9-10 ani, cate ore de lectii pe zi?
Raspunsuri - Pagina 3

witeflower spune:
Giulia, lucrez in invatamant si stiu ca din pacate unii copii fac ore intregi de lectii, dupa multele ore petrecute la scoala.
Stiu ca asemenea lucruri se intampla, insa parerea mea, ca si a ta, este ca nu ar trebui sa se intample!
Si te felicit pentru ca i-ai spus asta invatatoarei - as vrea sa cred ca nu esti singura mamica din clasa respectiva care ai avut curajul sa o spui cu glas tare. Si, chiar daca ai fi singura, ai dreptul sa decizi ce e bine pentru copilul tau.
In unele cazuri, invatatoarea/ profesorii chiar dau prea multe lectii pt acasa. In alte cazuri, copilul e mai lent sau intelege mai greu anumite discipline, deci pregatirea lectiilor ii ia mai mult timp decat celorlalti copii.
De aceea, cred ca e important sa vorbesti cu ceilalti parinti din clasa, ca sa-ti dai seama daca e "in generaql prea mult" sau daca e "prea mult pentru fetita ta".
Oricare ar fi concluzia, ai dreptul sa ceri o "reducere" a cerintelor. Chiar daca toti ceilalti se descurca cu cat li se da intr-un timp rezonabil, daca fetita ta are alt ritm de lucru si de intelegere, ea trebuie inteleasa si sprijinita, iar cerintele fata de ea trebuie sa fie diferite.
Pe de alta parte, mai conteaza si cine-cum-in ce moment al zilei o sprijina la pregatirea lectiilor. Uneori copiii reusesc sa se organizeze mai bine singuri, alteori au nevoie de ajutorul unui adult. Dar uneori adultul poate avea si el nevoie de sfaturi, de sprijin, pentru a intelege cum poate ajuta mai eficient copilul. De aceea ti-am sugerat ca psihologul scolar ar putea fi un sprijin pentru voi.

giulia71 spune:
Whiteflower, primesc felicitarile caci, da am fost singura persoana care am ridicat aceasta problema: ca au mult de invatat.
Au mai fost cateva guri care mmm-iau ca am dreptate si cei multi, carora li se parea ok si ca ar mai fi loc.
Io n-am nimic cu bietii copii,daca parintii vor sa-i vada prim-ministrii, dar e pacat ca le furam copilaria si prim-ministru e numa unu si nici ala nu e nu-sh ce geniu.
De atunci lucrurile par ca s-au rezolvat, nu mai vine cu teme de facut, spre bucuria lui si normal, a noastra si mai ramane cate ceva de citit pentru lectile urmatoare unde ii place , nu-s probleme.
Acu suntem in cautarea unui profesor de chitara ca ii place, e innebunit sa invete sa cante.
Te pupic
uneori gandesc prea mult....