Sunt sau nu insarcinata ??!
Am doua cazuri unu al meu si unu al unei prietene..
Incep cu al meu : am CM de 28-30 zile .. Menstruatia mi-a venit luna trecuta pe 5 Sept acum ar fi trebuit sa imi vina pe 4 oct dar in ziua cand trebuia sa imi vina mi-au curs niste pete maroni deschis si cu 2-3 firicele de sange ( cheaguri suptiri ) doar pe 4 si 5 mi s-a intamplat asta ! pe 6 doar chiagurile acelea care bateau si ele un pic spre maro deschis .. de parca era tot una cu hartia .. pe 7 nu am mai avut nimic nu am dureri de burta .. doar ca mamanc la orice ora din zi de 10 ori :)) si slabe ameteli.. DORM MULT, sanii ma dor si park sanul drept este mai fierbinte ca cel stang ( ori este inchipuirea mea?) ! pe 8 mi-am facut un test barza care a iesit negativ :(( ! Trebuie sa mai astept sa repet testul ? eu azi ma duc la medicul de familie o sa il intreb si pe el .. dar totusi nu stiu ce sa fac sa aflu mai repede !
Cazul 2 ( prietena mea ) are CM de 26-28 de zile ! ei i-a venit pe 1 sept si i s-a terminat pe 5 sept si pe 19 i-a aparut din nou acel "cm" dar cu niste pete maroni inchise ! pe 20 i-a incetat, iar pe 21 aceleas pete maroni au aparut care au tinut-o doar ziua aceea ! 22-23 zile "curate" sa zic asa iar pe 24 doar o pata .. cu aceeas culoare! Ea spre deosebire de mine a facut 3 teste de sarcina si toate sunt negative in schimb are ameteli, greturi, somnolente si mananca mult! sa nu uitam de pofte care sunt si la mine si la ea la ordinea zilei, sanii o dor si sunt fierbinti ca si la mine!
Suntem sau nu insarcinate ? ce ne sfatuiti ???!
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
ori luati fiecare mai multe teste de sarcina, marci diferite si va faceti testele fiecare, statistic vorbind nu pot sa iasa decat toate negative sau toate pozitive, poate una sau doua marci sa dea un rezultat incert
ori mergeti sa va faceti analiza HCG din sange, este cea mai clara si sigura metoda de a afla, nu stiu insa in cat timp vin rezultatele...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
AlinaBu spune:
prietena mea a luat 2 teste barza si unu Feminin sau ceva in genu si toate 3 i-au iesit negative .. ea a mai ramas insarcinata acum 2 ani si a aflat abea in luna a 4a pana atunci testul nu a iesit pozitiv .. si toti medicii ii spuneau ca are chist sau "un bob de mazare" .. deci nu prea am incredere in teste! oricum ms de raspuns .. eu vroiam sa stiu care este parerea voastra daca vi s-a intamplat si voua .. si cam care ar fi sansele sa fim gravide?
bobocel_07 spune:
Pot fi simptome de gravida ceea ce descrii tu.Dar cel mai bine cum a spus si CorinaDani fa o analiza de sange si tu si prietena ta.
alexia_07
bobocel_07 spune:
Asa i s-a intamplat unei prietene careia i-a intarziat.Avea sani durerosi,ii venea sa doarma intruna,incepuse sa manance mult iar testele ieseau negative.Si i-a venit peste vreo doua saptamani.Asa ca e cea mai sigura o analiza.
alexia_07
nikole spune:
Si mie imi par semnele tale a fi de gravida, insa...nimic nu e mai sigur decat un test de sarcina,desi eu nu as avea mare incredere in testul barza.
Un clear blue , nu ai de unde lua?
asta in caz ca nu s-a elucidat dilema pana acum...
Normal la 4 zile de intarziere ar fi trebuit sa se pozitiveze testul, macar vag...daca e sa fii gravida!
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 15+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
AlinaBu spune:
eu am facut test barza acu 2 zile si mi-a iesit negativ.. azi am fost la medicul de familie deoarece am probleme cu operatia de amigdalita si m-a consultat un pic printre care si la burta si mi-a spus ca se simte un fel de galma, guguloi cum a zis ea .. i-am spus cum mi-a venit asa zisul "ciclu" si mi-a spus sa astept pana pe 20 si sa repet testul pentru ca dansa este 70% sigura ca eu voi avea un bb ! Sper din toata inima mea sa fie asa pentru ca imi doresc foarte mult dar Dumnezeu nu prea ma ia si pe mine in calcul si le da copii la femei / fete care ii abandoneaza sau ii omoara !
in fine am uitat sa va spun ca de craciun am pierdut o saricina fara sa stiu defapt ca sunt insarcinata .. la fel testele ieseau negativ sau Surechek sau cum se numeste mi-a iesit slab pozitiv adik o linie clara si una neclara .. am crezut ca e o eroare a testului si nu am bagat de seama foarte mult deoarece nu aveam nici o simptoma m-am trezit in ziua de ajun cu dureri ingrozitoare de burta si cheaguri foarte mari ! dupa craciun m-am dus la doctor si am facut niste analize printre care si beta HCG sau cam asa care arata ca fusesem insarcinata in cel putin luna 2! La fel am patit si in luna aprilie 2 teste negative la interval de o sapt iar al 3 lea pozitiv clar .. la fel am patit numai ca atunci am ajuns in spital si trebuia sa stau internata cel putin o sapt, dar nu am rezistat nici 2 zile in spital si am plecat acasa! M-am simtit mai bine acasa decat in spital + ca la elias trebuia sa ies cu vizitatorul afara sau pe hol ca in salon nu avea voie si eu nu puteam sa ma ridic din pat ...
Acum imi este foarteeee frica sa nu fie o sarcina si sa se ascunda intr`un fel si sa patesc acelas lucru nu stiu daca ma intelegeti ...
Am intrebat-o pe doctora daca ma ajuta la ceva acid folic sa incep sa iau ca stie si dansa prin ce am trecut. si mi-a spus ca nu este cazul ca mai intai sa fim siguri in schimb mi-a recomandat sa beau ceai de tei deoarece sunt foarte nervoasa de fel :))
Cat costa acid folic se da fara reteta? am inteles ca este bun si inainte si dupa ce ramai insarcinata .. credeti ca are vrun efect negativ daca iau ?
Multumesc de raspunsuri .. si sper sa primesc in continoare !
aaa si inca ceva un pupic dulce pentru toate mamicile, burticile si bebei sa fiti sanatoase/sanatosi si sa va bucurati de cea ce v-a dat D-zeu !
AlinaBu spune:
deci ... pana la urma cat costa adcid folic si cam ce cantitate trebuie sa iau .. am facut asa un calcul si as avea 5 sapt si 1 zi :) simt ceva aparte nu stiu am un sentiment ciudat cand ma gandesc
Sanatate tuturor si -ilor !
Va pup ,Andra!
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AlinaBu deci ... pana la urma cat costa adcid folic si cam ce cantitate trebuie sa iau .. am facut asa un calcul si as avea 5 sapt si 1 zi :) simt ceva aparte nu stiu am un sentiment ciudat cand ma gandesc Sanatate tuturor si -ilor ! Va pup ,Andra! |
Buna Andra,
Eu iau de 1 mg/zi, dar la prima sarcina am luat de 5mg. Medicul mi-a zis ca surplusul se elimina prin urina deci nu se pune problema de supradozaj. Cel mai bine intreaba la farmacie. Pretul difera de modul de ambalare. Dar nu stiu sa-ti spun cu exactitate.
In alta ordine de idei, eu sunt in aceeasi situatie cu tine. UM-6 septembrie si de atunci 2 teste negative. Am pierdut o sarcina in aprilie-mai 2009 (5 saptamani). Si acum sunt stresata sa nu se intample la fel. Maine merg si fac testul de sange.
Sa speram ca e bebe!
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Ayla21 spune:
Poti face un test de sange HCG sau un eco.
Din cate am inteles, valoarea normala a HCG in afara sarcinii este de <5,3 mUI/mL
In sapt a-5-a cat ar trebui sa fi, valoarea mediana este 1398 mUI/mL.
Deci un HGC crescut ar dovedi clar prezenta sarcinii.
La eco se vede cel putin prezenta saculetului embrionar, chiar daca embrionul are doar cativa milimetrii.
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Viata merge inainte
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
mirela.d spune:
Acidul folic nu ajuta la pastrarea sarcinii. Eventual un utrogestan ar ajuta. Dar iti recomand sa consulti un doctor ginecolog, nu doar medicul de familie. Eu cand am citit postul tau m-am gandit nu ca esti insarcinata ci ca ai fost si ai pierdut sarcina. Iar dupa ce am cititi ca ai antecedente...
Acidul folic este bun pentru fat pentru prevenirea defectelor de tub neural. Este ieftin si se ia cu doua luni inainte si doua dupa ce ramai insarcinata. Avand in vedere ca nu ai de unde sti cand vei ramane insarcinata, s-ar putea sa iei mai mult de doua luni dar nu-ti dauneaza. Dar, insist, discuta cu ginecologul tau!