Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Raspunsuri - Pagina 41
![](images/user_woman.png)
dulcica27 spune:
si eu dorm cu pernuta intre genunchi, dar dorm asa dinainte de a fi insarcinata, deoarece sunt slaba si ma dureau oasele de la genunchi cand se atingeau intre ele cand dormeam pe o parte, dar acum de cand dorm doar pe o parte, intr-adevar nu pot dormi fara o pernuta intre genunchi.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
greentea spune:
Buna mamicilor, ma alatur si eu, sunt in 4 saptamani si sper din tot sufletul sa ajungi pana la capat.
Ma simt foarte bine, am niste dureri in partea de zos ca atunci cand trebuei sa imi vina, am sanii tari, mariti si durerosi siiiii.... sunt fierbinte.
Mai ales nopatea sotul meu nu ma poate tine in brate pentru ca frig. Sper ca e de bine.
Va pup si sarcina usoara la toate.
dulcica27 spune:
Buna Giulia, nu am luat foarte mult in greutate, nu m-am mai cantarit dar prin sapt 18 aveam doar 4 kg luate.Mi se mai umfla picioarele, seara, dar nu am mari probleme deocamdata.
Sanatate multa.
dulcica27 spune:
Fetelor voi ati avut dureri in partea dreapta in timpul sarcinii? Eu acum sunt in 23 saptamani si azi, de exemplu m-a durut aproape toata ziua in partea dreapta jos. Nu stiu daca este normal, tinand cont de faptul ca uterul se dezvolta si bebe creste sau nu este bine?
Multumesc.
Cristina
bebelusu_mik spune:
Buna greentea si eu sunt noua pe aici, si am si eu tot 4 sapt...cu aceleasi simptome...sa dea Dumnezeu sa ajungem cu bine pana la capat..sarcina usoara...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aly_k/aly_k.jpg)
aly_k spune:
de abia astept sa ii aud inimioara,sunt foarte emotionata,sunt la prima sarcina,sunt foarte bucuroasa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Giulia_S/Giulia_S.jpg)
Giulia_S spune:
Dulcica, multumesc pentru raspuns. Si eu am luat vreo 4-5kg pana prin saptamana 24, doctorita de familie ma certa ca cica nu mananc, ca am luat prea putin. Acum am 31 de saptamani si am luat cam vreo 7kg pana acum, dar incepe sa-mi fie din ce in ce mai greu pentru ca-mi simt burtica mare, ma misc mai greu.
In ceea ce priveste durerile: du-te fuguta la doctorul tau ginecolog sau macar da-i un telefon. Daca nu sunt persistente si nu te tin mult, nu prea ar trebui sa fie motive de ingrijorare, dar daca tin mult, nu mai sta. Eu la 20 de saptamani am avut un fel de contractii chiar sub burtica, jos de tot, de parca ar fi vrut bebele sa iasa - de 2 ori in aceeasi zi, cu 2-3 ore intre ele si m-au tinut cate 3-5 minute fiecare. Nu stiu ce au reprezentat, dar cert este ca nu am mai simtit asa ceva de atunci.
dulcica27 spune:
Nu este vorba ca nu mananci, nici nu este bine sa iei prea multe kg, parerea mea, acum fiecare dr este diferit. Al meu este foarte strict si zice ca nu e bine sa iei multe kg si trebuie sa iti controlezzi putin greutatea. Am inteles ca este bine sa iei max 15 kg pe toata sarcina.
Am vb cu dr si nu sunt foarte persistente si nici nu dureaza mult. adica este o durere foarte slaba, mai mult disconfort si am inteles ca sunt normale, ca sa zic asa.
Nu am avut dureri mari care sa ma ingrijoreze pana acum.
si eu ma misc deja mai greu si obosesc mai repede, dar sunt asa fericita ca burtica este frumusica :_)
sanatate multe
unacri spune:
buna,
sunt si eu noua aici. Am o sarcina de aproape 5 saptamani obtinuta in urma unui FIV. De cand am avut Bhcg pozitiv adica de pe 28 aprilie mi-am luat in fiecare dimineata temoeratura bazala care s-a situat intre 37 si 37.1. Azi dimineata a fost 36.8. Dureri nu am si nici sangerari de nici un fel dar ma gandeam ca e ceva in neregula ca a scazut Heeeeeeeeeeeeeeeelp