cineva prin preajma sa o "analizeze". Suna aiurea, dar, sincer, aveam asa de multe referinte despre o anume doamna incat mi s-a parut suspect de "perfecta". O laudau cu totii: profesori, cadre didactice, inclusiv educatoare de pe la alte gradinite, inclusiv parintii erau super incantati pentru ce reusise sa scoata din copii. Iar la clasa ei intotdeauna se faceau inscrierile din primavara si intotdeauna isi selecta elevii pe "spranceana". Fie vorba intre noi, banuiesc ca era vorba de diverse "atentii", altfel nu cred ca i-ar fi spus nimic un nume sau altul inainte sa cunoasca copiii.
Eu personal am intrebat si cativa copii, cu precadere de la gimnaziu. Si nu m-a surprins sa aflu ca ei de fapt erau ingroziti de aceasta doamna. Sigur, putea fi o parere subiectiva, am tinut cont si de asta, dar cand am mai aflat ca ii si loveste...
Astazi nu pot decat sa ma bucur ca mi-am ascultat instinctul. Plus ca o auzisem cu urechile mele tipand la copii. Clasa doamnei respective este langa clasa copilului meu si o parte din fostii colegi de gradinita sunt acolo. Intr-una din zile, taticul unei foste colege mi-a povestit ca venise invoit de la serviciu ca sa discute cu doamna despre faptul ca fetita lui s-a plans ca o doare capul pentru ca doamna a tras-o foarte tare de codite...evident, taticul era foarte revoltat si a venit (in prima instanta cu vorba buna) sa puna intrebari si sa afle si versiunea invatoarei. Era totusi la o luna de cand a inceput scoala.
Stiu sigur ca fetita mea ar fi fost terifiata numai sa vada asa ceva, daramite sa si pateasca asta, si ar fi daramat-o sa invete de spaima invatatoarei.
Cat despre recomandarile secretarei...la cata "mancatorie de cancelarie" exista in scoli, ar fi foarte greu de descifrat care sunt "criteriile de evaluare" ale unei secretare...
Noa spune:
| citat din mesajul lui dinubebe Eu am fost si am tras cu urechea pe la usi...Ca sa aud ce ton foloseste fiecare invatoare cu copiii, fara sa stie ca e cineva prin preajma sa o "analizeze". |
Dar care a fost pretextul sub care ai intrat in scoala?
Ma gandesc ca intr- o scoala nu ar trebui sa intre oricine.Am inteles ca intri, spui la cine mergi ,lasi un buletin la poarta si abia apoi poti sa cauti pe cine vrei.
Pur si simplu ai intrat si stateai pe hol?
Oricum, pentru mine e foarte clar ca alegerea unei invatatoare bune tine si de tine ca parinte, dar si de sansa.
Trebuie sa ai multe referinte si venite din mai multe parti ca sa fii sigur ca invatatoarea este intr-adevar buna. Si chiar si atunci poti sa dai gres daca nu mergi sa o vezi inainte.Pur si simplu se poate sa nu-ti placa ca om.
Dupa mine cele mai corecte pareri despre un invatator le poti obtine:
1. de la elevi( copiii sunt cei mai sinceri si nu prea poti sa-i duci de nas)
2. de la parintii copiilor de a IV-a(dar m-as increde doar in parerea unui parinte care o poate sustine cu argumente logice si coerente si in nici un caz in pareri de genul,, Nu, nu-mi place,nu v-o recomand!")
3.Pareri ale unor profesori din scoala respectiva(aici e mai greu).