Parintii nu au voie in scoala

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Voua nu vi se pare ridicola explicatia cum ca din cauza parintilor se intarzie orele?

Voi stiti vre-un parinte din clasa voastra care ar trece peste cuvantul invatatoarei daca ea ar spune ca nu vrea sa vada nici un parinte un clasa dupa ce suna de intrare? Copilul meu a fost in doua clase pana acum si eu nu pot sa indic nici macar un parinte care in ar ignora o cerinta de acest tip a intatoarei. Traim in societatea in care invatatoarea e autoritatea suprema...
Daca asta e explicatia pentru prezenta paznicilor in scoli ... nu pot decat sa repet: este o masura extrema pentru o situatie care poate fi rezolvata altfel.

Noi platim la scoala, dar chiar daca nu am plati si banii ar veni de la primarie...ei nu vin din neant..vin tot de la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meru spune:

Mi se pare aberant sa platesti paza si sa nu-ti dea voie in scoala. Da, nu arata prea bine ingramadeala de parinti dar, de fapt deranjeaza Interdictia. Impresia mea e ca vor sa ascunda ce se intampla in scoala. Nu inteleg de ce cer bani de la parinti, cand ar trebui sa fie treaba primariei. Si ce parinti devotati pana la sacrificiu vad in strangerea banilor, doar sa fie pe placul conducerii!!!
Intr-adevar, o invatatoare cu chef de munca n-ar intarzia inceperea orelor. Se mai lauda atata cu transparenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui meru

Mi se pare aberant sa platesti paza si sa nu-ti dea voie in scoala. Da, nu arata prea bine ingramadeala de parinti dar, de fapt deranjeaza Interdictia. Impresia mea e ca vor sa ascunda ce se intampla in scoala. Nu inteleg de ce cer bani de la parinti, cand ar trebui sa fie treaba primariei. Si ce parinti devotati pana la sacrificiu vad in strangerea banilor, doar sa fie pe placul conducerii!!!
Intr-adevar, o invatatoare cu chef de munca n-ar intarzia inceperea orelor. Se mai lauda atata cu transparenta.

Nu ai voie in scoala in fiecare dimineata/pranz sa insotesti copilul in clasa ca sa il lasi in banca si sa-i scoti cartile din ghiozdan eventual.... Asta nu inseamna ca daca ai o problema reala, importanta de rezolvat cu un cadru didactic NU intrii in scoala, bineinteles ca poti intra. Doar ca ai obligatia sa lasi un act de identitate la bodyguard.
Totusi sunt scolari, chiar au nevoie sa fie insotiti pana la banca, zilnic ?

Sau ca azi in fata scolii noastre daca se putea "urca" cu masina pana in clasa ca sa nu se ude cumva copiii de la ploaie multi parinti ar fi incercat metoda la cum se inghesuiau cu masinile fix in poarta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Nici la noi nu ai voie in scoala deloc (doar in curte). Exceptie fac sedintele cu parintii dar si atunci te preia invatatoarea din curte.
Tot exceptie este secretariatul unde poti intra, dar e bodyguard acolo si nu poti trece de secretariat. Scoala este pazita de bodyguarzi pe care ii plateste primaria.
Culmea e ca mie imi convine de minune chestia asta.
Eu sunt paranoica cu siguranta copilului si nu mi-ar place sa stiu ca 1600 de parinti ai celor 800 de copii se plimba prin scoala.
Plus ca ar fi practic imposibil sa le tii evidenta si pana la urma ar putea intra oricine in scoala (hoti, pedofili, etc).
Din punctul meu de vedere faptul ca in scoala la care e fi-mea parintii nu au voie deloc (nici macar cu buletinul - daca e ceva coboara invatatoarea sau directoarea sau asistenta sau ma rog cu cine vrei tu sa vorbesti la secretariat) a fost un punct in plus la alegerea scolii - adica una din chestiile pozitive pe lista care cuprindea doua scoli
Si la noi n-au intrat parintii nici macar in primele 2 saptamani. Invatatoarea iese in curte si preia copii la 8 fara 10. Tot invatatoarea aduce copii in curte si ii da in mana parintilor sau bunicilor la 12. Daca nu e nimeni sa ia copilul il pastreaza (il duce la secretariat) pana vine cineva sa-l ia. Daca intarzii dimineata copilul se duce singur la clasa. Eu recunosc ca am intarziat (adica am ajuns la fara 9 minute) in a 4-a zi de scoala. Copilul care nu stia inca unde e clasa a fost dus de o doamna care cred ca era profesorul de serviciu, nici nu s-a pus problema sa intru eu in scoala.
Repet eu gasesc chestia asta a fi foarte buna pentru siguranta elevilor scolii si nu as vrea sa se schimbe, a fost dupa cum spuneam un criteriu de alegere a scolii ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

citesc pe-aici si m-a luat durerea de cap .
cum adica sa nu am voie in scoala, in clasa ? pai cum sa stau linistita daca nu stiu unde las copilul ? nici in pauze nu e voie, sa intru sa vb cu copilul sau invatatoarea ? La toate scolile e asa ? Voi nu ati vazut clasele, wc-urile ? nu va pune pe ganduri faptul ca e undeva unde n-aveti acces ? ce-i asta, scoala sau ce ?

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui papanash

cum adica sa nu am voie in scoala, in clasa ? pai cum sa stau linistita daca nu stiu unde las copilul ? nici in pauze nu e voie, sa intru sa vb cu copilul sau invatatoarea ? La toate scolile e asa ? Voi nu ati vazut clasele, wc-urile ? nu va pune pe ganduri faptul ca e undeva unde n-aveti acces ? ce-i asta, scoala sau ce ?

Bineinteles ca le-am vazut .
Insa NU intru zilnic. Doar cand este necesar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

papanash, relax:)
cu timpul capeti f multa incredere in copil. Sofia merge singura la cumparaturi la Busteni :)
E o varsta pentru toate, cat avem copiii micuti nu intelegem.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui papanash

Pai in afara ca am vizitat scoala inainte de a inscrie copilul acolo - dar insotita de invatatoare - am mai vizitat-o si in prima zi de scoala si apoi la prima sedinta cu parintii.
Nu ai voie in scoala singura, de capul tau ca sa zic asa.
Dar daca te preia invatatoarea de jos si merge cu tine ai voie. Evident invatatoarea raspunde de tine pe perioada cat esti in interiorul scolii - ca nu furi, ca nu vandalizezi, ca nu agresezi copii, etc.
Daca ai putea intra tu in pauze sa-ti vezi copilul tot asa ar putea intra si un nenea cu o grenada la el, zicand ca merge la fii-sa.
Mai degraba m-ar pune pe ganduri accesul liber in scoala (ba chiar cred ca n-as putea lucra de grija) decat asa ca stiu sigur ca nu intra nimeni acolo .....

Si inca ceva papnash - Sabina are dreptate e o varsta pentru toate. Fi-mea are telefonul mobil la ea si ma poate suna in pauze. De ce trebuie sa vorbesti fata-in-fata cu copilul, nu e suficient sa vorbesti la mobil? Mai ales ca nu sunt pe langa scoala, imi vad de serviciul meu cat e copilul la scoala.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu n-am auzit in Australia scoala in care sa nu ai voie. La clasele mici unii parinti isi duc copiii pana in clasa, altii ii lasa in curte. La plecare TREBUIE sa te duci sa-ti ridici copilul pana in clasa a 3-a inclusiv. Scoala se termina la 3 iar profesoara sta in clasa cu copiii pana la 3,30. La ora 3 fix copiii sunt impachetati cu geanta pe masa si parintii baga capul pe usa si profesoara spune copilului la revedere. Parintii care doresc pot sa discute cu profesoara dar in general se prefera sa-ti faci o programare si sa mergi sa discuti pe indelete ce te preocupa. Daca o persoana necunoscuta profesoarei ridica copilul trebuie sa suni si sa anunti profesoara si vor lasa copilul doar daca acesta poate identifica persoana care vine sa-l ia. Adica nu poti trimite pe unchiul Vasile pe care copilul nu l-a vazut niciodata. Copiii care nu au fost luati pana la 3,30 se duc la after-school care, asa ca daca parintele intarzie se duce sa-si ia copilul de acolo dar trebuie sa plateasca pentru ziua de after-school care. Din clasa a 4-a copiii pot pleca singuri din clasa si pot astepta intr-o zona cu banci langa parcare, zona supravegheata de niste profesori de servici. Parcarea este in incnta scolii, deci copiii nu parasesc scoala. Copiii care trebuie sa astepte parintii sa vina de la lucru pot merge la biblioteca sa isi faca temele sau sa se joace pe calculator sub supravegherea personalului de acolo. Biblioteca e organizata pe varste, cei de liceu sunt la etaj, cei mai micuti la parter. Acolo pot sa citeasca in niste fotolii, sau sa isi faca temele la birou sau sa se joace sau sa caute informatii pentru teme la calculator. Tot acolo au imprimante, scanere daca au nevoie pentru proiecte, eseuri, etc.

Ca parinte poti intra oricand in scoala dar vei fi oprit si vei fi intrebat ce cauti acolo si trebuie sa ai o explicatie pentru prezenta ta acolo.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui moana

(Nici noi, in sectorul 6, nu platim paznicii. Erau si la gradi si nu-i plateam.)

Mie asta cu interzis accesul parintilor mi se pare o solutie extrema. Cu putin efort si imaginatie sigur s-ar gasi o cale de mijloc.

Fetele din tari/orase civilizate - la voi cum e?

Moana, la ce scoala sunteti voi ???

Mergi la inceput