Fulgusori de nov-dec 2009 (130)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Am vazut si eu burtici ffff frumoase!!!!!!!!!!!

Dana.n ce frumoasa esti fata!!!!!!!! Iar pisica e de vis........m-am indragostit si eu de ea.....

Andrelina

NB burtici!

mami de Luca(02-02-2006) si de Yannis-Cristian (13-02-2008)si acum in
30+ cu Nicholas!
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Poze cu baietii mei!

AMR 9+!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

M-am uitat si eu prin poze... toata lumea e in mare forma . Ati vazut si poze noi de Avalon? ce burtica de gemenei are... .
Mai vrem poze

monis cu poze sapt 36 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andre_lina spune:

Multumesc mult, fetelor! Am inteles. O sa incerc un medical de la 1 nov si apoi direct prenatal.
Mi-e greu pe scaun atatea ore...simt ca il presez pe micut, ma doare rau spatele, apoi condusul a devenit cam dificil, in pozitie sezut atatea ore, stiti si voi cum e.

Med de fam a zis sa sun daca am nev de concediu sau pt orice altceva deci mai trebuie doar sa indraznesc.

Va pup si multumesc inca o data!

29+ cu Doamne, ajuta-ne sa trecem peste toate incercarile!

primele poze
http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_edit.asp?sqldtl=77922&page=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

M-am uitat si eu prin poze... toata lumea e in mare forma . Ati vazut si poze noi de Avalon? ce burtica de gemenei are... .
Mai vrem poze

monis cu poze sapt 36 +

Da,eu am vazut.m-am bucurat tare sa o vad

_
Ramona,mami deStefita (20.11.2006) si 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andre_lina spune:

simonette nu ai somn nici tu

primele poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Dragelor, mai usor cu complimentele...sa nu mi se urce la cap.
Pisica mea, Eva, este o rasfatata si o frumoasa. Daca ati vedea-o in realitate ce fata are...noi suntem topiti dupa ea. Este printesa noastra. Ea mi-a alinat sufletul in perioada in care nu reuseam sa raman insarcinata.

Ancutza, si mie imi este greu sa cred...dar sunt 18 kg in plus. Si de mancat nu mananc mai mult ca inainte de sarcina. Oricum, nu conteaza...baiatul meu sa fie sanatos.

------------------------
36+ David

Albume foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andre_lina

buna seara fetelor! am DPN 31 DEC, dar activez la odiseea de ian- feb, pentru ca initial era 6 ianurie.

Am o nelamurire legata de concediul prenatal.
Am fost la medicul de familie si mi-a calculat asa:
UM 26 martie + 10 zile = 6 aprilie, de aici a numarat 7 luni, deci 6 noiembrie, la care a mai adunat 10 zile, rezultand 16 noiembrie, asta fiind data la care as putea intra in prenatal.
Nu numai ca am un program teribil la munca, de la 7 la 16, asta nu e nimic, dar fac o ora pana la birou si o ora inapoi in dragutul bucuresti... si unde pui 9 ore pe scaun...etc, cunoasteti.
Eu simt nevoia de repaos si as vrea sa intru in concediu mai devreme.

Am inteles ca sunt 126 zile de concediu, din care tb sa oprim minim 42 pentru dupa nastere.

Pai in cazul in care imi pastrez de ex. 46 pt dupa nastere, raman 2 luni si 20 de zile inainte de nastere, de concediu pe care daca nu ti-l iei, nu se reporteaza.

Intrebarea este: daca am 80 de zile de prenatal, de ce tb sa astept 7 luni si 10 zile ca sa intru in concediu?

Va pup si sper sa ma luminati :D

primele poze

M-am cam chinuit sa inteleg calculul facut de dr tau de familie.
In primul rand, ca sa intri in prenatal ginecologul care iti urmareste sarcina iti va da o scrisoare de recomandare pe care o duci la medicul de familie, in acea scrisoare scrie clar : "concediu prenatal incepand cu data de..." Deci trebuie sa te intelegi cu ginecologul tau despre asta. Oricum se calculeaza totul in functie de DPN...nu pe degete, babeste cum se facea odata si o mai fac medicii de familie.
Eu personal am intrat in prenatal la 30 sapt, desi am intrebat si eu la randul meu dr de familie ce si cum...si ea mi-a zis, ca la 7 luni si 12 zile . Eu mi-am facut calculele mele si am vb cu gine, mi-a dat hartiuta, am mers la dr de familie si i-am zis clar ca am venit dupa prenatal si nu a fost nici o problema.
Unii medici de familie, chiar si ginecologi impart aceste 126 zile in 2, adica 63 inainte si 63 dupa, tocmai sa fie siguri ca iti raman de ajuns dupa, in cazul in care depasesti DPN-ul, dar la tine si daca punem asa cu 63, tot ar trebui sa intri cel mai tarziu la 1 nov in prenatal.
Insa cu zilele astea de 126...oricum le-ai imparti sa stii ca nu pierzi niciuna. O sa intri in CIC abia dupa ce se termina aceste 126 zile, indiferent cum sunt impartite. Si mie mi se pare normal sa iau cat mai multe inainte, cand chiar e necesar, si sa las minumul pentru dupa, caci oricum dupa aceea doar pana face bebe 2 ani o sa dureze cic-ul...nu de cand termini cu prenatalul + inca 2 ani.
Sper ca ai inteles ceva, din ce am incercat eu sa explic la ora asta, cu neuronul meu gravid...
Conculzia...vb cu ginecologul, ca el te ajuta cel mai bine.

Ramona,
37+ DOMINIC ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andre_lina

buna seara fetelor! am DPN 31 DEC, dar activez la odiseea de ian- feb, pentru ca initial era 6 ianurie.
Am o nelamurire legata de concediul prenatal.
Am fost la medicul de familie si mi-a calculat asa:
UM 26 martie + 10 zile = 6 aprilie, de aici a numarat 7 luni, deci 6 noiembrie, la care a mai adunat 10 zile, rezultand 16 noiembrie, asta fiind data la care as putea intra in prenatal.
Nu numai ca am un program teribil la munca, de la 7 la 16, asta nu e nimic, dar fac o ora pana la birou si o ora inapoi in dragutul bucuresti... si unde pui 9 ore pe scaun...etc, cunoasteti.
Eu simt nevoia de repaos si as vrea sa intru in concediu mai devreme.
Am inteles ca sunt 126 zile de concediu, din care tb sa oprim minim 42 pentru dupa nastere.
Pai in cazul in care imi pastrez de ex. 46 pt dupa nastere, raman 2 luni si 20 de zile inainte de nastere, de concediu pe care daca nu ti-l iei, nu se reporteaza.
Intrebarea este: daca am 80 de zile de prenatal, de ce tb sa astept 7 luni si 10 zile ca sa intru in concediu?
Va pup si sper sa ma luminati :D

Andre, poti solicita prenatalul cu 01.11.2009 fara nici o grija pt ca legea spune asa:
ART. 24
(1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.

E drept ca aceeasi lege (Ordonanta de urgenta Nr. 158 din 17 noiembrie 2005-actualizata) spune la acelasi art, alin (2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice. dar aici este f greu sa lamuresti un dr de familie sa-ti dea mai mult de 60 si ceva de zile, tocmai pt ca data nasterii este una probabila... dar daca ii duci celui de familie hartie de la ginecolog cum ca DPN-ul va fi cu siguranta la 31.12, iti poate da si mai devreme. Numai ca aceste cazuri nu exista decat in cazul cezarienelor programate... so ...
... fie te multumesti cu 63 zile inainte de dpn, fie iti mai iei un medical simplu (ai grija sa fie platit 100% ca sa nu te afecteze la indemnizatia pentru cei 2 ani) si apoi intri cel tarziu in prenatal la 01.11

monis cu poze sapt 36 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Ramona c, eu stiu ca e o problema cu contractul de munca daca nu iti raman "minim 42 zile" dupa ce nasti. Eu am luat prenatalul cam cu 68 de zile inainte de DPN... dar direct de la medicul de familie... fara sa mai discut cu gineco despre asta...Dr gineco m-a intrebat cate zile mi-au ramas dupa... i-am spus ca ar fi cam 58-59... si a spus atat:"sper sa ajunga si sa nu fie probleme"

32+ AMR 8 sap Mihnea
aniversarea nuntii
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Monis, vorbeam de lup si monisu e aici. Bun venit expert... m-ai salvat sa mai aberez aici.. avand impresia ca stiu despre ce vb

32+ AMR 8 sap Mihnea
aniversarea nuntii
POZE

Mergi la inceput