Albinute & bondari de mar-apr'07 (129)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Roxanici, catina are cea mai multa vitamina C din toate fructele. Eu iti spun cum am facut. Am curatat catina dupa crengute, se curata foarte greu. Am sfaramat-o foarte bine cu o lingura de lemn intr-un castron si am pus-o in borcan. Peste ea torni miere cat sa o cuprinda. O tii la frigider si ii pui in ce vrei tu cam 2 lingurite. Este cea mai buna pentru copii. Mai citeste si pe net. Nu am bagat metal in borcan ca se duc din proprietati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana Stefana spune:

Ioana am votat!

La multi ani Radu!

Fetele nu-s racite, dar ele stau acasa, cu mine, nu-s in comunitate...
Nu m-au sunat cei de la FTK, cam neseriosi, in fine, am sa-i sun eu sapt viitoare ca sa ma programeze la o lectie demonstrativa...
Bibi iar a intrat intr-o pasa imposibila, pana acum ziceam de fiecare data ca e de la dinti, dar i-au iesit toti, n-ar mai avea motive sa fie nervoasa; aseara la 11.30 inca era pe pozitii, nervoasa foc tot ea

Unde-i Kiabi fetelor? In centrul Militari Shopping? cu ce ajung acolo?

Sanatate puilor bolnavi si rabdare mamicilor din club

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

Ioana si Matei a inchis usa dupa mine, cand am plecat sa intind rufele afara ... numai ca era usa de la balcon. Norocul meu a fost ca tata lui era inca acasa si mi-a dat drumul.

Despre siropuri de tuse, eu ce sa spun ca nu prea ii dam. Avem deja colectie de ele in dulap, caci medicul lui ii da mereu reteta. Dar cum am fost si de 2 ori in spital pe motiv de bronsita si otita si acolo nu au vrut sa ne dea niciodata pentru ca nu il ajuta cu nimic, nu ii mai dam ... le luam caci altfel incep a comenta si asistentele si medicul lui ... dar raman in dulap pana expira si apoi le ducem inapoi la farmacie. In spital ne-au spus ca siropurile alea se dau doar ca sa fie parintii linititi ca au primit ceva. Acelasi lucru ne-a fost spus si acum un an de un medic din austria,cand Matei a racit iar noi eram pe acolo in concediu
Deci noi am testat: lui Matei i-a trecut tusea si fara sirop si cand a avut bronsita si cand dupa spusele medicului a avut pneumonie (caci aici noi iarasi nu credem ca a fost cazul). In schimb ii facem inhalari cu apa salina si ii dam ceai de tuse, pe ala il bea fara probleme, siropurile i le dadeam cu forta. Adica tata il tinea pe Matei culcat in pat si imobilizat, iar eu ii puneam siropul cu o lingurita in gura si apoi ii suflam in ochi ca sa inghita ! Asta a fost si alt motiv de ce noi nu am vrut sa il mai chinuim cu ele. Aveam de luat antibiotic si ne-am gandit ca ii ajunge chinul cu el ... Mai ales ca el in primavara isi mai baga si degetele pe gat sa vomite ce ii dadeam cu forta. Acum a mai crescut un pic, ne mai certam putin, dar deschide singur gurita si inghite pastiluta !

Cam atat.

Ma duc sa ma pregatesc caci intr-o ora mergem iar la medic sa il vada cum i-a evoluat urechea !

Pupice de la noi

Magda Matei 9.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crina_mio spune:

Alexa . Sa fi sanatoasa si sa te bucuri de puii tai!!! (si poate ni-i mai arati si noua)
Radu Sa ai parte de multe, multe bucurii!!

Fetelor din noul club infiintat le doresc multa rabdare iar celorlalte sa nu calce prin acel club. Sanatate puiutilor bolnaviori.

Ioana - pai tot nu merge link-ul, asa ca mai incearca daca vrei votul nostru.

Roxana - eu catina am luat-o din plafar. 2 cutii de catina am rasnit-o cu rasnita de cafea impreuna cu un plic de polen de 50 de grame, am pus totul intr-un borcan de 800 peste care am turnat miere. Se tine la macerat 14 zile (nu in frigider, cel putin asa e reteta mea pe care o am de ani de zile), se amesteca in fiecare zi si dupa cele 14 zile se ia cate o lingurita (sau lingura pentru adulti) de 3 ori pe zi, amestecand bine inainte de a lua din borcan.Iese destul de acrisoara, dar mie-mi place si vad ca si Mayei.

Si Maya si Ioana au azut mucisori si mama nu mi-a zis decat dupa ce le-a trecut . Remediul mamei pentru ei: le-a pus in apa de baita infuzie concentrata de marar si le-a lasat sa se balaceasca mai mult. A doua zi nici una din ele nu mai avea decat putini, iar in ziua urmatoare deloc, asa ca se pare ca functioneaza. Mama zice ca asa ne trata noua racelile cand eram mici.

poze mai vechi si mai noi cu matza mea si verisoarele ei

Crina & Maya Georgia

Decembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

ne-am intors de pe drumuri.
tanti cati (noua noastra bona) este f draguta si vorbeesteeee. in casa la dumneaei e f curat. am stabilit ca de luni il va lua pe matei de la cresa si-l va tine 2 ore, iar dc va fi cazul il vom duce si va sta la dumneaei. sta la casa. cand o sa fie frumos il poate scoate afara. asta ma bucura f mult. in plus, o tanti de la noi de la cresa sta chiar langa si are 2 nepotele la gradi. deci va avea matei companie. sincer? pe mine m-au cam ametit. ca eu sunt obisnuita doar cu matei si tati in casa, dar 99% din cazuri doar cu matei. si tanticile astea vorbeauuuuu si fetitele la fel. matei era in culmea fericirii. deci mi-am luat o piatra de pe inima. acum pot sa ma duc si eu linistita la serviciu. (cel putin asa sper).

tzuna sa stii ca m-am bazat pe ce mi-ai spus tu si am stabilit cu tanti la 5,5 lei/ora. in vara a stat cu 2 fetite de la cresa si am inteles ca ii dadeau cam 7 lei/ora. scump doamna ...scump! am eu o prietena care da 5 lei, dar eu va dau 5,5. cam ca la piata ... dar asta e.

Mergi la inceput

crina adica a facut ceai de marar, concentrat, si l-a pus in apa la baie? ia sa incercam si noi. dar de unde iau eu marar? oare e bun ala bete uscat din piata? mama ta este o draguta sa stii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna !

IOANA- ma bucur ca ati gasit o tanticare sa va placa tuturor. Pretul e ok zic eu. Se da mai mult in unele cazuri, e adevarat dar pentru mai multi bani de obicei bonele tb sa faca si mancare/curat , sa calce.... la mine nu e cazul. Nu sta decat cu Maria. Si a stat si cu fetita ei in acelasi timp deci pentru ea chiar a fost ok. acum ca fetita ei e la gradinita sta numai cu Maria dar sta numai lunea si joia(ca in rest e la gradi) si atunci uneori o poate lua la ea acasa sa-si mai faca si ea treaba cand doarme Maria la pranz sau are ceva urgent de rezolvat deci e ok targuiala noastra zic eu.

Noi suntem bine dar suntem singurele ca sotul e in delegatie. Astept cu nerabdare vacanta de la 1 noiembrie sa fiu putin mai libera.

Va las ca tb sa pregatesc hainutele pt maine ca sa putem dormi si noi cat mai mult dimineata (plecam la 7-7.15 spre gradi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crina_mio spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanaradu

crina adica a facut ceai de marar, concentrat, si l-a pus in apa la baie? ia sa incercam si noi. dar de unde iau eu marar? oare e bun ala bete uscat din piata? mama ta este o draguta sa stii!

A fost o data o printesa ... Emma!
Bazar - Bogdan are nevoie de noi!
Ioana mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!

da, betele uscate si cu capatana aia din capat din piata sunt foarte bune, mama le-a avut din gradina. si a zis ca le-a rupt si a pus multe peste apa dupa ce a clocotit, le-a lasat la infuzat vre-o jumatate de ora si a pus ceaiul in cada. S-ar putea sa se gaseasca si la plafar. Sper sa functioneze si la voi. Mateiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

La multi ani Alexa!
La multi ani Raducu!

Sanatate la bolnaviori! Sa va faceti repede bine!

Mergi la inceput

maine ma duc la "cules" marar si sambata o sa fac "matei murat cu marar".

Mergi la inceput