9-10 ani, cate ore de lectii pe zi?
Raspunsuri - Pagina 2

rrox3 spune:
After-ul asta suna doar a pazit copii la scoala si incasat banii. Fetita mea e deja clasa a V-a, la 10 ani, si constat ca are mai putine teme decat avea anul trecut. Am impresia ca invatatoarele cresc mult turatia in clasa a IV-a din dorinta de a livra profesorilor elevi bine pregatiti si a-si pastra renumele. Dar, odata ce ramane la scoala in compania invatatoarei mi se pare inadmisibil sa vina acasa cu notiuni neintelese si teme nefacute. Si aici e clar vina invatatoarei. Ce face copilul atatea ore cu ea la after?!?
Imi dau seama ca nu prea ai ce sa obtii de la ea, acum, in clasa a IV-a, dar te sfatuiesc sa schimbi after-school-ul cu unul independent de scoala. Sunt destule.
Nu mi se pare deloc normal sa piarda atat timp cu lectiile, o sa i se faca lehamite si de ele si de scoala. In mod normal ar trebui sa-i ia maxim 2 ore temele zilnic. Iar seara, cand ajungi acasa, ar fi de dorit sa aveti ceva activitati placute impreuna, nu teme si iar teme...
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

giulia71 spune:
Fetelor, multumesc mult de sfaturi, ma ajuta enorm in luarea unui decizii. Cred ca dupa vacanta imediata nu va mai ramane la after si vom incerca sa aducem pe cineva de specialitate sa il ajute la teme.
Mercedes, e o clasa buna, eu una am recunoscut dintotdeauna ca al meu nu e un stralucit la matematica si ca sunt cu siguranta alti copii care muncesc mult mai mult, in special fetitele, dar asta nu inseamna ca trebuie pus la munca 11 ore pe zi, lucru care s-a si intamplat in ultimele sapatamani.
Vom gasi o solutie in viitorul cat mai apropiat!

eu_logoped spune:
salut,
succes in gasirea unei solutii, pentru ca ar trebui sa ne schimbam si noi sistemul asta o data, macar sa inceapa de undeva mentalitatea ca invatamantul, scoala, trebuie sa ajute formarea copilului, sa vina in intampinarea aptitudinilor si abilitatilor naturale, sa ajute la dezvoltarea unui sistem de gandire, STUDIUL SA FIE PERSONALIZAT, pentru ca fiecare copil are specificul lui.

lala spune:
Buna,
La noi (clasa a IIIa, after school) programul este urmatorul:
3 zile pe saptamana 8-18 (pleaca de la after la 16, are aikido in intervalul 16.30-18)
2 zile pe saptamana 8-17 (pleaca de la after la 14.45, are aikido in intervalul 15.00-18)
Programul unei zile
8-12 cursuri
13.00-13.30 masa de pranz
13.30-15.30 lectii (temele se lucreaza pe ciorna, sunt verificate, transcrise pe caiet, acolo unde este cazul sunt verificate din nou)
In zilele in care pleaca la 15.00, daca nu termina temele le termina acasa (se intampla destul de rar).
Temele pe care le au pentru acasa sunt cele de la rubrica portofoliu la Cunoasterea Mediului sau citirea unei povesti (in weekend) si repovestirea acesteia, invatarea unui rol pentru optionalul ‘Teatru’, engleza (daca isi face tema la after o verificam impreuna)
Cea care sta cu ei este chiar invatatoarea; cca trei sferturi din clasa sunt la after si nu am auzit parinti care sa se planga.
Sincer cred ca mare parte din vina o poarta invatatoarea; incearca sa mai ai o discutie cu ea.

Andrada spune:
In America scoala e de la 9-15:30 (gradinita pina in clasa a 5-a), fara pauze intre materii, doar cu o pauza la prinz de jumatate de ora, mincat si alergat. In rest si gustarea de la 11 tot lucrind o iau (trebuie sa le-o dam in asa fel incit sa o manince cu o singura mina cu cealalta scriu).
Dupa scoala jumatate dintre copii stau in afterschool (multi sint si la before school de la (7:30 la 9) pina la 18. Isi fac temele, fac sport, joaca jocuri etc. Unele teme trebuie monitorizate de parinti sau trebuie sa il ascult (saptaminal are test de recapitulare si la 2 saptamini un fel de "teza" la fiecare materie) terminam pe la 8 seara.
Stiu si in Romania scoli care au cam acelasi program, copiii vin acasa pe la 6-7 (dupa sport, lectii particulare, etc). Eu nu cred ca e prea mult.

giulia71 spune:
Andrada, nu stiu cum e scoala in America ca n-am fost, dar iti spun cu siguranta ca sunt probleme de clasa a IV-a la care ma uit chioras. Le-am dat sa le faca si alti adulti si tot au stat ceva timp sa le bibileasca.
Asta ti-o pot confirma si alte mamici ca lectiile si volumul de invatat este foarte mare.
Am avut experienta unei tari straine si statea copilul acolo, dar manca, o data pe sapamana facea piscina , o data judo si nu avea lectii deloc acasa.
N-as avea nimic impotiva daca acasa ar veni cu lectiile facute, sa-i mai ramana doar o ora de invatat.
uneori gandesc prea mult....

carolinah spune:
Fata mea cea mare (cls I) are urmatorul program de scoala (privata) cu after school:
8:30-9 - mic dejun
9-12:30, 4 ore, cu pauze de 10 min intre ore (una dintre pauze e pt gustarea de fructe)
12:30-13:30 - pranz
13:30-15:00 - teme (ce nu termina face acasa)
15:00-15:45 - club: engleza, dans, maniere
15:50 - pleaca schoolbus-ul cu copiii
La ora 16:00 e acasa, se spala pe dinti si se baga in pat. Doarme (sau nu) cam 1 ora, apoi lectii (daca mai are de terminat) si joaca.

adastero spune:
mi se pare stupid sa stai la after pana dupa amiaza si sa vii cu lectiile nefacute. Doar pentru asta e after. Si pentru asta adica. Am spus si in alt forum. After la noi nu e inca ce e in afara. Nu mi-as da copilul la after. Poate nepotii...

witeflower spune:
Oree??
Si daca nu ar merge la program prelungit, tot nu ar trebui sa dureze ore, cred eu...
Poate o ora, o ora si jumatate. Pentru cei mai lenti dintre copii, sau cei care nu reusesc sa se concentreze si necesita pauze lungi/dese - sa zicem 2 ore.
Daca insa merge la program prelungit, trebuie vazut ce e de facut...Daca nu se gaseste o solutie sa-si termine temele acolo...ori renuntati la program, ori face lectiile cu altcineva. Ori le faceti voi acasa. Dar si asa, tot nu ar trebui sa dureze de la 16 la 20.
Eu zic ca sfatul psihologului scolar v-ar putea fi de folos pentru a reusi sa faceti lectiile mai repede si mai eficient.
Succes!

giulia71 spune:
Da Whiteflower,din pacate ore intregi fac micutii nostri de scoala, dupa orele normale de curs in sistemul nostru de invatamant.
Am fost la scoala intre timp si am discutat cu dna , careia nu i s-a parut mult cele 8 ore de scoala?!
Mi-a confirmat ca unii duc si mai mult, ma intreb ce-or manca copii aia
I-am zis ca io mi-l stiu p'al meu si ca nu duce, asta e si basta! Sa le dea lectii pe masura "competentelor".
Acu a fost vacanta, sa zic ca s-a mai odihnit, desi teme a avut slava Domnului , sa vedem ce va urma.
Va multumesc si tinem legatura!