Prajituta ziua si noaptea

Prajituta ziua si noaptea | Autor: Ica 1975

Link direct la acest mesaj

E prajitura pe care o facea mama cu diverse ocazii am luat retea cu mine si-am pus-o atat de bine ca n-o mai gasesc

Din ce imi aduc aminte era cu un blat de cacao in care se punea faina+oua+unt+zahar. Se punea la cuptor si apoi cand era pe jumatate copt se punea deasupra bezeaua din albusuri+zahar batute intre timp. Cand se scotea se radea cicolata si se taia cand se racea Nu va spun cat e de buna Are cineva reteta?

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Eu am incercat doar varianta de post a acestei retete pe care o gasesti sub poza de Aici

in varianta de care zici tu stiu ca este asa:

4 galbenusuri,
2 cani zahar,
1pachet de unt
si coaja de la o lamaie se amesteca
se adauga apoi 1 cana lapte,
3 cani faina+praf de copt si la sfarsit se adauga
4 albusuri batute spuma cu 2 linguri zahar. Se pune in tava jumatate din compozitie se coace cateva minute apoi se adauga si cealalta jumatate se amesteca cu cacao. Se coace la foc potrivit.

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Monica, multumesc seamana oarecum , asa este era si lapte, doar ca blatul cu cacao se coace primul, apoi se pune bezeaua si se mai da un pic la cuptor. Dupa ce se scoate se rade ciocolata peste bezea, care este deasupra nu dedesubt. Mai caut ...

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Ica ce zici tu este ca o negresa cu bezea...

Aici

si
aici
Aici
gasesti 2 variante

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ca sa vezi ca n-am cautat degeaba si ce pofta mi-ai facut cu "amintirea" ta(eu nu prea-s sanatoasa bine ca n-am poftit asa cand am fost gravida) ....azi am facut negresa cu bezea si glazura de ciocolata(sau ziua si noaptea) cum ii zici tu

am folosit urmatoarea reteta...f simpla si buna si iese garantat

pentru blat(modifica cantitatile dupa tava ta) eu am facut o tava cat cea de aragaz fiindca au fost multe persoane

12 oua
12 linguri de zahar
12 linguri de faina
12 linguri de ulei
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
2 linguri de kko

albushurile batute cu zaharul+z vanilat
galbenushurile batute cu uleiul+praful de copt
se amesteca galbenushurile in albusuri punandu-se cate o lingura din compozitie si concomitent punem si cate o lingura de faina.
se pune la copt in tava cu hartie de copt pentru 15-20 min

intre timp am batut (aveam in congelator 10 albushuri)
10 albushuri cu 300-400 gr zahar(dupa gust mai mult)
si puse pe baie de abur
apoi se scoate blatul din cuptor si se rastoarna bezeaua deasupra lui
se pune din nou la cuptor pentru 12-15 min(pana se aureste putin bezeaua deasupra)

glazura este din:
6 linguri de zahar
6 linguri de unt
6 linguri de apa
2 linguri de kko

zaharul+apa+kko le-am pus la fiert apoi am stins focul si am adaugat untul...n-am mai avut timp sa se raceasca prajitura si de aceea a curs putin glazura dar cred ca asta a fost de fapt tot farmecul fiindca in 5 min a disparut tot de pe masa

iata si dovada AICI

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Monica, vai ce bine seamana, trebuie incercat, multumesc

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Ica, mie reteta ta mi-a amintit de prajitura chinezeasca. E o mica diferenta, la aia se pune si nuca macinata in blat, iar "bezeaua" e facuta din galbenusuri. In rest, procedeul pare identic. Am gasit-o si pe web, arata asa:

http://dulcecasa.blogspot.com/2007/09/prajitura-chinezeasca.html

Chiar daca nu e cea pe care o cauti, te asigur ca si asta e buna tare :))

Acum, ca am vazut si poza pusa de Monica, am intrat in belea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

chiar azi imi zicea o prietena de prajitura chinezeasca
spunea ca are si uns trat de gem intre cel de blat si bezea...cred ca e super buna si asta sa ma apuc de treaba?

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post




Mergi la inceput