Gravidute prin FIV (52)
Raspunsuri - Pagina 5
many_bani spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Evy30 Many ma bucur mult ca sunteti bine . dupa programarile la spital sa inteleg ca e posibil sa nasti mai devreme ,nu ? oricum ar fi, tu ai un bebe foarte bine dezvoltat si cred ca abia astepti sa il tii in brate . ![]() |
Asta este practica la dr. mea, in ultima luna intalniri saptamanale, la spital si daca vede ca este ceva in neregula, actioneaza. Insa am primit instructiunile de la ea ce am de facut daca ma apuca nasterea intre intalniri
36 +
Vlad
Miramar spune:
Buna fetelor - ieri am fost la eco+control. La eco toate bune - bb e urias 3,5 kg si din cauza asta din pacate apasa pe col care la control (ca la eco nu se mai vizualizeaza din cauza capului lui bb) a reiesit ca e muuult scurtat (aproape 1cm) - asa incat liniste si odihna macar sa intram in luna 9. Implinim 36sapt.in cap joia viitoare dar mai e si dr. plecata pana sambata inclusiv deci musai sa stea pana pe 25 desi si mai bine ar fi sa implinim si noi 37 saptm. Of asa emotii am.
Mi-am facut si analizele pentru anestezie azi - mi-a iesit fibrinogenul marit sper sa nu fie o problema, trebuie sa sun anestezistul luni sa ne intalnim sa discutam. Of asa emotii am acum, mai ales cu dr. plecata de pe 20 pe 24 saptm. viitoare.
Arsuri si reflux in continuare - groaznic (azi noapte pana la 3 n-am inchis un ochi) Mi-a dat doctorita sa iau metoclopramid ca a zis ca totusi cu refluxul asta nu- de glumit, am luat o pastiluta aseara, sincer nu mi s-a parut ca mi-ar fi facut cine stie ce, dar ...mai stii, poate mi-ar fi fost si mai rau fara ea.
Noi ne-am hotarat sa recoltam celule stem - sunt cu kitul de recoltare pe raft in biblioteca, la vedere. Sansele sa ne foloseasca vreodata sunt tare mici recunosc, dar noi am hotarat ca am aruncat noi aceeasi bani pe multe prostii inainte asa incat daca sunt motive 5% si tot am considerat ca merita investitia.
35+ 
huski spune:
Fetelor vin cu vesti!
Bebe este foarte bine, jucaus, este deja cu capul in jos (dar a zis dr-ul ca inca mai are loc sa se intoarca), maricel (chiar a imtrebat dr-ul cate kg a avut sotul la nastere si acesta i-a spus ca 4,5 kg atunci a zis ca asa se explica ...
)
Am intrebat ce sa fac in legatura cu crampele, amortelile mainilor...si mi-a zis ca pe langa Elevit sa iau si Magne B6 iar pentru vesnica mea durere de spate a zis ca daca e asa grav sa-mi dau cu Ketonal unguent (desi nu prea l-am simtit sa fie de acord...)
24 fix 
Evy30 spune:
Miramar , ce bebe mare ai ...
super
stai linistita ca va sta acolo cumintel , dar si tu sa stai numai in pat ok? 
tu esti exact ca mine , si eu tot joia viitoare fac 36 de sapt .
Huski ma bucu pt vestile bune . peste dureri o sa treci ...trebuie
Many , totul va fi bine . bebe va veni fara emotii la momentul programat pt ca tu esti cumintica
Evy 35+
betty78 spune:
| citat din mesajul lui many_bani Am citit ca Betty are programata cezariana pe 27 oct., dar nici ea nu a mai scris de mult pe aici. ![]() ![]() ![]() 36 + Vlad |
n-am mai scris dar va urmaresc din umbra.... Asa este cum a spus Many ca sunt programata la cezariana pe 27 sau cel putin am fost pana pe vineri, cand am facut ultima eco si am aflat ca cantitatea de lichid a scazut in asa hal incat nu au putut sa il masoare pe bebe deloc si colul este si el de 1 cm dar inchis...asa ca a ramas sa facem cezariana pe luni dupaamiaza dupa un control in prealabil de dimineata...adica ma duc la control si daca este ok plec acasa, daca nu este ok atunci tot plec acasa dar ma intorc in jurul pranzului sa ma internez ca sa facem cezariana in jurul orelor 15.....deci cam asta este....Luni as avea 37 de saptamani in cap, si tinad cont ca pe Mario l-am nascut la 37 si 2 zile ar trebui ca totul sa fie ok si bebe sa poata sa respire singurel
Betty78
36+
si
Mario-Alexandru 16 aug 2007 www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario
betty78 spune:
| citat din mesajul lui Miramar Buna fetelor - ieri am fost la eco+control. La eco toate bune - bb e urias 3,5 kg si din cauza asta din pacate apasa pe col care la control (ca la eco nu se mai vizualizeaza din cauza capului lui bb) a reiesit ca e muuult scurtat (aproape 1cm) - asa incat liniste si odihna macar sa intram in luna 9. Implinim 36sapt.in cap joia viitoare dar mai e si dr. plecata pana sambata inclusiv deci musai sa stea pana pe 25 desi si mai bine ar fi sa implinim si noi 37 saptm. Of asa emotii am. Mi-am facut si analizele pentru anestezie azi - mi-a iesit fibrinogenul marit sper sa nu fie o problema, trebuie sa sun anestezistul luni sa ne intalnim sa discutam. Of asa emotii am acum, mai ales cu dr. plecata de pe 20 pe 24 saptm. viitoare. Arsuri si reflux in continuare - groaznic (azi noapte pana la 3 n-am inchis un ochi) Mi-a dat doctorita sa iau metoclopramid ca a zis ca totusi cu refluxul asta nu- de glumit, am luat o pastiluta aseara, sincer nu mi s-a parut ca mi-ar fi facut cine stie ce, dar ...mai stii, poate mi-ar fi fost si mai rau fara ea. Noi ne-am hotarat sa recoltam celule stem - sunt cu kitul de recoltare pe raft in biblioteca, la vedere. Sansele sa ne foloseasca vreodata sunt tare mici recunosc, dar noi am hotarat ca am aruncat noi aceeasi bani pe multe prostii inainte asa incat daca sunt motive 5% si tot am considerat ca merita investitia. 35+ ![]() |
incearca sa i-ei pentru inceput maalox si nicidecum metroclopramid...nu este deloc indicat in sarcina...
Betty78
36+
si
Mario-Alexandru 16 aug 2007 www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario
carmelly spune:
Betty pai o nastere usoara, un bb sanatos si mancacios. Dai de veste daca nasti sa facem galerie.
Mirimar, chiar ca e mare bb tau. Sa fie cumintel pana la termen.
Husky super vesti. Bravo.
Fetelor, cu gripa nu e de joaca, am zis ca mi-a trecut dar o zi, abia acum dupa 1 saptamana pot spune ca sunt bine, dar am ramas fara voce si mi-e frica sa nu o dau in tuse. Atata imi mai trebuie, ca de constipatie nu am scapat iar de vomitat in fiecare zi vomit. Saraca burtica mea, cat de zdrucinata, sper sa nu apara si tuse. Mai iau strepsils, parca imi calmeaza gatul. Bucnica ne facea ceai de coji de nuca pentru tuse, cand eram copii, am sa incerc astazi, dupa ce imi cumpara sotul, daca nu uita.
As beau fetelor un vin rosu, dulce, dar de-ala romanesc... De carne rar ma ating, bag soia ca sa echilibrez. Nu suport mirosul si gustul de carne, ce ma fac?
Un weekend placut.
Pupici la burtici si mamici.
10+
Multumesc Doamne!
Evy30 spune:
Betty ,
daca cumva nasti luni , iti tin pumnii sa fie bine si sa te refaci rapid . Stai linistita ca la 37 de saptamani bebe este super ok . Si mai ai o experienta nu ?
aveti grija de voi 
Carmelly imi pare rau ca treci prin gripa . e tare periculoasa . si eu am fost si inca mai sunt stresata de acest aspect .
eu toata sarcina nu am avut nici un simptom din cele uzuale , mai putin : nu am suportat pana la 4.5 luni mirosul de carne si de ustoroi . nu vomitam insa mi se facea rau .
ce sa-i faci , sarcini si sarcini .
daca doamne fereste apare tuse , ia Stodal .
am mai auzit de ceai de foi de ceapa . cauta pe net si vezi ...cum ti se pare .
ai grija de bebelusi . cand mai mergi la eco ? 
eu am inceput sa visez tare urta noaptea . ma sperie visele astea ...brrrr
Evy 35+
li_am spune:
Carmelly, mie nu mi-au dat voie sa iau strepsils cand am avut amigdalele cat china pe la inceputul sarcinii, esti sigura ca e ok, eu stiam ca pana la 12 saptamani mai bine nu iei nimic, baga si tu un ceai cu multa miere si lamaie in loc de strepsils, sau mai bine suna doctorul sa-ti spuna cu gura lui ca nu e contraindicat in sarcina! cat despre vinul rosu, eu am voie de la doctor sa beau un pahar de bere/sampanie/vin ocazional, desi probabil ca si aici e ca la medicamente, inca nu se cunosc exact efectele secundare si probabil de asta unii medici interzic cu desavarsire si una si alta...
Betty, nu te-am vazut de mult, ce dragut, aveai ceza programata de ziua baietelului meu! Numai bine iti doresc, nastere usoara si succes cu doi pitici, sa fie sanatosi si cumintei amandoi!
Blue_flower, avem cumva acelasi medic? exact asta a fost si argumentul lui cand am discutat prima oara despre cezariana, intr-adevar el este adeptul nasterii prin cezariana, a recunoscut asta si in lucrarile lui (este seful catedrei de ob-gineco de la Univ si seful sectiei de ob-gineco din AKH-spitalul universitar din viena) insa femeia moderna trebuie sa aiba, acolo unde nu exista contraindicatii dpdv medical, posibilitatea alegerii. si ar mai fi o chestie, o discutie pe care am avut-o acum cateva saptamani, l-am intrebat despre stillbirth (nu cum se cheama medical la noi, atunci cand copilul se naste mort), care sunt cauzele si daca se poate preveni cumva si mi-a raspuns ca in domeniul asta sunt inca semne mari de intrebare, nu se cunosc exact cauzele, dar in mod cert nr de astfel de nasteri este f. mare (parca in austria in 2008 au fost 30 de cazuri la un total de 70.000 de nasteri dar inca exista tari unde cifra este muuult mai mare, pana la 1%, chiar 2% din totalul nasterilor - nu vreau sa stiu unde se situeaza romania in statistica asta!). Si mi-a mai spus ca, desi personal nu poate recunoaste asta (ar fi o sinucidere dpdv medical) singura solutie cunoscuta astazi este cezariana la 38 de saptamani, pt ca dupa 38 de s creste exponential riscul de a naste un copil mort! Eu am nascut prima data la 38.3z si acum am programat la 38.5z nasterea, de fiecare data am stabilit impreuna cu medicul, in sensul ca el mi-a recomandat saptamana 9-15 nov si in functie de programul lui si al meu am hotarat si ziua (ei, cel mai convenabil ar fi fost 11-12, dar pe 11 e ziua mea)...
kry, nu stiu daca in general in cazul sarcinilor obtinute prin fiv se face cezariana, dar parerea mea este ca (desi nu se recunoaste in mod oficial), sunt sarcini cu risc crescut fata de cele obtinute normal, eu una am simtit asta pe pielea mea, am stat in spital 6 saptamani in timpul sarcinii (data trecuta) si colega de camera de fiecare data (am schimbat 4 colege de camera) a fost o gravida cu sarcina prin fiv. nu prea cred ca e o coincidenta...
miramar, felicitari pt eco, daca bb e mai maricel e super, iti tinem pumnii sa vina cand vrei tu si e si doctorita ! musai sa stea macar pana pe 25, asa ziceam si eu acum doi ani, bine, motivele mele erau mai stupide, am vrut sa fie scorpion ca mine, nu balanta ca tati
... si a stat pana pe 27!
husky, felicitari, ce bine ca bb e mare, cine stie, poate seamana cu tati!? eu imi doresc ca fetita sa aiba parul si cu ochii lui (ca baiatul i-a mostenit doar dioptriile, nu si culoarea ochilor...
)
evy, am inceput sa scriu mesajul asta de azi dimineata si pe urma m-am luat cu treaba pe aici prin casa, cu monstrul marin care nu sta o clipa locului, face numai prostioare sa-mi atraga atentia, ce sa-i faci, suntem doar noi doi de dimineata pana seara, ne capiem unul pe altul... de cand am inceput sa scriu, am si uitat cu ce te mai ingrijorezi in ultima vreme, dar sunt convinsa ca e totul ok, nu mai stiu cine intreba de cezariana, cand se face, eu stiu ca se face cu vreo 10 zile inainte de DPN, poti sa-ti pui si tu asa un target, ca sa ai un orizont mai scurt, chiar daca nici pana pe 18 noiembrie nu mai e mult!
many, colul copt cred ca inseamna scurt si moale, dar nu te bucura/impacienta prea devreme, la mine colul a fost scurt (12 mm) si moale din iulie pana in octombrie la prima sarcina, acum e un pic mai lung dar rezista. eu pariez ca ajungi cel putin la termen!
mai, castelana noastra n-a mai zis nimic, sau am citit eu doar printre randuri?
ok, hai ca m-am intins mai mult decat trebuie, va pup si sunt pe-aici cu ochii pe voi!
_
FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit
FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!)
FIV 3 - martie 2009 - Austria -
34+
AMR 31
poze
hepilica spune:
dragelor,
mi-era dor de voi. 

evy, many, miramar, betty -
sunteti atat de aproape. bravo fetelor. va doresc sa fie totul bine pana la capat si sa va bucurati de bebelusii vostri. mai e atat de putin si ii veti tine in brate
. veti vedea ce mare bucurie si implinire veti trai. retraiesc alaturi de voi momentele incarcate de emotie..., momente unice. abia acum realizez. va doresc AMR usor, nastere usoara si bebei sanatosi.
miramar, chiar ca bebelul tau e urias!! hi, hi...ce simpatic!
evy, nu-mi vine sa cred ce a trecut timpul. parca mai ieri erai la debutul sarcinii. sunt alaturi de tine. vei fi o mamica tare protectoare si iubitoare (ca toate fetele dragute de aici).
castelana, ce mai faci? cum esti?
simona, tie cum iti mai este? vei naste cu dr albu la medlife?
noi suntem bine. maia e un copil minunat, iar noi suntem topiti dupa ea. saptamana viitoare face 1 luna. vom merge si la dr, am facut deja programarea. abia astept sa vad ce ne mai spune.
va pup si sunt alaturi de voi. 

h.
minunata!
Multumesc lui DD.