Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (34)
Raspunsuri - Pagina 11
cristies spune:
Neata fetele si de la mine. Si un castron de cereale daca mai doriti dupa minunatiile Plateei din fiecare dimineata.
Micky mica,
si ai grija de tine si de bebe. Stai cumintica si pastreaza-ti optimismul! La 38 de saptamani o sa fie cam in perioada Revelionului sau n-am calculat eu bine? ![]()
Larisel, merci de parola. Promit ca data viitoare ma mobilizez (daca ma tin dupa fete, desigur
).
Decenuela, bafta la scoala!!!! In urmatoarea sesiune o sa ai si bebe. Ce tare
.
Catalutza81, treci mai des pe la noi! Si la sf lui noiembrie te intorci la birou - adica cum? Nu intri si tu in prenatal?
Apropo de prenatal, eu mai am patru saptamani si gata! Sper sa nu se prelungeasca pentru ca nu mai am nici un chef. Si nici statuie nu cred sa-mi faca...
E asa mohorat azi... vroiam sa ma uit de faianta si de gresie pentru baie, mai bine caut pe net!
Si azi schimb si eu semnatura, oficial in luna a saptea! Ura!!!!
26+
cristies spune:
Felicitari Cris.mario pentru vestea de la eco
! Ma bucur ca va da DD ce va doriti! 
Danyelana, multumesc frumos pentru explicatii! Cea mai buna veste pe care mi-ai dat-o este cea cu mancatul - in toate cartile in care am citit nu zicea nimic de mancare, doar toate "babele" ma ameteau ca aia nu e voie, aia nu e voie (dau cateva exemple: usturoi, ceapa, varza, mazare, carne tocata (de tine acasa, nu SF-uri), lapte, etc). Si eu stiam ca bebe e invatat cu mancarea obisnuita si nu vine adus de barza, sunt insa de acord cu evitarea laptelui nepasteurizat dar din alt considerent (igienic).
Tigarile si alcoolul ca subiect tabu, inteleg perfect. Daca iti mai amintesti detalii, pe noi nu ne plictisesti. 
Lia_2009, miscarile fetale se masoara cand e bebe cel mai activ si mami cel mai putin ocupata. La mine bebe e activ dimineata, dar cine sta sa numere printre sedinte si telefoane? Mai depinde si de cum te intelegi cu bebe, pentru ca daca pun eu mana pe burtica se linisteste, daca pune tat'su incepe joaca...
Multe mai aveam de spus dar trebuie sa mai citesc sa le mai clarific...
27+
cristies spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui arwen92 ca sa va mai inseninati putin ziua ca tot este urat afara...www.youtube.com/watch?v=mvycXmWvU_4&feature=related" target="_blank">poftiti aici 20s cu Darius-Matei Doamne ajuta sa avem bebei sanatosi!!! |

27+
Beatrice1982 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui analessya13
Pai care-i baiul? Onitza a specificat ca de-abia a intrat in 6 luni, deci e clar, a 6 luna, a 7 luna, a 8 luna si a 9 luna totalizeaza impreuna 4 luni. Pupici la toate mamicile. |
ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
eu gandeam sfarsitul lui 6........
nu eram atenta..............
ooooof offfffffffffffff

Poze
Bea
27+ cu
Ivan Matei Doamne ajuta sa am un bebe sanatos!!!!!!!!!!

Beatrice1982 spune:
am inceput eu sa masor aseara..................
cam asa face si la mine, daca pun mana............se linisteste...........oare simte?
ca abia am atins burtica............
si am verificat cam 5 minute cred, ca apoi s-a linistit........
dar nu era tare activ.........altadata misca si mai mult............
30 secunde pauza.........2-3 miscari una dupa alta, apoi 4 sec, miscare, 5 secunde, misscari.....iara pauza de 20 sec iara miscari multe una dupa alta sau la interval de 4-5 secunde.................
na cam asa...........
ma dor selele.....................
Poze
Bea
27+ cu
Ivan Matei
Doamne ajuta sa am un bebe sanatos!!!!!!!!!!
larisel spune:
dandanaG Eu am facut 2 morfofetale: la 21s si la 25s la 2 medici diferiti, iar al doilea nu mi-a zis ca ar fi prea tarziu.
cris.mario Ce veste...fetita
! Varsta sarcinii conform eco e cu 6 zile mai mare decat varsta conform um, dar asta se poate schimba la urmatorul eco; adica avansul de 6 zile poate sa se pastreze sau nu. Rezultatele tale sunt bune: colul 3.93cm, greutatea fetei ok (ale mele la 21s aveau 350 g si erau perfect in grafic), ir-urile ...ti-ar fi spus medicul daca era vreo pb. Eu stiu ca ir-urile mari se asociaza si cu alte aspecte clinice, nu numai valoarea in sine.
beatrice Cam ocupata zilele astea...plus ca netul trebuie sa-l conectez de fiecare data cand ma pun la calculator si deseori mi-e lene (firul e in camera in care se zugraveste). Eu mananc deja de mult numai cereale integrale + musli de la Sanovita (fara adaos de zahar), dar si astea sunt foarte dulci de la fructele uscate.
danyelana Super cursul despre alaptat...o gramada de informatii utile. Trateaza-ti raceala macar cu ceiutz si miere!
ratusca_mica Poate depinde si de cat de performant e aparatul. Mie mi-a masurat colul de fiecare data chiar daca mergeam la shushu chiar inainte de eco.
danasor Poate nici sa nu fie o problema ir-ul crescut, doar un semnal de atentie si urmarite anumite lucruri (simptome) de catre medicul ginecolog.
nicolcris22 Sumarul de urina trebuie sa indice singur daca ai o infectie...urocultura iti arata doar ce infectie. Mie mi-a iesit la sumar: rare leucocite, frecvente epitelii plate si dr mi-a zis ca e ok...n-am nimic.
alexutzzza Insanatosire grabnica! Si nu mai bea ceaiurile fierbinti, doar calde. Felicitari pt eco!
ramonaradu79 O crema buna pt sani se numeste Gramastan si am citit undeva pe forum ca ar fi bine sa incepem sa ne dam cu ea inca dinainte de nastere.
Tanaion Pai tot baieteii sunt majoritari...Imi pare rau ca trebuie sa te internezi, dar daca e mai bine pt bb...dar parca pt maturarea plamanilor se faceau niste injectii, nu perfuzii...nu stiu sigur, zic si eu.
mcrissa Multmim pt informatie...Dar fa-ti dragutza curaj, noi suntem aici ca sa ne sfatuim, sa ne plangem si sa ne bucuram impreuna...Si sa ne facem galerie cand ne-o veni "sorocul"...Poate te razgandesti si ni te alaturi... O sa trec tabelul dat de tine pe prima pagina. 

micki_mica Iti shade bine asa optimista
.
Despre noi...miscam mai mult tot seara...eu inca nu am inceput sa monitorizez nr miscarilor, mai ales ca nu stiu tot timpul care bb-ica misca. Abia astept intalnirea de marti cu dr si cu fetele.... Ce ma supara mai nou, niste dureri de cap nu puternice dar oricum suficient de deranjante si asta de vreo 3 zile...Plus lipsa de chef de nimica... Sper ca macar voi sa aveti zile mai bune. O duminica placuta desi ploioasa (cel putin la noi) va doresc! 
29+

odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
mamidepuiuti spune:
buna dimineata si din oradea!... tanaion...imi pare rau ca trebuie sa te internezi,dar daca asa e mai bine pt bb!
... micki_mica,ma bucur ca esti vesela,ne transmiti si noua optimismul tau!multumim ...
... pt sani,eu am folosit GARMASTAN crema,am fost foarte multumita:se pune foarte putin,nu trebuie spalat sanul inainte de alaptat si nu modifica mirosul sau gustul laptelui(asta e imp pt bb); dupa alaptat se spala sanii cu apa si sapun si se pune putin garmastan pe fiecare;daca nu esti acasa cand i se face foame lui bb,nu ai intotdeauna conditii sa te speli,iar servetele umede dau un alt gust si miros sanilor,bb va reactiona poate negativ la asta si sa refuze sanul...
mami de Radu Andrei(30.07.2000) si
27+
cris_mario spune:
neata si de la noi....nu avem o duminica asa placuta,nu stiu,dar am o stare cam ciudata 
larisel iti multumesc din suflet ptr raspunsurile oferite
si multumesc din nou tuturor fetelor care ne-au felicitat ptr fetita...a si nu m-am uitat ne-a trecut si noua cineva carucior ROZ
pe prima pagina?
pupicei ptr toata lumea 

Mario Andrei 16.08.2005
21+ 
alexutzzza spune:
Neatzaaaa si de la noi din nou ![]()
Azi as fi vrut sa dorm pana la pranz, dar nu am putut de Yannis, pe la 10 a dat trezirea cu mare tam tam, cre' ca i-o fi fost foame ca tropaia de mama focului, asa ca pe la 11 cu chiu cu vai m-am dat jos din pat ca nu era chip sa mai lenevesc. Ieri a venit o prietena pe la mine la o cafe si pe la 12 am plecat in Unirii la shopping si apoi am papa, barfa, si m-am intors aks pe la 7 spre disperarea lui tati care ne dadea mesaje sa avem grija de noi sa nu ne obosim si sa venim aks
. Am cotrobait toate magazinele de rochitze si plovere lungi si nu mi-a placut nimic! Nu era nimic care sa nu-mi faca fundu mare sau burta mare
. Poate pentru ca asa le am, oaare?
Nici la Zara nu mi-au placut blugii de gravida (astia erau prea mari
si la S atarna terminatia aia de la blug in talie, ca in sus se prelungesc cu chestia aia elastica gen burlan peste burta). Ca sa nu revenim peste 7 ore fara nici o cumparatura, i-am luat lui BB o gecutza pufoasa cu urechi de ursuletz pe gluga de la Zara Kids
, nu am putut rezista. Cel mai rau imi pare ca nu am luat-o cu tati, fiind primu lucru cumparat pentru bebe, dar nu mai aveam pic de rabdare! Sunt in 25 de saptamani si pan acu nu am luat nimik ptr bebe, deci trebuia facut pasul
. Apoi am venit acasa, ne-am tras sufletu un pic si neam pus pe calcat pana pe la 11 seara, apoi am vizonat neveste disperate![]()
si
, deci ne-am obosit rau si am meritat sa dam trezirea mai tarziu. O sa va citesc cele 3 pag scrise in lipsa mea si revin
.
24+
Yannis
alexutzzza spune:
danyelana Felicitari pentru colostrum. Noi da, singuri aks, ne facem de cap dupa cum vezi
, tati inca nu stie ca noi cumparam, o sa vad io cand ii zic ce am luat. Imi pare rau ca te simti asa, esti sigura ca e raceala? poate numa iti curge nasu ca la gravide, stii ca vorbeam de manifestarile similare cu raceala care se constituie de fapt intr-un fel de alergie tipica sarcinii.
Tanaion da,da da merci! si io ma bucur si onitza sigur vine cu aceeasi veste, o astept cu nerabdare, pe 21 parca are nu?onitza? Las' mai bine sa previi decat sa patesti, injectiile alea rau nu au cum sa faca 
Beatrice1982, cu siguranta ca ti le-a masurat dar probabil ca esti ok si de aia nu ti-a zis nimic. Oricum, aceste artere se dezvolta pana pe la 28 de saptamani, deci practic la 28 de saptamani poti spune ca manifesta niste caracteristici de sine statatoare care asa vor ramane pana la sfarsit. E ceva cu rosu si albastru pe eco si arata asemanator cu...atunci cand ia pulsu lu bebe. Sigur ti-a facut
ratusca_mica referitor la "miscaciosi" si noi de joi nu ne mai oprim parca, e o forfota acolo!!! Si miscari cu vigoare asa, nu gluma! Iar cu "mulsu" nu e usor de explicat, trebuie practic, ptr ca am inteles ca tre s stii exact cum, sa nu faci prea tare ca te ranesti la san depomana ca tot nu scoti nimic, nici sa nu faci prea incet, e o chestiune de precizie...
micki_mica multa bafta la eco! sa urce placenta si sa alunge gandurile gri! 

Larisel ma bucur ca ti-ai facut timp si chef sa ne scrii ![]()
, imi pare rau de durerile alea, si eu de vreo saptamana asa ma lupt cu niste dureri de cap, nu f groaznice dar suficient cat sa te apese, o fii de la vreme?
mamidepuiuti
, merci f utile sfaturile cu sanii! mai ales ca vin din practica!
24+
Yannis

si
Paul Constantin (28.11.2004) si