gutui , ce fac cu ele??

gutui , ce fac cu ele?? | Autor: bb_yasmi

Link direct la acest mesaj

inafara de compot ce pot face cu ele???
nu doresc sa le pun pe iarna gen: gem, dulceata, compot ( fac proaspat pt moment)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ducky spune:

eu am facut ieri o placinta. Foarte usoara. Daca tava e mare, vei folosi cam patru gutui, un unt de 200gr, o cana si jumatate de faina, o cana de zahar, 4 oua, 2 sau 4 pliculete de zahar vanilat (depinde daca va place mai dulce sau nu), un praf de copt si niste nuca facuta bucatele mai mici.
Gutuile le faci cubulete (cu tot cu coaja).
Untul il scoti din timp din frigider sa fie moale - jumatate il topesti pe fundul tavii (pui tava pe ochiul de aragaz si il topesti rapid) si
jumatate amesteci pentru blat cu faina, zaharul, praful de copt si ouale.
Dupa ce ai topit 1/2 din unt in tava, pui gutuile maruntite si peste ele presari zaharul vanilat, nucile si apoi torni amestecul penru blat. Se da la foc mic cam jumatate de ora si...gata. Aceasta praji se poate face si cu mere si scortisoara sau piersici sau pere etc. Se folosesc aceleasi masuri.
Sau poti face un Diplomat cu gutui. Folosesti feliute subtiri si iese delicios.

Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Eu as vrea sa stiu cum se face gemul de gutui.Le am in casa de vreo 3zile si le tot amin prepararea.Stie cineva?

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Eu am facut anul trecut numai ca nu am reteta la mine, Stiu ca a iesit delicios, atata doar ca am muncit o gramada la ele pana le-am curatat. Si nu le-am dat prin razatoare (ca imi luam campii cred) le-am bagat la robot. Nu as mai repeta operatiunea chiar daca mi-ati facut o pofta eu mai faceam placinte din astea rapide cu gem de gutui sau mere, pe foi subtiri, coapte in tava.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ducky spune:

eu am facut zilele trecute gutui cu pulpe de pui la cuptor dupa o reteta de pe net. Au iesit super !!!
Dulceata am facut si eu dar nu stiu pe unde-i reteta. O caut si revin.

Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Eu am facut dulceata de gutui si peltea.Dar folosind reteta cu Kg/Kg zahar si fruct au iesit mult prea dulci ambele.Sincer cred ca mergea la 1 kg de frunct si 600 g zahar.Ar fi fost mai aromat ,parfumat si nu assa dulce.E dulce,dulce ,dulce rau.....
Gutuile erau foarte copate ce-i drept dar nu m-am gandit in acel moment la acest aspect.
Sunt bune pana la urma si dulceata si pelteaua dar tura viitoare nu mai pun kg/kg in nici un caz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Daca aveti gutui mai multe faceti ca mine: din mai multe motive(lene,regimuri,etc.)nu m-am mai chinuit cu gemuri sau peltele si am taiat gutuile felii si le-am pus la congelator pt. fripturile de Sarbatori.
Curcanul cu gutui este demential!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

b.nica reteta de curcan cu gutui please....e prima data cand aud....am si curcam si 3 gutui in frigider, poate le comit

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Ieri am scapat si eu de gutui. O parte le-am facut compot (e delicios!!), o parte le-am congelat (bucatite si oparite inainte), iar o parte le-am facut gem.
Reteta mea de gem:
- o farfurie adanca plina cu gutui
- 1 kg zahar
- o lamaie
Se maruntesc gutuile (n-am avut rabdare sa le dau prin razatoare si le-am pus in robot. Se oparesc in apa clocotita cateva minute, apoi se strecoara si se lasa la racit. Se pune zaharaul la fiert cu un pahar de suc in care au fiert gutuile. Cand s-a topit zaharul si a scazut putin, se adauga gutuile scurse. Se fierbe la foc mic. Cu 5 min inainte de a inchide aragazul se adauga lamaia sucul de lamaie. Uneori eu las sa fiarba de la inceput o lamaie taiata in 4, pe care in final o inlatur -ii accentueaza aroma.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

In primul rand, daca congelati gutui pt. fripturi nu le opariti ca se duce aroma!

Mergi la inceput

Pucku,la curcan nu pare sa fie nicio filozofie adaugarea gutuilor daca ai reteta buna de curcan;adica dupa ce inabusesti curcanul(in cuptor cu apa si capac la oala)lasat sa se rumeneasca cu mirodeniile obisnuite,un mar(sau portocala) in el,si pe langa el gutuile ,ciuperci si ce mai vrei ca sa fie servit ca garnitura(bineinteles adaugate dupa inabusirea inaripatului).

Uitati si ce am mai gasit:http://www.culinar.ro/retete_culinare/gateste/5/273/7254/mancaruri/mancaruri-cu-carne/mielberbec-cu-gutui

Mergi la inceput