Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (128 )
Raspunsuri - Pagina 10
Doloress spune:
Multumesc fetelor de incurajari, ma simt un picut mai bine, cand va stiu alaturi 
Am sunat la gradi, cica a fost totul OK, pana la gustare. Cand sa-i dea de mancare a inceput circul de pe lume, a plans si a urlat si se tot uita la usa. Nu a vrut nici biscuite, nici laptic, nici fruucte, nimic. Asa ca l-a lasat in pace doamna si si-a reluat jocul apoi cu copii si s-a linistit.
Eu stiu ca e terminat dupa copii, fermecat de-a dreptul, sigur o sa fie bine cat este intre ei. Dar somnul si papa, astea le-am prevazut dinainte ca vor fi problematice. De joi incercam sa-l lasam cate o zi intreaga sa vedem cum va fi.
De dus il duce oricum Gabi ca eu nu am carnet si gradi e destul de departe. Eu plec mai de dimineata la servici, prefer sa vin repede inapoi acasa sa stau mai mult cu el dupa-amiaza. Daca nu ma trec astia pe postul nou pe care am aplicat am sa cer sa lucrez de-acasa. Si asa vreau sa raman insarcinata la anul, macar sa stiu ca stau relaxata acasa in perioada sarcinii, pot sa lucrez si noaptea daca vreau, incep cand vreau, termin cand vreau... Numai ca nu o sa ma mai machiez si n-o sa ma mai aranjez, n-o sa mai socializez decat prin e-mail si messenger. Dar dupa o dimineata ca asta cand am inghetat efectiv pana la servici de la tren, nu-mi mai trebuie nici o socializare. Si inca e abia inceputul, cand o sa ma sufle viscolul in statia de tren o sa-mi dau pumni in cap sigur ca n-am cerut sa muncesc de-acasa.
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'ętre comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui BELLEANE Cleo: ca ai copii-este un amanunt, care poate fi uitat cu usurinta. Multi se tem nu numai de orele peste program, ci si de concedii medicale&intarzieri&invoiri. pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008) povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959 |
puiule, nu m-am gandit la asta.
Pt ca ei au zis ca se poate lucra si de acasa - cand e vremea urata au mai apelat la metoda asta...
e posibil. A 2a oara nu mai zic, e clar. Mi-am actualizat si cv-ul pe bestjobs cu noul nume
edit: intrebati va rog mugurashii vostri, unde mi-a putut ascunde mara batista bebelushului? Varful ala care se spala....
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
Doloress spune:
CLEO cred ca Mara n-a riscat nimic si n-a zis la nimeni unde a ascuns batista.
Trage-o fuga pana la mine, ca am doua capete din alea. Sper sa nu am nevoie in viitorul apropiat.
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'ętre comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran
stefany_p spune:
helou ....
Cleo, multa sanatate
Belleane si Inais, vreau si eu din bunatatile voastre..desi-s plina...da cum aud de ceva bun, cum se face loc![]()
am citit ca s-a inrolat si pui de Doloress, adaptare usoara si mamei multa putere...
noi am taiat motul ieri. a ales termometrul, cheile d ela masina si surubelnita..ne-am simtit bine, a fost frumos. a mai fost un baietel, Iustin nu prea l-a inghitit ca-i invada prea tare spatiul personal plus ca l-a imbrancit. s-a linistit doar dupa ce a plecat, adica ma rog, atunci s-a putut da mai bine in stamba![]()
Doloress spune:
Uf, a trecut cu bine si prima zi de gradi… Pana la urma a mancat tot, si inca intreg, nepasat, si fructe si peste, a baut si lapte, ce mai , am copil adaptabil. Per total educatoarea a fost multumita de el, a zis ca e un copil cuminte.
Eu am insa tot o stare asa, indescriptibila, de gol in stomac, de lacrimi in ochi… Mai greu e pentru noi decat pentru ei. Mi se pare ca am trecut de un prag, ca am lasat in urma o perioada minunata care nu se va mai intoarce. Practic abia acum simt ca piticul meu este un omulet aparte, cu programul lui, cu viata lui, ca nu mai e parte din mine. Cateva ore pe zi va face intra in alta lume, alta colectivitate la care eu nu o sa am acces, pe care nu pot sa o controlez, care-mi va ramane mereu straina. Si va fi lumea lui, asa cum si eu cateva ore pe zi am lumea mea aici la servici. Parca abia am nascut, emotional vorbind.
Of, e greu sa-i vezi cum cresc!
Dar e si frumos!
STEFANY - sa va fie de bine taierea motului! Deci si-al tau se face doctor? O sa fie coleg cu-al meu. Eu am hotarat deja, merge la McGill.
Cred ca o sa ne-auda atata ca ne plangem de doctori incat o sa hotarasca sa dea la Medicina.
Danicris spune:
Servus, fete cucuiete.
Intru fuga-fuguta sa-mi laud pruncu' : azi si-a luat doua mere din sacosa si a venit cu ele la mine sa le spal, ptiu-ptiu sa nu-l deochi, m-a lasat cu gura cascata. Nici nu stiam ce vrea la inceput. Ce l-am mai laudaaaaaaat ! Era foarte incantat si el de isprava lui cand m-a vazut asa extaziata.
Cleo, multa sanatate ! Ooof, si mie mi-a ascuns un capat dintr-acela, noroc ca pe celalalt l-am pus intr-un loc in care nu ajunge, sa fiu sigura ca-l am la nevoie. Pe al doilea nici acum nu l-am gasit, cine stie prin ce cotlon este. Povestind de statul peste program si sambetele lucrate moka mi-ai adus aminte cat de dedicata eram si eu serviciului. Si ce daca ? Cand am cerut ajutorul acela de nastere (media salariilor pe unitate sau asa ceva) m-a sunat si a tipat la mine ca trebuia sa discutam nu sa-i fac hartie scrisa. M-a dezgustat teribil si mi-am dat seama ca nu merita sa prestezi degeaba, asta se uita asa repede ... Inca o data multa sanatate, imi pare rau ca ai ajuns la antibiotic, speram sa fie o raceala usoara. Pupici Marei. 
Doloress, bafta lui Patrickut la gradi dar mai ales tie ca esti cea mai afectata. Hai ca o sa fie bine, parca imi pare rau ca nu l-am inscris si eu pe Vladuc, poate din ianuarie bag ceva pile si il duc si eu, ma mai gandesc. 
Simonix, am vizionat pozele impreuna cu fiu'miu, a fost foarte incantat, la fiecare a avut ceva de comentat. 
Lori, m-ai amuzat teribil cu "revelionul din fiecare seara", foarte tare. Uite ca i-am dat nuca ieri, adica am cumparat kurtos colac (nu sunt sigura ca asa se scrie) cu nuca si a mancat destul de mult, i-a placuuuuuuut. N-a avut nici o problema. 
Va doresc noapte buna.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008 si
15+
cleo78 spune:
deci pana la Doloress faac ceva, cred ca ma opresc la Danicris dupa batista bebelushului.
Doloress, a ttrecut prima zi! cred ca asta a fo impactul si pt mine: uite, fata se descurca si fara mine! E domnisoara mare!ei, si cand o sa vezi cate a invatzat acolo... te apuca invidia. Sau doar pe mine: parca mi-e ciuda ca nu am reusit eu sa o invatz, ma ocup asha prost de ea? apoi imi dau seama ca nu pot sa ii arat sa stea pe olitza, ca sa ma imite... iar la mancat, nici prin cap nu imi trecea sa o trec la scaunel de oameni mari si sa o invatz sa bata cu miiinile in masa pana ii aduc mancarea, si sa ii dau 2 linguritze, ca din 2 ajunge ceva in guritza. Etc.
uitati ceva poze de la gradinitzaa: http://casafericirii.blogspot.com/ mara e roza. Mai e o fetitza care seamana FANTASTIC cu ea!
Deci lasa pe tati sa duca flacaul si feel free!!! Il iei cand te intorci, si va jucatzi!
Am fo iar la Budimex, sa o asculte. Am nimerit o dr tinerica si plina de entuziasm, a ascultat-o la plamani - nu are nimic. Io am pe creer pitici, macar mi ia relaxat. Din prima mi-a zis ca nu da antibiotice - io i-am replicat ca nu sunt de acord fara o analiza macar. Ne-a dat Septilin, pt imunitate, siropel de tuse - continuam cu Humex, alternativa: Eurispal, si aerosoli cat cuprinde. Pt ragusheala: aerosoli cu o fiola de adrenalina.
Si sa continuu cu Septilin-ul, macar pana termin sticlutza ca e din plante si are rezultate destul de bune la stimularea imunitatii.
Daca facem febra - sa revenim.
Desi mara doar tusheshte...mai mult cand plange si o inneaca mucii. Dar tusheshte urat, aud accolo ceva haraiind iar la mine asta imi da coshmaruri.
Asha ca in seara asta am facut iar aerosoli cu ea. Fara mascutza, am folosit capatul tubului liber sa facem ca trenul: tutuuuuu, mai mult mami, si tati of course (Lucy s-a fofilat din camera ca trebuia si ea sa inspire la aerosoli). Fara urlete! Alea le-am lasat dupa la batista bebelushului.
Voiam sa va zic de pisica. Deci s-a dus Vic. sa roage pe parintii lui sa o ia la ei. Ca e batrana, oare mai traieshte 3-4 ani? - si ar vrea sa fie iubita si ingrjita. Mama a zis NU ca ii zgariie canapeaua de piele. M-am logat pe medicover si m-am uitat la analiza mea de alergologie: cel mai mare indice alergen e la pisica (60 si normal e sub 0.35). Deci, daca stiti pe cineva sa primeasca o baba de 11 ani, cu blana, carnet de vaccinari pisiceshti, mancare, nisip, si vizite la veterinar incluse - sunt deschisa la propuneri.
Nu stiu daca sa mai incerc miine sa merg cu fata la gradinitza. Imbunatatzieri fantastice nu vad pana miine dimineatza, desi nici nu e la ce, ca starea asta de muci si tuse or sa ne insotzeasca toata iarna.
gata, is franta. Mai pup pe domn doctor Iustin, lasa mai ca doctorii romani is apreciatzi in afara!! Da-ne si poze, sa videm, da?
am vb si cu Noemi azi. Deci tot fara net e. Doar cu Tarzan Sebastian care striga in forma pe canapea...aaa, dar cunoashtetzi modelul. E model de Muguras. Sau Mladitza. Whatever. Noapte buna, copii!!!
Inca una si ma duc: http://www.dailymail.co.uk/health/article-1221248/Having-men-present-childbirth-cause-marriage-break-ups-mental-illness.html
danicris, sapt 15? cum zboara timpul....
si eu o sa incerc sa ii dau nuca (contine grasimi usor tolerate si complex de minerale)- am expus-o treptat la alimentele mai alergene, si nu am avut reactii. Tot din paranoia mea: - sa nu provoc Marei o dermatita, alergie etc...
o
Doloress spune:
DANICRIS - bravo si din partea noastra lui Rasfatel! Al meu ieri a facut curatenie cot la cot cu tac-su, tot cerea bucatele de prosop de hartie si stergea toate colturile. N-am reusit sa-l filmez ca muream de ras. Chiar si in timpul unui tantrum, cand se dadea cu fundul de pamant si urla din toti plamanii, s-a oprit, a luat o mizerie pe deget pe care a gasit-o pe jos, dand din maini ca apucatul, mi-a dat-o mie, dupa care a continuat urlatul. Nu se poate domnule face tantrum in orice conditii!
CLEO ce frumos e la gradinita Marei!
E bun ca nu are nimic la plamain. De dus la gradinita, faci dupa cum e politica lor. Aici ti-l primeste cu mucii pana-n pamant, ca dupa cum ai zis si tu, incepand cu octombrie pana in mai toti copii canadieni sunt mucosi. Nu ti-l primeste la febra mai mare de 38 si cand e tare letargic, vomita, etc.... deci chiar in cazuri grave. In rest, mie mi-a dat lista cu lucrurile care sa nu lipseasca din traista lui si printre ele se afla tylenol si picaturi pentru nas.
Imi pare rau de pisicuta... Nu aveti vreo ruda ceva sa o primeasca? Dar cu alergiile nu e de glumit, mai ales la ce probleme ai tu cu nasul.
Inca una si m-am dus si eu, sa vad ce-mi face piticul independent si autonom.
Simonix spune:
Dolores felicitari pentru prima zi de cresa :)
Cleo este superb la cresa Marei, minunat. Pai cum sa iti para rau ca o duci in asemenea loc ? Cat despre achizitii - ai dreptate, invatza foarte multe de la ceilalti iar educatoarele chiar au experienta. Eu ma bazez foarte tare pe ajutorul tipei de la cresa pentru dezvatzat de pampers, de ex - mie mi se pare un task super dificil iar ea m-a rugat sa astept pana la 2 ani, caci din experienta ei nu are rost inainte. Si mereu imi da sfaturi de bun simt, ba chiar ma corecteaza uneori, imi explica ce si cum am gresit etc.
A propos de pempars, azi baiatul meu m-a anuntat prima oara ca urmeaza sa faca kk :) A spus kk si si-a dus mana la putz
iar apoi a inceput sa ... produca
A terminat si si-a continuat alergatul ha ! Pe mine ma uimeste cat de repede invatza singurel, sau nu stiu cum ... De exemplu azi mergeam pe afara si i-am arata frunze cazute "astea sunt frunze". Apoi, 5 minute mai tarziu i-am zis asa, intr-o doara "Adu-mi frunza, Robert. Frunza.". Fara sa arat, fara nimic. El s-a dus si mi-a adus o frunza de pe jos.
Noapte buna 
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Simonix Dolores felicitari pentru prima zi de cresa :) Cleo este superb la cresa Marei, minunat. Pai cum sa iti para rau ca o duci in asemenea loc ? Cat despre achizitii - ai dreptate, invatza foarte multe de la ceilalti iar educatoarele chiar au experienta. Eu ma bazez foarte tare pe ajutorul tipei de la cresa pentru dezvatzat de pampers, de ex - mie mi se pare un task super dificil iar ea m-a rugat sa astept pana la 2 ani, caci din experienta ei nu are rost inainte. Si mereu imi da sfaturi de bun simt, ba chiar ma corecteaza uneori, imi explica ce si cum am gresit etc. A propos de pempars, azi baiatul meu m-a anuntat prima oara ca urmeaza sa faca kk :) A spus kk si si-a dus mana la putz Noapte buna ![]() Simona cu Robertzel baietzel frumos Cum a venit Robertzel in viata noastra Poze cu noi toti si Poze cu bebe |
tantrum si pt un gunoi? Nu te vad bine cu 2 barbatzi atat de ordonati...
pe mara o pun pe olitza. Cu ceilaltzi copii. Nu face nik la olitza, doar sa stea cu ei. ceilalti sunt putin mai mari, ca e grupa 1.6 -2.6 ani
si mara a inceput sa zica cand face kk. De fapt, cand o spal la fund de kk, eu fac PTIUUUU ca miroase. Si radem. Acum, vine cu pampers in mana, siface si ea PTIUUU. Uneori dupa ce a facut. vreo 2 diminetzi am verificat-o, nu facuse inca. In 1-2min auzim paraiieli la fund. Daca eram pe faza si o puneam - cred ca ii prindeam un kk. Am pus-o intr-o zi, a stat 30sec si nu a facut nik, doar sa reinceapa cu bagat picioarele in olitza
Am incercat!!!
cred ca o duc miine la gradi. Acum s-a trezit plangand si a produs cu toata jalania f. putin muci si uun pic de tuse. Miine dim. ii mai bag un aerosoli cu ser si vad ce curatz- ce a produs peste noapte. daca e satisfacator - o duc.
o