Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (127)
Raspunsuri - Pagina 8
Adriana_78 spune:
Buna ziua!
gata vacanta noastra!
Am facut si ultimele cumparaturi ... nu mai ma satur, zau!
E insa cam dificil cu Annika dupa mine, nu am reusit sa iau tot ce mi-am propus
Laura, vad ca tu esti hotarata cu /virgula/ cumparaturile - sunt pe primul loc la voi. Ai magazine unde sunt hainute dragute si acceptabile ca pret? sau iei ce iti place unde vezi ceva?
Inais, exista Olynth si pt. copii, eu asa am inteles de la farmacie
gabitzam spune:
Ina, exista Olynth pentru copii, dar pe el scrie ca este pentru 2-6 ani. Sincer, eu l-am folosit de cateva ori, mai rar ce-i drept, si la Raducu, mi s-a parut mai eficient decat Pivalone, cu care-l dadeam de obicei. Si mai exista Olynth Aromatherapy, din cel cu pastile care se baga in aparat, in priza.
Vorbeati de lapte. Eu ii dau lui Raducu in biberon lapte Aptamil Junior, si o sa merg inca cu el in continuare. La cereale ii pun lapte Fulga sau Dorna de 3.5%. La varsta asta lor le trebuie neaparat laptele integral, nu degresat, le ajuta la formarea celulelor nervoase. Asa imi amintesc ca am citit, sper sa nu ma insele memoria.
Alaturi de SEBI
elenuca spune:
buna fetele ! brrrrrrrrrrrr ce vreme de kkoooo ! Am crezut ca am prins o fereastra cand a stat ploaia si am iesit cu Liz, numai ca a reinceput... am facut doi trei pasi totusi ca s-a plictisit copilul in casa. Noi suntem bine, multumim de intrebare Msbb,a reinceput sa pape cate putin, asta e ... recuperarea e de durata.
Raportam si noi doi trei muci pe care ii tragem cu batista bebelusului. Si uite asa a invatat Liz alte trei cuvinte noi : mutzi, nas si attatou (aspirator). E mortala cand vine la mine cu lumanarile atarnate si-mi zice mutzi mutzi, imi vine sa o mananc cu muci cu tot .
Magnetism, multa sanatate sa te intorci refacuta fizic si psihic
Beleanne ce frumoooos ca te-ai oferit sa nasesti, nici noi nu avem finutzi si tare mi-ar placea sa avem.
Desiree mi-a placut mult printesa ta, o scumpa .
Intreba cineva de lapte, noi suntem pe Humana 3 si o sa ramanem asa pana la doi ani, ii merge tare bine cu el,chiar daca tot semiadormita il bea. In schimb Lizuca prefera f mult laptele batut, uneori bea si 300ml/zi.
Aseara am facut pui pe sticla cu cartofi la cuptor, pui a mancat, cartofi, ba. Nu stiu ce sa ma fac cu copilul asta, nu-i plac cartofii sub nici o forma,nici fieri, copti, inabusiti, piure, ati mai pomenit asa?
Simonix, la fel patesc si eu cu Liz, nici la toaleta nu pot sa merg ca plange pe la usi pana vomita si urla mami mami, mamitzica , mamicutza, nu stiu de unde a invatat sa-mi zica asa si in spital la fel imi zicea si se agata disperata de mine, Sper sa treaca usor usor si asta, ma gandesc ca eu am fost tot timpul cu ea, eu am alinat-o cand i-a fost rau, eu m-am jucat cu ea, eu o inteleg cel mai bine, ma gandesc ca e o reactie normala, mai ales dupa trauma cu spitalizarea.
Cleo faptul ca esti mai ferma nu te transforma in lupul rau cu conditia ca ceilalti membrii ai familiei sa te sustina atunci cand te impui si esti ferma in fata copilului, in nici un caz nu trebuie sa treaca peste tine si peste ce ai hotarat tu. Parerea mea !
Adriana, bine ai revenit, sa-ti fie de bine shopingul !
Andrada e f bine ca puteti merge la casa, e altceva si pentru copil, mai schimba decorul, plus ca are mai mult spatiu de joaca. Noi o sa mergem mai mult vara la tara la bunici acum e frig si nu avem incalzit livingul unde are Liz toate jucariile, plus ca da direct afara si vine un frig pe jos... mai bine nu !
Laura se plangea parca de Mircea cu bagatul degetelor pe gat, ei bine eu nu pot sa o scap pe Liz din ochi ca isi baga toata mana pana vomita, fuge de mine si se ascunde intr-un colt si isi baga mainile pe gat. O pediatra ne-a recomandat nicte granule homeopate Ipeca, se dizolva in apa si se dau inainte de masa. Sa vedem...
Mai voiam sa zic ceva dar.... daca imi amintesc revin, daca nu mai imi pun un pahar de must. Apropos, fac cinste cu o cana de must, e cineva amatoare?
Elenuca mami de Lizuca 29 Mai 2008
belleane spune:
Elenuca: Fata mea cea mare ura cartoful si vestea buna e ca nu-l iubeste nici acum. Dar parca aversiunea nu mai e asa mare.
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
cleo78 spune:
laura, cand gasesti ce iti doresti, zi-ne si noua de pe unde prinzi reduceri/modele faine
elenuca, imi pare bine ca v-ati revenit cu sanatatea& moralul. Cat despre lupul cel rau: ei, uite ca ceilalti trec peste ce zic eu. M-am rugat, le-am explicat socrilor, ei "dada, dar noi nu trecem niciodata" si cand am ajuns in situatie reala: "mara, mami zice sa te joci cu ale tale, cutitul e al meu", si mara se da cu fundul de pamant, soacra o ia imediat in brate ca fata nu are voie sa planga. Si sotul nu le zice nik - ma lasa pe mine sa lupt cu morile de vant. CUm sa nu ma simt lupul cel rau? Cum sa nu ma intreb daca ce zic eu e bine?
Cat despre fiica ta ca nu mai mananca cartofi, pai nu stii ca piinea si cartofii ingrasa si prostesc? lasa ca e bine asha, carnitza, salata, iaurt, e manechina!!
belleane, sa stii ca am retinut propunerea ta de nashit. lasa ca imi revin eu cu analizele, si dupa ce imi da dr-ul oke-ul, trecem la treaba si vezi tu ce de nashit o sa ai . Mihaser, si tie sa imi nasheshti - fac unul . fac gemeni, na
andrada, super ca puneti casa la punct. Pas cu pas, le faceti voi. Cat despre lapte de vaca/lapte praf, am facut un calcul, si nu ies mai eftin cu laptele de vaca. ba mai multe incertitudini am: ca daca e proaspat, dar l-am fiert etc.
fetelor, am o problema. deci am aparat de aerosoli, si il folosesc pt mine. Ar prinde bine si la mucii Marei, dar ea urla cand vede ca dau jos cutia de pe dulap. Am reusit ieri sa realizam o impreietenire: tine mascutza ei, mica, in mana, si io fac cucu bau cu aparatul cu vaporii pe volum mic (cred si io ca se sperie de mami-dragonul caer scoate aburi pe nas..). Si uite, acu, cand are muci, i-ar prinde bine aerosolii- dar daca ii e frica... cum sa o imprietenesc?
Nu face zgomot, doar aburii mai ies.
o sa il las sa se joace ...
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
Andrada79 spune:
Ina vad ca ti-a raspuns deja Gabitzam legat de Olynth. Legat de lapte tot lapte praf as prefera, eu ii dau Milumil dar abia bea dimineata un biberon de 180ml maxim si are zile cand nu vrea, ma gandeam ca poate i-ar placea mai mult de alimentara, in ideea asta vreau sa il schimb!!!
Gabitzam o sa il intreb pe sot diseara de unde l-a gasit, ca l-a luat acum cateva luni si stiu ca l-a gasit destul de greu!
Elenuca da este bine ca are loc de joaca insa sunt si dezavantaje distanta e unul dintre ele. Ma enerveaza ca nu e un parc pt copii si asta nu imi convine deloc. Daca m-ai vedea, cum trece cineva pe la poarta cu copii ma uit repede sa vad e de seama cu Tiberiu??? Am ochit doi baietei si data viitoare cand m-ai trec prin fata, vorbesc cu tatal lor daca e sa ii lase sa se joace cu Tiberiu in curte!
Multumesc de raspunsuri!
Victoria_mami spune:
Multumim tuturor ptr. complimente.
Pai Victoria ar trebui sa aiba vreo 20 kile... ca la ea pe primul loc sunt cartofii si legumele si fructele de tot felul si chiar si painea... carnita papa cand o pacalesc sau ii dau numai carne...
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Danicris spune:
Salutare, fete cucuiete !
Ylari, imi pare rau ca esti tristuta. Te putem ajuta cu ceva ?
Cleo, ce super ca sta Mara pe scaunul normal, mie mi-e teama sa-l las pe Vladuc sa nu cada. Ne arati poze cu bretonel ? Ai facut ceva poze Marei la gradinita ? Mi-ar placea sa vad cum arata.
Laurita, spor la shopping, sa ne spui ce ti-ai cumparat. Te duci cu Mircica ? Are rabdare sa stea cumintel cat cauti, probezi, etc ?
Andrada, am pus si eu intrebarea asta fetelor, da’ uite ca de bine ce am intrebat cand am discutat cu sotul meu mi-a spus ca ar trebui sa-i mai pastram laptele praf ca-i imbunatatit, ca-i special pt. copii, etc. Nu este de acord asa ca mergem mai departe cu aptamil. Spor la cumparaturi pentru botez, mama ce fini ai, ti-au spus si ce hainute sa cumperi …
Simonix, imbratisam Robertelu’ mucios. Spor la cumparat carti joi. Aaaaa, mi-am adus aminte ca ai spus la un moment dat ca recitesti “La Medeleni”. Draga mea, iubesc cartea asta, am citit-o de nenumarate ori, nu ma satur de ea precum si de alte romane ale lui Teodoreanu. Sotul rade de mine, cica am ramas la stadiul de liceana. I-am zis sa se maturizeze el ca eu nu vreau, imi place asa.
Adriana, m-ai facut curioasa cu “Baby Ergo Carrier” si am cautat pe net, am vazut ceva poze. Tu de unde l-ai cumparat ? Se gaseste in Romania ?
Belleane, am retinut oferta, multumim frumos. Cum e bona cea noua ?
Elenuca, ma bucur ca sunteti ok, chiar daca aveti “mutzi”. Sa stii ca nici Vladuc nu papa cartofi pana acu’ vreo 2 luni, acum ii plac dar nu oricum, ii prefera la cuptor cu usturoi si cimbru. Iti spune mamicutza deja ? Suuuuuuuper. Vreau eu must, mi-ai facut o poftaaaaaaaaa !!! Pupam Lizuca mica sa scape de “mutzi” si o pupam si pe “mamicutza”.
Fetelor, azi m-am intalnit cu o mamica pe care o stiu din parc si care are baietelul la cresa unde vreau sa-l inscriu la anu’ pe Vladuc. Cica directoarea cere spaga intre 100 si 200 de euro, in functie de cum te “miroase”. Mi se pare strigator la cer. Cum naiba sa dai 200 euro spaga pentru o cresa de stat in Buzau. Voi ce parere aveti de chestia asta ? Si cica cere de la obraz. Iar in timpul anului, ocazional, tre’ sa-i duci ness si crini imperiali, altceva nu place la doamna. Sunt oripilata, credeti-ma. In schimb conditiile sunt bune, se ocupa de copii, este curat, au mobilier nou, este o cresa buna. Mda.
Va pup, ma duc sa pregatesc masa la sot ca tre’ sa soseasca din clipa in clipa. Papaaaaaaaa …
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008 si 13+
Alysh spune:
Buna seara,
Noi am avut o zi tare ciudatica, inca de dimineata am plecat la analize, vroiam sa-mi fac toxo, CMV, listeria, etc,astea care oricum nu sunt compensate si de care mi-e groaza, (sper sa iasa bine) si am avut un accident super nasol, era si Vlad in masina.....pe mine m-a aruncat de pe bancheta din spate....dar am scapat teferi. O experienta destul de traumatizanta.
Si mai toata ziua au mers lucrurile invers decat ar fi trebuit!
Cleo, le-am explicat de un miliard de ori ca nu tre' sa-mi submineze autoritatea, ca e cel mai grav pt un copil ca unul sa-i spuna intr-un fel si altul sa ia exact atitudinea contrara. Le-am spus ca stiu f bine ca e mult mai comod pt psihicul lor de bunici sa nu vada copilul plangand nici o secunda, stiu ca le e mai bine si mai comod asa (si intre noi fie vb si mie mi-ar fi mai simplu si usor sa-l iau pe Vlad in brate la fiecare scanceala)......si tot nimic, e peste puterile lor sa inteleaga.
Vlad inca nu se da nici cu fundul nici cu capul de pamant, doar urla si atat. Probabil ca daca vom ajunge la crize vom lua o pauza de bunici desi mie imi face f bine sa stau o zi pe saptamana fara el. Dar ne sacrificam.
Laurita, spor la shopping. Eu am renuntat momentan la hobby-ul asta ma straduiesc sa strang bani de o vacanta. As vrea prin ianuarie, dc totul va fi ok sa plecam un pic la munte in Austria si sa fac si niste shopping acolo pt Vlad si bb2. DAr sa vedem e un proiect indepartat....si ma simt tare frustrata ca de o saptamana n-am mai shoppingarit nimic.
Andrada, multumesc de urari, ce-o fi sanatos sa fie....eu as vrea fetita dar nu stiu de ce presimt ca tot baietel e......m-am linistit acum cand vad cat e Vlad de afectus, mamos si iubitor, mi-e aproape egal. As vrea o fetita mai mult pt ca visez sa-i fac codite si s-o imbrac in rochite...
Belleane, f frumoasa propunerea ta cu nasitul.......si eu imi doresc sa mai nasesc un copilas, poate dupa ce nasc ca sa-i pot lasa multimea de lucursoare de la Vlad si bebe2. Si mai ales imi doresc sa botez un bebe dintr-o familie mai nevoiasa ca sa le pot da tot, tot ce am in materie de bebei.
Elenuca, nici lui Vlad nu-i plac cartofii daca asta te consoleaza cumva...
Vlady
cleo78 spune:
danicris, poti lua un scaunel de copii, tamburet, mic- jos, daca pica - sa pice f. putin. Oricum se batzaiie, se fatzaiie. Mara s-a invatzat ins a la gradinitza sa stea toti pe scaunel si sa bata cu miinile in masa sa vina mancarea.
cat despre shpaga, io de aia am fujit la particular, de coshmarul datului, si cerutului si frica: daca nu le-ajunge???
andrada, si pe mine ma sperie mutatul fara vecini. Noi avem 2 copii pe scara cu 1 luna mai mare si cu 2 zile mia mare; o fetitza cu juma de an mai mica, inca 2 bebelushi de cateva luni, 2 fetitze de 3 ani. Scara cu natalitate
Plus la nisip o gramada de prieteni...si in parc....
Plus Iasmina si Sebastian
Alysh, io privesc altfel situatia de conflict. Deci nu cred ca e sanatos sa privez prezentza bunicilor din viatza copilului, dar daca pt o juma de zi stat cu ei, dupa aceea eu trag cateva zile cu lacrimi si suferintza fetei si 'reeducare' si 'reignorare' la VREAU AIA, ce mai regres- (ca iti dai seama cand se da cu fundul de pamant si se trantreshte jos, nu o face de FUN ci de nervi), deci NU MULTUMESC. Ce suflet am sa vad copilul suferind din neconcordantza noastra? Gandim diferit, asta e, dar cand vad ca sufera copilul ... nici nu pot dormi gandindu-ma la solutii. SI pica pe mine, ca tati nu zice nik. Mai ales ca peste 20 ani, copilul daca reprosheaza ceva: MAMEI reprosheaza, nu bunicului.
cat despre accidentul de azi...off, Doamne fereshte - numai ideea si imi zburleshte parul pe spate.
Noapte buna, copii!! ma duc in pat cu George a lui Orwell
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008