**Zmeurici de iulie-august 2009 (8)**
Raspunsuri - Pagina 5
CRIXIA spune:
Buna seara!
Mey dragelor, ce-i cu voi v-a pocnit depresia postnatala? Se zice ca se poate manifesta in diferite moduri si in perioade diferite nu doar in lauzie.....nimeni n-a gresit la sfaturile pro/contra leagan, iar daca nu raspundem punctual asta nu inseamna ca trecem cu vederea...eu va citesc si retin(atat cat poate neuronu') iar daca ma lovesc de prb asemanatoare imi amintesc ce solutie ati gasit voi.
De ex citesc ca folositi cu succes batista bebelusului(BB)iar eu inca sunt cu pompita nuk, m-a ferit DD la Alexia, dar poti sa stii cum o s-o cumpar...nu-s impotriva ei, dar sper sa nu fie necesara.
Haideti, nu parasiti echipa! 
in capitolul trecut cineva zicea ca nu conteaza cu ce te dai in sarcina....asa este, eu ma dadeam cu ce apucam, n-am folosit creme speciale, ci Nivea sau Dove, deci, comerciale....si n-am avut nici la bb1 nici acum vergeturi. In sfarsit, a recut perioada, iar uleiul de migdale mi-a folosit imediat dupa operatie, intern, ajuta la scaun, actioneaza lejer. aaa, si v-am mai spus ca i-am dat si lui bb pe cap si Alexiei pe fata, ca-i vremea rece.
Chiar, in afara de Mustela ce alta crema speciala de vant si vreme rea mai stiti? sau cu ce o sa le dati bb-ilor pe fata in sezonul rece?
Ely, pe cine ai ales pediatru, cum se numeste?
Cineva spunea de biberonul Avent nr.1....eu nu-s multumita, dar poate depinde de bb, isi face un ritm de tragere....fii-mea parca trage cu putere, vine mult lichid, ii iese pe langa gurita, se ineaca. Tot la nuk first choice silicon ramanem.
Am impresia ca am uitat ceva, m-am bulversat cu supararile voastre....sper sa va treaca iar eu sa-mi amintesc! ![]()
O noapte linistita va doresc!
Cris mami de Alexia & Ana
Motana spune:
mQQm, Giova, Patricia merci 
Ce bine ca papa la tzitzi Andrei, e mai simplu cel putin noaptea, asa zic eu, fara sa incalzesti biberon si altele. Inainte ziceam ca mai simplu cu formula ca poa' sa ii dea oricine, e adevarat dar acum imi pare mai complicat.
Sanatate lui Edi, Giova, sa se faca bine repede si sa nu mai planga dragul de el!
Si eu zic ca raspund fiecaruia in parte dar nu mai apuc, cand citesc deja ma gandesc ce sa zic dar pana ajung la final ori nu mai am timp ori uit ce voaim sa zic. 
Chiar asa, ce noroc cu cei 2 ani de concediu in Ro, si aici is 3 luni, una inainte de a se naste bebe si apoi 2.. io nici gand sa ma mai duc la munca, trebuia sa fi inceput deja, nasol.
Stiu ca ati vb mult despre CIC si de astea dar cum nu eram direct interesata nu am bagat prea mult de seama, de aia intreb acu: cum se calculeaza banii aia, pe ultimele 6 luni sau 12? Evident, nu pentru mine
Noi aici nici nu luam nimik nici liber nici bani, deh, nu e nevoie sa incurajeze femeile sa faca copii, fiecare are cate 2-3.
inutsa, m-am distrat cu fazele de bebe 1 2 si 3.. ![]()
Daria Alessia (12.07.2009)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
Cornelia spune:
Zic si eu: veniti-va in fire
ca or sa tot fie discutii de acum in colo.
Eu mereu am recunoscut ca citesc ori doar ultima pagina, ori "rasfoiesc" si daca imi sare in ochi o problema care ma preocupa si pe mine sau de care m-am lovit, imi dau si eu cu parerea
.
Alina, eu nu am simtit ca leaganul ar fi un subiect tensionat. Parerile sunt impartite vad, dar eu mi-am propus sa nu il mai tin asa de mult. Ca eram printre mamele denaturate care isi uitau copilul pe acolo
. Bine, fiind la al treilea, e de inteles
.
Inutsa, la mine se potriveste foarte bine la pregatirea pentru nastere si hainute
. Si ... faza cu suzeta
.
Ely, eu nu i-am dat ceai si nici apa (dar nici laptic de la mine).
Si eu le-am facut baie dupa vaccin.
Patricia, ce frumos trebuie sa fie ca Andrei suge la san!
Giova, sanatate multa lui Edi!
Motana, indemnizatia pentru CIC este 85% din ultimele 12 luni inainte de nastere (luna nasterii nu se ia in considerare).
Sunt un pic ingrijorata ca Vladimir iar nu mai mananca. Mesteca biberonul, rade, plange... pare ca nu ii convine ceva. Eu nu i-am incalzit apa, i-o dadeam la temp. camerei si am zis c ao fi acum pre rece. I-am incalzit-o un pic... nimic. Ma gandesc sa ii cumpar alt tip de tetina... sau sa ii schimb laptele
. Nu imi fac inca mari probleme, ca sta bine la greutate, dar daca o mai tine mult asa, unde ajungem? S-o fi saturat bebeul meu de lapte?
ungaras spune:
Azi am implinit si noi 2 lunite. Planuiam sa mergem la restaurant dar cum a plouat toata ziua ne-am oprit la pizzeria din colt. A fost destul de cumintica pentru prima ei iesire.
Hera, eu de cand am venit in Olanda tot caut un loc de munca si am gasit exact cand eram graviduta. Stiam care e treaba cu statul acasa cu bebe si am renuntat. Avem afacerea noastra, la 5 minute de casa,lucrez cu sotul meu iar acum cand pleaca mama o sa stau acasa iar cand e urgenta si trebuie sa ajung la munca, pot sa iau zmeurica cu mine.Muncim mai mult decat daca eram angajati dar daca vrem sa stam acasa nu ne opreste nimeni.
Marti mergem si noi la primul vaccin, cocktail, sper sa trecem cu bine peste. Limbuta tot alba, i-am dat si apa sa bea,am reusit sa ii dau si cu degetul si compresa in gurita...nu se curata. Medicul de familie zice ca nu-i mare chestie ce are dar,aaa, no comment.
O noapte linistita!
http://picasaweb.google.nl/home
anemona27 spune:
Ungaras si al meu a avut limba alba, medicul a zis sa-i dau cu solutie de bicarbonat,o lingurita la un pahar cu apa,sa inmoi un tifon si sa curat limba.Am incercat de cateva ori dar nu-i placea lui Alex,apoi am pus glicerina pe san,tot nu trecea si sincera sa fiu a trecut de la sine.
si bebe al meu a fost toata ziua marait,cred ca din cauza ca nu a iesit afara,dar a plouat mai toata ziua.ieri i-am pus salopeta de fas peste un bodi si l-am tinut vreo 3 ore afara,era frig dar era soare,asa ca i-a placut.
Eu de citit citesc tot dar numai la orele astea,asa ca de cele mai multe ori nu mai am putere sa si scriu.Despre leagan nu stiu daca am mai spus dar eu l-am luat cu mine peste tot,la munte,in Bulgaria la mare,deja e expert sotul in montat si demontat,sa traiasca cine a inventat fiser price ca asa pot sa mai dorm si eu cateva ore dimineata,ultimul somn adica dupa 8 in leagan doarme,in pat se trezeste imediat,eu ma intreb de ce nu exista si leagane sa reziste la mai mult de 9 kg,sau atunci o sa am placuta surpriza sa imi doarma copilul fara probleme![]()
Va pup,noapte buna,si sanatate multa la toti copilasii!
mami fericita cu
Alex
ClaraJ spune:
Salutare mamicute,
A iesit soarele si sunt 28 de grade, pai ma speriasem ca a plouat 2 zile ( lucru nemaiintilnit pe aici) de-am crezut ca m-am intors in Romania. :)))
Buunnnn, sa va dam si noi raportul; buburuzul nostru are 5,6 kg la aproape 2 lunite ( le ve implini cum se cuvine in aceasta duminica), pediatra foarte multumita de el, isi tine bine caputul pentru virsta lui, cu alte cuvinte se dezvolta in parametrii normali. Am facut si vaccinul, am hotarit sa mergem si noi pe schema de vaccinare a lui Sears ca mi s-a parut foarte echilibrata si de bun simt, doar cu o mica rectificare, asa ca i-am facut acum DTaP (evident Daptacel) si HIB, iar la 3 luni ii facem PC si Rotavirus.
La mai mult de 24 de ore, nu manifesta nici o reactie adversa sau vreo schimbare, maninca foarte bine, doarme, sper sa trecem cu bine si sa nu se intimple nimic.
BLANCA - parca mai intreba cum ne mai adormim pruncii; eu, pe al meu, desi nu e un copil pretentios, il mai adorm tinindu-l in brate iar eu cocotata pe mingea de aia de nastere. practic, si ma hitin pe ea; e ok ca nu depun prea mare efort, iar Bryce adoarme instant.
Altfel, pot spune ca avem o mica rutina zilnica, sta in playard sa se familiarizeze cu culorile si obiectele miscatoare, tummy time de 3 ori pe zi ( pediatra mi-a zis fiecare sedinta cam 5 minute) eu il las pina cind simt ca oboseste sa nu-i mai convine ( de obicei mai putin de 5 minute), papa, somn, schimbat de cacuta si pisocel, seara pe la 6 asa o runda de plimbarica impreuna cu d-nul Cliffi- catelul latos si taticutul, si uite asa mai trece o zi din viata noastra. :))))
Gata, in seara asta o sa avem o canapea noua, abia astept, ca o sa fie mai mare si mai spatioasa.
Va pupam si va mai scriem,
Clara - mami lui Bryce Mihai
meleea spune:
tuturor ![]()
fetelor, pe mine nu ma ia somnul dupa ce am vazut la stiri faza aia cu tipa care scapa carutul in fata metroului 
ps se aude o maraiala ![]()
dar doamne fereste de asa ceva ca mi-e si frica sa ma gandesc, saraca femeie........nu am crezut ca pot sa simnt asa o disperare doar la gandul ca un bebe poate sa pateasca asta dapai sa fie al meu. Bine ca nu a patit nimic pana la urma
meleea spune:
Adica ,uite asta e stirea,pt fetele care nu sunt in tara, http://stirileprotv.ro/stiri/international/bebe-in-carucior-a-trecut-metroul-peste-el-vezi-faza.html groaznic ......
meleea spune:
Nu mai stiu cine zicea de cadouri pt nasi eu am luat ieri o lenjerie fff frumoasa si o covertura pt pat pt (nasi) ca astea sigur le folosesc si sunt utile fiecarui om cu bani sau fara
si copiilor care sunt mari adica 17 si 24 ani cate un parfum ca altceva nu m-a dus capul sa le iau am cumparat si marturiile ca uitasem de ele, un breloc in forma de botosel bleu si cam atat
ahhh , si multumim pt complimente alinutza
va pupam
sa fiti cuminti si mancacioase zmeurelelor
CRIXIA spune:
'neatza!
Off, ClaraJ imi faci o pofta de Santa Monica!!
Sa stapaniti sanatosi canapeau!
La noi a plouat cu galeata azi-noapte, se auzea pe acoperis...si e asa inourat, ce-as dormi....dar fetele mele se intrec care sa se trezesca prima! Pana si cea mare n-are somn, ptiiii daca-s fi in locul lor!
Va intrebam in capitoulul trecut daca adoarme bb cu kk...va multumesc, m-am dumerit ca si alte mamici prefera sa le strice somnul decat sa se irite bb. Ezitam pentru ca in comparatie cu sor'sa, bb Ana nu plange deloc, in schimb cealalta urla.
Haha, si eu ma regasesc printre experientele cu suzeta si hainele de gravida!
Fug ca se cearta surorile, adik a' mica tipa la a' mare! ![]()
Cris mami de Alexia & Ana