Gravidute prin FIV (52)
Raspunsuri - Pagina 4
huski spune:
Buna dimineata mamici si burtici!
Li_am, felicitari pentru burtica de 34 de saptamani
, mama cum mai trece timpul...si vei fi si mamica de fetita. Ce poate fi mai frumos?!?
Sarcina usoara si tie in continuare, mai ales ca sunt sigura ca e din ce in ce mai greu...
Iana, sa-ti traiasca gemenutii! Ma bucur tare mult ca sunteti bine 

Eu astazi merg sa-l vad pe bibi
Abia astept!!!
In rest, ma chinuie in continuare durerile de spate... (acum 2 seri am plans de durere
)dar sunt tare bucuroasa atunci cand vorbesc cu bibi si el raspunde ![]()
De cumparat nu i-am cumparat absolut nimic, nici macar un ciorapel...parca inca nu realizez ce urmeaza sa se intample...
Voi de cand ati inceput cumparaturile?
Many bani, mai ai atat de putin pana la marea intalnire...cum te mai simti? Bafta! 
Evy si tu te apropii cu pasi rapizi. Bafta si tie! 
24 fix
Evy30 spune:
Many ma bucur mult ca sunteti bine . dupa programarile la spital sa inteleg ca e posibil sa nasti mai devreme ,nu ? oricum ar fi, tu ai un bebe foarte bine dezvoltat si cred ca abia astepti sa il tii in brate .
e bine ca ai intrebat de intepaturi . m-ai linistit si pe mine . eu la cate si diverse am tot simtit nici nu le-am mai luat in seama . mi-am facut de lucru ..
. ma panicasem cu scurgerea ,dar m-am linistit.
Huski , asteptam vesti , sa ne povestesti ce face comoara ta .
cat despre mine nici nu realizez ca mai e putin . insa abia astept sa imi vad bebele sanatos si sa-l aduc acasica sa il iubim toata viata . 
o sa merg saptamana viitoare la medic la eco si o sa va aduc si eu vesti .
acum ma pun in patuc . MA TERMINA o durere de cap . cred ca m-a prins un pic flama ieri ,ca a fost frigut .
Evy 35+
Evy30 spune:
Raluca ,
daca iti mai aduci aminte , te rog ajuta-ma cu cateva informatii
ultimele consultatii le-ai facut la spital ? cat de des pana ai nascut (scuze dar nu mai stiu la cate sapt ai nascut) ? ma gandesc ca daca ma duc sapt viitoare la clinica si o sa am aproape 36 , doar nu m-o chema tot la clinica in fiecare saptamana ? caci falimentez
si la spital ,daca ma cheama la verificare , tb sa te duci cu adeverinta de la serv sau medic fam . sau pur si simplu ?
si ...ma gandeam ca sapt viitoare a zis ca scoate gynipralul . daca doamne fereste corpul reactioneaza si se relaxeaza colul meu minunat ? eu sper sa ajung la 38 de sapt
te pup .si scuze pt atatea intrebari
Evy 35+
ayda_m spune:
Evy pana iti raspunde Raluca...vroiam sa-ti zic ca nu se intampla nimic dc renunti la gynipral...eu am luat de la 18 sapt neintrerupt 1/8 ore si l-am intrerupt brusc. Pe mine m-a chemat la 35 sapt pt analize si apoi la 37 tot la spital. Poti sa-l rogi sa te cheme la spital si nu-ti tb adeverinta doar pt consultatie, ca nu faci internare.Apoi m-am dus la 39 sapt...cand m-a chemat pt cezariana... pana in 39 sapt l-am sunat si m-am dus ca eliminasem si dopul gelatinos...dar cu dopul eliminat am mai stat 10 zile ![]()
Fetelor, mai aveti atat de putin, bafta multa!!
Ayda mami de printesa Andreea Teodora (9 iulie 2009)
www.flickr.com/photos/12483841@N04/3949454521/in/photostream/" target="_blank">pozici Andreea Teodora
blue_flower spune:
Buna ziua la toate fetele.
li_am, este foarte, ca sa zic asa, la moda in Romania recoltarea celulelor stem. Am citit tot pe forum, acum vreo cateva luni, nu imi amintesc subiectul, povestea o fata din Franta parca, cum ca doctorul ei a intrebat-o care ar fi motivele pt care solicita recoltarea de celule stem. Adica...ai malformatii in familie, boli, sindroame? Fata, romanca fiind si cunoscand trend-ul din Romania, s-a gandit sa intrebe si in Franta pe doctorul ei. Se pare ca firmele care se ocupa cu aceste servicii si-au cam terminat clientii in vestul Europei si s-au mutat aici, mai in est.
Am o prietena care, la intrebarea mea 'la ce iti folosesc efectiv aceste celule' mi-a zis 'pai sunt mai mult de 70 de boli'. 'care boli?', 'nu stiu, dar sunt'![]()
Am cautat pe site-urile firmelor de profil si sunt intr-adevar peste 70 de boli foarte rar intalnite, adica eu una nu am auzit de ele nici macar la tv, nici din cultura mea generala, nici in familie, nicaieri.
Vecinii mei sunt doctori, el e chirurg, ea medic de familie, am vorbit cu ei, au zis ca nu se justifica nici banii, nici investitia 'sufleteasca', absolut nimic, pt ca, doar in cazul leucemiei si a formelor derivate din aceasta poti apela la aceste celule, o singura data si la un numar limitat de kilograme ale copilului/corpului pt care sunt folosite. Aici nu stiu sigur cate kg, am inteles ca 50-60kg. Mai mult, recoltarea si depozitarea se pare ca au inceput de cativa ani, asa zisa garantie de 20 de ani e oarecum....ipotetica.
Pe de alta parte, la capitolul 'pro recoltare' se afla stiinta si cu viitoarele posibile descoperiri. Desi, si aici am retineri. Registrele internationale si, mai nou, nationale de donatori iti permit sa ai acces la tratament. Bani sa ai. Si oricum nu se face tratamentul in Romania, deci tot prin China si alte parti mai avansate ajungi.
Cam astea sunt informatiile pe care le am eu. Si cam astea sunt motivele pentru care nu suntem convinsi si nici nu cred ca vom recolta.
Am o intrebare pt tine, li_am, programarea cezarienei este cu mult inainte de DPN? Nu ar fi mai corect, nu se practica chestia aia cu intai sa se rupa apa, sa se declanseze nasterea naturala si atunci sa iti faca cezariana? Se practica chestia asta? Sau nu?
huski, noi aseara am cumparat primele lucrusoare. Am fost intr-un magazin cu haine pt gravide si erau atat de dragute hainulele de bebei, incat am luat 2 perechi de sosetute, o bluza si un body. Pur si simplu alea ne-au placut, nu ca am merge dupa vreo lista cu necesitati. Tin sa precizez ca nu le-am pus in nici un dulap/sertar....pt ca nu stiu unde
. Camera lui bebe inca nu e cumparata, iar la mine in dressing ...e deprimant sa ii aloc un sertar din ala mare pt 2 lucrusoare de 10cm patrati.
. Inca sunt pe masa de calcat. ![]()
Evy, la ce foloseste gynipralul? Of, eu sunt complet impotriva pastilelor, sper sa nu trebuiasca sa iau nimic pana la sfarsit. 
24+ 
Fragutza spune:
Evy, ti-a raspuns Ayda! Eu mergeam des la spital, la clinica am mers la inceputul sarcinii si apoi pt echografii.
Baby
de Natalia (03.09.09)
Evy30 spune:
Ayda esti o dulce 

. multumesc . m-am linistit .
Am facut si eu ieri analizele , pana la urma -fix la 35de sapt -cf indicatiilor lui , dar le-am facut tot la privat (ti-am mai povestit eu) .pe mine nu m-a chemat la spital,si nici nu am intrebat de ce . oricum am oroare de spital si nu m-au costat mult . Ok , deci ma pregatesc sa ma cheme la 37.
Raluca si eu am mers la clinica o data pe luna pt ecografie normala , sau morfologica .La spital nu am ajuns decat la 8 sapt cand am avut probleme si m-a "rezolvat" Catalin .
fetelor , multumesc mult ca mai sunteti cu noi pe aici . Pe mine m-ati ajutat ENORM . Va doresc numai bine .
Ce fac comorile ? cred ca este extraordinar sa fii mamica . abia astept sa experimentez si eu sentimentul .
Many cred ca urmeaza , daca nu ma insel .nu vreau sa gresesc .
Si in noiembrie suntem mai muuulte .
Blue Flower ,cand am fost la 32 de sapt la eco ,i-0am spus ca am dureri de burtik cand ma intorc de pe o parte pe alta si cand ma ridic . si atunci mi-a spus ca e mai bine sa iau gyprinal pana la 35 de sapt . previne nasterea prematura .
Evy 35+
many_bani spune:
Evy, teoretic eu urmez dintre fetele active, insa nu se stie, poate o sa avem un bebelus mai grabit, cu toate ca imi doresc ca fiecare sa stea in burtica atat cat trebuie.
Am citit ca Betty are programata cezariana pe 27 oct., dar nici ea nu a mai scris de mult pe aici.
Eu stiu ca gynipral se recomanda ptr. a preveni contractiile si implicit nasterea prematura.

36 +
Vlad
kry spune:
fetelor eu nu scriu prea des pentru ca nu am noutati. Timpul trece, saptamanile se aduna, burticile cresc.
Vreau sa va intreb : toate faceti cezariana? de ce e recomandata pentru sarcinile obtinute prin FIV?
Mamicilor, nu ma satur sa va admir comorile si nu imi vine sa cred ca voi fi si eu in sfarsit mamica.
Pupici tuturor
19+
blue_flower spune:
kry, mie nu mi-a recomandat doctorul cezariana, mi-a zis ca lui i se pare normal ca, in secolul 21, femeia sa aiba posibilitatea sa aleaga. Mi-a comunicat avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni si...este fix alegerea mea cum nasc.
In general femeile care fac FIV aleg cezariana pt ca sa fie sigure ca bebe se naste in siguranta, ca nu sunt probleme la nastere.
24+