Mamici de fulgusori de nov - dec 2009 (136)
Raspunsuri - Pagina 6
Andrecluj spune:
[quote]citat din mesajul lui Ancutza_Bro
'neatza si de la mine Andre nu ma certa , am fost pana la tara la bunici (cu masina) si apoi in vizita la mamy (unde am stat in casa) , deci nu am comis-o chiar asa rau ...singurul lucru "bad" pe care l-am facut (nu m-am putut abtine) am baut doua pahare de vin proaspat facut de nu mai puteam lua paharul de la gura, asa bun era...ma gandeam apoi doamne fereste sa nu imbat bebitaSi nu s-a imbatat? Ca eu bausem un pahar cu bere si am crezut ca imi rupe burta in bucatele, cred ca era beata turta. 33+ Chiara Ada
dienutze spune:
Neata fetili!
Dankutza, multumim de info!
Referitor la ce ai intrebat tu, imi dau si eu cu parerea: eu pun protectii pe trei laturi de teama curentului, nu folosesc pernuta, am luat deja o saltea cu arcuri, pare ok. Despre sacii de dormit am vazut in bucur un sac mai demult f fain cu maneci iar in partea de jos sac plin. Nu am luat atunci apoi nu am mai gasit, mi se parea cea mai buna alegere. Pana la urma am luat o paturica cu fermoar si capse, se baga si mainile bebelusei acolo. Tot asa am gandit si eu cum sa ii pun bluzita cu maneci sa nu ii inghete iar la spate ii va fi cald.
Despre paturica imi recomandase un amic o paturica de la mothercare antisufocare, lor le-a fost f de folos. Eu pe moment o sa ma bazez doar pe sacul de dormmit, mai vedem apoi.
Vorbiti despre tinut bebe in brate cat suntem obosite, nu stiu cum voi reactiona, eu daca ma scug de oboseala fac tare rau! Sper sa ne intareasca DD sa putem avea grija de bebei!
Shtephy, cum poti spune ca ne plictisesti?! De aia suntem pe forum sa impartim pareri, mai avizate (voi cele deja mami) si mai putin avizate, noi restul.
Eu traversez o perioada cu neuroni hormonati asa ca o sa va citesc doar! Imi voi reveni eu...
Pup!
33+ cu Ingrid Alexandra AMR 4 saptamani sa fim sanatosi!
betty78 spune:
Citat: | ||||||||||
citat din mesajul lui DianaR Dankutza, apreciez ca ai postat informatiile aici. Dar nu ma pot abtine de la o serie de comentarii, spre sa nu te superi . Unele informatii sunt ok, altele sunt tipice pentru modul cum se promoveaza alaptarea la noi... Diferenta mare fata de ce s-ar spune la un astfel de curs in tarile vestice si nu mai spun de Canada, SUA...
Nu e nevoie de sapun, sapunul usuca pielea sensibila a mameloanelor si faceti ragade. Laptele contine substante antimicrobiene, ajunge sa scurgeti primele picaturi de lapte, un pic de apa si gata.
De ce???????? OMS recomanda alaptatul la san pana la 2 ani, sunt asociatii care recomanda prelungirea alaptarii si dupa varsta asta, nu e vorba neaparat de anticorpi ci de legatura special intre mama si puiul ei cand alapteaza.
merge si fara, va spun din propria experienta.
asta mi se pare o aberatie. Adica treaba cu noaptea. Daca cere ce ar trebui sa facem sa-l lasam sa planga? Beblusii nici nu trebuie sa faca pauze mai mari de 4-5 ore intre supturi, mai ales cand sunt f mici, exista risc de hipoglicemie.
Bebelusul pana la 6 luni nu stie ce-i aia rasfat. Din burtica calduta a lui mami ajunge afara unde e naspa rau in comparatie cu burtica si normal ca vrea sa-si simta mama aproape. Deci nu-i nici o rusine daca il tinem in brate cand plange. Asa isi exprima el o neplacere, in nici un caz nu sunt de acord cu lasatul sa urle sa-si dezvolte plamanii.... Participam la concursul klorane: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">dn1 si 2 Diana(35+), Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06) Filmulete |
DianaR sunt absolut de acord cu tine...eu mi-am alaptat puiul pana la un an si 6 luni si niciodata nu i-am facut program...chiar imi amintesc la inceput ziua vroia non stop sa suga iar noaptea dormea 10 ore fara sa se trezeasca...iar apoi a inceput sa se trezeasca si noaptea si a tinut-o asa pana la un an si ceva...
Betty78 36+ si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario
betty78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zodie_de_foc Sal! Azi am facut prima mea placinta cu mere. Si a iesit beton - la propriu... E aluatul atat de tare ca nici nu poti baga dintii in el. 35+ cu = Matei Gabriel |
uite o de la mine ca sa iti treaca suparare
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario
betty78 spune:
citat din mesajul lui dankutza Prima mea intrebare este referitor la saltea. Sa iau din nuca de cocos sau nu? Dar si astea sunt 3 tipuri: exclusiv din nuca de cocos lata de 6cm, alta exclusiv din nuca de cocos lata de 10 cm, si una tip sandwich (cu spuma la mijloc si cocos sus si jos). Nenea de acolo mi-a recomnadat pe cea de 10 cm (normal, era cea mai scumpa). Sau sa iau din aia timp relaxa? Nepotelul meu are tip relaxa si doarme foarte bine pe ea. Ma gandesc sa nu inceapa sa miroasa cocosul ala sau mai rau sa se faca gaura in salteluta. Nu vreau sa o marit din patul ala, dar macar sa reziste 2-3 ani salteaua. A doua intrebare este referitor la aparatorile pt patut. Am vazut ca sunt cu aparatori pt toti peretii patutului sau doar jumatate (adica un panou la cap, si cate unul pe fiecare laterala), parctic se acopera doar jumatate de pat. DE care sa iau? Care ar fi mai indicata? LA un moment dat a spus cineva sa nu luam aparatori deloc. Eu am vazut ca le putem lega un pic mai sus. Astfel bebe, poate respira ca ii raman cate 3cm pe fiecare parte, destul pt circulatia aerului. Am vazut ca nepotelul meu, se culca intr-o parte si se trezeste in cealalta parte, sau de-a latul patului cu picioarele afara. Si in cazul asta ar avea sens sa cumpar cu toate aparatorile. A treia intrebare. Voi o sa cumparati saci de dormit? Pe mine ma atrage foarte tare. Macar stiu ca nu se acopera pe fata cu pilotica. Si o sa stea potolita. Dar nu o sa-i inghete manutele? Ca nu cred ca are vreun rost sa ii o bluzita foarte groasa pe dedesubt. Una normala ar trebui sa fie suficient. Daca o sa cumpar sac de dormit, mai am nevoie de pilota? Bebe are voie sas doarma pe perna? AM sa va rog sa va scrieti parerea ca sunt convinsa ca sunt mai multe care ar fi interesate de asa ceva. Acum, ca tot ne-am lamurit cu pompiciu, mai avem operatiunea salteluta, aparatorile si saculetul. 30+ moi si Cezara Maria AMR 10 saptamani pana la intalnirea cu Baby Boom. |
1. eu am avut la Mario pe cea de 10 cm si acum tot pe ea o folosesc.
2. aparatorile nu cred ca le-am folosit mai mult de 2 -3 ori. Nu vezi copilul noaptea si asta iti da o stare de nesiguranta
3. daca ai cald in casa nu este recomandat sacul de dormit...eu am avut 28 de grade iarna trecuta cu toate caloriferele oprite in casa mai putin cel din baia mare...deci ne-am invelit toata iarna cu un cearceaf....si pe bebe deasemenea. Stiu ca din cauza caldurii am folosit umidificatorul destul de des pentru a asigura o stare de bien si a elimona o atmosfera uscata ce nu este deloc sanatoasa pentru copil
pozele noastre
asa creste bebe Mario
coquelicot spune:
Neatza tuturor,
Sunt omul care aduce cartile pe Gmail.. aka Coquelicot.
Dupa cum va povesteam pe mail, citesc forumul cu fulgusori de Nov-dec de la inceput. O perioada, lucrand, asta mi-a fost scuza pentru care nu mi-am facut cont. Acum, no excuse.
Sunt in 36 +, purtatoare de carutz bleu, desi urasc cliseele cromatice roz-bleu la copilashi(carutul meu va fi verde lime sau portocaliu), o sa ma distrez cu nascutul la Filantropia cu un DPN de aprox. 6 nov, si nu am antecedente nascatoare la activ; va mai spun chestii pe parcurs.
In rest, experimentez panici, paranoisme, temeri, ganduri negre, ca mare parte de aici...
Acum, incercand sa trec la subiectele discutate in ultimul capitol (chestii invatate la scoala de mame si problema "cum culcam bebele", sa va spun si eu cateva din cele invatate de la initiati:P
EU fiind si mai si ( a se citi nebuna ), am inceput deja sa incerc sa interactionez cu medicul pediatru. Pentru ca pot sa il aleg, am facut o lista cu cei recomandati prin cunostinte si m-am dus sa vad disponibilitatea lor.
VA spun ce a zis una, si mi se pare important pentru ca noi acumulam info de la spital, insa tot pe mana medicului pediatru ajungi, in cele din urma, si cam pe el o sa il urmez, pastrand rationamentul propriu, sper.
- A mea nu vine acasa, desi casa mea e literalmente la 2 pasi de policlinica, asadar nu vad o problema majora, si mai ales pentru ca bebelusii de 0-1 an au prioritate la cabinet, nu stai cu bebe nevaccinat prntre cei bolnaviori. Ideal ar fi fost sa vina acasa (vede si cum il speli, il culci, il imbraci, alaptezi, asa ca voi incerca sa stimulez femeia, poate merge)
- Vrea sa vin cu bebe cat mai repede, dupa iesirea din maternitate, atunci imi va explica ce si cum
_ fisa i se face bebelui, cand eu sunt in maternitate, pe baza CNP-ului primit la inregistrarea lui bebe la evidenta populatiei, de catre tata.
- ca medicamente de a avut in casa: vigantol , insa de la o luna, vaccinuri ar fi bine sa cumpar _ astea cumparate acopera 6 virusi, cele de la stat 5 virusi. in plus, cele cumparat esunt monodoze, dar am intzeles ca si cele date de stat mai nou sunt monodoze, so nu injectezi copilul de n ori.
- - Betadine/ Baneocin pe buric: se recomada betadine la cursul de puericultura, baneocin am intzeles ca e un antibiotic praf cam puternic si ca la unele maternitati se da copilul pe tot corpul, cum s-a nascut!!!. Ea nu recomanda, spre exemplu betadine pentru ca arde peielea, daca atingi pe langa. Si a propos de Betadine, cum sa dai cu ala pe epiziotomie?? AUCH!!!
- Off topic imi recomanda sa nasc cu epidurala. EU i-am zis ca ma luat-o just in case si vad eu cat si daca rezist, nu o sa zic ca o vreau de la inceput....Mi s-a parut ca zambeste ca unui copil naiv:D
- Si ca sa sustin partea cu incurajatul alaptatuluiin ROmania, i-am povestit ca nu prea am investit in biberoane, desi am sterilizator (punea accent si pe device-ul asta) si o pompa de imprumut (NUK , electrica), fiind sigura ca o sa pot alapta repejor, si daca nu, vad atunci. Mi-a zis ca o fi important colostrul ala (!) dar nu il satura in prima saptamana si daca ea vede ca nu creste, imi recomanda formula, cel putin pentru acea prima saptamana. SO, imi recomanda sa iau laptele care se da in maternitate. (eu imi amintesc ca se da NAN la Filantropia si ca in functie de greutate _ sub sau peste 3 kg, sa iau la nastere PRENAN sau NAN 0). EU il voi lua, insa sper ca voi putea sa alaptez de la inceput. In privinta alaptarii, m-am documentat destul de mult, de la cursul Anei Culcer (il am si p-ala pdf, daca doriti), pana la bloguri diverse pro alaptat cat mai mult timp. E delicata problema, am vazut o femeie in varsta care se uita cu dispret la alte femei care alapteaza copii care au dintisori: ia uite draga il alapteaza si are deja dinti! Cred ca ii face ei placere! :D
Referitor la ceea ce spunea la scoala, ca bebele nu se scoala nopatea pentru alaptat, cred si eu ca moasa se refera la programul din maternitate - la filantropia se alapteaza din 3 in 3 ore si cred ca intre 12 si 6 dimineata i se da o forumula. Apoi, acasa, clar la cerere.
- cum spuneam, eu mai activez pe diverse bloguri cu mamici si am mai adunat si de pe acolo cate ceva. Toate spuneau si exemplificau prin poze ca bebe is va baga piciorusele si manutzele printre zabrele si peste aparatoare, daca este ingusta. Insa invata singur sa si le scoata...In plus se vor intoarce repejor, asadar aparatoarea este un fel de apa de ploaie pentru bebelusi mai maricei. Daca e sa fim si mai catolici, si caruselul ar trebui indepartat dupa 5 luni, pentru bebe se agata de el si se ridica sau se poate accidenta. SI da, Ancutza, se pare ca toate au incalcat chestii invatate initial. MIe imi e teama sa nu aplic o regula doar pentru a-mi fi shi mie mai usor, desi nu e cea indicata.
- In privinta sacului de dormit, paturica nu rezolva problema manutzelor dezvelite. Din ce am vazut in cartile din afara care pun foarte mult accent pe SMS, bebele trebuie invelit pana la piept, cu manutzele afara si cu paturica trecuta pe sub saltea. Fara alte agatatori, jucarii, perne !. Am rumegat destul si problema asta si am optat , pana la urma, pentru un saculetz de dormit, dar din bumbac subtire, nu din cel de iarna. Se pare ca introdus mai tarziu, sacul de dormit nu e foarte usor acceptat. EU am si problema temperaturii/umiditatii. Amluat un termometru cu higrometru, si la 20 de grade mi se pare ingrozitor de frig. Voi incerca sa il tin la 22-24, eu personal asa ma simt confortabil termic (nu acum, cand mor de cald in orice conditii :D)
- Cu salteaua am rezolvat cam usor, am luat o saltea de la ikea, pe care o voi inveli in bumbac 100 %. Nu sunt multumita, probabil ca tot la o saltea de cocos cu straturi ajung daca bebe se incinge, transpira , etc.
Cam atat, m-am intins ca o placinta. Sper sa nu ma considerati o intrusa , grupul de fulgusori de nov-dec mi se pare foarte unit :)dar si foarte primitor.
citat din mesajul lui Andrecluj Buna dimineata la toate fetele, uite cum cucuvelele ne dau de citit si ce bine e. Cafeau e gata. Danzutza Multumim mult ca iti faci timp sa impartasesti cu noi ceea ce va invata la curs. Despre saltele nu am nicio idee, primesc patul cu salteau cu tot de la o mamica extrem de fitzoasa, asa ca nu m-am intrebat nicio secunda ce si cum, stiu doar ca e bun asa cum il primesc. Pana trebuia sa cumpar eu patutz cu saltea, prin ianuarie - februarie, imi veti spune voi din experienta. Legat de alaptat, tinut bebe in pat, luat sau neluat in brate, am decis sa ma relaxez total. De ce spun asta? Pentru ca citind experientele mamicilor de la sept - oct, am ajuns la concluzia ca oricata teorie am stii, cele la primul copil, vom actiona dupa instinct. Multe fete de acolo isi propuneau sa nu ii tina pe puiuti in pat, sa nu ii ia in brate la primul plans, sa nu aia si aialalta, iar acum fac exact invers, pentru ca asa le vine lor si pentru ca asa isi simt puiutii linistiti. Sunt convinsa ca si la noi va fi la fel, asa ca nu imi propun nimic. Voi face cum imi va veni, vreau doar ca fetitza mea sa stie ca e foarte iubita. Si sunt de acord iar cu Danzutza , daca e sa pic de oboseala, il voi pasa pe bebe cuiva pana reusesc sa dorm putin, cred ca pe bebe il ajuta mai mult o mama relaxata si dormita decat o isterica ipohondra care nu a dormit de 3 zile. Ionela Ar fi bine sa iesi de tot din butoi si sa scrii des, pentru ca o faci frumos si haios. Apoi, gandeste-te ca multe din fetele care "tin" odiseea noastra nasc azi maine, ce ne facem fara? Stiu cum suna "ar fi bine sa", si eu ma simt foarte singura fara dumnealui. Asa ca inca un pentru tine. Referitor la sacii de dormit, am primit unul extensibil, pufos si evident roz (ieri ma distram ca eu continui sa visez ca nasc un baiat, iar daca ar fi sa se fi inselat medicul si sa am intr-adevar baiat, ma tem ca ve iesi cam popo, ca tot tot tot am primit pe roz), adica ii merge pana la 3 ani, si are manecile detasabile. Nu stiu sa pun poze aici, dar pot trimite poze pe email pentru cine vrea sa-l vada. Ioi, Ramo , cum ti-o fi incaput tie capsorul acolo? Stephy ma tem ca adopt si eu tactica ta cu statul pe net, cu toate ca inca nu pricep cum sa las laptopul deschis peste noapte, ca e foarte aproape de mine si mi-e sa nu ma impiedic de cabluri la turele de noapte la shushu. Azi noapte dormeam bine merci pana cand mi-a venit in minte un gand, nu stiu daca in somn sau nu, si anume ca nu ii voiputea spune copilului meu "te-am dospit cu ndragoste 9 luni". Nu, te-am dospit cu disperare, plina de griji, de ipohondrie, cu frica, cu ganduri negre.. chestia asta m-a tinut treaza pana acum, dar eram convinsa ca pe forum nu e nimeni, asa ca nu m-am agitat sa deschid laptopul. Ancutza, Ancutza pai pe frigul asta tu umbli pana la 12 noaptea? Ei ei Laura G foarte mult mi-au placut pozele, piciorusele alea din ciocolata sau ce erau le-as fi mancat daca as fi fost acolo. Radiati amandoi si Nicholas va fi foarte mabdru de voi. Na, sa mai spuna careva ca nu scriu. 33+ Chiara Ada |
betty78 spune:
citat din mesajul lui Laura B sunt curioasa ce calitati are o saltea cu cocos? Laura "At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve |
nu transpira bebe deloc...daca Mario adormea la mine in pat cand se trezea patul era ud in dreptul caputului, in schimb cand dorme ala el in patut nu se intampla asa ceva...asigura o buna aerisire si circulatie a aerului...Si acum mare i-am luat o saltea tot cu cocos de 90/200
pozele noastre
asa creste bebe Mario
betty78 spune:
citat din mesajul lui RamonaCopot Daca tot sunteti la categoria patuturi, aparatori, saltele...sa va zic si eu parerea mea. Daca aveti patut de lemn cu zabrele, eu cred ca sunt foarte bune aparatorile acelea pe toate partile. Copilul nu se va sufoca in patutul cu aparatori, pentru ca este destul aer deasupra si un patut este destul de mare...nu ca un landou...ca e cam aceeasi chestie pana la urma, daca are acele aparatori. Insa ele trebuiesc prinse cat mai bine, la inceput in primele 3 luni bebe nu se misca, dar dupa aceea incepe sa intinda manute, picioruse...si pe parcurs invata sa traga de ele si atunci is mai periculoase. Eu cand am fost mica, am fost tinuta in patut din acela cu zabrele, in care au crescut si cei 3 frati ai mei. Bineinteles ca nu aveam aparatori la patut, pe vremea aia... si intr-o zi taica-meu m-a gasit cu capul bagat printe zabrelele de la patut aproape in coma. Iesise afara sa fumeze o tigara, eu dormeam...probabil am auzit cand s-a inchis usa si m-am trezit. Peste 5 minute cand a intrat in camera din nou, eu eram deja lesinata cu capul prins acolo. Nu stiu cum de am reusit sa-l bag, dar ma gandesc ca fontanela deschisa m-a ajutat mult la chestia asta...si nici cum a reusit tata sa ma scoata asa repede de acolo, fara sa lesine si el, ca era ffff slab la chestii din astea, nu stiu. Dar din ce mi-au povestit ei...eram gata gata sa ma duc... Atunci am stat internata ceva vreme sa-mi revin si stiu ca am ramas cu strabism si cu vederea afectata. Ma intreb insa..ce se intampla daca mai statea tata inca 5 minute afara??? Eu am ramas cu fobia asta..stiu ca am fost un caz nefericit, ca nici unul dintre fratii mei nu au mai patit asta...dar din cauza asta nu am luat patut din acela pt bebe meu, desi mi=am dorit foarte mult unul cu leagan in el. Ramona, 38+ DOMINIC ANDREI |
acum toate patuturile cu zabrele, daca respecta normele europene, ceea ce nu se intampla intotdeauna, ar trebui ca zabrelele sa aiba intre ele o distanta de 5 cm....astfel niciodata un copil nu va reusi sa isi bage capul acolo, iar piciorusul nu se va intepenii niciodata...
Mie nu imi plac aparatorile alea deloc...am si eu 3 seturi cu aparatori, dar ma enervau in asa hal incat le dadeam jos
pozele noastre
asa creste bebe Mario
DianaR spune:
Buna dimineata!
Sper ca n-am suparat pe nimeni cu afirmatiile mele si vad ca mamicile cu experienta imi dau dreptate si ma bucur . Inteleg perfect si ce simt mamicile aflate la primul copil, e dificil ptr ca n-ai idee ce te asteapta, ce vei simti si cum vei reactiona. Acum e bine sa aveti cat mai multe informatii dupa care te poti ghida, dar pana la urma fiecare mama actioneaza manata de instinctul de mama si veti sti sa filtrati informatiile primite pana acum (oho si cate sfaturi veti mai primi mai ales de la mame, soacre, vecine, straini de pe strada -nu glumesc cand spun asta etc) si sa faceti ce e mai bine ptr voi si ptr puiutii vostri.
Apropo de straini de pe strada, tot citeam pe forum de la fetele din Bucuresti cum au fost oprite pe strada de tot felul de oameni si atentionate ca nu au grija cum trebuie de copil. Marturisesc ca eram putin mirata, pe aici nu mi s-a intamplat. No si acum 2 ani ajungem noi in Bucuresti pe la 6 dupamasa, in mijloc de septembrie erau vreo 20 de grade. Drept ca se racise relativ brusc de la 30 si la 20 dar era bine. Iesim din masina, si fac 2 pasi sa intru in scara blocului unde statea nasa sotului ca ma apuca de brat o tanti. Mama, zice ea, ii cam frig sa scoti copila asa mica (un an si 4 luni avea) fara caciulita! Am ramas interzisa si apoi imediat am izbucnit in ras. Iata o patisem si eu!!!
Stephy, ar trebui sa se incheie candva zilele astea votarea membrilor si apoi in vreo 3-4 saptamani sa anunte clasamentul final cu votul juriului. De obicei face adminul sau Mirela subiect pe tema asta la generale.
Ramona, felicitari ptr semnatura!
Betty,
Participam la concursul klorane: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">dn1 si 2
Diana(35+), Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06) Filmulete
RamonaCopot spune:
Buna dimineata,
am intrat pe contul comun sa vad si eu pozici faine de la baby shower, dar inainte am vazut ca este un mail nou in inbox, care zice asa:
" Hello,
Vad ca discutati despre cartea lui Capraru pe forum. Va trimit atasat cartea si intr-um mail ulterior va voi trimite si cartea lui Elisabeth Fernwick.
Cu cartea lui Capraru ma delectam chiar acum si ma amuzam cu niste chestii depasite. Enjoy si faceti comparatie cu cealalta, mult mai up-to- date.
Despre mine:D: sunt o viitoare mamica de baietzel de 36 +, din Bucuresti, nasc la Filantropia si va urmaresc de la inceput, neintrand dintr-o superstitie tampita.
So, inca una din umbra (care nu are nici macar cont!) care scoate capul la chemarea lui Monis (pe care o stiu din vedere de la cursul de puericultura, prima zi... apoi nu cred ca a mai venit ;)."
Nu o sa ii scriu numele si sper ca nu o sa se supere ca v-am aratat si voua mesajul ei, dar ma gandeam ca nu trebuue sa treaca neobservat. Intrati si voi pe mail si descarcati carticelele. Nu stiu daca la Capraru este ultima editie, sau cea din 84, insa multumim foarte mult pt amabilitatea ta. Si daca nu vrei sa scrii pe forum, indiferent din ce motive, poti sa ne scrii si pe mail...iar acolo sa specifici daca e ok raspunsul pe forum sau tot pe mail. Numai ca nu stiu daca vom apuca sa fim atat de prompte in raspunsuri, ca nu toate intram zilnic pe contul comun.
Iti doresc o sarcina usoara si te rog sa ne anunti si pe noi cand vine minunea ta.
Ramona,
38+ DOMINIC ANDREI