Guvernul Boc a cazut - what is next?
Raspunsuri - Pagina 19
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui xenocid Dat fiind resursa umana afisata de cabinetul Tariceanu e destul de usor sa va dati seama cam ce le'a rezervat jocul sortii! |
Cum se face ca Ciolos a fost singurul candidat, propus de PDL si PSD la unison, la o functie de comisar european. Acelasi Ciolos facea parte din guvernul Tariceanu, este?
Cum de PDL nu a gasit alt candidat de anvergura pe care sa il propuna, din aia 3 in plus pe care ii mentionezi tu?
Citat: |
Ce face un partid, cum se promoveaza in Romania si in exterior este rezultatul unei conjuncturi de care cel mai adesea este responsabil un singur om (sau cel mult doi) care se afla temporar in fruntea sa. |
Deci vorbesti de PDL aici care il are pe Basescu in frunte, inteleg. Nu imi dau seama, tu zici ca asta e BINE sau ca e RAU?
Citat: |
Eu (ca orice om educat dealtfel ) sint socialist. Un vot pur ideologic insa este un lux pe care nu mi'l permit. Am votat pe rand PNL, PD, PL-D, PD-L. ASTAZI votez Traian Basescu nu pentru ca e mai bun ci pentru ca ceilalti sint mult mai rai. Pentru ca PD-L contine doar cu unul, doi, nu mai mult de TREI oameni capabili sa'mi descrie Romania de maine. |
care-s aia, sa ma convingi si pe mine ca merita sa fii asa hotarit?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
xenocid spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sirimie
care-s aia, sa ma convingi si pe mine ca merita sa fii asa hotarit? |
Voinescu Sever, Preda Cristian si Stoica Valeriu.
Eliza5 spune:
" Lucian Croitoru: Imi doresc un Guvern politic, nu de tehnocrati. Voi avea un cuvant greu in alegerea ministrilor "
Adevarul e ca si Stolojan a crezut ca va avea un cuvant greu.
Da' n-a avut.
Prietenii stiu de ce .
http://www.jurnalul.ro/stire-politic/guvernul-din-plic-motivul-demisiei-lui-theodor-stolojan-141114.html
viviana spune:
Eu cred ca Basescu l-a pus atunci pe Boc, nu pentru ca vroia o marioneta ci pentru ca nu a avut pe altcineva si pentru ca exista o cutuma ca premierul sa fie acelasi cu presedintele partidului.
Ce s-a intamplat ulterior este de discutat.
Acuma eu am o nelamurire: toata lumea spune ca Base este dictator si ca a facut din Boc o marioneta. Dar nimeni nu are dovezi in acest sens. Oare de ce?
I-a impus Basescu lui Boc sa inceapa reforma statului? Poate da poate nu, poate a facut-o Boc din capul lui dar ea era necesara.
Ce-mi pasa mie cine face refoma statului daca ea e facuta?
O va face PSd - maine il votez.
Ca s-au suparat altii cand si-au vazut agentiile guvernamentale ciuntite nu ma mir, ca s-au suparat pe legea pensiilor care propune la fiecare dupa contributie, iar nu ma mir.
Da, in guvernul Boc au fost o gramada de ciurucuri Udrea, Videanu samd
Da si in guvernul Tariceanu a fost la fel. De PSD nu mai vorbesc.
Eu, tot stau si ma uit la televizor citesc ziare si inca nu gasesc unde incepe si unde sfarseste dictatura lui Basescu.
Nu si-a depasit legal niciodata atributiile, nu a incalcat niciodata constitutia nu a reusit sa-l egaleze pe Iliescu in imixtiuni in viata partdului.
PNL-ul e o alta poveste. Au gresit si ei, au multi parlamentari intrati "sub linie", au fost sustinuti de catre PSd, au guvernat cu UDMR si au facut si o alegere nefericita in persoana lui Antonescu.
Dupa cum evolueaza lucrurile si dupa cat noroi se arunca eu cred ca Base este constient ca daca mizeaza pe alegeri anticipate va iesi in pierdere.
Deci noi cu cine votam?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Eliza5 spune:
viviana, tu ai un discurs foarte ok.
Dar cand incepi sa te intrebi daca Boc e marioneta lui Basescu pe cuvant ca iti pierzi credibilitatea.
E ca si cum ai cere dovezi ca cercul e rotund.
viviana spune:
Nu mai, cercul il vad ca e rotund, si Boc e oleaca rotunjor da' nu-i vad sforile.
Eu sunt pe undeva convinsa ca Boc este/a fost/va fi un fel de papusa vodoo dar nu am dovezi palpabile. Decat niste vorbe spuse de niste oameni care sunt opozanti in campanie.
Nu a transpirat nimic pe aceasta tema din interiorul propriului partid.
1. Voi ati observat ca in ultimul timp si PDL-ul si Basescu sunt foarte retinuti in declaratiile publice si nu improasca cu noroi? Cred ca e o strategie mai buna decat cea de-a "trage in orice misca"
2. V-ati gandit cat capital electoral va castiga Antonescu odata cu anuntul facut ca va merge la alegeri in tandem cu Johannis si ca daca il vom vota pe el il vom avea pe Johannis prim-ministru? S-ar putea chiar sa vedem o rasturnare de situatie in turul II gen Antonescu-Basescu. A tras presul de sub picioarele lui Geoana (hi, hi, hi)
3. Daca Croitoru va veni in parlament cu un guvern format din cioturi PDL ma voi scarbi profund.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
xenocid spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Eu, tot stau si ma uit la televizor citesc ziare si inca nu gasesc unde incepe si unde sfarseste dictatura lui Basescu. Nu si-a depasit legal niciodata atributiile, nu a incalcat niciodata constitutia nu a reusit sa-l egaleze pe Iliescu in imixtiuni in viata partidului. |
Pai voi credeti ca apetitul pentru hiberbole al mediei care dupa prima ploaie titreaza "Potop si Diluviu" iar dupa primi fulgi striga "Moartea alba acopera Romania" este abolit subit cand vine vorba de stiri politice?
Care este diferenta intre "Soc: Catalin Crisan a slabit 600 de grame" si "Soc: Basescu instaureaza dictatura". Niciuna!
Dar intre "Tociu si Palade" si "Gadea si cu Stan"? Tot aia de mai sus.
Nimeni nu poate sa raspunda coerent la:
1) Care sint actele sa-ma-vol-ni-ce prin care Basescu deschide perspectiva unei dictaturi. In afara de faptul ca a protestat cand a fost suspendat.
2) De ce toate Europa e oarba si nu vede punctul 1) singurii care le vad aievea fiind cei in competitie electorala directa cu Basescu
3) Care sint mecanismele prin care o tara membra NATO si UE poate deveni dictatura.
desprecopii spune:
cate ceva despre dl Croitoru
Lucian Croitoru are 52 de ani Si, potrivit CV-ului oficial, are o vechime de 11 ani în BNR, în prezent fiind consilierul pe probleme de politica monetara al guvernatorului Bancii Nationale, post pe care îl detine din septembrie 2007 si pe care l-a mai ocupat în 1998 - 2003. S-a nascut la 13 februarie 1957, în Otopeni.
În perioada 1979 - 1982 a urmat cursurile Academiei de Studii Economice Bucuresti - Facultatea de Planificare si Cibernetica Economica, iar în 1995 a obtinut diploma de doctor în economie .
Din septembrie 2003 pâna în iulie 2007 a fost consilier principal al Directorului Executiv al FMI pentru Armenia, Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Georgia, Israel, Olanda, Republica Macedonia, Moldova, România si Ucraina, având peste 200 de interventii la board-ul institutiei.
Între 1995 si 1996 a fost consultant Bucharest Investment Group, dupacare, pâna în 1997, a fost partener în programul "Firms, Banks and Financial Distress in Central and Eastern Europe" al PHARE pentru România, Bulgaria, Marea Britanie si Grecia, pozitie în care revine, din ianuarie 2001 si pânaîn mai 2002, ca partener, de aceastadataîn programul de cercetare "Public finance in transition countries: problems of compliance, opportunism and soft budget constraints" al PHARE pentru Romania, Ungaria, Marea Britanie si Grecia.
Din octombrie 1998 pânaîn septembrie 2003 este consilier al guvernatorului BNR, dupace, din ianuarie si pânaîn septembrie 1998, a fost consilier principal al ministrului Finantelor.
În anul 2000 devine consilier personal al primului-ministru. A mai lucrat în Guvern între anii 1991 si 1995, ca expert la Departamentul pentru Reforma Economica.
Din 1984 si pânaîn 1998, Lucian Croitoru a fost cercet#259;tor principal, gradul I, la Institutul de Economia Industriei. Din 1998 si pânaîn 2003 a fost profesor la Academia de Studii Economice, predând macroeconomie internationalala Facultatea de Relatii economice internationale.
Din 2002 este consultant USAID si IRIS, dar si consultant PHARE la Institutul European din România.
Are expertizaîn proiectarea si implementarea politicilor monetare, fiscale si în politici de restructurare a întreprinderilor.
sursa: http://www.mediafax.ro/politic/bio-lucian-croitoru-doctor-in-economie-de-11-ani-in-bnr-cu-experienta-in-relatiile-cu-fmi-4992865
**************
Citesc cu placere: Supereva.ro | [b]Blogul meu |
muffin spune:
Vai ce trist, chiar si germanii pot fi corupti
http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009101535538/Actualitate/Klaus-Johannis-Baronul-322.html
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui muffin Vai ce trist, chiar si germanii pot fi corupti http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009101535538/Actualitate/Klaus-Johannis-Baronul-322.html |
Johannis e roman.