Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (196)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui c.valy

pana la ce varsta se mai trezeste noaptea?noi dormim de la 8-9 pana pe la 2noapte un somn intreg apoi trezire din 2in 2ore mai ceva ca atunci cand era mic,am incercat sai fac lapte sai dau...nu vrea,nici ceai nici apa...vrea sa il pun putin la titica apoi adoarme si tot asa...de nul bag in seama se joaca,canta,vorbeste,tipa....ma gandeam ca ne facem mari si scapam de trezit noaptea dar

Depinde de copil - unii nu se mai trezesc deloc inca de la nastere, altii... se trezesc pana la 3 ani si dupa.
Victor al meu s-a trezit constant pana la 2 ani 1/2, de cateva ori pe noapte, apoi am avut cateva nopti sporadice de somn continuu, dar a venit perioada cand am scapat de pampers si au inceput trezirile pt. pipi la olita, care au tinut pana la 3 ani, cand au inceput trezirile din cauza viselor urate, deci...
Dragos se trezeste constant in fiecare noapte de cand s-a nascut, uneori doar de 2x, alteori de 10. Am constat ca trezirile lui nocturne n-au nicio legatura cu cat de mult sau putin a mancat de cina, deci nu sunt date de foame, ci alta e cauza.

Vacanta 2009
Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor
Al 2-lea an

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CD27

-daca se deranjeaza la stomac ca acum, ce fac in loc de uht bag iar formula fara lactoza?
-daca raman fara laptele UHT obisnuit ii dau pur si simplu alta marca si e ok la burtica? asta cred ca e valabil si cand plecam in concediu (ca doar nu umplu bagajele cu lapte uht)
ar mai fi si altele (gen: oare unde naiba as putea depozita un stoc de lapte pentru 2 saptamani sa zicem asta e mai mult retorica)
Daca aveti idee si timp merci de raspunsuri

CD, in caz de diaree, laptele se scoate cu totul din dieta copilului pana cand se normalizeaza tranzitul intestinal; e accepat doar cel delactozat. Cum lapte fara lactoza se gaseste doar sub forma de pulbere ( din cate stiu eu )... raspunsul vine de la sine.

E bine sa folosesti aceeasi marca de lapte UHT, pt. siguranta si pt. ca exisa mici variatii ale gustului pe care copilul le poate percepe si poate sa refuze un fel de lapte in favoarea altuia. Dar nu mai e atat de important... e mai important sa alegi o marca de lapte UHT de care sa fii sigura ca respecta normele de igiena la manipulare, prelucrare, ambalare etc.
De ex. noi am luat ani de zile doar Milli, pana cand un prieten care e medic veterinar ne-a avertizat ca e laptele cu cel mai inalt grad de contaminare bacteriana, care exista la noi in comert. Asa o fi, n-o fi asa?... Acum luam ce e mai ieftin, la promotie: Meggle, Real Quality, Prodlacta, avand in vedere ca la noi se consuma cam 2 l/zi . Cumpar cate 3 baxuri si le depozitez in spalatorie, ca n-am camara/debara.

Vacanta 2009
Al 2-lea an

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nushulica

babymom tu ce parere ai legat de formula vs. uht dupa varsta de 1 an??

Nushu, eu mi-am mai exprimat parerea in legatura cu asta: sunt pro-formula de continuare pana la 3 ani, daca poti sa-ti permiti dpdv financiar.
Ai tu drepatate cu vitaminele din fructe si legume, dar ce te faci cu un copil care nu prea mananca? In plus laptele asta special e imbogatit si cu acizi grasi esentiali, necesari dezvoltarii creierului ( care pana la 3 ani inca se mielinizeaza ) si pe care nu prea are de unde sa-i ia din alta parte; eventual din seminte/samburi, dar cati copii le mananca la varsta asta?

Dupa 1 an, copiii ar trebui sa bea max. 500 ml lapte /zi - 250 ml diminata si 250, seara. Dupa parerea mea laptele respectiv trebuie sa fie de cea mai buna calitate dpdv nutritiv.

Vacanta 2009
Al 2-lea an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

Citat:
citat din mesajul lui babymom75

Citat:

babymom tu ce parere ai legat de formula vs. uht dupa varsta de 1 an??

Nushu, eu mi-am mai exprimat parerea in legatura cu asta: sunt pro-formula de continuare pana la 3 ani, daca poti sa-ti permiti dpdv financiar.
Ai tu drepatate cu vitaminele din fructe si legume, dar ce te faci cu un copil care nu prea mananca? In plus laptele asta special e imbogatit si cu acizi grasi esentiali, necesari dezvoltarii creierului ( care pana la 3 ani inca se mielinizeaza ) si pe care nu prea are de unde sa-i ia din alta parte; eventual din seminte/samburi, dar cati copii le mananca la varsta asta?

Dupa 1 an, copiii ar trebui sa bea max. 500 ml lapte /zi - 250 ml diminata si 250, seara. Dupa parerea mea laptele respectiv trebuie sa fie de cea mai buna calitate dpdv nutritiv.

Vacanta 2009
Al 2-lea an

am inteles! ehh eu macar am noroc de un copil mancacios...legat de cantitate imi dau seama si singura ca bea cam mult dar atat timp cat nu "taie" din restul felurilor de mancare nu imi fac griji,o sa-si regleze singur necesarul in timp

si cu acizii grasi ce fac?!...

de David
Poveste

HAIDETI LA BAZAR SA O AJUTAM PE EMA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

moa, lipseste omu' 2 zile si voi umpleti un capitol, albinutelor!

eu-s fresh in continuare, am avut 2 nopti dormite snur si ultima doar cu 2 treziri scurte, ieri am avut invitati, niste prieteni cu care nu ne mai vazusem demult si am facut o plachie ce ne-a mers la suflet! asadar, ma simt bine... sper sa tina.

bitza, ada, baby_boy, cosmy, multumesc pentru raspunsurile privind pasta de dinti!

laura, pe scurt, ca sa nu ma enervez, raspuns la sondaj: NU!

nushu, lasa mami, ca ies ei dintii aia, nu ramaneti voi fara! multi!

ange, bine ca e ok pitica si ca ai iesit repede din butoi!!
vazut poze!!!

andy_g, , esti mai bine? parca si tu vroiai sa te imprietenesti cu butoiul ala...

CD, la enterocolita scaunele sunt fff moi si fff dese... poate nu strica sa faci niste analize de kk, just in case... sanatate!

sabinel, gargaritza

lala, mancacioasa mica si frumoasa!

preety, felicitari pentru primii pasi!!!

oana, eu folosesc la mancarica hunilor suc de rosii facut in casa. de soacra-mea.

nausica, formula, cam pana la 2 ani. lapte de vaca, UHT, doar in combinatie cu orez, gris, taitei, in cantitate muult mai mica.

babymom, sa-ti traiasca nepotica!!

nocom, multumesc! si eu si giuli eram in cautare de asa ceva. e fain, dar o sa iau (si) ceva care scoate sunete si are lumini. astia mici sunt incantati de asa ceva.

fetele petrecarete baby_boy, Paula, Ange, kllemi, cum a fost?? vrem pozeeee!

urez si eu cu intarziere:
LA MULTI ANI, ANDA!!! Sa fii sanatoasa, vesela si frumoasa, s-o bucuri pe mami a ta 1000 de nai de acum inainte!!!
LA MULTI ANI, EFE!

LA MULTI ANI, MAMBSHIP!

sorry de cearceaf, tre' sa scriu tot o data, altfel nush cand mai intru...

va doresc o seara frumoasa!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
prima aniversare
beculete
_
"Oricum ar fi, ai in fata o zi, mergi spre ea!
Si nu uita:
Stelele care cad, nu pier
Stelele care cad, se duc pe un alt cer."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

la ceas de seara, cu copiii culcati regulamentar (wow)

Azi ne-am trezit la 9 toti trei (TL dormi in izolare pana la 12 ca sa ma scoata pe mine din papuci - o,nu, cred ca era obosit)
si ca sa fie mai usor, ca behaiau amandoi de foame, le-am facut castroane la amandoi, in loc de lapte lui Radu si dupa, castron lui Teo, si le-am dat frumos in tandem: branza de vaci, mere, cereale (lui Teo, integrale, lui Radu, Milupa)
A mers perfect, cred ca raman in schema asta mai ales ca de acum incolo voi fi mereu singura cu ei de dimineata. Ma bucur ca lui Radu i-a placut BV, pana azi a refuzat-o!

Pe Teo l-am trecut pe Milupa2+, ma bucur ca il bea, cam 200ml/zi si tot e bine decat deloc.
La Radu ca sa nu pierd cantitatea de lapte, o sa-i dau biberonul la 10.30 cand vreau sa-l culc de dimineata, si avem un castig, branza! Teo mananca 300g pe zi in unele zile, Radu nu vroia deloc...

I-a tuns tati azi pe amandoi... au niste fetze...

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

Muh, babymom merci pentru raspunsuri referitor la UHT, eu ma gandeam la cel special pentru copii, imbogatit si imbunatatit dar dupa cum am vazut la o prima 'cercetare' prin cartier, nu se gaseste pe toate drumurile, ca formula si e foarte posibil sa raman fara, d-asta intrebam de schimbarea marcii din cand in cand
am prins ideea, la UHT nu e ca si cum ai schimba formula, diferenta e mica

analizand plusuri si minusuri....singura temere cu formula este ca daca nu o schimb curand, poate n-o sa mai reusesc sa-l fac sa bea UHT cand va fi mai mare

Mami de Mikul Robert Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paula-Laura spune:

Buna!

Am revenit si noi acasa(am ramas peste noapte la nasi)
Petrecerea a iesit foarte frumos, doar ca s-a gandit un colt de masea sa sparga exact ieri,asa ca Mihnea a urlat tot drumul de acasa la nasi (cam 40 de minute) si "multumita" soacrei(care s-a gandit sa vina la noi dimineata) mai eram si inghesuiti in masina , asa ca am ajuns "fresh"
Ma rog, dupa ce a dormit a fost mai bine cu maseluta, s-a alergat cu cupii prin curtepana pe la 7 cand m-am gandit sa ii tai motul Prin urmare a plans cand i-am luat motul, s ales de pe tava mingea de golf (CEO ajunge ) si a refuzat sa mai aleaga ceva, orice am facut noi (am aruncat inca nspe obiecte pe tava, i-am scuturat-o, i le-am trecut prin fata ochilor, nik... a pus mana pe foarfeca si pe bani, dar nu le-a luat. Dar nu a luat nici cheile de la masina(adaugate) dupa care e mort de obicei, nu a vrut
Una peste alta petrecerea a iesit frumos, invitatii au plecat dupa ce am plecat sa culc cupilu (pe la 9) , mama a fost la inaltime cu mancarea, totul a fost super-bine. Ne-am mai adunat si azi sa mai terminam din mancarea pregatita
Poze..maine sper

gata, merg la nani ca sunt rupta

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Citat:

si cu acizii grasi ce fac?!...

Ii poti adauga in alimentatie dandu-i seminte macinate, amestecate in cereale sau in alte piureuri de fructe/legume, cate 1-2 lingurite; poti sa-i dai seminte de in, de floarea soarelui sau de dovleac, in fiecare zi alt fel, alternandu-le. Poti sa-i dai si nuca macinata, tot asa, amestecata in diverse mancarici care sunt sub forma de pasta/piure. Insa, atentie la semintele de dovleac si la nuca - in cantitate prea mare pot fi greu digerabile, deci se dau max. 2 lingurite/zi. Le dai incepand cu o cantitate mica si le cresti treptat, tatonand toleranta digestiva a copilului.

Vacanta 2009
Al 2-lea an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

CD din experienta iti spun ca pana la trei ani orice inceput dureaza intre minim trei si maxim sapte zile. Deci relax vei reusi sa il treci pe UHT.

Mergi la inceput