**Zmeurici de iulie-august 2009 (7)**
Raspunsuri - Pagina 20
CRIXIA spune:
Buna dimi!
Ne-am trezit de dimi, a mancat, gandurit, ras....dupa care motzaia in brate la mine, caci aveam musafiri si o tineam cu mine pana termiman de discutat. A adormit lemn, dar am simtit miros urat...facuse kk muult. Intrebarea mea este: II schimbati daca adorm dupa ce fac kk si mai ales daca nu plang?
Ca am schimbat-o incetisor, s-a trezit si pace sa mai adoarma....
Nu plange daca e murdara, dar imi e mie teama sa nu se irite.
Cris mami de Alexia & Ana
alinutza78 spune:
'neatza
o
fierbinte??
legat de subiectul leagane: am intrebat pediatrul, care, la fel ca si mqqm
, si-a dat cu parerea ca nu e nici o problema atat timp cat leaganul e la treapta corespunzatoare. Clara, multumesc deasemenea, pentru reconfirmare..si ptr link. O sa-l pritocesc putin astazi
.
muffinuta multumesc pentru transcrierea textului
. Astazi intru si eu in posesia cartii
. Ce sunt eu nelamurita este daca restrictia se referea la leganatul propriu-zis sau la punerea bebelusului in leagan. Eu folosesc extrem de putin optiunea de leganat din cauza refluxului...
Mi-ati placut fetelor (dar multumesc mult si pentru votul de incredere) cu faptul ca sunteti sigure ca nu imi uit strumful in leagan. Uff...nici daca as vrea nu l-as putea uita
...Eric este un copil foarte curios si care se plictiseste rapid. Trebuie sa-l plimbi prin casa, sa-i vorbesti, sa-i arati diverse lucruri... e permanent cu ochii in actiune
. In plus, mai are in dotare si o bunica, care desi de 31 de ani o stiu ca o persoana introvertita si foarte scumpa la vorba, a dezvoltat o logoree cu bebelusul de m-a innebunit
. In plus, desi e cu spatele in pioneze (sta permanent cu brau si kosmodisk) il tine in brate aproape toata ziua. Nu mai zic de perioada plimbarii...cu o mana plimba bebele si cu cealalta minunea scumpa de carucior
.
Insa somnul de peste zi si somnul dintre 5-7 dimineata cand este foarte agitat il face in leagan. Dupa ce mananca, si dupa ce sta in brate la eructat cam jumatate de ora, il pun in leagan pentru ca acolo se linisteste si din punctul meu de vedere este si unghiul propice pentru atenuarea refluxului.
Ce ma nelinistea pe mine este ca el nu prea sta intins pe perioada zilei asa cum citeam ca fac bebeii vostri. Am facut comanda si de centru de activitati...sa speram ca ii va placea lui Eric
.
aaa..si sa ma laud si eu cu un progres de-al strumfului. Aseara la masaj, s-a ridicat foarte bine pe manute si si-a ridicat capul
...el care pana acum era un puturos sadea si cand il asezai pe burta isi tinea nasul in saltea si din cand in cand il mai ridica.
blanca Eric la 2 luni avea 6,200 kg dar vorba fetelor bebeii nu cresc in greutate constant (de aceea si eu il cantaresc doar o data pe luna si apoi ajustam la controlul la pediatru). Si mie a inceput sa-mi cada parul...ce-i drept destul de putin. Asa ca l-am scurtat ceva mai mult decat de obicei si am inceput sa-i fac tratament la salon cu vitamine. Pana acum se vad imbunatatiri...cade decent
. Mie medicul de familie mi-a pescris Ca+D3, iar ginecologul mi-a spus sa iau in continuare Maltofer si un complex de vitamine (eu iau vitamine de la Calivita). Insa am cerut medicului de familie trimitere pentru analizele de sange sa fac si eu un screening...sunt curioasa daca am ceva carente dupa operatia de cezariana.
Giova multa sanatate lui Edi. Mie medicul pediatru mi-a spus (nici eu nu i-am facut inca vaccinul de 2 luni..e programat saptamana viitoare) ca vaccinul asta are rol si in diminuarea cazurilor de otita. Deci inca putin..si scapati.
Bai fetelor ma bagati in depresie cu programul de noapte al bebelusilor vostri. Ati dat comanda speciala si eu eram in deplasari cand s-au trimis la producator comenzile??
In doua luni jumatate, Eric a avut o singura trezire noaptea...in rest iti poti regla ceasul dupa el. E minunat cand se trezeste la 3 ore...insa se mai intampla (cum a fost si noaptea trecuta) cand s-a trezit la 1, 3, 5, 7..
. Cred ca pur si simplu nu-i place sa doarma. Ziua, somnul lui adunat insumeaza maxim 3 ore (doarme in reprize de jumatate de ora sau o ora...dar fix la ceas
).
Cornelia felicitari pentru kilogramele date jos
muffinuta eu am car seat de la Britax...in cartea tehnica nu pomeneste de vreun interval orar restrictiv...recomanda doar in cazul calatoriilor indelungate pauze "to relieve its spine". De altfel, si vanzatoarea ne-a spus (nu ca as fi luat-o de buna ..motiv oentru care am si verificat) ca spre deosebire de scoica, bebelusul poate sta timp mai indelungat in car seat.
Cat despre kg..
...la mine acul cantarului s-a intepenit de o luna, desi merg la sala si fac si masaj si endermologie de trei ori pe saptamana. In schimb...la partea de dieta sunt necesare ajustari serioase. aaa...si eu sunt o veritabila zebra. In ultimele trei saptamani de sarcina mi-a explodat la propriu pielea pe abdomen (tin sa anunt pe aceasta cale ca miraculosul ulei de migdale dulci a dat un rateu serios in prevenirea vergeturilor
)...Astept sa treaca perioada de alaptare ca sa pot intreprinde actiuni ceva mai drastice in directia asta
.
meleea am vazut una bucata baietel superb superb. Sa-ti traiasca
revin io..
micaalsa spune:
Crixia, eu zic sa o schimbi, sa n-o lasi deloc cacacita
Ca decat sa ti se irite urat sau sa-ti faca rana ... mai bine o trezesti. Eu am mai patit-o cu Iulia si saracuta urla intr-una de durere.
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006) si
Teodora(11.07.2009)
Nasterea printesei
hera01 spune:
Neata gagici cu zmeurici
Azi l-am dus pe Roan ptr prima data la cresa, o jumatate de zi si din noiembrie 2 zile pe spt(marti si vineri), noroc ca era si sotul cu mine ,m-am pus pe o boceala de zile mari si mai, mai sa ma intorc cu el acasa
greu mai este sa le ''dai drumu''![]()
Giova spune:
Neatza!
In sf. o noapte cum trebuie. s-a trezit al meu dim. la 5, numai bine i-am dat laptic si pe urma antibioticul. Mi se pare ca papa cam prost de 2 zile, nu trage cum trebuie...o fi si din cauza durerii. ma mulg eu, dupa ce papa el si-i mai dau cu bibe. Nu vreau sa pierd nici lapticul si nicio el sa se obisnuiasca cu bibe. Bioticsul il amestec cu laptic de-al meu si-l dau cu seringa de Nurofen, plicul/zi.
Mi-a venit si belitul de CM, credeam ca am scapat de el, dar vad ca tot vine...cum vrea el
. sper sa se regleze in curand, nu-mi place asa.
Azi am scapat de mersul la gradi, l-a dus Clau cu taxi. si m-am chinuit aseara sa bag masina in garaj, ca sa-i fie cald pustiului.
Hera de ce l-ai dus asa mioc la cresa? vrei sa incepi munca? si sa se acomodeze treptat? ii e mai usoara acomodarea acum.
Pogos am intes. oricum bestiale sunt pozele, dar si modelul
.
Sara@amira multumim. sa-ti dea DD si un baietel. deci si tu vrei la job asa curand?
si eu vreau, dar astept sa faca bb 1 anisor sa-l duc la cresa privata unde a fost marco. la cresele de stat nu indraznesc sa las copilul, iar bunicile nu sunt aici.
Alinutza uite asta cu atenuarea otitelor nu o stiam....sper sa fim ok dupa tratament sa facem vaccinul, ca-mi sta pe creier deja.
Lasa ca isi va face si Eric un program de noapte. eu sunt varza si daca se trezeste odata, parca am sarit peste luna de inceput cand papa la 3-4 ore...nu stiu cum rezistam, acum e domnie, nu alta.
Ieri m-am riscat cu o comanda pe NEXT. am primit confirmarea in mail, acum astept sa vina. Tare ciudati sunt, la unele fete le preiau comenzile, la altele le zic ca nu mai livreaza in Ro
.
eu am atata treaba, amanata de la o zi la alta...nu stiu cand termin. Plus o tura in Real....sa vad cum fac cu Edi, nu l-as cara dupa mine.
o zi faina sa aveti.
vine weekendul
.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
pooh spune:
Neata!!!!raportam si noi un bb care tuseste si stranuta....deocamdata mergem cu stodal si oscillococcinum,sper sa-i treaca
De 2 saptamani si gupilul meu se trezeste des noaptea
...eu,care eram mandra ca doarme de la ora 21 pana la 7 dimineata neaintrerupt,acum mor de ciuda ca si-a schimbat programul....sunt chiauna ziua......asa ca traiasca cafeaua
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
Rallu spune:
Crixia, eu l-am schimbat pe bebe la 4 dimineata, de mi se rupea sufletul pentru somnul meu.
Sotul, ureche fina, ma zgaltaie intr-o noapte "Scoala-te ca fi-tu a facut caca!". (de mentionat ca in situatii de caca abundent il schimbam impreuna ... adica unul il tine de picioare si altul il sterge ...pt. ca baiatul e asa de zvapaiat incat, in caz contrar, da din picioare si imprastie cacuta peste tot)
Si ne sculam noi voiniceste, ne uitam la Robert cum dormea ca un ingeras, incepem operatiunea, se trezeste strumful si pace sa mai adoarma pana la 6 si ceva.
El, care nu mananca pana pe la 9 dimineata, evident ca daca s-a trezit a cerut papa, apoi sa se joace etc.
Mi-a parut rau pt. ca a doua zi eram chiauna (deh, m-am dezobisnuit de treziri de-astea matinale) dar nu l-as fi lasat asa de frica sa nu se irite.
Alinutza, eu m-am dat toata sarcina cu un amestec ulei de migdale dulci, ulei de germeni de grau si ulei de masline (mai vroiam eu ulei de alune si ulei de trandafiri dar n-am gasit).
Oricum chiar si numai cu 3 uleiuri si-a facut efectul. Nu am absolut nici o vergetura. Sper sa nu apara de acum incolo dar momentan sunt multumita.
Cred ca e vorba si de calitatea pielii nu numai cu ce te dai.
"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."
Sufletelul meu
GATAAAA !!!!
emanouela spune:
neata ....mama da ce spor aveti la scrissss![]()
Giova, insanatosire grabnica micutului
THEA22, treci la urmatorul, cu 2 picaturi....aceeasi problema am avut si eu...iar cand intra in luna 3 treci la 3 picaturi... asta nu e din capul meu, e de la padiatru![]()
vad ca mai toti bebe sunt raciti sau au diverse .....offff, pana acum ne-a ferit dumnezeu, sper sa tinem tot asa....cu toate a aici e o vreme de 2 lei, astia nu au notiunea de a sta in curent iar raciti sunt ft ft rar....
va pup....s-a trezit fomistul teroristul (azi pt prima data nu a vrut sa pape la 6 dim....s-a trezit, a marait si a adormit iar... de la 3 dim, de la ultima masa a papat la 8 si ceva....doamne ajuta....sa nu se mai trezeasca asa des noapta
)
Rallu spune:
Aaaa...Giova, te-am visat azi-noapte. Te plangeai ca in perioada in care ai nascut tu, in maternitate s-au nascut predominant baieti si ca nu vor avea feciorii tai cu cine sa se insoare.
Insa nu m-am prins nici acum de ce in vis la fete le spuneai "vulpite". 
"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."
Sufletelul meu
GATAAAA !!!!