Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (34)
Raspunsuri - Pagina 16
ratusca_mica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alexutzzza Neatza, Merci de cafea! Fetele, eu sunt in butoi azi ![]() ] ] , eu stiam ca dupa 7 luni poti sa-ti iei prenatal, eu zile de concediu nu mai am si nu stiu ce sa fac, la firma nu e activitate, treg de ei sa ma tina pana intru in prenatal si au zis ca ma tin pan la 15 nov, hai max 1 dec...au concediat cam 80% din personal de-a lungul acestui an, nu ne merge prea bine, off nici un stiu ce sa fac. celorlalti le-a redus salar, mie inca nu ptr ca na...sa am banuti in CIC, dar nu stiu cat isi vor mai permite, oricum salar nu-l primim intreg in ultima vreme tot sunt restante...Eu vreau cat mai devreme in concediuuuuu!!! Ce sa fac? Daca ma simt rau, nici u am zile libere sa-mi iau, deja mi-am luat 2 zile libere asa, care le voi compensa cu 4 in prenatal...adica deja asta presupune ca vin la birou pana pa 20 decembrie..offf io oricum nasc mai devreme ca am cezariana, ce sa faaaac? ![]() ![]() nu vreau sa stau aici pana pe 20 decembrie , sotul nu vrea sa cumpere nimic ptr bebe de aici, vrea sa luam din Grecia, ori eu in Grecia nu am cum sa ajung decat in concediu si daca imi da concediu in 33 si io mai am inca 4 zile promise ca lucrez pana mea nu mia ma lasa astia in avion in 34-35 de sapt . Concediu medical, nici vorba, de ec? am colu mereu intre 3,7 si 3,9 (depinde cum e vezica si cat se vede la masurat), nu am contractii, nu mi-e rau etc ![]() ![]() nu mai am stare!![]() 25+ Yannis |
Alexutzzza, doctora ta nu este bine informata, bag mana in foc!!! Ti au la dispozitie 126 de zile de concediu de maternitate pe care le poti imparte la propria alegere intre pre si post natal, cu singura conditie ca post natalul sa aiba minim 42 de zile. rezulta de aici ca pre natalul poate avea maxim 84 de zile, deci nici vorba de saptamana 33! Du-te la ea cu textul legii in mana si nu te lasa, pentru ca, daca nu vrei sa mergi la serviciu (si inteleg ca nici nu poti de altfel) pana in ultima luna, nu e de gluma cu asa ceva!!!
A, si poate asteapta sa o "ungi" cu ceva, asta o fi raspunsul in lipsa pachetelului...
Ratusca
24+
ratusca_mica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alexutzzza A propos, ce inseamna sa iti schimbi un dr de familie? ce presupune? te duci cu ceva? bani acte? 25+ Yannis |
Am facut-o eu recent. procedura e urmatoarea: ca sa pleci de la actualul doctor de familie trebuie sa ii faci o vizita sa iti dea o "negatie", adica o adeverinta din care rezulta ca te-a scos din evidenta lui.
Apoi, cu negatia asta in brate te duci la noul doctor si i-o dai, impreuna cu o cerere de luare in evidenta (iti da de acolo model), o copie dupa buletin si parca atat. Deci, nimic foarte complicat si uneori chiar merita!
Ratusca
24+
catalutza81 spune:
Am sunat eu acum la med de fam, ai nevoie de copie de buletin, o sa ti se dea un formular pe care completat de tine se de oamenii de la locul de munca in 4 exemplare originale (2 semnaturi - dir general si contabilul) si apoi duci toate exemplarele la OBSNAJ - este la Piata C. de Gaules, ti se da un nr de inregistrare, un exemplar il pastrezi tu, unu la servciu, unu la ei la OBSNAJ si unu la med de fam.
Asta e tot, deci nu ai mai avea nevoie de negatie de la fostul med de fam.
Catalutza
22+
Irina
mcrissa spune:
alexutzzza ca sa iti schimbi doctorul de familie iti mai trebuie si o adeverinta de la locul de munca prin care sa se arate ca ti se platesc darile catre casa de asigurari.de negatie nu mai e nevoie dupa noua lege, se schimba totul automat in sistem.si copie dupa buletin.
ratusca_mica e putin scazuta rezistenta la proteina S, este posibil sa-ti dea sa faci injectii cu Clexane, mai ales daca bebe e mai mic ecografic decat dupa UM.bebele meu era mai mic la inceput, iar acum de la injectii e un grasan, avea 1070 de grame la ultima eco, chiar sunt curioasa cat o mai avea acum, ca s-a speriat si doctorul de ce baban era.vineri seara mergem la eco sa ne masoare iara IR-urile si sa vedem cat a mai crescut piticul.
27+
Invingatorul lui mama
Puisori
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia
lia_2009 spune:
beatrice eu am masurat 10 miscari cam in 50 min. Acum am incercat dar e mai linistita si m-am plictisit asteptand sa se miste. Se misca mai incet trebuie sa ma concentrez sa simt miscarile poate a obosit sau poate e mai activa in alt moment al zilei eu incercam sa o simt seara.
Ma voi stradui zilele urmatoare sa o urmaresc.
27 sapt
cristies spune:
Buna gagici,
Ce faceti voi?
Alexutzzza te inteleg perfect. Azi imi venea sa
la serviciu.
Incep sa am remuscari pentru ca am refuzat-o pe doctorita cand s-a oferit sa-mi dea medical.
Dar mai am patru saptamani si gata. Sa nu mai aud!!!
Apropos de doctori, a intrebat cineva de vreun remediu pentru arsuri?
Eu azi eram cat pe ce sa dau la rate din cauza lor. Si le am tot timpul nu doar noaptea cum se plang fetele...
Si fara legatura cu mancarea (numai regim) + lapte... si tot nimic.
Eu ca sa imi schimb medicul de familie am dus adeverinta de la serviciu si copie dupa buletin. Si atat...
Linioara, eu am folosit compeed pentru bataturi in vacanta... nu zicea nimic de contraindicatii pentru gravidutze...
Am uitat sa va spun, sambata am vazut un reportaj despre Paracetamolul care scade imunitatea copiilor. Nu zice nimic de gravidutze... dar preventiv v-am pus linkul http://www.antena3.ro/stiri/stiinta/paracetamolul-scade-efectul-vaccinurilor_82902.html 
27+
lia_2009 spune:
[decenuela intradevar toate ne dorim sa ne spuna dr ca bb este bine si abea asteptam urmatoarea eco sa ne mai zica ceva. Asta e pana vom ajunge sa tinem bb in brate asteptam urmatoarea eco.
Sa avem incredere in Dumnezeu ca vom naste bb sanatosi.
gratiana77 spune:
Doamne fetelor cat puteti scrie! Inca nu am reusit sa tin pasul cu voi, mai am mult de citit in urma. Din pacate, la lucru s-au aglomerat activitatile si nu mai pot intra pe net. Chiar daca acum am program de 6 ore, zilnic am ceva de facut in oras sau acasa asa ca doar o data la cateva zile mai ajung si eu sa citesc ce scrieti.
Cris_mario, felicitari pentru fetita!Safie sanatoasa!
Tanaion, imi pare rau ca trebuie sa stai in spital dar daca e mai bine pt bb trebuie sa o faci.
Bun venit pt toate noile viitoare mamici care ni s-au alaturat.
Azi am fost la eco. Bb are aprox.772 g si se prezinta foarte bine. Am in burtica o fetita cuminte si linistita asa cum sunt si eu de cand am ramas insarcinata. Deci nu avem foarte multa miscare.
De ce mi-a fost mai frica nu am scapat. Au inceput si la mine contractiile nedureroase.De-abia azi, la doctor am aflat ca ceea ce simt sunt contractii nedureroase, iar nenea dr. mi-a prescris o saptamana de no-spa si monitorizarea contractiilor (cate sunt pe zi). Si in plus am mai primit si vitamina C. Off, o groaza de pastile, cat n-am luat in toata viata mea. Sper sa fiu bine si sa nu am nevoie de concediu medical ca nu suport sa stau in pat.
Cam asta despre mine.
Sper ca toate sunteti din ce in ce mai bine.Ne auzim in curand.
Va pup pe toate!!
25+
(Amaris-Stefania)
lia_2009 spune:
gratiana multumim de urari. Si eu am inceput contractiile mult prea devreme si nu am stiut ca sunt contractii. Simteam niste zvacnituri jos si ma deranja mai ales cand faceam un pas. Am mers la dr si mi-a confirmat ca sunt contractii. Astea au dus la scurtarea colului. Am urmat tratam cu ginypral si mi-au trecut. azi am mers mai mult pe jos deci am facut un pic de efort si iar au inceput. Inca nu vreau sa iau ginypral asa ca o sa stau in pat si daca nu imi trec voi lua. Dar e bine sa iti recomande dr.
Multa sanatate la toate burticile.
27 sapt

nickol_f spune:
Alexuzzza eu la prima sarcina am intrat in prenatal la 32 de sapt. Asa cum au spus si fetele tot concediul de maternitate este de 126 de zile din care obligatoriu 42 dupa nastere ( perioada de lauzie). Dar daca oricum nu aveti activitate la firma nu poti sa rezolvi cu dr. tau, inainte de prenatal sa-ti iei si un medical?
Pt. schimbarea medicului de familie mie nu mi s-a cerut decat adeverinta de la locul de munca si copie CI.
Vaccin antitetanos n-am facut la prima sarcina si nici acum nu l-am auzit pe dr. vorbind despre el.
EEEEE despre mine....se pare ca acum o sa am un baietel, pe 27 am morfolofia fetala, dar luna trecuta la eco la dr. meu am vazut fff clar cu ochii mei ca nu-mi venea sa ced ca se vede asa de bine...oricum de la inceput am avut sentimentul ca e baiat.....La prima sarcina mi-am dorit enorm fetita....si asa a fost....acum chir nu aveam preferinte, imi doresc doar un copil sanatos.
De miscat misca mult mai putin fata de cum misca Bea in burtica,cu ea tin minte ca mereu cand ma trezeam noaptea o simteam cum se smotocea, asa cum face si acum, de altfel
nu are o secunda stare.
Decenuela am vazut in listuta ca o sa nasti cu dr. Cioflan, eu cu el am nascut si prima data si acum tot la el ma duc, ce parere ai de el, ff vorbaret nu e asa....eu nu prea am stat niciodata mai putin de 45 de min. la o consultatie.
Nicol
20+
de
Beatrice - 19.04.2007
Varsta Beatrice
Poze Beatrice
BOTEZ Beatrice

]
, eu stiam ca dupa 7 luni poti sa-ti iei prenatal, eu zile de concediu nu mai am si nu stiu ce sa fac, la firma nu e activitate, treg de ei sa ma tina pana intru in prenatal si au zis ca ma tin pan la 15 nov, hai max 1 dec...au concediat cam 80% din personal de-a lungul acestui an, nu ne merge prea bine, off nici un stiu ce sa fac. celorlalti le-a redus salar, mie inca nu ptr ca na...sa am banuti in CIC, dar nu stiu cat isi vor mai permite, oricum salar nu-l primim intreg in ultima vreme tot sunt restante...Eu vreau cat mai devreme in concediuuuuu!!! Ce sa fac? Daca ma simt rau, nici u am zile libere sa-mi iau, deja mi-am luat 2 zile libere asa, care le voi compensa cu 4 in prenatal...adica deja asta presupune ca vin la birou pana pa 20 decembrie..offf io oricum nasc mai devreme ca am cezariana, ce sa faaaac?