Incalzirea globala nu exista?!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Luna septembrie care tocmai s-a incheiat, a fost prima din viata mea in care am umblat numai in maneca scurta. Basca inca 10 zile in octombrie! (Si nu m-am mutat in www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,26148245-12377,00.html" target="_blank">Australia )

Astept sa vad ce zice INMH, dar ei sunt acum ocupati cu grevele, n-au timp de statistici ...

Si acum ninge...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Eu cred ca sunt doua chestii care trebuie privite separat:

1. Exista incalzire globala? Exista modificari evidente ale climei in ultimii, sa zicem, 20 de ani?

Eu cred ca, cel putin la nivelul Romaniei, raspunsul este clar da si nu trebuie sa ma uit pe statistici meteorologice ca sa zic asta. Cand eram copil (sa zicem acum 30 de ani) Bucurestiul era acoperit de zapada cel putin 2 luni pe an. Mi-aduc chiar aminte cat de mult comnta sa ai cizme care nu aluneca (va amintiti de purtatul sosetelor flausate peste ghete?) Pai anul trecut a nins o singura data in Bucuresti si pana dimineata s-a topit zapada. Baietelul meu, de 3 ani, n-a avut niciodata pana acum ocazia sa se joace cu zapada.

Mai mult, vorbind de data asta la nivel european, am aflat zilele trecute ca in ultimii ani se planteaza suprafete tot mai mari de vita de vie in sudul Marii Britanii si multi s-au apucat sa produca vinuri englezesti. O asemenea cultura era un non-sens cu cateva zeci de ani in urma, deci e clar ca s-au produs si acolo modificari importante ale climei.

2. Care sunt cauzele incalzirii globale? Este un fenomen provocat de oameni sau este un fenomen natural, care ar fi aparut oricum, indiferent de actiunile noastre?
La asta nu stiu ce sa raspund, dar, exact cum zice cineva mai sus, cu ce strica sa fim ecologisti, sa reducem poluarea, sa CONSUMAM mai putin, sa avem grija de natura din jurul nostru?

Bedrosmart

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

la mine e frig permanent...din ce in ce mai frig
mai in gluma, mai in serios, eu nu cred in gogoasa asta.
sint cicluri naturale care se desfasoara in natura, omenirea are prea putin sau deloc a face cu ele. dar ne place sa credem ca avem

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

Nu stiu ce credibilitate au oamenii de stiinta care sustin ca nu exista incalzirea globala. Eu inclin sa-l cred pe Steven Chu - acum doi ani i-am audiat o prelegere despre incalzirea globala. E laureat Nobel pt fizica si actualul secretar de stat pt energie in US.
http://en.wikipedia.org/wiki/Steven_Chu

Monica, Eduard (05.04.04) si Theodor (22.08.08)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

mereu aud de la persoanele in virsta, nascute, crescute aici ca pe vremuri nu era asa frig, erau 4 anotimpuri, etc...
acum se trece direct de la iarna la vara, primavara a disparut...e frig pina in mai-iunie.
daca incalzirea asta e "globala", sa-mi explice mie cineva de ce nu e peste tot, ca tare as vrea si eu s-o simt pe pielea mea, AICI in Canada!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_s spune:

haha Allure, ca bine zici!! Anul asta parca nici n-am avut vara...deja dimineata erau zero grade si am trecut direct la hainele de iarna...
In Romania sunt foarte usor de explicat schimbarile de clima - s-a defrisat intr-o veselie din 1990 incoace, normal ca nu mai este nici un "zid" natural sa tina vanturile si sa produca fotosinteza.
La nivel global ma tem ca schimbarile au fost si vor fi - sunt cicluri de sute si mii de ani, cum sa ne dam seama daca s-a schimbat clima fata de acum 1000 de ani sa zicem? Cine facea masuratori acum 1000 de ani? Au mai fost perioade de secete cumplita (foametea de dupa razboi, remember?) si potopuri si zapezi necrutatoare (nemtii pe frontul rusesc, remember?) - dar sa recunoastem, nu putem merge inapoi cu verificarile prea mult...iar studille facute in calotele glaciare pot arata doar o fateta a problemei... e mult prea complicat, nici un savant nu poate veni sa spuna "eu stiu sigur ca e asa" - fiindca nu are cum sa stie sigur. Atatea teorii au fost considerate axiomatice o perioada foarte lunga si s-a dovedit dupa ani si ani ca sunt false...poate ca si teoria ca noi, oamenii, putem influenta planeta se va dovedi falsa...sau poate nu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Chiar nu ne putem lipi si noi cu niste procente (in banci)ca nu emitem CO2 ca nu avem de unde(kaput furnale si uzine!), !

Adicatelea ori participam la "Incalzirea globala"si atunci sa ne fie rusine,sau nu si atunci rusinica acelora care dau la greu CO2 si nu ne recompenseaza!
Dar daca nu "se ezista" incalzire d'asta?
Categoric nu exista pt. prosti ci numai pt. cei cu note mari,la fizica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bedrosmart
sau este un fenomen natural, care ar fi aparut oricum, indiferent de actiunile noastre?

Unii spun ca desi nu noi l-am provocat, noi il acceleram...

Adevarul este ca nu se stie clar care e adevarul, subiectul este mult prea politizat ca noi astia care nu am fost direct implicati in studii sa putem identifica in mod corect care din parti are dreptate.

Personal cred ca nu exista inca suficienta informatie pentru un studiu statistic riguros care sa ne dea un raspuns clar la intrebarea "suntem noi vinovati (mai mult, mai putin, exclusiv)?"

Citat:
citat din mesajul lui Bedrosmart
La asta nu stiu ce sa raspund, dar, exact cum zice cineva mai sus, cu ce strica sa fim ecologisti, sa reducem poluarea, sa CONSUMAM mai putin, sa avem grija de natura din jurul nostru?

Corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure
daca incalzirea asta e "globala", sa-mi explice mie cineva de ce nu e peste tot, ca tare as vrea si eu s-o simt pe pielea mea, AICI in Canada!

Intr-o criza economica pierde toata lumea? Nu. Sunt unii care castiga, si chiar fac averi pe timp de criza. In Romania, in US, in UK, oriunde ar fi criza, sub orice regim posibil.

Incalzirea globala nu inseamna ca in fiecare zi, fiecare minut, in fiecare colt al globului va fi mai cald decat in aceeasi zi, acelasi minut, anul trecut.
Incalzirea globala inseamna ca media (M E D I A) temperaturii anuale pe tot globul are un trend ascendent de vreo 100 de ani, trend care se accelereaza.
Trend, pentru ca media anuala globala nu este in fiecare an mai mare decat in anul precedent. Uitati-va pe graficele multianuale ale temperaturii medii anuale si veti vedea ca acesta este neregulat, cu suisuri si coborasuri dar cu o evidenta tenta de crestere accelerata (cam cum arata dow jonesul in anii de glorie).

Altfel spus, desi avem incalzire globala, local si/sau temporar putem avea vreme mai rece decat in acelasi loc si/sau perioada de anul trecut.

PS. Cei care nu cred in incalzire globala sunt in general cei care doresc sa consume in continuare fara limite resursele Pamantului sperand ca Pamantul nu se sinchiseste de asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_s
Cine facea masuratori acum 1000 de ani?

Masuratorile de acum 1000 de ani se fac astazi. Se stie chiar si cum arata clima acum 1000000 de ani. Cu putina aproximatie, si acum 100000000 de ani. Daca nu crezi, cauta pe net paleoclimatologie si vei vedea cum.
Vei descoperi asa si care sunt ciclurile climatice si cum se pot ele discerne de efectele antropice asupra climei.

Mergi la inceput