Fulgusori de nov-dec 2009 (130)
Raspunsuri - Pagina 19
Ancutza_Bro spune:
RamoC mie nu mi-a trebuit nici o hartie de la ginecolog pt prenatal 
Anca
36+
Sabina Ioana
POZE
AMR 4 SAPTAMANI !!!
monis5 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ionelamaria Ramona c, eu stiu ca e o problema cu contractul de munca daca nu iti raman "minim 42 zile" dupa ce nasti. Eu am luat prenatalul cam cu 68 de zile inainte de DPN... dar direct de la medicul de familie... fara sa mai discut cu gineco despre asta...Dr gineco m-a intrebat cate zile mi-au ramas dupa... i-am spus ca ar fi cam 58-59... si a spus atat:"sper sa ajunga si sa nu fie probleme" 32+ AMR 8 sap Mihneaaniversarea nuntii POZE |
nu vreau sa vb tampenii, dar in conformitate cu prevederile OUG 148/2005 republicata, si a OUG 158/2005, concediul, respectiv indemnizatia crestere copil se acorda incepind cu ziua urmatoare celei in care inceteaza indemnizatia de maternitate. Indemnizatia de maternitate este obligatorie minim 42 zile calendaristice dupa nasterea copilului.
so... concluzia pare una singura...

Mai studiez, dar nu pare o varianta de incercat in tara asta
monis
cu poze sapt 36 +
RamonaCopot spune:
| citat din mesajul lui ionelamaria Ramona c, eu stiu ca e o problema cu contractul de munca daca nu iti raman "minim 42 zile" dupa ce nasti. Eu am luat prenatalul cam cu 68 de zile inainte de DPN... dar direct de la medicul de familie... fara sa mai discut cu gineco despre asta...Dr gineco m-a intrebat cate zile mi-au ramas dupa... i-am spus ca ar fi cam 58-59... si a spus atat:"sper sa ajunga si sa nu fie probleme" 32+ AMR 8 sap Mihneaaniversarea nuntii POZE |
Ai dreptate,,,dar nu raman mai putin de 42 zile. Daca le imparte asa, 63/63 nu are cum. Iar la mine am luat, de la 30 sapt, deci 68 inainte si imi mai raman destule dupa. Oricum eu dupa DPN mai mult de 2 zile nu stau, daca e de stat. IL rog pe dr sa faca el ce stie sa il scoata de acolo, chiar si cezariana daca e nevoie.
Ramona,
37+
DOMINIC ANDREI
ionelamaria spune:
| citat din mesajul lui monis5 nu vreau sa vb tampenii, dar in conformitate cu prevederile OUG 148/2005 republicata, si a OUG 158/2005, concediul, respectiv indemnizatia crestere copil se acorda incepind cu ziua urmatoare celei in care inceteaza indemnizatia de maternitate. Indemnizatia de maternitate este obligatorie minim 42 zile calendaristice dupa nasterea copilului. so... concluzia pare una singura... ![]() Mai studiez, dar nu pare o varianta de incercat in tara asta monis cu poze sapt 36 + |
Cred ca nu vreau sa aflu ce se intampla daca nu iti raman 42 de zile dupa nastere

32+ AMR 8 sap
Mihneaaniversarea nuntii
POZE
monis5 spune:
| citat din mesajul lui ionelamaria Monis, vorbeam de lup si monisu e aici. Bun venit expert... m-ai salvat sa mai aberez aici.. avand impresia ca stiu despre ce vb 32+ AMR 8 sap Mihneaaniversarea nuntii POZE |
nu aberezi nimic...
... nici eu nu sunt deloc experta pe de astea, abia din vara m-am apucat sa studiez mai atent dar cum formatia mea juridica este 0 barat, mi-e destul de greu sa inteleg cum se aplica corect o lege si mai ales normele de la ea.... of Avalon, pe unde esti?
monis
cu poze sapt 36 +
ionelamaria spune:
| citat din mesajul lui monis5 nu aberezi nimic... ... nici eu nu sunt deloc experta pe de astea, abia din vara m-am apucat sa studiez mai atent dar cum formatia mea juridica este 0 barat, mi-e destul de greu sa inteleg cum se aplica corect o lege si mai ales normele de la ea.... of Avalon, pe unde esti?![]() monis cu poze sapt 36 + |
oricum... ai ceva experienta... eu cica am studiat HR dar n-am lucrat... deci sunt 0 absolut
32+ AMR 8 sap
Mihneaaniversarea nuntii
POZE
lylyana.ion spune:
E posibil ca, daca nu ai cele 42 de zile obligatorii, sa nu iti aprobe astia dosarul pt cic, la cum merg treburile pe la noi...nu e de mirare nimic. Eu am ajutat o colega cu o astfel de pb, a vb cu medicul de familie si a modificat data de inceput a primului medical de sarcina, si eu la randul meu toate calculele, statele si declaratiile aferente
lucru pe care nu-l doresc nimanui...
Lili
35 cu
Alexandru
Ancutza_Bro spune:
monis, ionela eu zic sa nu va chinuiti prea tare pt ca oricum in tara asta fiecare functionar aplica legea dupa ureche si de multe ori o sa ne intalnim cu o singura lege aplicata in 7 mii de feluri , ceva de genul "las-o ba ca merge-asa" 
asa ca...
Anca
36+
Sabina Ioana
POZE
AMR 4 SAPTAMANI !!!
lylyana.ion spune:
Aaa, eu din luna a 5-a mi-am luat medical cu reducere 25% a programului de lucru, fara a-mi afecta salariul. Apoi 2 saptamani de medical obisnuit (tot asa, sa fim siguri ca raman suficiente zile
) apoi prenatal incepand cu sapt 32
Lili
35 cu
Alexandru
monis5 spune:
| citat din mesajul lui lylyana.ion E posibil ca, daca nu ai cele 42 de zile obligatorii, sa nu iti aprobe astia dosarul pt cic, la cum merg treburile pe la noi... |
Exactly my point
EDIT: dar daca ti-l aproba, atunci singurul risc este sa ramai neasigurat in perioada dintre cele 42 de zile si momentul cand incepe CIC... si pauza in cartea de munca...
monis
cu poze sapt 36 +