Hipospadias(12)
Raspunsuri - Pagina 9
Ciufik spune:
buna tuturor!
dupa 2 sapt de spitalizare la zalau, am revenit acasa si, asa cum am promis, voi scrie cateva impresii.
Andrei are (sau a avut - sper) HS proximal, are 10 luni si a mai fost vazut de Basca, Topor si un chirurg de la Budimex. Toti au spus ca are penisul curbat, ca are HS balanic (!) si ca poate fi operat la 6 luni (basca si o sg operatie), de la 9 luni la 3 ani (topor - adica sunt necesare mai multe operatii in intervalul asta, pana la 10 interventii ) si dupa 2 ani a spus chirurgil de la Budimex (nu-mi amintesc numele).
Am ales sa mergem la Zalau, unde pe 27 oct Andrei a suferit prima intervenetie. Prof hadidi si dr toth l-au vazut duminica 25 oct, moment in care hadidi ne-a explicat ca forma de HS nu e chiar usoara (avea gaurica putin mai jos de jumatate), ca nu are penisul curbat (ceea ce e bine) si ca are tesuturi sanatoase (pt ca nu mai suferise interventii). Tot hadidi ne-a spus ca ii va pune 2 sonde: una pe penis si una din abdomen si ca va sta 7 zile cu cea din penis si inca 7 cu citostoma (cea din abdomen). In total 14 zile.
Operatia a avut loc pe 27 oct (ziua cand Andrei a implinit 10 luni) a durat 2 ore juma si dupa operatie haididi si toth ne-au explicat ce au reusit sa faca si cum va decurge recuperarea.
Un plus pt felul in care ti se explica ca parinte dupa interventie ce s-a intamplat in timpul operatiei.
Revin
Ciufik spune:
Hadidi&Toth au operat HS de luni pana miercuri, cate 3 operatii/zi. In fiecare zi, dupa fiecare operatie, drii veneau in saloane si vedeau baieteii deja operati, schimbau pansamente (la Andrei a fost cazul in fiecare zi, deoarece se uda pt ca vezica lui avea spasme din cauza celor 2 sonde, altfel pansamentul era dat jos la scoaterea sondei, adica la 6-7 zile de la operatie). Schimbarea pansamentului o facea Hadidi (cat a fost in Ro) si Toth. O singura data a schimabt asistenta sefa, cu ok-ul lui Toth.
In cele 2 saptamani de spitalizare, Toth a fost in fiecare zi in spital si venea dimineata si seara sa ne vada sau de fiecare data cand era nevoie. Asistentele (4) sunt foarte dragute, se poarta f frumos cu copiii, f blande.
In ceea ce priveste operatia noastra, tind sa cred ca e ok, in sensul ca Andrei face pipi pe varful putzii, insa inca nu e desumflat complet ca sa imi dau seama exact ce si cum.
Vorbeati de HS si varsta. Nu cred ca este vreo legatura; eu l-am nascut pe andrei la 28 ani, e primul copil, nu am luat niciun medicament in timpul sarcinii....
Multa sanatate tuturor!
roxana c. spune:
Ciufik, ti-a explicat de ce e nevoie de 2 sonde? Si cand ai spus ca gaurica veche era putin mai jos de jumatate, mai jos ...spre varful putei sau spre baza?
Oricum, bine ca a trecut, gata, operatia de cosmetizare cred ca va fi mai usoara. La control cand va mai duceti?
De Makaua mai stie cineva ceva? Baietelul ei avea hs perineal, daca nu ma-nsel, ce mai fac, sunt bine, au facut si operatia de cosmetizare?
Si Crisandy...am mai intrebat de ea, ce-o mai face?
Era cineva operat la Basca , care spunea ca vrea sa mearga la un control la Hadidi, parca Nawel, ati fost, ce v-a zis?
Ciufik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxana c. Ciufik, ti-a explicat de ce e nevoie de 2 sonde? Si cand ai spus ca gaurica veche era putin mai jos de jumatate, mai jos ...spre varful putei sau spre baza? Oricum, bine ca a trecut, gata, operatia de cosmetizare cred ca va fi mai usoara. La control cand va mai duceti? |
Gaurica era de la juma in jos, spre baza.
Mi-a explicat de 2 ori () de ce, si inainte si dupa operatie. Au preferat sa nu riste si una sa fie back-up in cazul in care se intampla ceva cu cealalta.
La control ne ducem la 1 luna dupa operatie, insa vom stabili telefonic exact cu dr Toth.
Cei care au fost acum la a 2 a operatie au stat maxim 3 zile internati. Hadidi a specificat ca in cazul in care apar fistule sau alte pb dupa prima operatie, le rezolva in a 2 a operatie+cosmetizare.
eramyse spune:
buna
nu am mai scris de mult dar sa stiti ca v-am urmarit mereu
va rog mult spuneti-mi si mie la copii la care s-a facut Pregnyl, a fost de ajuns o singura serie de pregnyl sau au fost necesare mai multe serii?
multa sanatate la prietenii(mai vechi si mai noi) de suferinta
makaua spune:
Salutare tuturor!
Am vazut ca ati intrebat cum ne mai simtim noi.
Da am facut operatia de cosmetizare care a inclus si scoaterea unei herni,anomalia care o avea la scrot si refacerea uretrei care nu era chiar in varf (gaurica era cam la 0.5 mm).
El este OK acum doar ca gaurica este tot acolo la 0.5 mm de varf, deoarece are meatul deocamdata slab.Asadar va mai avea o operatie pe le 5-6 ani sa-i aduca gaurica in varf.
Pana atunci vom merge anual la control atunci cand mai vine Hadidi in tara.
In rest este bine face pisul bine cu jet gros, in fata.
Multa sanatate!
mihagemeni spune:
Buna seara tuturor
Ma bucur nespus sa aud vesti bune in spacial de la Zalau.Si noi vom merge tot in directia aia la anul in aprilie-mai.
Ciufic,daca vrei sa-mi spui cum e cu sonda abdominala? ca si noua o sa ne puna. E dureros pentru micut ????Se vede urma dupa scoaterea ei???
Sanatate voua celor care scrieti si puiutilor vostri.
Sa auzim de bine.
Ciufik spune:
citat din mesajul lui mihagemeni Buna seara tuturor Ma bucur nespus sa aud vesti bune in spacial de la Zalau.Si noi vom merge tot in directia aia la anul in aprilie-mai. Ciufic,daca vrei sa-mi spui cum e cu sonda abdominala? ca si noua o sa ne puna. E dureros pentru micut ????Se vede urma dupa scoaterea ei??? Sanatate voua celor care scrieti si puiutilor vostri. Sa auzim de bine. |
Miha - nu cred ca e dureros, ce e neplacut e ca provoaca spasme ale vezicii urinare (nu stiu dc in combinatie cu cealalta sonda sau numai prezenta ei) si asta ar fi dureros. In rest, e o gaurica mica-mica f jos in abdomen, care se inchide imediat dupa scoaterea sondei, doar se da cu betadina de vreo 2 ori. La Andrei se vede dupa 1 saptamana, ca o piscatura de tantar.
Multa sanatate!
radusca spune:
Filofteia, excrescenta de care spui este la exterior - ramasa in urma cusaturii, sau e la interior (sub preput)?
Si al meu baiat are un exces de piele la exterior, de care eu am fost foarte ingrijorata la inceput, dar dr mi-a spus ca e un exces (care va produce senzatii tari d-lor in anuminte momente)de piele dar care nu conteaza decat d.pd.v. estetic si ca nu e ca zul sa imi fac probleme.
Luni pe 23 mergem la control, am mari emotii, eu am impresia ca meatul lui s-a mai micsorat fata de acum 6 luni, daca acum 6 luni era de dimensiunea firului de la sonda (sper ca intelegeti la ce marefer)acum imi pare redus la jumatate sau chiar mai mic, nu stiu ce sa cred, nu stiu daca vad bine ceea ce vad, e posibil oare ca dupa un an de la operatie sa apara stenoza de meat? Stiti ceva despre aspectul asta? Ati urmarit meatul baietilor vostri dupa operatii si e mai mic decat era imediat? De jet nu pot spune prea multe foarte rar se nimereste sa il vad urinand (folosim inca pampers la 1.9 luni)si atunci ba imi pare bine ba am dubii.
Luni insa vom afla raspunsurile la intrebarile noastre, daca vom avea noroc sa nu fie aglomerat si sa fie dr.in spital.
CrisAndy spune:
citat din mesajul lui roxana c. Crisandy, daca ne mai citesti, intra si spune-ne ce mai faceti, ati fost ptr operatie acum, in toamna? Roxana |
Buna dupa atata timp. Va rog sa ma iertati ca nu am mai scris despre noi nimic dar am trecut prin mari necazuri. Roxana iti multumesc ca intrebi de noi si sa stii ca v-am mai citit din cand in cand mesajele dar nu toate.
Noi acum suntem bine, Andy are un tratament permanent cu: Sumetrolim 3ml/zi, Calciu 10ml/zi, Vigantol 3pic/zi, Fier 20pic/zi, Cavit 1tab/zi; tot acest tratatament pentru ca a fost depistat cu reflux vezicouretral bilateral si anemie cronica.
Dupa cum probabil stiti unele dintre voi baietelul meu s-a nascut cu hipospadias perineal si testicol necoborat bilateral. In 2008 a suferit doua interventii chirurgicale una in mai - orhiopexie stg. si a doua in septembrie - explorare inginala dr. In ianuarie anul acesta a fost operat de uretroplastie proximala, la doua saptamini de la operatie a facut stenoza de uretra postoperatorie pentru care i s-a practicat dilatie de uretra cu montarea unei sonde cu care a stat la domiciliu 10 zile. La doua saptamini dupa ce i-a iesit sonda Andy a facut febra 41C si o convulsie febrila, de atunci a inceput calvarul care s-a terminat acum 3 saptamini, la fiecare 2 saptamani facea febra 39-40C si nimeni nu stia de ce, eram ingrozita, am fost de doua ori internati pe pediatrie si toti doctorii la care am fost imi spuneau ca are rinofaringita ac.----FALS--- copilul meu a avut timp de 6 luni infectii urinare cu PROTEUS si E. COLI pana a ajuns la PIELONEFRITA. In luna august la una din uroculturi (care i le faceam eu) a iesit: piurie (puroi in urina). Eram ingroziti nu ne gandeam decat ca in orice moment ar fi putut face un SOC SEPTIC. Pe 20 august am plecat de urgenta la Bucuresti la Grigore Alexandrescu cu toate ca noi aveam trimitere pentru Spitalul Judetean, am trecut peste pentru ca deja fusesem de nenumarate ori aici si degeaba, m-am gandit ca daca nu ne primeste la Bucuresti fac greva de una singura. L-a internat la sectia pediatrie pentru: disurie, urini tulburi si urat mirositoare, febra. Am stat internati trei saptamani pe pediatrie dupa care ne-a transferat pe chirurgie pentru ca venise dl. prof. din concediu. La primul consult dupa atata timp dl. prof. a spus: "Programati-l pentru o cistografie si ramane internat pe chirurgie". A fost singurul medic care a stiut ce poate avea Andy si anume reflux vezicouretral bilateral, in urma cistografiei s-a adeverit diagnosticul si inca unul cu grade mari 5 pe o parte si 4 pe cealalta parte. Din cauza faptului ca timp de 6 luni a primit multe antibiotice si antitermice a fost depistat si cu anemie cronica.
Pentru Strictura uretrala dl. prof. i-a facut o uretrotomie care a fost cu succces si dupa 4 saptamani de spitalizare (in total) am plecat acasa. Dar necazurile nu s-au terminat aici caci Andy a inceput sa planga la urinari, scapasem de febra dar dadusem de altele. Am plecat la Bucuresti, dupa control dl. prof. a spus: "Il internam pentru o noua interventie", avea stenoza de uretra si fistula uretrala. Am zis ca pica cerul pe mine, nu mai aveam bani, nu mai aveam forta, nu mai aveam rabdare, nu mai puteam. I-am cerut sa ne lasa acasa si sa revenim la doua zile cand fusese programat pentru interventie. Nu va pot povesti ce a fost in sufletul meu in acele doua zile, era foarte greu dupa o luna de spitalizare si o interventie chirurgicala sa ne internam iar. Pe 14 octombrie la ora 4 dimineata l-am trezit pe Andy, i-am pus o pungulita colectoare de urina, l-am imbracat si am plecat spre Bucuresti. In aceeasi zi a fost operat - dilatatie uretrala si sutura fistulei, am stat internati 3 zile, operatia a fost un succes. Am venit acasa, au mai trecut doua saptamami si ne-am prezentat la control. Dupa control dl. prof. a spus: "Ne mai vedem peste 4 luni, adica in februarie 2010". Imi venea sa sar pe el , sa-l pup, intradevar Andy si acum dupa 5 saptamani de la intervetie are aceleasi mictiuni fiziologice ca dupa. Singurul lucru pe care nu-l inteleg este de ce Andy nu mai face la olita tinand cont ca timp de 8luni el nu a mai purtat pampersi si cerea la olita iar dupa ultima internarea de pe pediatrie nu a mai vrut sa faca la olita si imi cere in fiecare dimineata sa-i pun pampersul.
O sa mai revin si cu alte mesaje.