Vreau sa raman femeie!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bonta_bonta spune:

of, cate am de spus la un asa subiect....

sunt carierista, DA... sunt competitiva... DE RUP, pur si simplu nu pot concepe ca altcineva face mai bine decat mine, nu pot concepe sa mi se spuna ca anumite lucruri nu pot fi facute... muncesc cot la copt cu barbatii la serviciu... NU, muncesc mult mai mult... pentru ca pot, pentru ca asa imi place mie, pentru ca am conceptul de jumatati de masura...

fac ore suplimentare NU (overall, ca se compenseaza), imi reproseaza cineva la munca faptul ca nu fac ore suplimentare, ca plec de cate ori are un copil febra sau ca pur si simplu am un program cu ei, cu mana pe inima ca nu... din cauza paragrafului de mai sus si pentru ca... din bordul de 8 oameni din care fac parte 5 suntem femei si GM este femeie... so...

sunt masculinizata: dupa 10 ani de casnicie credeti-ma ca sotul meu nici nu ma saruta daca nu sunt conditii de altceva ... de "hot" ce sunt spune el...

sunt mama: da, 24 ore pe zi/ noapte clipa de clipa in care cei 2 au nevoie si si cand cred ei ca n-au nevoie si cand sunt langa ei si cand nu sunt langa ei

pot sa fac toate acestea fiindca am toate acetste drepturi si mai mult, am acasa un partener. Nu un oaspete de hotel, nu un tata cu numele, nu un sot cu hartia.

Pentru ca suntem egali si ne completam in tot si cata vreme vom ramane asa vom ramane impreuna.

si fiindca ma simt bine asa cum sunt. Fiecare dintre noi este cu adevarat femeie, cu adevarat barbat, atunci cand e implinit. Nu atunci cand il/o vede asa doamna georgescu sau domul popescu. Cata vreme "tu" esti tu insuti esti barbat, esti femeie, esti tot ceea ce vrei fara sa ai nevoie de validare externa.

Dar ai nevoie de un cadru care sa-ti permita sa zbori pe luna daca asa crezi ca vrei. De aceea nu trebuie sa dam inapoi, de aceea trebuie sa avem toate drepturile, ca sa putem alege pe care dintre ele le folsim. Si in modul ideal felul in care o facem sunt optiuni personale care trebuie sa ramana personale si nu cadru pentru generalizare.

Aici ne oprim cu definirea "a fi femeie/ barbat" si trecem acolo unde suntem doar partial noi insine.

In cazurile in care societatea/ familia nu au ajuns inca la acest nivel de "egalitate" se afla acelea/ aceia dintre noi care sufera cu adevarat. Si care nu au luxul de a spuna ca dl x de peste drum e papa lapte fiindca dau cu aspiratorul sau dna Y e masculinizxata fiindca merge la serviciu in costum si fara gloss. Acolo sunt in aproape 100 % din cazuri femei care care nu pot si nu vor avea niciodata sansa/ dreptul sa se implineasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Yo cred ca cele care se pling ca stau la cratita si la matura sint cele care traiesc in 2009 cu mintea de acum 100 ani.
Deci mincarea se face la un cuptor unde aveti timp si temperatura..mare lucru nu faci...exista un protocol de a face curcanul si fasolea....la fel au inventat astia mai destepti aspiratorul care misca singur prin casa. ...trilobite il cheama.

Electrolux ZA 2 /2.0 Trilobite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu prin feminism inteleg puterea de a alege, atat!!
Fazele astea cu "muncesti si esti masculinizata" sau " stai acasa si esti semi-sclava" sunt total pe langa, dupa parerea mea.
E extraordinar ca poti alege sa faci ce vrei sa faci, a avea optiunea asta e cel mai important apoi in familie se hotaraste cine lucreaza, cat lucreaza si cine sta acasa sau pot amandoi sa lucreze, sau sa stea acasa daca sunt bogati.

Nu inteleg disperarea femeilor pt asa numita independenta...poate pt ca la noi in familie eu ma simt foarte independenta desi nu mai lucrez. Am propria identitate, am libertatea sa fac ce vreau, cum vreau, cat vreau. Nu ma vad incarcerata deloc.

Nu ma intereseaza cariera absolut deloc, mi-ar place un part time lejer, o munca de suflet sau un voluntariat dar deocamdata nu pot face asta dar asta imi doresc si sotul ma sustine 100%. Asa vad eu ca femeile au triumfat in miscarea feminista, pot sa faca ce doresc sa faca.

Apropos, ce e cariera? Statul in patratelul tau 8-10 ore sau mai mult o viata intreaga sau lupta pt a ajunge la statusul de CEO sau asemenea?
Personal am avut job in patratel, 3 ani de zile, si a fost cea mai plicticoasa activitate din viata mea, daca nu ar fi fost calatoriile in strainatate in interes de serviciu cred ca ma luam cu mainile de cap.Niciodata nu as fi putut numi asta cariera, era un job la care trebuia sa merg pt bani, nu cariera.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Lady, tu fusesi cu epitetele si etichetele la adresa barbatilor papa lapte si a femeilor care "trebuie" una alta, altfel nu-s femei.

Hmm..pentru a cincea oara cred ca spun: Conchita, PAREREA MEA personala despre barbatii casnici este ca sunt papalapte. Barbatii care SUNT INTRETINUTI DE FEMEI. E parerea mea, daca nu iti place, sorry, ce sa zic?

Da, o femeie, iar din punctul meu de vedere, trebuie sa fie femeie, sa aiba atitudine de femeie. NU am spus nicaieri ca o femeie trebuie sa fie casnica pentru a fi femeie, te rog frumos sa nu mai insisti pe acest aspect, ok? Eu insami muncesc,mama mea insasi a muncit toata viata. Zau, nu e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Nu mi-am propus ca acest subiect sa devina o lupta intre femeile care stau acasa si cele care muncesc.

Ideea initiala este ALERGATURA unor femei de azi, spre o ´´egalitate´´ asa cum o numesc ele. Cel mai bun exemplu pe care l-as da pentru exemplificare este cel ar femeilor care inafara de sezutul la birou 12 ore pe zi, luptandu-se in orgolii cu barbatii din prejma, nu vor sa faca, considerandu-se inferioare daca insa isi permit sa mai fie femei.

Femeile care, pentru a demonstra unor mitocani ca sunt puternice, isi infrang cea mai mica farama de feminitate(de la felul in care se imbraca pana la felul in care reactioneaza).Din acest motiv am folosit termenul ´´masculinizare´´.

De ce, majoritatea femeilor,considera ca trebuie sa aiba atitudine barbateasca pentru a reusi profesional? De ce femeia de azi nu poate ramane femeie, prin atitudine si perspectiva, pentru a demonstra ca POATE? Pana la urma, reusita femeilor in societate(emanciparea) va fi cu adevarat un succes daca femeia arata ce poate, FEMEIE fiind si nu imprumutand atitudini masculine.

Am multe exemple printre prietenele si cunostintele mele, din pacate. Si, credeti ca vreuna e fericita ca trebuie sa faca pe MR Strong cand ea e defapt..Miss?
Sa fie barbatii de vina pentru transformarea asta a femeii(prin neincrederea afisata) sau pur si simplu femeile nu stiu cand trebuie sa se opreasca pentru a nu-si pierde identitatea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonta_bonta spune:

LadyJ, dar ce intelegi tu prin atitudine barbateasca? Cum ar trebui sa fie o femeie la serviciu pentru a fi femeie in acceptiunea ta?

Mie asta nu imi iese la socoteala, caci din cate femei vad eu in jurul meu nici una nu isi face treaba nici fluturand din gene si afisand ultima garderoba si nici luandu-se la tranta cu "baietii".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Well, de multe ori obosesc...sa le fac pe toate in calitatea mea de mama singura,asa e,ma simt masculinizata cand vin dimineata pe santier :D,dar ma simt si feminina cand plec la o nunta imbracata frumos, sau cand ma duc la intretinere de unghii etc, dar ca sa fiu sincera, nu ma deranjeaza nici una nici alta, sunt tot femeie in ambele situatii numai ca atitudinea se schimba in functie de moment, atat.

NU vreau sa fiu egala cu barbatul meu, vreau sa ne completam, daca unul da cu aspiratorul (cel mai probabil el), eu calc ceva rufe, daca eu fac sandwichurile pt dimineata, el o tine ocupata pe fiica-mea si tot asa...

P.S. mi-as dori un barbat care sa castige mult, mult mai mult ca mine , dar tot m-as duce si io la job-ul meu acolo

P.S.2 n-am vazut niciodata femei masculinizate CU ADEVARAT (doar adolescente care injura mult, sa fie cool :D), poate de-aia mi-e greu sa cred ca exista

Oana si Mara 11.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Nu mi-am propus ca acest subiect sa devina o lupta intre femeile care stau acasa si cele care muncesc.

Ideea initiala este ALERGATURA unor femei de azi, spre o ´´egalitate´´ asa cum o numesc ele. Cel mai bun exemplu pe care l-as da pentru exemplificare este cel ar femeilor care inafara de sezutul la birou 12 ore pe zi, luptandu-se in orgolii cu barbatii din prejma, nu vor sa faca, considerandu-se inferioare daca insa isi permit sa mai fie femei.

Femeile care, pentru a demonstra unor mitocani ca sunt puternice, isi infrang cea mai mica farama de feminitate(de la felul in care se imbraca pana la felul in care reactioneaza).Din acest motiv am folosit termenul ´´masculinizare´´.

De ce, majoritatea femeilor,considera ca trebuie sa aiba atitudine barbateasca pentru a reusi profesional? De ce femeia de azi nu poate ramane femeie, prin atitudine si perspectiva, pentru a demonstra ca POATE? Pana la urma, reusita femeilor in societate(emanciparea) va fi cu adevarat un succes daca femeia arata ce poate, FEMEIE fiind si nu imprumutand atitudini masculine.

Am multe exemple printre prietenele si cunostintele mele, din pacate. Si, credeti ca vreuna e fericita ca trebuie sa faca pe MR Strong cand ea e defapt..Miss?
Sa fie barbatii de vina pentru transformarea asta a femeii(prin neincrederea afisata) sau pur si simplu femeile nu stiu cand trebuie sa se opreasca pentru a nu-si pierde identitatea?

Ai exprimat exact ceea ce gandesc, deci n-are sens sa mai repet. Sunt intru totul de acord cu tine, si cunosc si eu exemple de femei dure, cu atitudine barbateasca, si sincer ma bucur nespus ca nu le am prin preajma..

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

eu am un fel de prejudecati, oi fi eu mai innapoiata, o fi vorba de educatie ( desi in familia mea de la strabunici au fost femei independente cel putin material) sau nu stiu:
-cand ies cu un barbat ( cunoscut cu care sa-mi permit) in oras il las pe el sa plateasca si decontez dupa sau discut inainte ce si cum, am senzatia ca il jignesc daca ma apuc sa scot eu banii, iar pana sa ma casatoresc nu comandam mai mult decat mi-as fi permis sa platesc singura( mai mult decat aveam in buzunar ca sa zic asa), indiferent cat si-ar fi permis cel de langa mine si cat ar fi fost dispus sa-mi " faca cinste",
-nu car bagaje daca sunt cu un barbat( decat daca respectivul este bolnav :)),
-in public imi sustin sotul indiferent ce ar zice...acasa in particular discutam daca avem nelamuriri pe vreo tema ...

Acuma, recunosc ca ultima oara cand mi s-a tras scaunul de catre un barbat, atunci cand trebuia sa ma asez la masa m-am asezat pe un alt scaun razand ca desteapa crezand ca vrea sa faca o gluma proasta sa ma vada cu cracii in sus in restaurant... bine relatia si locul erau de asa natura ca gestul mi s-a parut nefiresc de protocolar.

Imi place sa primesc flori, sa mi se dea prioritate, etc sa fac lucruri care tin de statutul meu de femeie si sotul pe cele care tin de statul lui de barbat, stalp al familiei.

Si personal nu am nimci cu nimeni ca e casnic sau intretinut de unul din parteneri, atata timp cat niciunul nu devine exploatat de celalalt sau victima a neputintei de a fi independent si cat acest lucru corespunde cu ceea ce isi doreste de la viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

De acord cu tine!! Si eu am cunoscut multe astfel de femei unde am lucrat. Jur ca puteam sa jur ca sunt capabile sa muste din masa daca nu reuseau sa faca ce isi propuneau. Nici mie nu imi plac femeile de genul asta dar ele nu reprezinta miscarea feminista dupa parerea mea, asta ar fi exemplul extrem, sa consideri ca a fi feminina sau a avea copii te face inferioara barbatilor si oamenilor in general nu e feminism, e prostie.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput