**Zmeurici de iulie-august 2009 (8)**
Raspunsuri - Pagina 4
PatriciaArdeleanu spune:
Giova, sper sa ii treaca repede. se simte deja efectul antib??
si felicitari pentru prima repriza de desene pe ziua de azi. Rebecca a schimbat cind tv, cind computer, cind colorat.
nu stiu cum ai tu timp de cite o vorba buna pt fiecare, dar meriti multe
eu mai citesc pe fuga, intre treburi.
azi de exemplu, cu vremea asta, am calcat o tona, am decongelat congelatorul, am facut mincare (nu ceva greu, rapid: pulpe+cartofi prajiti), printre alaptat si intrebarile rebeccai si alte marntisuri casnice.
am tinut-o acasa saptamina asta, sotul meu a avut un deces in familia lui si doar el si soacra-mea sint singurii care s-au ocupat de tot, si tot ei, impreuna cu mine cind pot, sint responsabili cu gradinita.
asa ca daca a fost vremea asta imputita, mi-a fost imposibil sa merg eu cu amindoi. nu zic cum am capul dupa o zi cu amindoi, ca rebecca ma toaca cu intrebarile si vorbitul intruna, dar pe de alta parte imi place ca mai pot petrece timp cu ea.
Hera, saracuta de tine, eu te inteleg asa de bine. si eu tot 16 saptamini am de concediu, pot avea 4 in plus pentru alaptare, co de odihna,si sper sa acopar tot anul asta. pe urma, vom vedea, ma bazam pe soacra, dar acum o are pe mama ei bolnava la pat, sa speram ca isi revine pina atunci. deja ma framint cum vom face. la rebecca a stat tati cu ea de la 5 luni la 1,11 luni cind am dat-o la cresa, si la fel ca tine m-am simtit. acum, daca ar trebui sa il dau pe el asa mic la cresa, cred ca as innebuni. vom vedea, timpul le va rezolva pe toate.
nu va mai suparati, e greu de tinut pasul, mereu vor fi dispute, ironii, etc. si eu am sesizat citeodata ironii, dar am ales ne ignoram reciproc si este foarte bine asa![]()
Motana, o scumpete foc mexicanca ta!
ely_cta spune:
Buna fetelor!Revin si eu dupa o pauza...va tot citesc,dar nu mai apucam sa va scriu,asa ca acum am hotarat sa va scriu inainte si apoi sa recuperez din urma...Noi suntem bine,duminica am avut botezul.David a fost foarte cumintel.|In rest mai papam si san ,dar foarte putin...Din pacate,nu dormim noaptea cat mi-as dori eu(adica toata noaptea
).Imi doresc si eu sa doarma legat macar 5 ore,dar el la 3 ore se trezeste...ce pot sa-i fac?
Fetelor,luni ii facem vaccinul,stiti ceva,dupa vaccin are voie sa iasa afara?
Noi am vrea sa mergem la munte,dar nu stiu daca avem voie,ma gandesc ca e prea frig...Pana la cate grade avem voie sa iesim afara?
Acum va citesc din urma si revin...
Pupici
mamica lui David Andrei(17 august 2009)
PatriciaArdeleanu spune:
ely_cta, bine ai revenit!
stiu ca dupa vaccin la rebecca imi spunea fara baie, nu afara. luni vom face si noi vaccinul, sa vedem ce ne recomanda.
cit despre temperaturi, stiu ca e ok si la -10g, dar sa nu bata vintul, sa nu fie ceatza/umezela.
hai sa ma mai laud si eu putin: ne indragostim de tzitzi din ce in ce mai mult si am simtit ca imi respinge mamelonul de silicon si nu m-am inselat. vrea fara, chiar si la sinul la care mie mi se parea imposibil fara. oricum, fatza de inceputurile noastre, acum are clar alta forta si dexteritate
;
pogos spune:
patricia, ma bucur mult ca papa de la tzitzi! sa o tina tot asa!
astazi nu stiu ce a avut Tudor. a vrut in brate tot timpul...nici n-am fost afara, ca acolo dormea in carut. acasa...nimic. am facut mancare cu el in marsupiu.
de n-ar mai ploua...
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006)
si de
Tudor Petru (22.07.2009)
blanca000 spune:
Ely, Patri..eu i-am facut baie dupa vaccin. Mi-a zis dr ca doar daca vreau eu sa nu ii fac baie dar eu cum ii fac in fiecare seara nu am vrut sa sa rpeste..si nu a avut nimic bubi.
Patricia, super-super ca vrea la tzitzic..bravo pentru prograse..esti tare 
Pogos te inteleg...sa vina odata "vremuri" mai bune caci nici noi nu am iesit afara de 4 zile !!!! deja...
Giova chiar ca nu stiu de unde ai puterile astea....azi ce ai facut de mancare? Eu l-am trimis pe sot la mall sa ia o galeata de puiut gata preparat de kfc ![]()
Noi azi am dormit pana pe la 1 asa apoi nici un somn pana acum cand a adormit lemn..mda..exact cand sa ne pregatim de baita..dar o mai las si daca nu se trezeste pana la 9 jumatate ma duc la ea
..nu imi vine sa o las nespalata, plus ca trebuie s aii dau cu solutia de cojite in cap...sa vedem daca vrea.
Sunt fericita am cizmulite noi din alea UGGly, mie imi plac rau..
Mami
de
Eva Ilinca 25.07.09
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
Nunta noastra 2004
inutsa spune:
Am fost la ore dar mai mult de o ora nu am putut sta, Bia tot plangea. Iar cand am chiulit de la ore, ajunsa acasa am gasit-o pe Bia.. dormind
. Maine il las mai mult timp pe ta'su cu fata ![]()
alinutza78 merci 
hera lasa ca o sa fie bebe bine la cresa
. Daca asa e sistemul lor, asta e, tre'sa te "dai" dupa el.
Cred ca Romania e cea mai "generoasa" la capitolul concediu de ingrijire a copilului, in restul tarilor stiu ca asta e muuuult mai scurt
giova asa e , o sa treaca, dar e prima ei "problema" si mi-e cam nasol cand o vad asa. I-am pus de 2 ori unguent si deja se vede ameliorare
. Daca gaseam Tobrex era fain, dar dr. a facut o incalceala in reteta aia, asa ca trebuia sa o iau de la farmacia de la policlinica respectiva. E viral, caci si eu si taica'su ne smiorcaim.
rallu asa e cu bebe, te cari peste tot cu "catrafusele" lui. Eu cand plec undeva de cand am nascut, 90% din bagaj sunt lucrusoarele Biei
.
blanca las'ca plecati cand se mai termina ploaia asta care a invadat toata tara
. Sa porti sanatoasa Ugly-urile 
ely_cta pai ce poti sa-i faci? Sa-l lasi ca-si regleaza el singur ritmul
. Eu incercasem acu vreo 3sapt. sa-i fac regim de papa la 3 ore, da'crezi ca mi-a reusit? Da' de unde!!! Rareori statea 2-3 ore fara papa, ma tipa de nu ma vedeam. Asa ca acum nu ma stresez defel, ii dau papa cand vrea ea, uneori si la o ora.
Lasa ca-si regleaza el singur ritmul 
---------------
Inesa, cea mai fericita
de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Bianca la 2 luni
bebelusha din burtica
nunta
cum a aparut pe lume Bianca-Maria
inutsa spune:
Aaaaaa
Am fost si noi azi la controlul de 3 luni. Dezamagire mare: luna asta am pus doar 600 grame
. Dr. a zis ca ritmul ei de crestere e f bun, dar ma asteptam sa creasca mai mult. Acum avem 6,3 kg, in lungime o masoara data aviatoare.
Si ca sa va descretesc un pic fruntile cititi ceva amuzant preluat de la mamicile de Iasi:
Generalitati cu bebelusi ...
Ce porti:
la primul copil: incepi sa porti haine pentru gravide de la prima confirmare a sarcinii
la al doilea copil: porti haine normale pina cind nu te mai incap deloc
al treilea copil: hainele de gravida sint hainele tale de zi cu zi ...
Te pregatesti de nastere:
la primul copil: esti constiincioasa cu exercitiile de respiratie
la al doilea copil: nu te mai chinui, stii deja ca nu folosesc la nimic
la al treielea copil: ceri o epidurala din luna a opta deja ...
Haine:
la primul copil: speli hainutele bebelusului separate pe culori, le asezi frumos in dulapior, impachetate perfect
la al doilea copil: te asiguri ca sint curate si le speli doar pe cele evident murdare
la al treilea copil: baietii poarta roz parca, nu ? ...
Griji:
la primul copil: sari in sus la orice incruntatura a bebelusului
la al doilea copil: ridici copilul doar daca tzipetele lui risca sa-ti trezeasca primul nascut
la al treilea copil: inveti copilul mai mare cum sa intoarca jucaria muzicala a bebelusului...
Suzeta:
la primul copil: cind cade pe jos, o pui deoparte si o speli si-o fierbi cu prima ocazie
la al doilea copil: a cazut, o speli cu putin suc din biberon
la al treilea copil: o ridici, o stergi de tricou si i-o dai inapoi...
Schimbatul scutecelor:
la primul copil: i-l schimbi o data pe ora, chit ca-i nevoie sau nu
la al doilea copil: i-l schimbi o data la doua sau trei ore, daca e nevoie
la al treilea copil: incerci sa-l schimbi inainte sa inceapa ceilalti sa se plinga de miros...
Activitati:
la primul copil: duci bebelul la gimnastica pentru bebelusi, la inot, la citit povesti
la al doilea copil: duci bebelusul la gimnastica
la al treilea copil: duci copilul la supermarket si la uscatorie ...
Iesitul pe afara
la primul copil: prima data cind lasi copilul cu bona, suni de cinci ori acasa
la al doilea copil: chiar inainte sa iesi pe usa, iti aduci aminte sa lasi un numar de telefon unde poti fi gasita
la al treilea copil: lasi instructiuni sa te sune doar daca vede sange...
Acasa:
la primul copil: iti petreci aproape toata ziua uitindu-te lung la bebelus
la al doilea copil: te asiguri din cind in cind ca bebelusul e ok, nu pocneste, nu se raneste
la al treielea copil: toata ziua incerci doar sa te ascunzi de el...
Inghititul monedelor:
la primul copil: daca bebelusul inghite o moneda, alergi la spital si-i faci o radiografie
la al doilea copil: cind al doilea copil inghite o moneda, supraveghezi atent ca ea sa iasa cumva ...
la al treilea copil: cind al treilea copil inghite o moneda, ai grija sa i-o scazi din alocatie !
---------------
Inesa, cea mai fericita
de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Bianca la 2 luni
bebelusha din burtica
nunta
cum a aparut pe lume Bianca-Maria
ely_cta spune:
Fetelor,vreau si eu detalii despre suzeta de la Chicco.Mai am de recuperat capitolul 5 si 6,pe 7 l-am citit.
Alinutza,eu am intrebat pediatra si mi-a spus in leagan si in scoica sa nu-l pun pana la 3 luni,decat 10 min pe zi,cand am nevoie urgenta sa fac ceva.Eu il pun cam 20 min,max de 2 ori pe zi,dupa 20 min plange el ca se plictiseste.Dar evit cat de mult pot!In scoica nu l-am pus,il car in landou,am cumparat un kit auto pt landoul pe care il am.Il tin cat de mult pot la orizontala.
Ce exercitii faceti cu ei?Am vazut ca ii luati de manute,ii puneti pe burtica...o sa intreb si eu pediatra ca sa nu fac ceva gresit.Eu sunt mai fricoasa,cand il pune al meu sot pe burtica si vad cum isi pune capul in saltea,mi se pare ca se chinuie...dar cred ca nu e asa...
Patricia,ma bucur mult ca papa tzitzi...eu eram tare suparata cand vedeam ca la tzizi urla,din pacate acum suge mai mult cand e odihnit si daca nu e mort de foame,dar m-am obisnuit cu gandul...mai greu,dar m-am obisnuit!
Fug sa-i facem baita si revin
ely_cta spune:
Ah,am uitat sa va intreb!Eu pana acum nu i-am dat ceai.Mi-a spus pediatra sa nu-i dau!Mai e cineva care nu a dat ceai ?Cand ii dati ceai si de care?
Biberonul cum il dati,numai cu BB in brate sau e si o alta metoda?
PatriciaArdeleanu spune:
ely, eu nu ii dau nici ceai, nici apa.
Sa stii ca si al meu era asa, cind il puneam la san era jale. 7 saptamini a mincat numai cu pompa. dupa aia nu stiu ce s-a intimplat cu el
, am trecut la mamelon la ambii sani, de parca sugea de cind era el cu mamelon
dupa aia mamelon doar la sanul mai dificil, si de acum vad ca fara mameloane![]()
inutsa, ce m-am amuzat. la unele mi se potriveste, la altele nu, sint mai ceva ca la prima.
Blanca, sa le stapinesti sanatoasa. sint cizmutele ale de burete sau din ce sint? ce culoare? mi-ar placea si mie unele negre.
pogos, eu pe rebe o mai strig "marta vorbareata"
si ea e cu logoreea...