ce ceai?

ce ceai? | Autor: amik

Link direct la acest mesaj

alexandra are 2 luni si jumatate.pana acum doctorul mi-a spus mereu sa nu ii dau nimic in plus fata de laptele de san.dar iata ca au inceput sa intervina plecari mai lungi ale mele sau chiar iesiri in parc unde ne-ar prinde bine un biberonel cu ceai...
e bine sa incep sa-i dau ceiut?astfel s-ar obisnui cat de cat si cu biberonul...
dar ce ceai sa-i dau?unii imi spun de ceai de tei+musetel,altii de Baby Drink...
ce sa fac?nu vreau sa dau copilul peste cap.sa nu cumva sa se sature cu ceai,sa slabeasca sau sa se intample cine stie ce!

pupici.
alexandra mare & alexandra mica.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Eu am inceput cu baby drink si am continuat ca Milupa,Hipp pt ca erau mai ieftine.La inceput ii dadeam ceai de fenicul din aceste plante,apoi i-am dat si musetel pt ca era constipata.Eu i-am dat numai Hipp si Milupa pt ca era usor de preparat(se prepara cu apa plata),avea zahar suficient.

Gabi si Simonica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns talexia spune:

Am incercat si noi fel de fel de variante. Ne-am stabilit la ceaiurile care contin chimen, anason si fenicul, in care, eventual, punem si putin Gripe Water pentru "aroma si gust". Nu folosi zaharul! Eventual se poate pune putina glucoza, dar daca il accepta si fara, e si mai bine. Si neaparat sa fie intre mese pentru a nu-i ocupa spatiul din stomacel.
Se pare ca tei, musetel, menta si altele pot fi bune, dar cu scopuri clare si cu avizul medicului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DADI spune:

Infuzia de ceai de tei este foarte buna! Dar fierbe bine apa si nu pune zahar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Pe aici cel mai recomandat este ceaiul de anason.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Eu i-am dat ceai bb-ului meu de cand avea 1 luna. Am folost ceai pentru colici cumparat de la farmacie. Contine si anason si fenicul si chimen, adica plane care nu-i fac gaze lui bb la burtica. Am auzit si eu ca sunt unii medici care spun sa nu se dea copilului altceva decat lapte, dar mie mi s-a spus exact contrariul. Laptele pentru ei este un aliment si chiar daca e lichid nu inlocuieste ceaiul. Copilului i se face sete, nu ?! Am incercat si cu baby drink si i-a placut.
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Eu ii dau de chimen si de anason. Da sa nu faci abuz ca dupa aia nu mai mananca la fel de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu i-am dat lui Vladut Baby Drink de la 2 saptamani pana la 10 luni. Ii placea tare mult. Cand era constipat ii dadeam ceai de musetel (instant) de la Milupa - recomandat dupa 2 luni. Am incercat si ceaiul de fructe rosii(instant) de la Milupa dar nu a avut succes - recomandat dupa 6 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Mie mi-a recomandat pediatra Baby Drink si ceai de fenicul indulcit cu zahar si combinat cu un pic de menta in caz ca bebe are probleme cu burtica.
Baby drinkul il mai inghite din cand in cand, dar numai cu mofturi si strambaturi, ca sa realizez catai favorul imi face , p-ala de fenicul il cam scuipa, mai ales daca e combinat cu menta. Inca nu m-am hotarat daca ii place mai mult indulcit sau nu, aparent e mai bun fara zahar, sau poate am nimerit-o eu cand ii era mai sete...
Am omis sa spun ca pitica mea implineste astazi 4 saptamani si ca bea ceaiuri d-astea de la 5 zile. Ma rog, atat cat bea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Tudor n-a acceptat decat Baby Drink cat a fost bebe mic, iar mai tarziu doar sunatoare cu menta. Nu stiu de ce, n-a acceptat nici un fel de ceiut granulat de la Milupa si de fapt nici un fel de alt ceai sau compot. Si eu mi-am facut probleme ca va inlocui o masa de lapte de la mine cu ceai, cand m-am hotarat sa-i dau ceiut, dar n-a fost cazul, s-a dovedit a fi dependent de laptele meu si nici o modificare in alimentatie n-a reusit sa schimbe asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Kiar daca locuim in Japonia,fetitza mea Naomi,a baut de mica numai Baby-Drink shi ceai Baby-Calm,primite lunar de acasa .Ne-au ajutat shi in lupta contra colicilor shi ne-au tzinut shi de sete,caci apa nu ne-a placut decit dupa 8-9 luni.

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput