Nu imi place sa gatesc!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Lorellay, sint exact ca tine! Si eu caut gospodina din mine, dar n-o gasesc . Mie nu-mi iese mai nimic pt ca gatesc din obligatie (copilul trebuie sa manance neaparat gatit, sotzul are mentalitatea aia ca gatitul este exclusiv sarcina mea etc). Nu-mi place absolut deloc sa gatesc, probabil de aceea nu-mi iese mancarea asa, de sa-ti lingi degetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Aici sunt doua aspecte diferite:
-nu-mi place sa gatesc;
-as gati dar nu stiu cum.
-facultativ,daca ma lasa barbatul?
Mie nu-mi place sa gatesc,sotului ii place mancarea buna,gatesc bine dar o fac cand imi ajunge cutitul la os,castigat sot, rezolvat pe moment problema.
Gatitul se invata si acum cu net-ul te poti descurca in timp fara sa ai probleme.
Experienta si talentul se castiga daca incerci mai mult timp retetele.
Daca nu-ti place sa gatesti incearca sa gatesti numai atunci cand vrei sa faci o bucurie celor dragi;daca nu ai incotro trebuie sa incerci retete mai simple dar care plac familiei si sa le schimbi atunci cand vrei sa ii surprinzi placut.
Daca ai sa ai reusite s-ar putea sa constati ca-ti place sa gatesti si sa ai astfel armonie in familie.
Cu rabdare si perseverenta ai sa depasesti obstacolele.Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Incepe cu ceva simplu, apoi treptat dai frau liber imaginatie: MAI PUI UN INGREDIENT sau un condiment in plus. Daca are succes, mai faci, daca nu, renunti la ingredientul/condimentul respectiv si incerci cu altceva.
Sau netul cum au spus fetele!
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

imi vine sa va bat...pe toate
e un blog...lauranustiu cum...mor de ciuda cand intru acolo

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

hai mey, ma ofer prima
lauralaurentiu, lauraadamache..or mai fii si alte laure dar nu le stiu eu

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

mie imi place sa gatesc...doar prajituri si ciorba...felul 2 ... ca nu am niciodata inspiratie si tre' sa ma gandeeeeesc
acum m-am mai lasat si de facut praji ca ... le mananc ...da da, eu le mananc (in mare parte) sotul nu prea se omoara cu ele, copiii doar gusta.(am avut saptamani cand faceam ceva dulce ZILNIC, cel fff mult la doua zile, si am zis:gata! ca daca o tineam tot asa ......norocul meu (deocamdata) ca nu ma ingras repede )

Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008)

Doamne ajuta !

Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

a ! am uitat...inainte nici eu nu ma prea omoram cu gatitul (ca sa nu spun de prima mea ciorba, mancarica, chec......ca nici cateii nu le mancau, dar saracul sotul meu, n-a comentat nimic)
dar incet incet cu internetul asta si cu blogurile astea culinare ;si mi se trezeste cateodata cate-o ppoftaaaa, de tre' sa ma apuc sa fac ceva (daca nu eu, atunci cine )

Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008)

Doamne ajuta !

Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Eu in principu nu-s contra,dar de regula n-am chef.Ma mai enerveaza ca fac de mincare si vor sa manince doar o singura data din acel fel.Sotul meu maninca la prinz in oras ,minunatul la camin asa ca pentru mine n-ar merita deranjul.In plus eu tin regim si ei nu.
Nu fac niciodata o mincare care Rares n-ar minca-o,adica exclusiv pentru adulti,ca doar sint normala la cap.Concluzia: daca seara se maninca un sandwich,o atentie o maslinuta,fac cite ceva simbata si duminica ,care de regula imi ramine mie pentru restul saptaminii.
Am inceput sa devenim si noi occidentali cu gatitul.Imi amintesc de copilarie cind mincarea era gatita exclusiv in casa si nu se mincau atitea prostii.
De la supermarket cind ajung acasa constat ca nu e nici 10 la suta pentru mincat normal,restul sint tot felul de dulciuri si prostii,care-mi submineaza cura de slabire.Un singur lucru cumparam corect:fructe.
Totusi daca ma deranjez sa fac ceva se maninca cu pofta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Si eu la fel ca Monica. Cand m-am mutat cu sotul, dupa facultate, stiam sa fac ou ochi, cartofi pai (care in jumate din cazuri ieseau un fel de piure prajit) si pui prajit (care ma baga in spital in jumate din cazuri ca dadeam ulei pe mine).

Am fost, insa, crescuta intr-o familie unde mancarea gatita era prima optiune, desi mama nu e cine stie ce bucatareasa, adica eu acum, cu cate am invatat, o bag in cofa lejer. Dar la mama acasa se gatea o ciorba, o tocana si un deserta din 2 in 3 zile. Rar vedeam racituri la masa, doar cand chiar nu avea timp.

Incet incet m-am urnit sa gatesc si am marele noroc ca-mi place. Da'mi place, fratilor, nu asa..... Adica jur cu mana pe inima ca mare pacat mi-am facut cu mine si cu cei din jur ca nu m-am axat profesional pe treaba asta in loc sa ma chinui cu economie si consultanta

Am invatat sa gatesc cu cartea Dnei Sanda Marin, o editie veche si ingalbenita. Sunt f bine explicate retetele. Am iceput prin a respecta cu sfintenie retetele si procedeele. Abia dupa cativa ani buni am ajuns sa improvizez. Sunt chestii care nu-mi ies (fac casa buna cu Eliana, ca la prajituri nu prea ma infig decat daca-s simple si spornice, ma revolta ideea de a bibili 7 creme pt un tort ). Am avut si probleme cu apetitul fiului, la un moment dat, si numai cu mancaruir multe si bune, alta in fiecare zi, l-am dat pe brazda. Dar a meritat, la 3 ani daca ii dadeau cunoscutii 10 roni (ca la copii) el nu zicea ca-si ia cioco, ci ciorba
Divaghez ... Nu reusesc sa retin retete (asta e de la cap, nu de la talentul de bucatareasa ) asa ca si acum ma gasesti cu cartea Dnei Sanda Marin pe masa daca e de-o musaca.



Sfatul meu pentru tine, Sorana, este sa te accepti asa cum esti (parca suntem la psiho nu la bucatarie). Incepe cu retete cu ingrediente bine precizate. Cumpara-ti cateva carti de bucate (daca vrei iti fac niste recomandari pe PM). Cand nu ai inspiratie, nu esua tot in ceva gatit saptamana trecuta. Ia cartea si te uita pe ea. Iti vin idei. De cele mai multe ori, poti gasi idei simple.
Nu gati dupa recomandarile mamei, soacrei, prietenei....te va stresa ca nu-ti ies la fel. Fa dupa retete de prin carti/reviste/interneturi. Asa nu ai cu ce sa te compari si nu te demoralizezei.

Si nu te mai stresa ca te lasa pentru alta mai gospodina . Barbatu-ti vine seara acasa pt ca e casa lui, familia lui, si nu pentru ce ii pui pe masa. Al meu zice ca ceapa prajita miroase mai bine la el acasa, la altii ii pute. Iar friptura arsa are alt gust de la nevasta. Asa ca nu te stresa. Defecte si greselile, alaturi de calitati, constituie farmecul nostru, nu?

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_bebe spune:

La mine este simpu - cand nu am chef nu fac nimic! daca fac iese dezastruos si arunc asa ca am invatat fara chef nu am ce cauta in bucatarie - vine cheful fac o mancare delicioasa. Noroc ca nu am barbat mofturos. Si mai am un secret cand ma ajuta si el - la curatat legume, la spatal cate ceva parca as face mancare mai des.

Mergi la inceput