**Zmeurici de iulie-august 2009 (7)**

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns muffinuta spune:

Bonsoir fetelor!

a venit scorpionul acasa si l-amlasat pe Nikolai in bratele lui sa eructeze-sper-...a mancat bine si mi-e teama sa nu vomite..

Alinutza 78 nu vreau sa te sperii.. leaganele astea cica de la birth up to 6 months,aprox fctie de greutatea copilului..iti scanez maine ce scrie despre leagane in cartea respectiva si postez ca sa nu te mai nelinistesti..dar nu-s recomandate mai mult de 30 minute si max doua ori pe zi..cum spunea si Alina din cauza coloanei vertebrale ft moi la varsta lor.cartea despre care scriam e buna am avut si precedenta what to expect when you're expecting..a fost extrem de utila ca imi pierdeam mintile cand eram gravi ..cu toate emotiile pe care le-am avut..te rog nu te nelinisti cu privire la leagan,nu am avut intentia asta ,ok?maine iti trimit informatiile.

Patricia cu pozele mai stii ca-s scumpa la pozici

fetelor va las ma cheama datoria..nu e decat pt fo 20 de ani,daca-s norocoasa pt 18..

pupici la zmeurici si mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flosideea spune:

micaalsa pai de unde`ti iei Oranjel?Ai vreun site ceva sau de unde comanzi gelul?ca eu sunt disperata sa fac rost pt ca stiu ca e cel mai bun si chiar vreau sa am si eu la Denis atunci cand o fi sa fie.
Haideti la Brasov ca ningeeee....si e un frig...ar merge acum un foc la un semineu(la o cabana) si o cana de vin fiert....mai devreme ningea ca`n povesti,dar nu m`am incumetat sa scot nimic pe afara,nici macar un degetel.in schimb,nepotica mi`a scos surioara afara la zapada si intr`o ora au inghetat bocna amandoua....brrrr....numai cand ma gandesc mi se face frig...
fug sa fac un dus si revin....sa ma incalzesc

Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

patricia tare norocoasa mai esti cu asa bebe linistit si care se comporta ca la carte. Lui Eric nu i-a placut de cand s-a nascut sa stea la orizontala. Imi aduc aminte cand l-am adus de la maternitate am intrat in camera si l-am pus ca o floricica in patutul lui. Visam la o perioada roz, cu un bebe gangurind fericit din patutul lui, care sa manance la program si care sa nu "stie" sa planga. Eiii...si Eric a tinut mortis din acel moment sa ne arate ca nu o sa fie usor cu el...a inceput sa urle din toti plamanii. Si acum imi aduc aminte ca m-am socat instantaneu...mi s-au naruit iluziile intr-o clipita. Si de atunci fac eforturi de imaginatie pentru a ne fi bine si lui si noua. Si cand ma declar si eu oarecum multumita ca am un bebe mai linistit, stai sa vezi ca nu e bine. De ce am impresia ca si pe viitor va fi la fel?

muffinuta multumesc...chiar mi-ar folosi extrasele din carte.
Am incercat in seara asta (adica mai incerc) sa-l adorm direct in patut. Moamaa...batalie de orgolii...mort de oboseala si incearca sa-si ridice capul, desi are sub cap un prosop rulat astfel incat sa stea la 30 de grade pentru reflux. Nu-i place si pace la orizontala. Si nu-i place la orizontala nici in timpul zilei. Voi cumpara un centru de activitati...poate il va incita si va ramane la orizontala.

ma duc sa-l mai linistesc...nu plange, insa desi l-am luat adormit din leagan si l-am pus in patut, are ochii mari si maraie, tipa...scuipa suzeta. Cred ca daca ar vorbi, ce-ar fi la gura lui

Mergi la inceput

Alinutza ,

chestia cu centrul de activitati e relativa,pe modelul asta al meu-cica de lux ceva mai nou,iaca am dat cu nuca in perete!-scrie from birth..dar nici vorba interes ioc..ai grija ce cumperi macar sa il poti folosi mai tarziu cand li se mai dezvolta greierasul.
azi a fost primazi cand a lovit si el absolut intamplator jucariile din gym cu manuta..plus ca muzica l-a zapacit total,asaca mi-a dormit vreo 2 ore in "jail" adica patutul lui .
ca truc -eu il infasor cu manutele langa corp ,chiar dc tipa ca ranit cand se trezeste ca deh se vrea liber la maini si picioare-cum scriam il infasor intr-un wrap special ft usor bumbac 100% cand e asa ametit de somn si doarme chiar bine cam 4 ore pe noapte neintrerupte..incearca si tu,nu renunat la primul esec..si eu am un bb "easy going" ca al tau..nu esti singura..
am scanerul la parter asa ca maine ma mut cu calabalaculsa iti trimit ce am promis..baftalo la transbordare,adica la mutatul in patut,al lui Nikolai parca are pioneze face niste ochi cat cepele cand se vede in el..

Mergi la inceput

scuze pt greseli tiparesc in 5 speed

noapte "buna"tuturor fericitelor cu bb cuminti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Am citit un pic, pe apucate, mai incolo daca doarme Daris mai bag o forumeala.
Alinutza, merci mai upload niste poze si dau link pe gmail.
Cu leaganul.. oh cam ce ziceti voi io nu am luat deloc in considerare... daca e de newborn atunci il lasam pe newborn acolo tata, ce mai sper sa fie totul in regula, mai ales ca vreo 2-3 saptamani nu dormea altfel, deci cam 5 ore acolo statea, leganata, de ma rupeau bateriile, mereu trebuia sa cumpar noi. Voiam sa iau de alea reincarcabile, asa ajunsesem, dar nu merita.
deci sper sa fie bine, chiar o sa intreb pediatrul. Acu doar ziua o pun la nap si asta oricum nu intrece 30 d eminute din pacate. Seara mai sta vreo juma de ora si cam atat, dar pana acum l-am overused.. la greu!

Noi suntem bine, sper sa nu se schimbe chiar ziceam acu cateva zile ca daris a mea nu prea plange, adik f putin, nush ce si-a facut efectul, fie wrap/sling-ul fie faptul ca nu o lasam mai deloc sa planga, sau ca noaptea cand cerea papa numai se foia un pic si io pac ii dadeam sa haleasca, oricum, ca un bilant, pot sa spun ca nu acumuleaza 20 de minute pe zi cu boceala, si asta cand are gaze si nu poa' sa dea un partz. Ah, si c m bine ragaie cu tatsu in brate, nush ce ii face domne' da cu el burp burp imediat, si nu cu palme pe spate.

Io nush cum sa fac cu laptele, nu vreau sa il arunc, m-am chinuit pe el il mai las, si io stiu 6 luni. Pe de alta parte dimineata ce fac cu sanul negolit, mm nush.

muffin, cu vaccinurile alea stai linistita si la noi a fost shot cu de toate, un pic de febra si atat. Imi inchipui ca te-ai ofticat, mai ales sa dai bani cand se putea gratis, io i-am dat niste picaturi de vit A si D imediat dupa, zice sears ca e ok. Plus tu omega 3, probiotics si cam atat.

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

uliiasi,frumoasa povestea ta. va doresc sa fiti fericiti si sa va iubiti!

alinutza, cand te aud vorbind de Eric, parca povestesti de Ana mea, cand era mica. nu puteam sa o tin la orizontala deloc. urla ca din gura de sarpe. si sa stii ca si acum este o energica. nu sta locului, e tot timpul in miscare, niciodata nu are timp suficient. de-abia o conving sa doarma; ca de mancat...asa, din mers.

blanca, noi am fost afara. e adevarat ca batea vantul, insa in parc unde am fost era bine. era mai adapost. iar Tudor a stat infofolit in carut, in saculet. era o caldurica la el...oricum, am stat doar vreo ora si un pic.

muffinuta esti o fericita ca vine vara la voi

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si de Tudor Petru (22.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fetele,asa e cu patutul,parca are pioneze .Eu il pun in sac de dormit si ii pun alaturi si un ditamai catelul,l-am cumparat de la Ikea si e cit el de mare,sa nu se simta singurel si patul prea mare.In fine,cum am zis,eu dorm linga el dar in patul meu.
Oricum si eu repet uneori de mai multe ori operatiunea dar pina la urma am succes.

Alinuta,ce simpatica esti!Asa eram si eu la fiica-mea,credeam ca totul o sa fie usurel,somn in patut,papa la program...si cind colo...Acum nu am avut nici un fel de asteptari decit ca o sa fiu moarta de oboseala .
Oricum,treburile cu bebe Stefan mi se par muuuult mai usoare decit cu un copil mai mare.Acum,de ex,imi fac mii de griji cum o sa reactioneze fiica-mea din semestrul 2 cind incep orele de educatie sexuala,e totusi un copil de 7 ani juma'.Asta e programul,ei zic ca mai bine sa stie mai devreme si sa afle de la sursa decit de la colturi si cine stie ce...Sigur,nu stie ea de barza dar nici adevarul gol golut...

Muffinuta,eu te invidiez ca aveti vara .

Patricia,asa e,o zi cu 2 copii e de 2 ori mai grea decit una la job .
Deci si voi sunteti cu intilnirea in mijloacele de transport in comun .Eu am calatorit muuult la viata mea cu trenu si tot timpul am fost sigura ca imi gasesc jumatatea intr-o calatorie .

Gata fetele,ma retrag in garaj,bebe a papat si adormit din nou,il duc in patut si ma culc si eu sa apuc niste ore bune.
Seara linistita va doresc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pup!

Alina, da, e asa usor cu un bb mic .

Hai ca m-ati bagat si pe mine la idei. Eu il tin mult pe Vladimir in leagan. De fapt asa am facut trecerea de la bb urlator la bb foarte cuminte. Ziua el sta in leagan, pe salteluta de joaca, in carucior, in scoica si doar din cand in cand in patut.

Of, cu intorsul la munca imi este foarte greu. Mai ales ca mi-am dorit atat de mult sa stau cu Vladimir, sa fiu langa el, sa il tin in brate, sa profit si sa ma bucur de perioada asta cat e bb. Dar sunt multe lucruri de pus in balanta. As vrea sa pot sa spun ca nu conteaza, ca cel mai important e sa stau cu bb, ca restul se rezolva. Dar nu e asa de simplu, pentru ca sunt multe lucruri de pus in balanta.

Vladimir va sta cu mama mea. E pe maini bine, intr-adevar, cu toate ca tare as fi vrut sa nu mai fie nevoie sa apelez la mama, ca doar de un an este si ea mai linistita, de cand l-am dus pe Stefan la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungaras spune:

Buna seara si de la noi.Cat ati scris fetelor...
Acum am ajuns acasa de la munca si am gasit zmeurica dormind, mamaie ii face caciulite ca a venit si la noi frigul. Oricat de urata e vremea ele ies afara in fiecare zi. Azi au stat in parc 5 ore.
De saptamana viitoare stau si eu acasa cu bebe, mama se intoarce in tara. O sa lucrez doar lunea vinerea si sambata de la 19 la 22:00 si o sa ma schimbe sotul. Sper sa ne descurcam.
A iceput sa ne raspunda, ii place cand batem din palme si ii facem bravo, gangura asa de frumos si ne priveste in ochi, asa e de fericita..
Multumesc de raspunsuri. Am fost azi la medicul de familie si mi-a dat miconazol sa imi dau cand ii dau ei sa pape. Nu pot sa ii bag degetul in gurita sa o curat, nu ma lasa. Sper sa-i treaca.
Eu ma mulg intr- o veselie, de la fiecare san 180 ml. Bebe mananca noaptea 120ml si dupa ce adoarme dau fuga jos si ma mulg.Mulg si arunc, mi-e teama sa nu mi dispara asa ca, mai bine cu mult decat deloc.
Ne gandim deja la craciun, ce frumos o sa fie in trei, probabil fara zapada, ca asa e traditia pe aici, nu prea avem parte de iarna cu zapada dar probabil o sa ploua. Asta-i o alta traditie. Cred ca o sa facem egrasie(e corect?) de la atata umezeala.
Merg sa fac un dus si sa vedem ce noapte o sa am.
Imi imaginez cum stau toate zmeuricile acum in patuturile lor, ar fii frumos sa putem sa le vedem pe toate in acelasi timp nu?
Un linistit sa aveti!
http://picasaweb.google.nl/glasiuli/MariaCatalinaLunaADoua#

Mergi la inceput