INSEMINARE 47
Raspunsuri - Pagina 9
luminita42 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sabine Ella 28 imi pare tare rau, dar e bine ca gandesti pozitiv. Trebuie sa mergem mai departe pana cand vom ajunge sa ne tinem in brate piticaniile mici, stirbe si chele. Luminita, am citit.Multumesc mult. Mi-e frica sa sper sincer.Deja am inceput sa ma pregatesc psihic pt esecul din 20. Ma gandesc deja cand ar fi bine sa ajung in Romania, cand sa-l sun pe dr, sa sun la farmacie pt menopur etc.Luminita, crezi ca e bine sa mai fac o ultima ia sau sa trec direct la FIV(dar FIV-ul aici in viena obligatoriu) desi dr a spus ca el ar mai incerca una dat fiind faptul ca am reactionat bine la tratament luna trecuta. ![]() |
Sabine, ce sa zic, daca te mai tin nervii mai poti face o IA.
La fiv insa exista nitel mai mult control asupra situatiei, practic ovulul si spermatozoidul s-au intalnit, ai deja embrionii, o parte in uter, o alta parte in asteptare, congelati... si mai ramane ca procesul de implantare sa decurga bine...teoretic...
ce vreau sa zic e ca in cazul IA sunt mai multe necunoscute in joc, doctorita mea zicea de ex.: OK poate obtii foliculi buni la IA, dar acestia ar putea sa fie fara ovocit, sau ovocitul cu defecte, ori ai trompe libere la HSG , dar nu sunt functionale (tututnaru zicea asta parca!), ori sperma si ovulul nu se intalnesc din cauze de neconcordanta in timp, sau poate se intalnesc si produsul e slab calitativ si se elimina rapid, dupa cateva tentative de prindere.... etc etc....asa ca la iA mergi mai orbeste si speri in jocul intamplarii. Imaginaza-ti ca la fiecare IA poate fi ceva/altceva ce nu merge..
nu iti mai zic, ca tu stii mai bine ca FIV-ul este mult mai controlabil ca procedura!..oricum ajutor de la D-zeu avem nevoie in ambele cazuri!
Este greu de hotarat!! Eu inclin catre FIV, daca nu care cumva ai ramas acum...
In orice caz daca te hotaresti la FIV dupa cm-ul asta, mai fa inainte niste investigatii: o laparoscopie + analize de sange, nu stiu sigur ce, dar cred ca clinica te indruma, ca sa elimini elementele de nesiguranta..
De asemenea poate discuti ca in cadrul FIV-ului sa ai posibilitatea sa congelezi si niste ovule (ale tale!!!

ma duc la treaba fete! Va pup pe toate!
Mona40 spune:
Buna fete inimoase,
Intr-adevar ar fi bine sa congelam outele.
Sunt cateva mici probleme, in sensul ca evident ca si calitatea lor poate fi afectata.
Oricum eu am inteles ca sunt ovucite si de cativa ani buni care sunt viabile...
Cred ca ele isi pastreaza calitatile prin criogenare mai bine decat gigeii...ca aia tre sa se miste..![]()
In legatura cu dilema IA-FIV, evident ca depinde fff mult de varsta pacientei...
Ca un ex, eu 41 ani, nu m-au bagat pe fiv pana nu m-au pus pe IA.
3 tratamente Closty si 3 menogon.
Si la mine sunt bune analizele ..poate un pic cam proasta morfologia gigeilor, dar nu dezastruoasa...
oricu, doar acum la fiv vom putea primi infor despre calitatea atat a ocucitelor cat si a gigeilor..
Luminita, eu la tine nu as mai astepta si as merge direct la fiv
Luna de luna analizele de LH si FSH la noi se duc in jos 
Oricare ar fi situatia , va urez bafta, fiindca precum ati zis si voi totul depinde si de Mana Dumnezeiasca.
Pup
Mona
:)
ella28 spune:
Dupa cele 4-6 inseminari se recomanda FIV.
Nu stiu de ce dar inca nu simt ca e momentul sa trec la FIV. Simt ca trebuie sa mai raman la etapa-inseminari. Oricum voi vorbi si cu Dracea, sa vad ce-mi zice. Deja oricum mi-a spus ca nu poate sa se pronunte asupra capacitatii gigeilor de a fecunda, ceea ce era normal, nu poate spune asta decat dupa o procedura FIV.
O sa radeti dar mie atat inseminarea cat si FIV-ul mi se par joc de noroc. Efectiv tragi lozuri... si am ajuns sa cred tot mai mult in destin si hazard.
I-am dat si sotului vestea...prin telefon. E in delegatie si pana maine, cand ne vedem, sper sa ne treaca si sa sa avem un wk vesel, fara sa ne mai gandim prea mult la asta.
alla76 spune:
| citat din mesajul lui peta z5 de la IA - secretie abundenta alla76 - tu din ce zi ai luat vit C? ca as vrea si eu sa iau... |
am luat pe perioada stimularii si 2 zile dupa IA
la felo E forte
am luat si eu si sotul.
alla76 spune:
| citat din mesajul lui indi_77 buna dimineata fetele, dupa o dupa amiaza si o seara cu multe lacrimi, m-am trezit dimineata si mi-am spus ca nu se poate, pana la urma o sa reusim noi, nu-i asa ? Ma gandeam sa-mi indrept mai mult fata si catre biserica, sa ma tin un post, poate reusesc sa ma las si de fumat (uofff, al naibii viciu.....asta e cel mai greu, mai bine as face zeci de injectii)... Voi ati reusit sa va lasati de fumat ? daca da, cum ? Va pup si va urez o zi frumoasa si poate se lasa si la noi macar cu II la o fata.... |
cat am fost insarcinata am redus drastic, la 2-3 / zi
cu chiu cu vai am reusit sa nu depasesc 3
alla76 spune:
| citat din mesajul lui sabine Neata fetele, Ella, tin pumnii astazi!!!!!!!!!Sa dea D-zeu sa ai o mare bucurie azi. Alla, tu cum mai esti?Ce planuri ai? Daca va fi vei mai face IA?Pe mine dr m-a sfatuit sa mai fac una, ultima daca nici asta nu merge dar sincer parca nu as mai pierde timpul.Bine, la mine e si varsta... Fetelor, mie mi s-a intamplat ceva ciudat.Oare ce poate fi?M-am ridicat din pat, am luat tb, tot 37,1 am umblat putin prin casa si m-am pomenit toata uda pe chilot si pantalon ca si cum as fi facut pipi.Am simtit efectiv cum iasa, dar nu prin locul de pipi bineinteles.Nu era nici progesteronul.Era un lichid incolor.Asa ceva nu mi s-a intamplat niciodata dar nici nu am habar ce poate fi si de unde a venit.Ca doar nu s-o fi adunat in uter, sau...?Ce credeti ca poate fi? ![]() |
deci cum mai sunt... sunt ziua 17 dupa IA. am testul negativ facut in ziua 12 de la IA. azi am fost sa fac beta HCG-ul dar... nu l-am mai facut! imi dacea rezultatul doar luni
pana luni chiar nu mai am nevoie de beta sa stiu daca sunt sau nu ...la IA-ul precedent mi-a venit in ziua a 19-a de la IA, cand deja imi trecusera toate simptomele. si acum au trecut toate, sfarcurile nu mai sunt sensibile, burta nu ma prea doare, doar rar... foarte rar cate o crampa. de simtit simpt ca nu a fost sa fie nici data asta
nu stiu sigur daca ne mai inhamam la inca un IA... mai avem bani strict de inca un IA, dar iau in considerare sa nu ii cheltui in zadar si sa incep sa pun la ciorap pt FIV... tot din cauza varstei, dar si din cauza oligospermiei sotului. plus ca ... de fapt noua toata lumea ne-a recomandat FIV din start. dar m-am incapatanat eu, dupa ce am vazut ca am reusit si natural sa raman, mi se parea cam bizar sa ma arunc direct la FIV. acuma m-am cam convins...
deci inca nu m-am hotarat. voi hotara pana in ziua 4 de CM, sa stiu daca mai incep sau nu stimularea.pana atunci am timp sa tot analizez
alla76 spune:
| citat din mesajul lui peta consuella - tutror ne e teama ca vom fi nevoite sa o luam de la capat. Asta e, partea buna e ca ai sanse in fiecare luna, si ca e normal sa nu reusesti de primele dati. Eu stiam ca poti sa-ti faci test dupa a 10 zi de la IA, fiindca sunt unele teste suficient de sensibile. Sabine tie ti-a recomandat dr progesteron? Mie initial in prima luna de tratament mi-a recomandat sa iau, dar cand am ajuns la ovulatie mi-a zis ca nu e cazul sa iau, ca probabil ca am destul - ceea ce mi s-a parut destul de aiurea. Nu mi-a facut analize, nimic, doar si-a dat cu presupusul ... |
la ciclul pe care am si ramas insarcinata eu imi faceam monitorizarea pentru dosarul pt FIV la unguri. si bineinteles ca mi-am facut si progesteronul

in ziua 22 (in 21 chiar nu am ajuns) era Progesteron 0,88 ng/ml

primul test l-am facut in ziua 41 la insistetele sotului si a soacrei...si surpriza II . (sotul si soacra ma stresau ca stiau bine ca sunt in intarziere, soacra a fost pt noi traducatoare la unguri trebuia sa sune pt programare in ziua 1, si zilele tot treceau si ...)
va dati seama ca vezand cele II mi s-au taiat genunchii la gandul valorii la progesteron in ziua 22. am sunat doctorita, i-am spus de liniute, de progesteron si am intrebat daca sa nu suplimentez. mi-a spus ca nu mai are rost, ca deja e in punctul in care se tine daca e sa se tina, de nu ... bineinteles ca am fugit direct la laborator si am facut beta si progesteronul, care in ziua 41 era deja 39.58 ng/ml. m-am linistit oarecum, vazand ca organismul a recuperat putin, dar vazand rezultatul la final

se pare ca nu a fost destul.acum bineinteles ca la ciclurile stimulate si mai ales la cele in care am facut IA, pun cu sfintenie utrogestanul
alla76 spune:
| citat din mesajul lui ella28 Buna, a venit cu intarziere rezultatul de la Bios... E negativ dar mergem mai departe ![]() Chiar mi-am facut sperante dar parca sunt incapabila sa mai fiu suparata din cauza asta... |
pup fata curajoasa si optimista

iti doresc mult succes pe noul ciclu
peta spune:
pai cand o sa mai merg la doc o sa intreb de ce nu mi-a dat progesteron. Prima doc a zis ca probabil ca nu e nevoie, iar dracea nu a zis chiar nimic de asta.
ella, mi se pare f ciudat ce ti-a zis tie cu inseminarile...cum adica: cu cat esti mai tanar cu atat sa faci mai putine si sa treci mai repede la fiv? mie mi-a zis ca ar trebui sa fac vreo 6-7 inseminari pana sa ma gandesc la altceva
aruam spune:
Buna fetele
Imi pare extrem de rau ca nu ati reusit acum
subliniez acum,o sa reusim pana la urma toate. Trebuie sa fiti tari si sa aveti puterea sa o luati de la capat.
Fetele care sunt pacientele d-nei dr Dracea puteti sa-mi spuneti daca se ajunge greu la dansa? As vrea sa stiu si eu mai multe detalii cum vi se pare ca medic ,ca om....
Si cam cat ajunge o inseminare la dr.Dracea cu tot cu monitorizari.
Va 
anul acesta o sa fiu 
Doamne ajuta