**Zmeurici de iulie-august 2009 (7)**
Raspunsuri - Pagina 13
Motana spune:
Am pus si noi poze pe contul comun, cu Daris cea mare acu.
Uh, sper sa nu ma apuce si pe mine melancoliile ca ce repede creste si ce dor imi e de ea mica, pt. ca mereu am vrut sa fie mai maricica, inca mai cred ca pe la vreo 2 anisori asa e super, sa poti vb cu ea sa te inteleaga, abia astept 
ungaras da-i un pic de apa si cica se curata limbuta, daca nu e ciuperca, incearca si vezi daca merge.
Daria Alessia (12.07.2009)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
CriPOD spune:
Motana, wow ce scumpete e Daria, o frumoasa cu bile maaari. Si ce a crescut!!!
Musai sa ne-o arati mai des, e un deliciu!
Bibuga vazut si pe Victor, inca un zmeurel frumusel foc!
Patricia, ma bucur si eu cu tine, suni asa de incantata de experienta asta, te cred!!!
muffin, daca nu-ti merge scannerul ori ceva zi numarul paginii si trimit eu. Eu nu am vazut asta in carte inca.
Alinutza, parere de neavizata, desigur... Cu leaganul cu spatarul la pozitia cea mai de jos nu cred ca e o problema pt coloana. Ce cred e ca statul indelungat in leagan il priveaza pe bebe de alte interactiuni si exercitii, asa ca poate ajunge mai lent in dezvoltare in anumite directii. De ex, cum invata in bebe care sta in leagan mult sa se intoarca de pe burta pe spate? Sau cum isi exerseaza muschii spatelui, sau cand mai sta in brate, sau cum invata sa exploreze, etc. Intelegi tu... Ceea ce eu sunt convinsa ca nu e cazul tau... ca ai grija sa-l pui si intins si pe burta si ca-l tii si-n brate destul, etc, etc, asa ca nu m-as mai stresa. Nu cred, personal, ca e vorba de coloana. Abia astept si eu referinta de la muffin, mai ales ca io deja l-am depus si-n bumbo.
Duminica la restaurant a stat... in vitrina in scaunel, iar cand am ajuns la nasa-sa acasa au crezut oamenii c-am inebunit, ca umblu cu olita dupa mine in vizita, la copil de 3 luni...
Apropos de recomandari cu statul in fund si-n picioare, eu am decis pe ce-am citit ca trebuiesc exersati muschii, asa ca il mai stimulez, dar am grija sa nu fortez, sunt f atenta la ce semnale imi transmite, la cel mai mic semn renunt.
Cornelia, tocmai ma uitam peste "milestones", ca eu sunt tot in urma cu studiul si cand am citit ca fff putini bbi pot la 3 luni sa-si tina capul la nivel cand ii tragi de manute in sezut mi-am amintit de Vladimir si ca din cauza asta i-a prescris dr tratament. So m-am gandit sa zic, ca dupa carte e chiar foarte ok sa nu il tina si surprinzator sa il tina...
Uliiasi, baietii nostrii sunt din aceeasi zi, hehe.
Eu il scot afara pe toate vremurile, doar sa pot eu sa ma mobilizez. Doar caruciorul are copertina, mai sunt si nylonele alea de vant. Poate pe la -20 sa nu ma urnesc. Ba cand a fost un vant ca ma lua de pe picioare a fost prima data cand a adormit in carucior, de la fashaitul nebun al frunzelor. Eu stiu ca temperatura se ia la pielea de pe gat, la ceafa sau la piept, eu asa fac. Nasul, obrajii, manutele sunt inselatoare, cel putin la Oliver.
Apropos de carucior, sunt in mare research, ce carutz sport sa iau, moama greu la deal!!! Asa ca daca aveti careva... peg perego skate, quinny buzz 4 sau i'coo targo, dati cu "reviews" in mine.
Ma duc acum...
blanca000 spune:
Buna dimineata,
m-am trezit cu cateva intrebari in cap :
1. Eva a facut cojite in cap
i-am luat de la farmacie ungunetul ala cu 1% acid salicilic dar caum ii dau si la cat timp inainte de baita?
2. Cate kg au/ au avut bebei vostri la 2 luni jumatate..noi avem cca 5400 g..si parca de cateva zile tot stagneaza...ma oftic..
3. Imi tot cade parul si mult..la voi tot asa? Ca incep sa ma ingrijorez sa nu raman cu 3 fire. Ce frumos par aveam in sarcina...mmm....
4. V-ati refacut analizele de sange acum ca alaptati?
Si am uitat ca mai aveam ![]()

Mami
de
Eva Ilinca 25.07.09
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
Nunta noastra 2004
siacob spune:
buna dimineata la o 
Blanca, Beatrice la 3 luni avea 5.8 kg, a luat 800 gr in a treia luna, deci pe la 2 luni jumate cred ca 5.4kg avea.
M-am uitat si eu un pic pe la carucioare sport. Imi place tare Quinny Buzz....dar pretul e piperat rau de tot...
muffinuta spune:
Hello again
Mqqm scannerul functioneaza-dar gasesti la page no 333...la parter au "camera" separata-adica tot biroul cainii mei
plus terasa si nu am instalat inca camp cotul pt Nikolai,de abia acum vine vara puternic,asa ca stau la etaj ..momentan printul a adormit iepureste asa ca voi tipari ce am gasit.aveai dreptate de regula swingul reduce contactul cu parintii dar nu e cazul la Alinutza am citit cat de activa este-eu recunosc nu-s ca ea desi il iubesc din tot sufletul pe bb NJ
asadar ce scrie in carticica:
"while beeing in the swing is entertaining and soothing for the baby-and convenient for you-comes a downside,too much swing can prevent your baby from practising important motor skills,creeping,crawling,pulling up and cruising.can cut down the amount of contact your baby has with you.-both physical (the kind she gets from being held by you )and emotional (the kind she gets from playing with you)
so keep it swinging but with restrictions.first limit swinging sessions to no longer than 30minutes ata time per day.secondly place the swing in the room you'll be in and keep interacting with your baby even she swings(cine poate??)play pekaboo behind the tea towel while you're making dinner ,sing songs,swoop down for an ocassional cuddle.if she tends to fall asleep in the swing be sure to complete transfer to the cot before she nods off-not only that her head doesn't droop ,but so that she'll learn to fall asleep without motion.
safety tips:
-strap the baby always
-never leave your baby unattended
-keep the swing away from objects that your baby can grab on to
-once she reaches the manufacturer's weight limit-usually 6,8 to 9 kg(cazul nostru la Fisher)pack up the swing."
cam atat plsu recomandarea pediatrului meu si nu numai mai am 2carti pt toddleri,sunt la fel de opinia ca leganatul in exces afecteaza coloana.dar fetelor voi faceti cum credeti..nu vreau sa deschid aici o tema pro si contra..![]()
..merg sa imi fac o cafea sunt praf,decaff bineinteles..
da, sunt norocoasa vine vara dar mama ce calduri ne asteapta..atata ca de indata ce e posibil incepem inotul,ii place apa la nebunie ca si tatalui meu,mare inotator..in baie da din picioare ca o broscuta,nu se mai satura de apa..![]()
micaalsa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui flosideea micaalsa pai de unde`ti iei Oranjel?Ai vreun site ceva sau de unde comanzi gelul?ca eu sunt disperata sa fac rost pt ca stiu ca e cel mai bun si chiar vreau sa am si eu la Denis atunci cand o fi sa fie. Haideti la Brasov ca ningeeee....si e un frig...ar merge acum un foc la un semineu(la o cabana) si o cana de vin fiert....mai devreme ningea ca`n povesti,dar nu m`am incumetat sa scot nimic pe afara,nici macar un degetel.in schimb,nepotica mi`a scos surioara afara la zapada si intr`o ora au inghetat bocna amandoua....brrrr....numai cand ma gandesc mi se face frig... fug sa fac un dus si revin....sa ma incalzesc Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009) |
Eu am gasit un anunt pe net, uite:
Vand Orajel NOU. Cel mai bun produs recomandat de Asociatia pediatrilor din SUA.
Testat personal, are efect garantat. Contine benzocaina, care pur si simplu amorteste zona unde este aplicat. Se pune o picatura foarte mica de gel pe degetul curat si apoi se maseaza zona in care trebuie sa erupa dintele. Se aplica de maxim 3 ori/zi sau de 2 ori noaptea.
Exista in 3 forme:
• Gel de noapte 5.3g – concetratia 10% - expira 10/2010 – Pret 50 lei
• Pachet mixt Gel de zi 5.3g– concetratia 7.5% si Gel de noapte 5.3g – concetratia 10% - expira 05/2011 – Pret 70 lei
• Gel de zi cu aroma de pepene 9.4g – concetratia 7.5% - expira 09/2010 – Pret 50 lei
Telefon 0730.50.94.34
Incerc sa-mi aduc din State, sa vad daca reusesc, daca nu iau de aici.
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006) si
Teodora(11.07.2009)Nasterea printesei

Giova spune:
Neatza!
Haideti la o
, ca tare greu m-am trezit.
Edi a urlat aseara o ora. I-am pus otocalm in urechi, i-am dat panadol, stodalul si nimic...urla ca din gura de sarpe. Dr. de fam. mi-a zis sa-i bag novocalmin, ca sa-i treaca durerea, dar recitind prospectul nu m-am incumetat. am taiat jumate din el, dar nu am reusit sa il bag in fundic, asa ca m-am lasat pagubasa. Vad ca se linisteste foarte bine dupa colic baby, scump dar merita. Trebuie sa cumpar calma baby acum, are mai multe de linistire. Mi-a adormit la 24:40, s-a trezit la 7:30 la papa si somn. Febra nu a mai avut de aseara, dar continui cu panadolul 3 zile, cum mi-a zis orelista.
Am dormit si eu mai bine, cu toate ca am ajuns cu el in living, el pe partea groasa a canapelei, eu pe cea lunga
. nu ne-am mai desfacut-o, m-am acoperit cu pilota lui Marco.
Asa i-am invidiat pe baieti cand am vazut ce fain dorm la ora 24 si Edi urla in living
.
Alinutza ieri cand am mers la dr. credea ca mergem la vaccin. ce naiba sa facem? am prins asa de prost...cand era Edi ok, la 2 luni am fost in Alba, pe urma dr. in concediu, si de atunci, ba nas curgator, ba tuse, acum alta belea. sa speram ca ne vindecam repede si ne putem vaccina.
si Eric e fan "urata" cum a denumit-o cineva de aici...nu mai imi amintesc. eu nu i-am luat si sper sa nu cad prada tentatiei. In real e la 10 lei, pt. cine vrea.
Activity gym si eu vreau, m-am orintat spre cel de la Fisher-Price, de care zicea si Rallu, la 385 lei, Rainforest de luxe...(nu mai stiu exact cum se numeste), e pe leagane, dar momentan nu e in stoc, astept sa ma sune cand le vine. mi se pare cel mai complex, se poate folosi de la 3 luni, numai sa stie bebele sa faca ceva. al meu in afara sa rada la alea suspendate, nu cred ca ar face nimic.
Andreea sa va traiasca proaspata crestina, tare dulce a fost printesa in roz.
Noce acum stiu ce e cu braul ala tricolor al vostru. Noi am avut albastru cu alb, ii zice fasa si l-a folosit preotul cand l-a miruit pe bebe.
Muffi ce cald e la voi, si eu vreau.
Stai linistita ca nu va mai sta leutul mult cu picioarele in pozitia broastei. asa stau la inceput, pe urma se dezobisnuiesc, doar asa stateau in burtica.
Cu leaganul/bouncerul si eu stiu la fel...Edi sta cam 3 ore/zi in el, alteori deloc...depinde. Bine ca nu am mai luat si alt leagan, ca tare ma tenta si stricam copilul.
Alina si noi avem saltea tare la patut, fibra de cocos. Edi doarme pe burtica toata noaptea, dar nu cu fundicul in sus cum ziceaAlinutza.
sacii aia sunt ideali, am vazut la multi in Austria. nici nu-ti mai trebuie salopeta intreaga. cam ce preturi au?
Ore de ed. sexuala la 7 ani? saracii copii, e mult prea devreme, habar n-au ei cu ce se mananca asta...of...sper sa reactioneze bine maria.
Patricia ma bucur ca esti fericita si ca bb papa tzitzi, ai reusit o performanta, tare mandra trebuie sa fii, si implinita.
stari de voma si greata si eu am, nu toata ziua, dar e, chiar si dureri de burta ca la cm. opoate din cauza ca trebuia sa vina si nu a venit sa fie starile astea...naiba stie.
Eu am avut o epiziotomie si o ruptura de 3 cm, la Edi. dar nici dupa prima nastere, a fost ca naiba de mare taietura si m-am rupt mult inauntru, si tot a fost nedureros. dupa prima nastere a trecut mai mult de 6 sapt. pana ne-am regasit...poate si din cauza asta, s-a vindecat mai bine.
Motana super ca e cuminte dariuta, tot asa sa o tina.
Eu numai dim. ma mulg, adin sanul negolit, ca e tare ca piatra, nu mai rezista pana la urmatorul alaptat. si mie imi pare rau de lapte, darcel din iulie l-am dat, nu am atata loc in congelator. si mai am si la mama acasa.
Cornelia tu stii mai bine ce si cum. Puteai sta macar 6luni- un an acasa, daca va descurcati cu banii, insa la tine cred ca e vorba de munca in sine, e un haos acolo, din cate inteleg.
Ungaras suzeta ia? ii poti pune unguentul pe suzeta, daca degetul nu te lasa sa-l bagi in gurita.
Bine ca ai rezolvat cu munca si te poate inlocui sotul.
mQQm eu il mai tin pe edi in picioruse, asa de bine sta...o data la cateva zile, 3-5 sec. nu e nimic. Si incercam sa-l mai ridicam de manute, cateodata merge, cateodata nu vrea sa se ridice.
Quinny buzz o fi el sport, dar e greu ca naiba si ocupa mult loc, se pliaza in jumate, nu tip umbrela.
Blanca eu ii puneam unguentul la Marco in cap cam cu o ora inainte de baita, efectiv ii ungeam locul unde avea cojite. la cat e de uleios, nici dupa baita nu se va spala, cum trebuie, doar e facut cu vaselina
.
2. la 2 luni si o sapt. Edi avea 6500 gr, la 3 luni 7300. de ce ti se pare ca stagneaza? cat a avut la 2 luni?
3. caderea parului e ceva normal in perioada de alaptat. mai poti scurta din el. Ma gandeam sa-mi cumpar sampon Revalid, poate nu mai pica asa, nu de alta dar ma dispera ca e plin de fire de par in pat, pe bluze...mor, nu-mi place sa le vad.
4. analizele nu am facut, dar ma batea un gand sa-mi fac o hemoleucograma sa vad cum stau.
Muffi mutumim ca ai pus aici textul.
Siacob e scump si greu totusi pt. un carucior sport. ocupa si mult loc in portbagaj, in plus la drumurile noastre nu prea e bun. se strica foarte repede roata din fatza, au patit-o nasii nostri, si le-a zis tipa de la Miniblu, ca nu sunt singurii.
Micaalsa poate reusesti sa aduci mai multe.
Cum e Teodora cu mancatul? si-a mai revenit?
gata, merg si eu la treaba, imediat se trezeste bebe la papa.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
Cornelia spune:
mQQm, aveam nevoie sa "aud" asta
. Nu d ealta, dar mai avem putin pana la 4 luni si Vladimir e in acelasi stadiu: capul atarna greu in spate, cand incerc sa il ridic de manute
.
Blanca, bine ca mi-ai amintit! Am scapat de cojite! Dupa ce am consumat degeaba crema de la Mustela, apoi am cautat degeaba o farmacista care sa nu imi ceara reteta pentru preparatul cu acid salicilic (deci 1% era concentratia??), am folosit patru seri ulei de masline. Eram sceptica, dar a functionat
. Eu il dadeam cam cu un sfert de ora inainte de baita.
Nu are relevanta greutatea altor bebei, ci doar evolutia greutatii Evei. Sunt perioada in care bebeii stagneaza, plus ca de acum in colo nu vor mai lua asa spectaculos in greutate.
Vad ca lui Vladimir a inceput sa nu prea ii mai placa lapticul. Manaca putin, mesteca biberonul, se stramba sau rade
. Sper sa fie doar o perioada, ca vreau sa aman pe cat posibil diversificarea. El nu par ederanjat. Aseara a mancat 80 ml
la ora 9, dupa care a dormit neintors pana la 8.30 dimineata!!!
Parul imi cade in prostie! Il adun de peste tot de prin casa. Unghiile sunt si ele rupte si fragile, pielea uscata... sigur e vorba de ceva carente, dar ma las neinvestigata
.
Am reusit sa dau jos vreo 6 kg si reincap in hainele . Mia am doua kg sa revin la dimensiunile dinainte, sper s ale dau jos macar pe astea, ca eu dupa fiecare sarcina am ramas cu cate 2 kg in plus si s-au cam adunat, nu mai pun la socoteala faptul ca nu aveam prea putine nici inainte.
Am fugit la Vladimir, ca tocmai s-a trezit (dormea in leagan, bineinteles).
noce spune:
Mqqm, il pui pe Oliver pe olita??? Zi-ne mai mult! La noi se practica pe la 1,5 - 2 ani, iar eu ma gandeam ca daca il punem la 7 luni va fi precoce.
Interesant ce zici cu scosul afara. Si eu sunt pentru iesit in orice conditii, dar marti m-am speriat de vant si am stat in casa, iar ieri, desi erau vreo 15 grade, am stat mai putin de o ora. N-am incercat sa pun copertina de ploaie pe carut, dar mi-e teama ca ar zbura.
Blanca, exact de par vroiam sa va intreb si eu azi. Eu inainte ma dadeam de 3 ori cu ulei de ricin in cap - stateam cate o juma de ora inainte de baie - si nu-mi mai cadea parul. Acum mi-e teama sa nu ajunga uleiul de ricin in lapte si sa-i faca rau lui bebe.
Eu nu mi-am refacut analizele dupa nastere. Nici macar papanicolau n-am facut. Am uitat sa-i cer dr cand am fost.
De cantarit, noi il cantarim doar o data pe luna tocmai ca sa nu ne ingrijoram degeaba. Eu zic sa ma stai o sapt-doua si sa vezi atunci cat a luat.
A incercat cineva sa se dea cu ulei de ricin, stiti ceva despre asta?
Mami lui
Filip, 1 august 2009
Oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Parintele Arsenie Boca
emanouela spune:
neata
blanca incepand cu 3 luni bebeii iau mai putin in greutate..pt linistea ta, fa-i proba suptului...cantarit inainte si dupa masa. la fel si caderea parului...tot asa, la aprox 3 luni dupa nastere parul incepe sa cada...remedii din pacate nu sunt. nu ramai cu 3 fire, stai calma...ezista o explicatie pt aceasta cadere...pe timpul sarcinii ai obs ca nu pierdeai decat accidental, normal e sa cada max aprox 100 fire/zi, ceea ce nu s-a intamplat in sarcina...e, si cica se regleaza cat de cat cam la 3 luni de la nastere...inceputul e inspaimantator pt noi ca scoatem cu pumnul, dar se remediaza sit.
bebe meu , la fel, sta in leagan...mai degraba ma ingrijoreaza scoica decat leaganul, asta lasat pe spate la max face unghi de cca 120 plus ca partea de spate e dreapta.
nu stiu ce sa fac cu unghiutele....le-am taiat si tot se zgarie....arata de parca a fost in cartier cu baietii la o bataie...manusele nu e chip, la fel ca si sosetele....le scoate
si la noi in Bruxelles e frigut tare, e recomandat sa iesi afara cu bebe indiferent de vreme...eu insa am preferat sa nu....acu tre sa ies, ne ducem ma cantarit si shoping....ca nu ne mai incap body urile![]()
am fugit, va las si revin peste putin