Hipospadias(12)
Raspunsuri - Pagina 20
andreea_71 spune:
Buna,
si un martie mai calduros va doresc si eu!
Dupa cum v-am scris, eu tot nu stiu unde sa merg, am zis ca 1 luna sa nu ma mai gandesc, sa-mi las impresiile sa se sedimenteze...
Acum am realizat ca de fapt, diferentele intre cei 2 medici le-am sesizat legat nu atat de operatia hs, ci de probleme anexe.
De exemplu, un medic mi-a zis ca dc testiculele coboara din cand in cand in scrot, chiar daca rar, e suficient si nu e problema, celalalt medic, din contra, ca daca nu stau deja coborate non-stop sau mai mereu in scrot nu e bine si trebuie injectie cu pregnyl+operatie daca nu coboara. Nu stiu ce sa cred, m-am apucat sa-l intreb si pe sotul meu, mai in gluma, mai in serios, i-am zis: mai, facuram copii, dar eu nu stiu bine unde-ti sunt obiectele pretioase . El mi-a zis ca e normal sa mai urce si in zona inghinala, habar nu are cat la 100 din timp, dar ca nu stau non-stop in scrot, iar el e un barbat normal, sanatos, "functional :). Ba am rugat si o vecina sa-si intrebe sotul, si acelasi raspuns l-am primit... La asta mic mai verific asa, la baita sau 1 data la 1-2 zile, rar le gasesc in scrot, dar de multe ori nu... La primul baiat mi se spusese ca e normal sa se mai plimbe, dar de urmarit, ca sa le mai si gasesc din cand in cand jos... Sunt tare debusolata.
O alta diferenta este pansamentul, stau si ma gandesc, dc se poate si cu schimbat pansament doar 1 data dupa cele 5-7 zile, de ce nu fac toti medicii la fel, si il schimba zilnic? Stie cineva, tehnic medical vorbind, prin ce difera cele 2 metode de pansare? Aparent, e mai simplu de schimbat doar la sfarsit, dar daca 5-7 zile nu e access la zona, si apar ceva probleme/infectii, daca nu se vad? Deci, alta dilema...:(
Alta diferenta, dar mai mica totusi, e varsta, un medic mi-a zis sa asteptam sa faca 1 an in mai si sa-l operam in iunie, celalat mi-a zis ca nuuu, sa ne grabim, ca pana in jumatea lui aprilie sa fie gata rezolvat...
In alta ordine de idei, astept primavara sa se faca frumoasa, si vara, dupa iunie, cand om fi si noi rezolvati, si sper eu bucurosi si linistiti.
narcisica avea operatie ieri, ce or fi facut?
O zi buna si va pup!
roxana c. spune:
Andreea, , esti bestiala, n-am putut sa nu zambesc in timp ce citeam. Pana acolo incat sa intreb prin vecini nu m-a dus capul, , in schimb eu mi-am luat sotul si l-am studiat in amanunt ca la intrebari il bag in ceata, asa ca mai bine vad io cu ochiul meu
Testicolele lui fii-miu sunt in general in scrot, dar nu intotdeauna. Cand era mic avea si el pe cel drept parca flotant( sau retractil, nu stiu, cica ar fi o diferenta intre astea 2 denumiri, dar dr. Basca a scris o data intr-un fel, o data in celalalt).
Iti inteleg foarte bine nehotararea, in urma cu 2 ani eu stiam doar de dr. Basca si la el m-am dus, acum cand ai mai multe posibilitati este greu de ales, dar totusi cat e mic e mai bine ca uita repede, deci nu mai sta mult.
Indiferent ce te hotarasti, noi va tinem pumnii.
Stie cineva ceva de Narcisica?
narcisica28 spune:
Buna seara mamici dragi. Va multumesc mult de tot ca existati , un buchet mare de pentru gandurile bune, pentru raspunsurile la intrebari, pentru tot.
Intru rapid sa va zic ca suntem binisor, acasa de aseara.
Face pe langa sondita si plange la fiecare pisu, mai sangereaza putin si operatia; dar cand trec durerile e vesel, rade , gongane, se joaca.
Va povestesc mai pe indelete dupa ce reusesc sa ma odihnesc.
Narcisa, mami fericita de Mihnea Stefan 25.05.2009
http://picasaweb.google.com/NarcisaPaterau
Ennni spune:
tuturor!
Vin cu vesti bune. Pana la urma prof. Hadidi va opera in continuare la Zalau, deoarece de la 1 aprilie sectia de chirurgie pediatrica va fi preluata de un dr. chirurg pediatru din Sibiu.
Operatiile sunt programate in perioada 12 - 17 aprilie 2010. In acest moment prof. Hadidi mai are nevoie de o aprobare din partea ministrului sanatatii. In cazul in care nu va primi aceasta aprobare, operatiile se amana pe sfarsitul anului (speram sa nu fie cazul totusi).
Lista cu pacientii trebuie sa o trimit prof. Hadidi pana sambata la amiaza cel tarziu, cine este interesat va rog sa ma contactati (cei de pe lista de la care am nr. de tel. va contactez eu pt confirmare).
Sanatate multa si sa auzim numai de bine
Eni de Raymond si Roland
Ciufik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ennni tuturor! Vin cu vesti bune. Pana la urma prof. Hadidi va opera in continuare la Zalau, deoarece de la 1 aprilie sectia de chirurgie pediatrica va fi preluata de un dr. chirurg pediatru din Sibiu. Operatiile sunt programate in perioada 12 - 17 aprilie 2010. In acest moment prof. Hadidi mai are nevoie de o aprobare din partea ministrului sanatatii. In cazul in care nu va primi aceasta aprobare, operatiile se amana pe sfarsitul anului (speram sa nu fie cazul totusi). Lista cu pacientii trebuie sa o trimit prof. Hadidi pana sambata la amiaza cel tarziu, cine este interesat va rog sa ma contactati (cei de pe lista de la care am nr. de tel. va contactez eu pt confirmare). Sanatate multa si sa auzim numai de bine Eni de Raymond si Roland |
Buna, Enni!
Multumim pentru vestile bune!
Confirm si eu prezenta noastra la operatie. Ai PM.
Ennni spune:
ok ciufik am citit pm, am notat, sunteti pe listuta, urmeaza sa mai revin cu detalii despre data internarii si ce o mai fi.
Sanatate tuturor
Eni de Raymond si Roland
Ciufik spune:
citat din mesajul lui andreea_71 Buna, O alta diferenta este pansamentul, stau si ma gandesc, dc se poate si cu schimbat pansament doar 1 data dupa cele 5-7 zile, de ce nu fac toti medicii la fel, si il schimba zilnic? Stie cineva, tehnic medical vorbind, prin ce difera cele 2 metode de pansare? Aparent, e mai simplu de schimbat doar la sfarsit, dar daca 5-7 zile nu e access la zona, si apar ceva probleme/infectii, daca nu se vad? Deci, alta dilema...:( Alta diferenta, dar mai mica totusi, e varsta, un medic mi-a zis sa asteptam sa faca 1 an in mai si sa-l operam in iunie, celalat mi-a zis ca nuuu, sa ne grabim, ca pana in jumatea lui aprilie sa fie gata rezolvat... In alta ordine de idei, astept primavara sa se faca frumoasa, si vara, dupa iunie, cand om fi si noi rezolvati, si sper eu bucurosi si linistiti. narcisica avea operatie ieri, ce or fi facut? O zi buna si va pup! |
Andreea,
noi facem parte dintre cei schimbati zilnic timp de 1 sapt , pt ca se uda (nici acum nu stiu sigur cum). l-am intrebat pe Hadidi, dc schimbatul asta ii va afecta vindecarea si mi-a spus ca nu, ca e f importnat sa nu stea ud, deloc sau cat mai putin timp.
La Zalau, schimbau numai dc era pansamentul ud/murdar, altfel numai la scoaterea sondei (dupa 5-7 zile).
Daca face infectie, isi dau seama pt ca face febra.
La noi, in ciuda faptului ca sufeream si eu si e la fiecare schimbare de pansament, intr-un fel m-am bucurat ca il vedeau in fiecare zi, il curatau, ii dadeau cu crema (la zalau le dadea pe operatie cu kanamicina - crema cu antibiotic de ochi).
In ceea ce priveste varsta, cu cat mai mic, cu atat mai bine: mobilitate mai mica (f important), uita mai repede, ii manevrezi mai usor etc.
Sper sa iei decizia corecta in ceea ce priveste alegerea medicului.
Ennni spune:
Prof. Hadidi a primit aprobarea de la ministrul sanatatii, deci totul ramane stabilit, opereaza la Zalau in perioada 12-17 aprilie 2010. Amanunte legate de internare inca nu stiu, probabil se va stabili concret dupa 1 aprilie, adica dupa ce sectia va fi preluata de noul dr.
si sanatate tuturor
Eni de Raymond si Roland
Ciufik spune:
citat din mesajul lui Ennni Prof. Hadidi a primit aprobarea de la ministrul sanatatii, deci totul ramane stabilit, opereaza la Zalau in perioada 12-17 aprilie 2010. Amanunte legate de internare inca nu stiu, probabil se va stabili concret dupa 1 aprilie, adica dupa ce sectia va fi preluata de noul dr. si sanatate tuturor Eni de Raymond si Roland |
yupiiiii!
Multumim, Enni!
Cat asteptam vestea asta.
taty_alexis spune:
Buna la toata lumea. Ma bucur sa aud ca Dr. Hadidi v-a opera la Zalau in cele din urma. Am vorbit pe mail cu dansul in cateva randuri si asteptam cu nerabdare sa vedem ce se v-a intampla. De acum incepe greul... sa speram ca se va termina cu bine pentru toata lumea.
@Enni: ti-am trimis mail