crema ciocolata pt. tort
Ma puteti ajuta cu o reteta buna si rapida pt. un tort de ciocolata?
Cu blatul ma descurc, da crema e cam moale si nu arata bine. eventual si o glazura tot de ciocolata peste....!?
Multumesc,
Nonna
Raspunsuri
szivarvany spune:
Eu merg la sigur de ani de zile cu 500 ml frisca lichida, 400 g ciocolata topita pe baie de abur in frisca, lasata la rece si batuta cu mixerul. Iese delicioasa cu Milka si sta fara probleme in orice forma faci tortul.
Mai folosesc 250 g unt topit cu 250 g ciocolata + zahar pudra dupa gust si mixate - aceasta o folosesc mai ales pt amandina.
Pt glazura: plic de la DrOetker
sau
4 linguri apa se pun pe foc cu 100 g ciocolata, cand s-au omogenizat, stingi focul si adaugi 100 g unt.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
nonna spune:
Eu faceam cu ciocolata menaj si cred ca de aia nu statea teapana
Am sa incerc cu Milka si cu frisca.
si multumiri,
Nonna
szivarvany spune:
Teoretic ciocolata menaj ar trebui sa stea mai bine decat una cu lapte.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
makydenis spune:
am citit tot aici de crema ganaj. mie mi-a iesit. Si ideile mameigiulia sunt super si simple de facut.
ioana2004 spune:
dragelor,ma scuzati ca ma bag dar fiindca e topicul deschis as vrea si eu sa aflu ce glazura sa pot face la o amandina care sa nu se lipeasca si care sa o pot taia bine fupa ce se intareste.
Apropo de amandina stiti cumva o o reteta de amandina care sa iasa mare si spornica ???Adica sa pot satura vreo 10 -12 persoane???
mariussimiuc spune:
Ioana, poate te tenteaza Amandina asta! Din reteta specificata iese in jur de un kg de prajitura.
Poti dubla cantitatile daca tu crezi ca prea putin si vreti sa papati pe saturate.
www.bucataras.ro/miha/" target="_blank">Miha papa tot
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti ms1 si ms2
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
Nonna, la crema ganache neaparat sa folosesti o ciocolata de calitate, gustul va fi pe masura.
Sau poti prepara si un mousse de ciocolata. Avand putina gelatina, iese negresit.
www.bucataras.ro/miha/" target="_blank">Miha papa tot
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti ms1 si ms2
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
ioana2004 spune:
mariussimiuc ,exact asta aveam de gind sa o fac insa nu stiam cite amandinutze o sa iasa..Oricum am de gind sa fac cu 10 oua si sa o pun intr-o tava maresau in doua mai mici....