Parintii nu au voie in scoala
Raspunsuri - Pagina 3
mussette spune:
Si la noi la scoala e tot asa. Il las dimineata la usa scolii si cand iese se intalneste cu bunica in curte. Mie nu mi se pare aberant. Au body gard si la poarta si la usa scolii.
In primele 2 saptamani ne-a lasat sa intram si noi in scoala, dar eu nu l-am dus pana in clasa decat in prima saptamana ca pe urma n-a mai vrut el (cu toate ca e intr-a Ia), mi-a zis ca se descurca si singur. Sigur ca daca e o problema deosebita si trebuie neaparat sa vorbesti cu doamna dimineata te lasa sa intri. Daca nu la sedinte cu parintii sau la consultatii
numai bine
mussette
adita spune:
si pe mine ma cam deranjeaza interdictia asta de a intra in scoala, dar trebuie sa recunosc ca e destul de logic. ar fi un haos daca ra intra toata lumea
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)
loryi1974 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Nu ai voie in scoala in fiecare dimineata/pranz sa insotesti copilul in clasa ca sa il lasi in banca si sa-i scoti cartile din ghiozdan eventual.... Asta nu inseamna ca daca ai o problema reala, importanta de rezolvat cu un cadru didactic NU intrii in scoala, bineinteles ca poti intra. Doar ca ai obligatia sa lasi un act de identitate la bodyguard. Totusi sunt scolari, chiar au nevoie sa fie insotiti pana la banca, zilnic ? Sau ca azi in fata scolii noastre daca se putea "urca" cu masina pana in clasa ca sa nu se ude cumva copiii de la ploaie ![]() multi parinti ar fi incercat metoda la cum se inghesuiau cu masinile fix in poarta ... |
Ai mare dreptate.Si la noi la scoala blocasera poarta in ziua respectiva.Daca se putea ,parcau langa banca.La noi la scoala in prima zi au avut voie toti copiii cu parintii ,apoi doar cei din clasa intai timp de doua saptamani.
Nu vad de ce acest lucru ar intra la categoria ciudatenii sau de ce nu este un lucru civilizat.Daca ai ceva de rezolvat,lasi o CI la portar si iti rezolvi problema.Ce poate fi mai civilizat ca asta?Poate buluceala pe scari si in clase,ingramadeala pe Doamna?
moana spune:
La 193. Cea din spate de la Orizont.
| Citat: | ||
citat din mesajul lui geniest
Moana, la ce scoala sunteti voi ??? ![]() |
Florentina Roman spune:
La fii-miu la scoala avem voie sa intram cu ei dimineata pana la ora 8 fix, dupa care usa elevilor se inchide. Poti intra insa pe usa principala, unde lasi CI la bodygard si spui si motivul ptr care vrei sa intri. Mie mi s-a intamplat sa-si uite odrasla un caiet acasa si, cum stam aproape de scoala, am dat fuga in prima pauza sa i-l duc.
Daca vreau sa vorbesc cu invatatoarea, avem consultatii din doua in doua saptamani, n-am indraznit si nici nu cred ca mi s-ar fi permis sa discut despre copilul meu in timpul unei ore.
Papanash, ce ai putea discuta cu copilul in pauza?
Pana acum nu ne-au cerut nici un ban ptr paza, dar pe uniformele paznicilor scrie BGS, nu stiu ce formula au gasit cei din conducere...
...La scoala unde lucrez eu, din pacate primaria nu plateste bodygarzii, asa ca platesc parintii. A fost hotararea lor, luata in cadrul unei sedinte a comitetului de parinti din toata scoala.
In lipsa acestor oameni de paza s-a intamplat de exemplu sa intre in scoala parintii unor copii care i-au batut pe alti copii, sau fosti elevi certati cu buna cuviinta care au distrus tot ce au intalnit in cale.
Anul trecut a intrat o tiganca intr-o clasa, in timpul unei ore si a facut un scandal monstru ptr ca una din eleve ii era promisa de catre parinti sa-i fie nora si fata nu voia sa mearga...
Eu zic ca sunt cateva motive pentru care regulamentul nu permite parintilor sau altor persoane sa intre in scoala.
NANU spune:
Nici pe noi nu ne lasa sa intram in scoala.Dar astazi am vrut sa vb cu doamna ,am lasat CI si am intrat.Sunt cateva restrictii si sunt pt binele copiilor nostri.Aveti probleme de rezolvat lasati CI si intrati ,vb cat vreti cu doamna.Eu il las singur si astept in dreptul geamului sa-mi faca cu mana cand ajunge in clasa.Deci plec linistita.
happiness spune:
La noi la scoala nu exista bodyguarzi,doar elevi de serviciu care trebuie sa ia datele personale ale parintilor care vor sa intre.M-a socat intr-o zi cum se chinuia o fetita de a 5 a sa ii explice unui parinte ca nu are voie sa intre la clasa copilului pana nu lasa acele date,si el a intrat peste ea,dupa ce a impins-o si a bruscat-o mai intai.Nu mi se pare normal asa.Parintii au drepturile lor,dar nici chiar atata nesimtire .Plus ca la noi se intra in fiecare dimineata in clasa si toata lumea buluc pe doamna,o si compatimesc ,eu nu cred ca as rezista.Mi se pare normal sa ai voie sa intri daca e ceva urgent,dar sa respecti regulile scolii,pentru ca nici in spital ,nici in banca ,nici in alte birouri nu poti intra cand si cum ai tu chef,ci conform unor orare,reguli...
witeflower spune:
Dragi parinti, eu lucrez intr-o scoala in care parintilor li se repeta mereu ca nu au voie sa intre...
(Adevarul este ca nu toti parintii se conformeaza, dar pentru asta colegele mei sunt adesea luati la rost de catre director...).
Acum, in calitate de parinte, eu nu inteleg deloc ca e benefic, logic si normal sa nu am voie in incinta scolii. In calitate de cadru didactic... gandesc la fel. Mi se pare o atitudine comunista, fara o justificare reala.
Da, am citit ce ati scris despre posibilele "pericole" ale accesului parintilor in scoala. Aud chestiile astea si de la directorul meu. Dar nu sunt de acord. De ce?
Am copilul inca la gradi, Il conduc zilnic pana la usa salii de grupa (asa cum fac toti parintii). Ma duc dupa el si intru in gradi,vorbesc zilnic cu educatoarea cand il iau... si mi se pare ok. Nu vad de ce nu ar putea fi asa si la scoala.
Asa-zisele pericole cu copii atacati de parintii altora sau cu furtul posetelor invatatoarelor... pot fi prevenite si altfel.
La scoala ni se cere mereu o mai buna comunicare cu parintii, o mai stransa legatura cu familia. Cum se poate realiza acest lucru daca parintii au intrdicitie in incinta scolii? Nu toti pot avea liber cand stabilim noi sedinta. Nu toti isi pot comunica problemele deschis de fata cu altii. Nu toti sunt dezinteresati de comunicarea cu cadrele didactice.
Asa ca, dragi parinti, cand copilul meu va merge la scoala, voi cauta pentru el ...o alta scoala decat cea unde lucrez (cu toate ca eu, fiin angajata o sa am voie sa intru...). Dar voi face asta fiindca nu vreau regim special intr-o scoala "incuiata", ci vreau regim normal intr-o scoala deschisa. Daca nu voi gasi asa o scoala, atunci voi incerca sa ma aliez cu ceilalti parinti din scoala la care va merge si vom incerca sa facem, noi, parintii, ca lucrurile sa se schimbe. Pentru ca parintii, daca sunt uniti, au mult mai multe sanse sa rezolve o astfel de problema, decat un angajat al scolii... care nu e de-acord cu conducerea...
Poate va faceti si voi curaj si schimbati cate ceva in scolile unde merg copilasii vostri. Succes! 
witeflower spune:
Scuze pentru "colegele mei"... initial ma gandisem la colege, ca ele sunt mai multe, apoi mi-am amintit de cei cativa colegi si am corectat doar partial...
meru spune:
witeflower
. Ai descris foarte bine ceea ce am incercat si eu dar am renuntat vazand reactiile. Nu stiu daca gasesti scoala de stat cu asa "deschidere". Eu nu am gasit si nici parinti uniti sa schimbe ceva. Comunicare parinti- scoala? La sedinta cand se strang banii, atat si doar dintr-o directie.