Burtici fericite de septembrie-octombrie (225)
Raspunsuri - Pagina 10
NelaM spune:
Am primit ceva dragut, enjoy!
M-am gandit bine: vreau sa raman exact cat sunt acum de emancipata. Nu vreau mai multa egalitate in drepturi cu nimeni. Cred ca e destul ce am capatat eu, femeie, in ultima vreme. Dreptul de a munci, daca am chef. Eu as vrea sa ma opresc aici. Se poate? Sau oare acum trebuie sa inghit, la pachet, toate drepturile, egalitatile si obligatiile care decurg din asta?
Nu vreau sa fiu ca un barbat. Insist sa nu. Si mi se pare ca drepturile si le mai face si omul. Sau in cazul asta femeia. Si eu n-am simtit niciodata ca am usi inchise in fata pentru ca sunt femeie. Chiar nu-mi trece prin cap ca ma nedreptateste cineva la job sau in societate, in general.
Si, cel mai important, nu vreau mai multe responsabilitati decat am in prezent.Nu vreau sa demonstrez nimic.
Mi-as dori din inima sa am langa mine un barbat care castiga mai mult. Nu vreau sa castig mai bine sau musai la fel ca el. Nu vreau o masina la fel de mare cat a lor, a barbatilor. Vreau sa mi se deschida usa cand am nevoie sa ies din taxi sau sa intru intr-o incinta. Vreau sa mi se tina paltonul cand afara e frig si vreau sa-l trag pe mine. Vreau sa mi se intinda o mana cand cobor din tren. Si sa fiu luata cu masina de acasa cand sunt invitata in oras. Bineinteles, vreau ca un barbat sa faca toate astea.
A, si vreau sa mi se acorde dreptul de a plange des, in mod oficial. Asa sunt femeile.
Nici nu-mi trece prin cap sa-mi car singura sacosa. Eu sunt croita sa car buchete de trandafiri de gradina, din cei care miros frumos. Ii prefer de culoare roz, in caz ca se intreaba cineva. Incarcatura maxima pe care o pot accepta este un tort de ciocolata care trebuie sa ajunga urgent in fridiger, acasa. Asta da, pot sa car!
Dar, de multe ori trebuie sa mimez ca imi prieste sa ma descurc singura. Pentru ca dau peste barbati care asteapta asta de la mine. Ma cred o feminista.
Pe cuvantul meu ca nu am chef sa platesc jumate-jumate cafeaua cand sunt insotita de un barbat! Dar, uneori trebuie sa fac asa, ca sa arat ca sunt o femeie moderna, nu vreo retrograda. Trebuie macar sa ma prefac ca scobesc absorbita in portofel. Altfel, un barbat care a intalnit prea multe feministe o sa creada ca sunt o profitoare de cafele si alte servicii.
Imi place sa fac o cafea buna dimineata si sa ma muncesc la un mic dejun pentru doua persoane chiar si trei sferturi de ora. Cand il gusta cineva, vreau sa ma laude mult. Si eu sa ma simt ca o gaina care a facut un ou de aur. Si nu doar, cum ar parea, patru oua ochiuri normale.
Imi plac rochiile incredibil de tare! Imi plac in special cele cu buline. Imi plac agrafele cu libelule si glossul pentru buze. Imi place sa fac cumparaturi de sutiene si pantofi chiar daca mai am acasa si sutiene si pantofi!
Cand o sa fac copii, nu vreau sa ma intorc la serviciu dupa 2 luni de stat acasa. Ma gandesc ca vreau sa alaptez macar un an intreg. Si sa stau acasa cat se poate de mult. Nu cred ca se darama vreo intreprindere, oricat de importanta as fi eu in ea, cat fac eu mere rase cu biscuiti. Chiar daca decid sa fac asta timp de doi ani intregi: doar mere rase cu biscuit!
Nu vreau sa fiu egala lui, nu suntem cantitati care putem fi masurate cu acelasi instrument de masurat! Cred ca barbatii si femeile sunt diferiti si e foarte bine asa.
Dar de ce tot vorbim despre asta? Despre egalitate? E chiar asa de important subiectul?
Vreau sa raman asa, femeie, pana in varful unghiilor mele pictate in rosu aprins. Unghii care se prezinta ca o declaratie de feminitate si nu de razboi.
Nela, mamica Anei (19.09.09)
NelaM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dana15 Salut "fetele" (asa v-am alintat eu cat a durat odiseea) sunt Grig sotul Danei... Vestile vad ca au circula repede...dar totusi tin sa aduc cateva precizari suplimentare. Pe la 21.30 s-a nascut Anna, o bebe de 3400 g, 55 cm, apgar 10. Deocamdata nu am avut-o prea mult timp s-o admiram, ne-am dat intalnire maine dimineata la micul dejun. Dana a nascut relativ repede, ajutate de un gel cu prostaglandine contractiile au capatat ritmicitate si eficienta. In decurs de 3- 4 ore a ajuns la dilatatie de 6 cm fara durere. Apoi contractiile au devenit dureroase...probabil si mai eficiente pentru ca in 2 ore a ajuns la dilatatie completa si incepea expulzia. Asta , spunea Dana, a fost mai usor de suportat decat contractiile de dinainte. Mai trebuie sa zic ca membranele au fost rupte la final inainte de expulzie, nu a fost nevoie de epidurala datorita progresiei rapide spre dilatatie completa iar singurul "minus" a fost epiziotomia. Bun , cam atat... Multumesc si sa transmit multumirile Danei pentru sustinere, pentru gandurile de bine, pentru ca sunteti "fetele". Sa ne citim cu bine... Thank God I'm a MAN! Astazi va fi ziua Annei 41s...+3 Thank God I'm a woman! www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi |
Servus, Grig!
Tare mult m-a emotionat mesajul tau. Nu stiu cum s-a intamplat, si ieri cu Dana, de dimineata, si azi cu tine... ne nimerim on line si ma bucur.
Ma bucur din suflet sa aud vestile asa de bune despre Dana. A fost totul super bine si rapid, din cate am citit, iar micul dezavantaj nici nu merita mentionat, atat e de nesemnificativ. Si ce fetita voinica ati facut, sa va traiasca! Asteptam pozici multe si povestile Danei, cand se intoarce acasa.
Va doresc un mic dejun superb, cum sunt convinsa ca o sa si fie, cand o sa va vedeti minunea mai indeaproape si n-o sa va mai puteti dezlipi de ea.
Va imbratisez cu mult drag pe amandoi... ups, sorry, pe AMANTREI!!!
PS: super cool semnatura!
Nela, mamica Anei (19.09.09)
andraiulia spune:
FELICITARI, DANA!!!!
FELICITARI, MONIKUS!!!
SA VA TRAIASCA TZUTZUREII SI SA CREASCA FRUMOS ALATURI DE VOI!!!
Andrushca, new mummy
Sophie Amelie(17.09.09), our sweet baby, we luv' u!
kawaichan spune:
Yay ! A venit si printesa mult asteptata !
Bun venit pe lume Anna,sa fii sanatoasa si sa le luminezi viata parintilor tai !
Felicitari Dana si un buchet mare de flori pentru rabdarea pe care ai avut-o !Refacere usoara si mult laptic !
Mihaela,mami de Joshua
moni_iulia spune:
Buna dimineata!
Noi suntem bine(2in1) si daca tot suntem noi asa "uniti"(unde-s doi puterea creste) ne-am gandit sa facem o fapta de vitajie care sa va lumineze dimineata:.
Iulia 40s + 5 cu "Tudorita Mihaita"
Romania- The land of choice
Poze
lutoniana spune:
Buna dimineata,
fetele dragi au devenit mamici, a fost o zi minunata pentru odiseea noastra. Le imbratisez cu mare dragoste si astept cu inima la gura impresii, poze..orice veste.
Am vazut ca a scris si Grig si am simtit mandria din glasul lui de tatic din specia paun...
Pe mine ma cam enerveaza ca nu lasa astia bebelusul cu mamicile....ca eu cat am fost de rupta si nenorocita de soarta am stat numai cu gogo in brate si l-a pupat....Auzi la Grig...nu au stat prea mult cu ea....abia azi ...offfff, asta nu-mi place DELOC.
Weekendul acesta e in sarbatoare deci:
Felicitari Ralu !!!!
Felicitari Dana !!!!
Felicitari Monikus !!!!
Bebelusi minunati vrem poze cu voi: Rares, Ana si Alexutu
Pentru Dana si Ralu a fost foarte greu, au fost niste curajoase fara doar si poate...alaturi de Mangulica noastra.....durerile sunt foarte mari si oricta de pregatite ar fi fost ele ....tot te surprind....
Ma bucur enorm ca a trecut...sper ca cu urmari cat mai putine...epiziotomia Danei nu e cine stie ce ca se vindeca foarte repede (spun asta din experienta) iar cu starea de lesin a Ralucai ..nu stiu ce sa spun, o pun pe seama slabiciunii....si a epuizarii.
Mi s-a rupt sufletul cand am citit ca ar fi acceptat intr-o secunda cezariana....o inteleg perfect.
Acum,mamici fiind, pana ne bagam la alta odisee hai sa ne simtim bine, sa povestim si sa crestem copilasii acestia minunati,nascuti cam in aceeasi perioada.....in acelasi minunat an.
Va asteptam cu mare drag acasa ....chiar daca primele zile vor fi grele....o sa ajungeti sa scrieti ca si noi
Mi-am dorit fericirea, am cautat-o si am gasit-o....se numeste David
lutoniana spune:
Buna dimineata.....eu raportez ca sunt distrusa.
Ma doare o masea de ma urc pe pereti....si azi la 9 merg la dentist sa vad ce naiba imi face...poate imi spune si asta ca e normal....asa cum au facut moasele 9 luni de zile
Elle stiu ca ai trecut prin asta si imi viner sa te pup...din compasiune.
Eu am luat un paracetamol si codeina....adica mai multe paracetamol si codeine....ca cica am voie....Nici nu imi dau seama daca m-a lasat sau nu ca sunt ametita de durere ca nici nu mai stiu sigur daca ma doare jos sau sus
Va imbratisez si povestim cand imi revin ....
Aveti grija de bebelaci ca nu stiu ce va fac
Cele care mai au de sarit gardul sa stea calme si cuminti...le vine imediat randul, stiu asta sigur
Mi-am dorit fericirea, am cautat-o si am gasit-o....se numeste David
Andrecluj spune:
Buna dimineata fete dragi, sa aveti week endul senin. M-a impresionat si pe mine mesajul sotului Danei, tare priceput pare si mandru, dar are si de ce, cu asa o sotie curajoasa. A fost emotionant si frumos sa va tin la curent, am avut niste emotii cat China pentru fetele dragi. Ce bine de voi ca s-a terminat cu nasterea macar! TAre m-am speriat cand am auzit-o pe Raluk cat de tare doare, mai mai incep sa-mi doresc cezariana. Tineti-va bebeii in brate si iubiti-i, va pup pe toate. luto sa treaca durerea de masea. 32+ Chiara Ada
mary_07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lutoniana Ma doare o masea de ma urc pe pereti....si azi la 9 merg la dentist sa vad ce naiba imi face...poate imi spune si asta ca e normal....asa cum au facut moasele 9 luni de zile Mi-am dorit fericirea, am cautat-o si am gasit-o....se numeste David |
vai,sa nu te superi ca rad,dar ai fost tare
Bafta azi la medic
'neata buna girls
Poze cu noi
_
Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)
si Razvan (21 august 2009)
anomis28 spune:
Buna dimineata si de la noi,
Yuhuu
FELICITARI din toata inima celor trei mamici Raluk, Monikus si Dana.
Bine ati venit Alex, Rares si Anna!
sa bem sa ne veselim si a doua zi dupa ......
Ralukule, a venit Alexucu foarte repede, esti mamica. Abia astept sa vii sa ne povesteti cum a fost si mai ales cum este cu puiul langa tine.
Monikus, gata cu durerile, a venit Rares si aduce cu cu el atat bucurie ca nu mai e loc de altceva .
Dana scumpa, a fost greu, Anna a fost timida si s-a lasat asteptata, dar a meritat, right? Felicitari Grig, multumim pentru vesti si asteptam sa veniti tustrei acasa si sa ne povestiti cum este.
Mai am de recuperat dar ma tin aproape ..
fetele dragi