Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Raspunsuri - Pagina 75
Bia_Mi spune:
RUGACIUNE PENTRU PRUNCUL CE SE AFLA IN PANTECELE MAMEI
Doamne,Cel ce ai zis oamenilor: "Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul", binecuvantand nasterea de prunci, arata mila Ta acestui prunc care se afla in pantecele maicii sale, si ajuta-l sa se nasca la vremea randuita de Tine. Da-i lui, Doamne,crestere fireasca, sanatate si putere.
Parinte Ceresc, Care porti de grija pasarilor cerului si infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil care n-a vazut inca lumina soarelui. Tu ai purtat de grija Preacuratei Fecioare cand a purtat in pantecele ei pe Dumnezeiescul Prunc. Nu ne parasi acum nici pe noi, robii Tai, ci ocroteste-l cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Iar mai apoi, luminandu-l cu Sfantul Botez, sa Il faci pe el un madular ales al Sfintei Tale Biserici, ca sa Te laude si sa Te binecuvanteze in toata viata lui si in vecii vecilor.
AMIN.
Marie Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul Tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin
Bia_Mi spune:
Fetelor nu stiu ce-i cu mine. Nu ma simt deloc bine, ma doare f tare in capul pieptului, iar de vreo ora tot simt niste 'lovituri sau palpitatii' in burtica jos, nu stiu cum sa explic. Pot fi contractii? Cum se simt? Sunt la serv si nu pot sa stau pe scaun, trebuie sa stau in picioare.
Iulia7 spune:
Contractiile BH sunt asa: simti ca ti se intareste burtica doar intr-o parte sau cu totul si nu te doare nimic. Poate aparea cel mult un disconfort, ca o apasare in abdomen sau durere in spate, jos.
COntractiile celelalte am inteles ca sunt dureroase si in principiu nu ai cum sa nu iti dai seama. Nu e cazul la tine.
Nu intra in panica, incearca sa iti schimbi pozitia, bea un pahar cu apa, vezi daca apar ceva dureri jos sub burtica.
31+
Bia_Mi spune:
Da am dureri sub burtica...ce inseamna asta? Acum nu mai am 'palpitatiile alea' dar ma doare burtica
Bia_Mi spune:
Gata, s-au linistit apele,nu ma mai doare burtica si nu mai am nici 'palpitatii' ... m-am linistit si eu. Va multumesc fetelor pt griji
ramonapep spune:
Poate este si oboseala, noi intram si repede in panica, dar in acelasi timp nu trebuie sa neglijezi anumite simptome sau semne pt a evita problemele...
Bia_Mi spune:
Neata burtici frumoase! Ce faceti? Cum ati dormit aseara? Printesa mea pe la ora 23 cred ca incepuse sa ''Danseze pentru mine'' ... a miscat asa puternic, nu avea deloc stare, cred ca o fac dansatoare ;)

Iulia7 spune:
Ramona, te intreb pe tine pentru ca ai mai multa experienta: cum sunt contractiile din travaliu? De aseara pana azi-dimineata am trait o experienta de cosmar: contractii dese, la intervale intre 8 si 15 minute, insotite de dureri destul de puternice de spate, jos si presiune in burta; din cand in cand intepaturi in burta sau mai bine zis sub burta. Iar bebelul era... daca zic activ e putin; super, super agitat, se tot foia, se intorcea, facea miscari care au devenit dureroase pentru mine. No spa nu a avut nici un efect; cand am obosit sa cronometrez, am luat ultimul Gynipral si am zis 'ce-o fi, o fi', s-au redus / oprit temporar contractiile si am reusit sa adorm. Pana pe la 5 cand m-am trezit tot asa, contractii la cateva minute, dureri de spate. Am luat din nou Gynipral pe la 8 si s-au redus destul de mult. Acum sunt ok, ultima contractie am avut-o acum 2 ore si ceva, dar mi-e groaza ca vine seara. Am observat ca daca ma ridic din pat atunci cand am seriile de contractii, se raresc si scad ca intensitate. Stau cu bagajul facut, dar ma incapatanez sa nu merg la spital. Stiu, e o combinatie de prostie, inconstienta si incapatanare.
31+