Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010 (9)
Raspunsuri - Pagina 19
mommy_to_be spune:
Da... referitor la cartea de care va vorbeam, vad ca se afla deja pe mail, intr-unul din mail-urile de la Roxana, intitulat "Primele 5 carti" Acolo o gasiti.
Mira
8+
minunea mea
Reallaura spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aleesicoo NEATA REALLAURA ![]() multumesc mult de tot de sfaturi ![]() incerc sa le aflu din timp asa creste bebicu 5+![]() |
daaaa, draga mea, esti f nerabdatoare sa le traiesti pe toate! F frumos...asa eram si eu la prima sarcina - nici acum nu m-am schimbat f mult...

adevarul e ca nu exista nimic mai important decat asta pe lume.

Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
12 +
veronicach spune:
am si eu o nedumerire...poate pana ajung la medicul de familie ma ajutati voi
la partea de sediment scrie flora microbiana abundenta..dar nu continua...nu scrie daca am coci sau candida sau...
flora microbiana poate fi normala? stiu ca in intestine avem bacterii ce ne ajuta la digestie dar avem flora si in urina?
gata sunt stresata 
, am citit despre infectia urinara in sarcina si trebuie tratata cu antibiotic
de asemenea datorita progesteronului putem sa facem aceasta infectie mai usor...
sunt suparata...eu imi facusem papaniclau inainte de sarcina si totul era bine(nu m-am gandit si la urina).....offfffffffffff
9+
ck_29 spune:
Buna dimineata fetelor
Vin si eu la raport dupa vizita la gineco de ieri. Mi-a dat analizele sa le fac si maine dimineata merg sa recoltez.
Doctora a zis ca va calcula varsta sarcinii dupa UM, in concluzie as avea 5 sapt fara 1 zi;apoi am discutat despre eco, si a zis ca tre sa imi faca chiar daca e devreme, pt ca tre sa vada daca samburelul este la locul lui in uter si nu in alta parte! si deci mi-a facut ecografie; samburelul este in uter dar este prea mic ~ 4 sapt; momentan nu a vazut activitate cardiaca (banuiesc ca asta inseamna ca nu a vazut inimioara batand), dar a zis ca sunt semne vitale vizibile.
Mi-a dat sa iau Duphaston pana la sapt 12, sa continui cu acid folic tot pana la sapt 12; si a mai zis ca dupa ce am rezultatul analizelor, dar nu mai devreme de 10 zile, sa vin sa faca alta eco, si sa vedem atunci cum stam.
Desi teoria o stiam, si asa cum spuneam si ieri: eu u voiam echo pt ca nu voiam sa ma ingrijorez...exact aici am ajuns!
Sunt optimista, ca na...sunt constienta ca e devreme....dar nu pot sa zic ca nu am un pic de indoiala in suflet....
si gata....
ck_29 spune:
Bun venit tutulyna, si sarcina usoara si lipsita de griji
| citat din mesajul lui tutulyna buna gravidutelor. ma pot alatura si eu? sunt foarte stresata cu aceasta sarcina ca am un istoric foarte neplacut*extrauterina si 2 avorturi spontane. acum am 7sapt 2zile.am fost saptamana trecuta la eco am avut o scurgere maronie...mi-a zis ca pe langa sac se vad niste firicele de sange si ca nu e ceva foarte grav.mi-a recomandat repaos total. s-a vazut inimioara cum bate nu mai stiu cat a zis doctorul,cred ca 132 de batai..ca am uitat pe loc de emotii.acum iau tratament duphaston, utrogestan,nospa,acid folic si elevit.vineri am programare,sper sa fie bine. ![]() |
ck_29 spune:
veronica, eu am facut cateva analzie de urina intrecut, si imi aduc aminte ca zicea: flora microbiana existenta....si era bine!
Eu am avut o infectie urinara, care recidiva la jumatate de an...infectie cu E-coli....
Consumul a 2 l de apa plata pe zi ajuta foarte mult! neaparat apa nu alte lichide!
Si eu am citit ca multe gravidute fac infectie urinara in sarcina, si eu sper sa nu imi revina....dar este tratabila si nu neaparat cu antibiotic.
veronicach spune:
multumesc
sunt tare mahnita de veste...nu mi se pare deloc corect, dar ce e corect in viata![]()
pe de alta parte nici mostra nu cred ca am luat-o in mod corect(dar am si leucocite prezente, deci e clar), adica s-a intamplat in toaleta cabinetului dupa ce am stat afara, pe ploaie, vreo ora jumate
cine stie daca nu s-a contaminat cu secretii sau daca nu a fost afectata de starea organismului
mi-au iesit si proteine in urina si, dupa cum am citit, un factor poate fi frigul
offf...offf...poate le repet..
9+
mommy_to_be spune:
Camelia, nu ar trebui sa ai vreo urma de indoiala. Bucura-te pentru vestea pe care ai primit-o: s-a fixat in uter si are semne vitale. Eu am facut prima eco tot la 5 saptamani fara 1 zi si nu am vazut decat saculetul gestational. Atat! nici urma de bb. Ce sa mai zic de ritm cardiac? Abia la 5 saptamani incepe sa se formeze o inima primitiva pe acolo. Deci nu ai cum sa o auzi/vezi acum. Prin urmare, lasa indoiala la o parte, pentru ca iti spun din experienta ca e mai bine asa. In prima faza si eu ma stresam. Muuult. Dar dupa cum spuneam si ieri intr-un mesaj, am refuzat sa mai gandesc negativ, si e tare bine...
Mira
8+
minunea mea
M&M spune:
Neata!!!
EU m-am trezit pe la 3 azi noapte cu o foame de lup..pana nu mi-am facut un ceai si nu am mancat vreo 3 sandwish-uri nu m-am lasat. IAr acum am un somn in mine, desi am mai dormit pana la 7 cand a dat piciul trezirea.
Se pare ca trebuie sa deschid un nou capitol curand...sper sa ma lase piciul...![]()
Camelia, ma bucur ca bebe e la locul lui...
Jassy, poate nu a reusit dr sa vada activitatea cardiaca , paote eco nu e un aparat prea performant ??? Incearca sapt viitoare sa repeti eco.
Ai sa vezi ca va fi bine.
Flory, sunt doar studii; asta nu inseamna ca si tu te incadrezi in categoria celor din studiu. Si eu stiu fete care nu au avut niicun simptom in sarcina si au bebei sanatosi.
Tututlyna, bine ai venit!! Sa ai parte de o sarcina usoara si dusa la termen, la sfarsitul careia sa iti ti in brate puiul mult dorit!
Daca vrei sa te trecem pe listuta sa ne dai datele : DN, UM,DPN.
OAna, felicitari pentru bebe!!
Reallaura, felicitari pentru bebe sanatos!! Deja 12 sapt!! Abia astept si eu sa treaca timpul...![]()
Veronicah, urina e sterila...poate fi contaminata si in cazul in care recoltarea nu s-a efectuat in conditii propice. Repeta sumarul de urina si fa si o urocultura ..NU trebuie neaparat sa iei antibiotic ( incaz ca infectia nu e foarte mare )
Cristina,mami de
Mihaita (30 iulie 2008) si
9+ 
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema
ck_29 spune:
Este foarte posibil ca mostra sa fie contaminata!
Eu am facut analizele de urina, 3 zile consecutiv, timp de 3 luni.... la 1 luna dupa tratamentul cu antibiotic, asta pt ca infectiile urinare (E-coli in special) sunt rele, si stau ascunse si chiar daca rezultatul iese negativ, ea poate totusi sa fie acolo, si sa reapara cand are conditii propice in organism!
Oricum, ziceam de conditiile de recoltare...prima urina de dimineata, dupa dus local cu apa calda si sapun, in recipient steril! Mi-e mi-a tras o mustruluiala o doamna de la un laborator....de am memorat regulile instantaneu...![]()
Refa analiza neaparat, cat de curand!
Sanatate si sa ne ti la curent
| citat din mesajul lui veronicach multumesc sunt tare mahnita de veste...nu mi se pare deloc corect, dar ce e corect in viata pe de alta parte nici mostra nu cred ca am luat-o in mod corect(dar am si leucocite prezente, deci e clar), adica s-a intamplat in toaleta cabinetului dupa ce am stat afara, pe ploaie, vreo ora jumate cine stie daca nu s-a contaminat cu secretii sau daca nu a fost afectata de starea organismului mi-au iesit si proteine in urina si, dupa cum am citit, un factor poate fi frigul offf...offf...poate le repet.. 9+ |