Executarea silita de catre banci

Executarea silita de catre banci | Autor: popescudora

Link direct la acest mesaj

Am datorii la 2 banci de vreo 3000 de lei si n-o sa pot sa le platesc nici luna asta, deci o sa intru in executare silita de la ambele. Casa n-am, alte bunuri nu, de sot divortez deci pe venitul lui n-o sa poata pune poprire, iar venitul meu momentan este indemnizatia de crestere a copilului. Se poate pune poprire pe acest venit? Ce procent? Cand ma intorc la munca ce procent o sa-mi ia din salariu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

La tot ceea ce ai intrebat raspunsurile potrivite rezulta din cinctratul de creditare. Nu am de unde sa stiu ce scrie acolo.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popescudora spune:

Nici nu cred ca le mai am , ca am creditele astea de cativa ani. Dar nu era o lege ca n-au voie sa ia din indemnizatia de CIC?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui popescudora

Nici nu cred ca le mai am , ca am creditele astea de cativa ani. Dar nu era o lege ca n-au voie sa ia din indemnizatia de CIC?

Indemnizatia nu se poate executa silit.
Este preferabil insa sa incerci o reesalonare a datoriei, sa faci o promisiune de plata, pentru ca se pot indrepta asupra bunurilor mobile pe care le ai in posesie (televizor, telefon, aparatura etc).
Chiar daca nu sunt ale tale, acest lucru se prezuma si se pune sechestru pe ele, ca sa demonstrezi ca nu sunt ale tale prin contestatie la executare inseamna instanta, timp, alti bani si nervi - si inteleg ca ai copil mic. Nu este nicio bucurie sa te trezesti cu executorul la usa, insotit de politie (secventele cu inventarierea si sechestrul sunt tare urate) si apoi sa te tarasti prin judecati - asa ca mai bine arata-ti disponibilitatea de a plati printr-un "dialog" cu banca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popescudora spune:

Verbal ramasese sa dau luna asta vreo 600 de lei, dar din pacate au intervenit alte datorii mai urgente si nu mai am cum sa-i dau. Alta intelegere nu cred sa se mai poata face. De reesalonare am intrebat si se poate in conditia in care sunt la zi cu ratele, deci nu ma ajuta. Sper sa nu se ajunga la sechestru de bunuri, sunt luate in rate de socrul meu si poate demonstra, doar calculatorul e pe numele meu, dar o sa ascund actele. Ma interesa in special daca ma intorc la munca, cam ce procent din salariu au voie sa imi ia prin executare silita, ca banuiesc ca nu pot sa ma lase fara nici un venit. Ar putea sa puna sechestru pe bunurile mamei mele care are casa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui popescudora

Verbal ramasese sa dau luna asta vreo 600 de lei, dar din pacate au intervenit alte datorii mai urgente si nu mai am cum sa-i dau. Alta intelegere nu cred sa se mai poata face. De reesalonare am intrebat si se poate in conditia in care sunt la zi cu ratele, deci nu ma ajuta. Sper sa nu se ajunga la sechestru de bunuri, sunt luate in rate de socrul meu si poate demonstra, doar calculatorul e pe numele meu, dar o sa ascund actele. Ma interesa in special daca ma intorc la munca, cam ce procent din salariu au voie sa imi ia prin executare silita, ca banuiesc ca nu pot sa ma lase fara nici un venit. Ar putea sa puna sechestru pe bunurile mamei mele care are casa?

Pana demonstrezi, se pune sechestru pe ele. Demonstratia se face in instanta. Sa ascunzi actele nu e o solutie - oricum le executa.
Poprirea pe salariu poate merge pana la 1/2 din venitul net (depinde de natura datoriilor si de numarul urmaririlor - aici e o teorie intreaga a executarii silite).
Pentru contestatia la executare in instanta ai nevoie de avocat (este o actiune mai dificila, nu prea poti s-o iei de pe net), care ar putea costa inca o treime din datorie, deci incearca totusi o discutie cu banca (amanare, suspendare - trebuie sa existe o solutie).

Mergi la inceput