Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (33)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

cristies, LA MULTI ANI!!! Snatoasa, mamica frumoasa si bebe mancacios

mai, fetele, ce de "emotzii" de toamna in weekendul asta, de la hormoni, de la manelishti idiotzi sau socri cel putin acri ca-n poveshti (cum, ma, sa fumeze cu tine gravi in casa???????)

nu stiu daca starile voastre rele stiau ca vine vremea asta de kk, dar stiu ca sunt normale, daca nu tin mult.
eu am avut si inainte de sarcina draci cand si cand, s-au inmultit binenteles acum, am avut si rauri-rauri de lacrimi dupa prima nashtere, am pus la punct sotz, soacra, mama, etc. INSA toate s-au limpezit cand o puneam pe Ana la san, cand o auzeam respirand, cand o miroseam, ca sa nu mai zic apoi, cand a inceput sa-mi zambeasca mie prima, sa-mi "povesteasca" cu chiote si sughitzuri. Toti ceilalti si toate "problemele" se duceau undeva departe si ma si miram cum de m-am lasat afectata.. va doresc din suflet sa ajungetzi la starea asta de linishte cat mai repede, chiar pana sa vina bebe. pana atunci, cautati pe youtube clipuri cu bebei haioshi

in plus, "turnatzi" aici toate problemele, grijile, dracii de moment cu incredere. simtzim cu toate cat de mult ne ajuta acest forum sa trecem prin sarcina, atat din punct de vedere medical, cat mai ales sufletesc, emotional sau psihologic, cum vreti sa-i spuneti. asa k, nikole et co, de ce sa dam banii la " psihiatri"?ce, sunt toti insarcinatzi?

si va dedic "A venit toamna" lui Alifantis, singura care ma face pe mine sa tolerez vremea asta.

Cris, 24+cu Ema si Ana(2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

cris.dogarel, ce frumos ai grait... parca din carti!
!

25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Salutare burtici,

Cristies, "La multi ani!" si tot ce-ti doresti dar mai ales un bebe sanatos, frumos si mancacios.

Mai fetelor care stati cu socrii si aveti probleme, imi pare tare rau ca sunt asa de . Cred ca singura solutie sa le dati "ignore" si sa nu va mai enervati inutil din cauza lor. si curaj.

Tocmai ce ne-am intors si noi de la intalnirea cu nenea gine si cu Arthur . Bebe e foarte bine, a mai crescut are acum 950 gr si 32 de cm dar inca e intr-o pozitie aiurea. E in fund, asezat aproape pe ceva in partea stanga si cu picioarele in partea dreapa. Ce e bizar e ca destul de des se impinge cu picioarele (ca atunci cand ajungi la marginea bazinului si impingi ca sa te intorci ) si ridica din fund . Se face un gogoloi in partea stanga si o vezi cum creste si imi face o senzatie putin dureroasa. Dar il iubesc asa mult si il gasesc nostim.

Vorbeati zilele trecute de kilo si mie mi-a fost rusine sa intru in discutie pt ca eu sunt la extrema cealalta. Sa nu dati cu pietre. Eu nu am luat decat un kg in plus fata de inceputul sarcinii in afara de cele 4 pierdute. Cand va citeam chiar imi faceam probleme ca sunt anormala dar azi m-a linistit doctorul. A zis ca nu e grav ba chiar e bine si ca am timp in cele 15 sapt care imi raman sa mai iau. Sper ca nu v-am suparat.

Ma duc sa ma asez putin in pat.

Pupici la burtici, mamici si pitici.

Acum 25+ cu bb mic Arthur

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Salutare fetele,

In primul rand un dulce tuturor burticilor care se simt inca rau sau sunt imobilizate la pat, nu stiu ce sa spun ca incurajare decat faptul ca orice efort merita avand in vedere rezultatul .

Alexutzzza, respectele mele pentru dieta!!! Cred ca ai un super metabolism, eu ma faceam cat roata carului pana acum Bravo tie, daca poti de ce nu, important este sa te simti bine!

Azi am fost si noi la morfologia fetala de trimestru 2. M-am intors cam dezamagita, ma asteptam sa imi spuna mai multe ecografa. Sotul ma tot baraie ca, daca totul e normal, ce sa imi zica? Dar nu stiu, parca as mai fi vrut ceva. Ca sa nu mai zic ca imi vine sa ma bat din 3 motive:

- nu am intrebat daca bebe are ceva probleme la inima (ce-i drept nici ecografa nu a zis, dar stiu eu daca s-o fi uitat si nu era nimic, sau nu s-a uitat si poate e ceva?)
-nu am intrebat cat de jos e bebe si daca cumva apasa pe col etc...
- nu mi-a putut masura colul pentru ca cica ecografic doar cu vezica plina (??? habar nu aveam!) Doar s-a uitat daca este inchis si este.

Referitor la placenta, scrie ca este "fundica" (???) si gard de naturitate G1 (???)

La arterele uterine, am un tabel cu vreo 6 valori, nu stiu unde sa mai uit: PS, ED, S/D, TAV, PI, RI. RI-ul este de 0.9 la dreapta si 0.69 la stanga.

O fi bine, o fi rau? Burticile mai experimentate, HELP!!!

oricum un lucru e clar, maine cand am intalnire cu doctorul, trebuie sa ma duc cu lista de intrebari scrisa (am mai facut o data faza asta si cred ca era pe jos de ras ).

Pupici dulci !

Ratusca 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

ratusca_mica sigur s-a uitat si la inimioara si daca nu ti-a zis nimic inseamna ca e ok. Ar trebui sa scrie si pe raportul ecografic "cord tetra cameral" sau ceva de genul asta.
Placenta fundica inseamna ca placenta e situata in fundul uterului, adica in partea de sus a uterului. Grad de maturare 1 e foarte bine. Placenta are 4 grade de maturare de la 0 la 3. 0 este la inceputul sarcinii iar 3 la termen.
Avand in vedera ca placenta e fundica e putin probabil ca bebe sa apese colul foarte tare.

Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Buna fetele si multumesc tuturor pentru urari.

Va doresc si voua toate urarile pe care mi le-ati transmis mie si in plus o toamna frumoasa (mie acum mi se pare ca incepe toamna, sunt un pic defazata - cu o luna jumate).

Am inceput sa resimt oboseala, dupa week-end-ul agitat si dormitul pe sponci. Azi la 5 imi venea sa cand a sunat ceasul. Dar asta e. Ma consolez ca mai am patru saptamani si intru in prenatal.
Abia astept.

De socrii... nu deschid cutia Pandorei. Socra-miu e painea lui Dumnezeu... dar soacra-mea nu ma inghite deloc. De fapt nu ca nu ma iubeste pe mine, ci il iubeste prea mult pe fi-su si diferentele pe care le face intre noi sunt extrem de vizibile si deranjante. La mama acasa sotul este logic pe primul loc, ca doar nu e de-al casei si trebuie tratat ca atare. Asa ca eu cum o dau sunt pe locul doi.
Noroc ca nu ma duc la bors la ea, ca altfel se lasa cu paruieli. Mama zice sa o ignor si uneori fac fata, dar cand zice ca ea si-ar fi dorit ca bebe sa fie fata, ca ea n-a avut fete (in conditiile in care are doua nurori), nu iti vine sa ?

Vreau sa semnalez si eu un regn de vecini. Vecinii bagaciosi. Eu nu stiu cum am dat de ei. SI NU-I SUFAR. Nu mi se par normali la cap. Eu am locuit intr-un bloc de garsoniere (200 pe scara) timp de 4 ani si nu aveam treaba cu vecinii decat de buna ziua. Acum, trebuie sa dau raportul: de unde vin, unde plec, cat am dat pe diverse lucruri, ce mancare as vrea sa gatesc (primesc cateodata si sfaturi atasate la intrebarea asta) si altele la fel de enervante. In privinta galagiei nu ma pot plange (majoritatea sunt foarte batrani, si in afara de lucruri scapate si zdranganite nu prea fac zgomote).
Dar stiu cat e de groaznic sa asculti manele la 3jumate. Insa politia nu ar trebui sa dea explicatii ci doar amenzi.

Va pup si va mai scriu, ca mai vazusem un subiect interesant si l-am uitat.

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

ratusca mica, poate e ok totul de nu ti-a spus mare lucru. Pe rezultatul care ti l-a dat nu erau si niste concluzii? de obicei subliniaza eventualele nereguli.
la mine am avut cordon esarfa, adica venea din spate, pe umar, pana la buric ca o esarfa.

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicredo spune:

cristies un sincer si calduros din toata inima, sa ai o nastere ca-n filmele ptr copii, fara complicatii si usoara si un bbel sanatos, mancacios si frumos! te sarut

fetele...eu sunt de acord cu voi in legatura cu soacrele , cu manelele, cu cocalarii,...adica eradicati,stersi de pe fata pamantului.(mai putin soacrele ca sunt si ele femei, nu?) ma bucur ca macar au inceput cei de prin mass-media campanii impotriva nesimtirii, macar de vor fi de ajutor cuiva.cumva tre sa se imputineze si ei ca eu deja m-am saturat de muzica data la maxim, nesimtire,prostie, subcultura, etc.Iar cu soacrele...a mea e ok ...atata timp cat nu avem nimic de impartit.e buna dar nu mi-as lasa copilul la ea o saptamana.mai bine la mama, caci mama e mama , nu?

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicredo spune:

dupa o luna jumate de asteptari am si eu net...deci...=> o sa ne auzim mai des.mai am un capitol si sunt si eu la zi!

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Mi-am adus aminte de unul: Rusine soacrei tutungare!!!!!
Eu am pus direct problema, peste tot unde ma duc. Si cine ma vrea... ma place asa. Sa nu crezi ca nu mi-a fost rusine, mai ales ca eu aveam state vechi in domeniul fumatului. Dar consider ca bebe nu are nici o vina ca eu si oamenii din anturajul meu nu stim sa citim pericolele pe pachetele de tigari.

si nu te lasa!

26+

Mergi la inceput