Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (197)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

helpppp pls help

De la inceputul anului vecinii de sus ma terorizeaza cu santierul lor...cica zugravesc si nu au bani sa termine repede...am fost la ei, am vorbit frumos, insa continua in nesimtire.
In fiecare zi este un fiasco dc pot sa zic asa...[un capul pe perna si ma gandesc dc o sa fie liniste...este groaznic, sunt frustrata rau...ne trezim cu ciocane sau bormasini la 8am.
Ati chemmat vreodata politia pt tulburarea linistii publice la bloc???Vreau sa stiu dc tre sa dau si declaratii in scris, ceea ce ma nevrozeaza ca nu am timp sa stau cu politia la taclale insa limita tolerantei s-a sfarsit....nu mai e nici pic

Yo Miss Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Citat:
citat din mesajul lui ratonelu
...si apropos de astia mai mari...la un moment dat nepoata-mea cea mare-acum are 8ani....a surprins-o sora-mea de cateva ori cum plangea si...se uita in oglinda sa vada "cum da pe sticla"sormea a ciufulit-o cand a prins-o...desi io nu-s d-acord cu metodele ei, ea mai capitaneasa.

cred ca toti fac asa, poate si noi am facut la fel mortala pustoaica

Citat:
citat din mesajul lui Nausica

Din fericire, Ania nu are "tantrums". A inceput sa chiraie daca vrea ceva si nu-i dam, dar am reusit de fiecare data sa-i distrag atentia, sau sa-i dau altceva in schimb. Si deja imi dau seama cind e aproape de a se criza, se intimpla de obicei cind e obosita sau foarte agitata (de ex daca sint multi oameni in jur).
Pina la urma, comportamentul copiilor nostri e destul de previzibil, cred ca nu e prea greu sa fim cu un pas inaintea lor si sa preintimpinam asa zisele crize.

Asa e nausica, si eu am inceput sa imi dau seama ce anume il va enerva ( mai ales cand nu ii dau ce vrea el) si il distrag cu altceva, nu il las acolo sa constientizeze prea tare obiectul interzis....

Si asa cum spune Ramo, chiar si noua adultilor ne este greu uneori sa ne exprimam , dar lor care sunt atat de mici...e normal totusi sa faca asa , ca doar asa se pot exprima ei ... si chiar ca nu ajungem nicaieri cu militaria Eu cred ca mai degraba David va face asta cu noi nu invers

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

neatza!

ce vreme, dom'le, ce vreme... o sa-mi manance urechile hunii azi in casa... tot sper sa se opreasca ploaia sa iesim macar o ora...

giuliana, imi pare rau de sperietura. nu cred sa fie ceva grav, dar si eu zic sa discuti cu pediatra. daca poti, cere mai multe pareri, din ce spui pediatra ta nu e tocmai ok...

laura, nope, n-am dormit prea bine, Edi a mers la disco de la 01.30 la 03.00.... oricum, ma simt gata sa ma apuc de curatenie, de gatit am gatit de dimineata. profit de vremea asta...

ange, ma bucur ca e totul ok. te cred ca esti emotionata tare, e si normal...

nici ai mei n-au crize, de niciun fel... incerc sa fiu cat mai mult alaturi de ei, imi fac treburile prin casa cu ei printre picioarele mele, ca sa nu se simta singuri nicicand. daca ajung la obiecte interzise, merge cu distragerea atentiei. si mai bine merge insa sa scapi de obicetele interzise, pe cat posibil, ca sa nu fii nevoit sa ii tot spui copilului 'nu, nu e voie acolo, nu, nici acolo...' valy, sotul tau e ca mine si tu ca sotul meu, din punctul asta de vedere... eu nu-i las sa planga nici 30 de sec, un singur 'oac' e de ajuns si sunt langa ei, orice as face, zi sau noapte... si le vorbesc si le explic mereu de ce nu pot face anumite lucruri, de ce nu-i pot lua in brate pe amandoi in acelasi timp, de ex... dar pot sa ma asez langa ei si sa ma joc cu ei in acelasi timp, cu ei catarandu-se pe mine la propriu (chiar daca se mai arde mancarea from time to time, nu-mi pasa atata vreme cat nu ia casa foc) si se linistesc. am mai spus, eu nu cred in rasfat, nu cred in manipulare, cel putin nu pana cand copilul devine cu adevarat constient de asta, 3-4 ani, poate. el vrea atentie (nu e cazul vostru, giuli, Edi primeste mai multe decat atentia cuvenita) sau vrea un anumit obicect, vrea sa-ti spuna ceva, vrea sa fie cu tine pur si simplu.... comunicarea e cheia, de orice fel, verbala, non-verbala...

LA MULTI ANI FERICITI AMALIA SI CRINA!!! Sa fiti sanatoase, cuminti si mereu cu zambetul pe buze!!! Mamici, sa va traiasca puiutii!!!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
prima aniversare
beculete
_
"Oricum ar fi, ai in fata o zi, mergi spre ea!
Si nu uita:
Stelele care cad, nu pier
Stelele care cad, se duc pe un alt cer."

Mergi la inceput

Lumi cam asta am facut si eu. Adica am eliminat de la nivelul lui tot ce putea fi interzis sau periculos. Ca sa evit sa dau din gura non stop, sau sa stau cu frica in san ca poate pateste ceva. Iar o parte din obiectele interzise, au devenit brusc permise
Telecomanda nu am unde sa o ascund asa ca acum da cu ea de toate cele, o baleste si o arunca frecvent la gunoi...
Telefonul a devenit jucaria lui, e plin de bale, de iaurt si de alte mancaruri
Iar cu pachetul de tigari face reclama antifumat la cum le scoate si le rupe
In rest prin casa sunt numai jucarii peste tot si cutii si capacele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamona

cum sa imi mai ingras un pic copilul?
toata saptamana nu a vrut sa manance: desi rubeola a fost floare la ureche, i-a furat apetitul si a slabit 300-400g.

am tratat problema greutatii pana acum destul de zen, dar acum chiar incep sa ma ingrijorez: de cand am inceput diversificarea ba a stagnat, ba a luat doar 100g/luna, abia luna trecuta a luat si ea 400g ca sa le piarda acum in cateva zile...Cum sa nu ma oftic?

nu stiu ce as putea sa ii dau de mancare sa fie mai consistent, barem sa o aduc la greutatea de dinainte pana in ziua ei, peste 2 sapt....?

problema e ca a inceput sa respinga si gusturile noi.....grea misiune....

Anamona, te inteleg perfect. Si cu Dragos am aceleasi probleme si mi-e greu ( deja ) sa ma detasez de subiectul asta.
Daca iti amintesti, de ziua lui, Dragos a fost putin racit, cu febra, muci, varsaturi, etc. la care s-a asociat si scaderea dramatica a apetitului care nici asa nu era prea grozav. Asa se face ca la masuratoarea de 1 an avea doar 8700g., adica scazuse 300g. in doar cateva zile!

Dupa ce a trecut viroza apetitul i-a revenit incetisor, astfel ca a recuperat scaderea tot in cateva zile - are acum fix 9000g.
Mananca ceva mai bine cantitativ, in sensul ca reuseste sa mamnce la fiecare masa mai mult de 100g. - asta era limita lui inainte.
Oricum eu ma straduiesc ca mancarea sa fie cat mai calorica, deci sa-i aduca cat mai multi nutrienti, chiar daca mananca mai putintel. Astfel in piureul de fructe ii adauga obligatoriu: unt topit, aprox. 10-15g., branza de vaci, cereale sau biscuiti ( nu toate odata, ci le alternez ). La fel, in piureurile de legume, nu lipseste untul; il adaug chiar si in cele gata preparate gata, de la borcanel - il topesc in prealabil la MW si apoi il amestec in piure.
Intre mese incerc sa-i mai dau cate un biscuit sau cate o macaroana fiarta sa le rontaie pe post de gustarica; uneori reusesc, alteori nu.

Incearca sa-i dai mancare cat mai calorica. Oricum nu te ingrijora prea tare pt. ca e normal ca in perioadele de boala sa scada in greutate, dar ulterior recupereaza.

Vacanta 2009
Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor
Al 2-lea an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Sunt din nou la maginea butoiului cred ca si vremea e de vina dar imi impun sa nu cad in el
Carla dar de ce vroiati sa il duceti pe Sasha la tara??
Angelynna ma bucur ca v-ati distrat bine!!!
Giuli si eu cred ca e vb de spasmul hohotului de plans.Prea multe nu stiu sa spun ca Andrei nu face asa ceva el si daca se enerveaza urla de vreo 2-3 ori si daca il lasi in pace ii trece.El nu prea plange decat rar a plans destul pana la 6 luni cred si si-a facut plinulAcum si daca plange se opreste singur ca isi da seama ca nu ii face bine are un instinct de autoconservare super dezvoltat.
Muhh vreau si eu sa te intreb ceva?Cum fac sa il conving pe Andrei ca nu are voie la laptop eu lucrez cate ceva de acasa si am nevoie la anumite ore sa lucrez si el tocmai atunci nu doarme.Cum fac?ca e super atras de laptop de fapte obiectul care il atrage cel mai tare din toata casa.
Si as vrea si eu si autorul cartii de care zicea Mamidestefan si pe unde o pot gasi???

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

In primul rand

La multi ani Amalia , Crina !!!!! Sa cresteti mari, sanatoase si norocoase !
Klemi , Angelyna sa va traiasca puii!!

Va multumesc tuturor care v-ati gandit si ati intrebat de noi
Angelynna, Luminita,Andy.P multi

N-am mai reusit sa intru deloc. In primul rand am muncit din greu la pregatiri iar dupa la curatenie. Ziua lui Raducu a durat cam 3 zile. Musafirii au venit in valuri..miercuri...sambata..duminica
Pune-te masa..ridica-te masa. A fost foarte frumos dar si obositor pentru mine care m-am cam ocupat singura de toate.
meniu a fost cam asa..retin ca m-a intrebat cineva..dar nu mai stiu cine
aperitive:rosii umplute cu salata de vinete cu maioneza, oua umplute cu pateu, salata beof, 2 feluri de salam: de vara si uscat, muschiulet azuga, 2 feluri de branza: dulce si cas afumat, masline, salata de ciupercute cu maioneza.Apoi sarmale , friptura de pui la cuptor cu cartofi natur si cascaval, gratar cu frigarui si mici, prajiturile si tortul.

Radu a primit multeeee hainute..si jucarii mari..deja la noi in sufragerie e o adevarata ferma...avem un ponei, un calut si un elefent

Daca vreti sa vedeti aici pozici cu Raducu la petrecerea de 1 anisor

Babymom sa va traiasca Ilincuta

Giulianna imi pare rau pentru crizele lui Edi..sper sa gasiti o solutie

Ramo voi cum v-ati petrecut?

Avem si noi o problema..cu somnul..adoarme foarte greu...dupa ce ca dupa-amiaza nu mai doarme ..are decat o ora si jumate de somn ziua...ma chinui si o ora sa -l adorm..nu stiu daca e de la dintisori..tocmai ce i-a mai spart unul..sau nu se mai satura de la laptic..am observat ca suge la un san..apoi il schimba singur...se fataie..se intoarce..in brate nu vrea..ce sa mai ..la sfarsit eu sunt un car de nervi. mai este cineva care da completare dupa tzitzi? adica as incerca sa-i dau si niste formula dupa tzitzi..sa vad daca e vreo schimbare. Daca aveti vreun sfat este binevenit.

Cristina , mamica implinita de Raducu (7.10.2008)

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Babyboy eu intrebasem de meniu.Ce de bunatati ati avut
Babymom sa iti traiasca nepotica!!!Ca am tot uitat sa iti spun.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Si pe mine ma intereseaza cartea. Daca se poate sa ne spuneti si de cine este scrisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Este scrisa de Adele Faber.
Eu am gasit-o aici http://www.librarie.net/carti/83197/Cum-sa-vorbim-copiilor-daca-vrem-sa-ne-asculte-si
De fapt, e in mai multe librarii online.

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Ticker Edi
Cat mai e?

"Incearca sa traiesti astfel incat sa nu te faci remarcat acolo unde esti, dar sa ti se simta lipsa imediat ce dispari" (Victor Hugo)

Mergi la inceput