Vreau un sfat

Vreau un sfat | Autor: gabitza2005

Link direct la acest mesaj

Nu stiu cum sa procedez.
Sa va zic: la sedinta cu parintii o mamica a inceput sa se planga la directoare ca copilasul ei nu a primit mancarea dimineata, sa ne lamurim mai apoi ca el mananca pachetel de acasa
Care era situatia mamica zice ca e somera si nu isi permite sa plateasca gradinita asa ca ii aduce pachetel dimineata (pe care copilul il mananca odata cu copii nostrii la masa) si il ia acasa inainte de masa de pranz.
De atunci parintii i-au propus directoarei sa-i dea copilului din mancarea de la gradi ca doar nu saracesc pentru o felie de paine si un ceai.
Acum problema a aparut la copii nostrii- ca de ce mananca baietelul ala altceva (sincer el vine cu sticluta cu lapte si cacao si ei primesc ceai...si oricum copii poftesc) sa nu mai zic ca al meu copil a inceput sa-mi zica ca nu tin la el ca nu-i dau pachetel la gradinita , ca vrea si el sa aibe o poblema sa tina "regim special".
Pana acum nu am zis nimic dar am senzatia ca si mamica in cauza profita de bunavointa directoarei si nu prea pare somera ci mai degraba casnica.
Ma gandesc sa vorbesc si cu alti parinti si sa discutam cu directoarea sa nu mai accepte situatia...
Multumesc pentru sfaturi!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

eu nu as schimba nimic din acest aranjament.

simt compasiune pentru situatia grea prin care trece femeia si sub nici o forma nu as mai pune alte presiuni asupra ei. si daca e casnica, si daca e somera, e clar ca situatia ei financiara nu este OK.

ahhh, daca gradinita este de acord ca meniul copilului sa fie gratuit, pe principiul unde mananca 40, nu se simte inca 1, atunci felicitari gradinitei pentru o asemenea atitudine.

daca acel copil era alergic si avea meniu diferit? tot asa sareai pe directoare sa nu-l tolereze?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Eu votez pentru egalitatea copiilor!
Daca mamica respectiva il ia acasa la pranz, nu cred ca ar fi paguba ca acel copil sa manance micul dejun de la gradinita si nu pachetel. S-ar elimina diferentele, indiferent ca bea apa/ceai/lapte sau mananca paine proaspata sau mai veche. Copii nu stiu ce fel e meniul acelui copil si poftesc!
Nu cred ca se simte inca o portie in plus! Pai fii-mea spune ca uneori cere supliment, ce-i drept nu la micul dejun( la pranz cand nu-i place unul dintre feluri), dar sunt convisa ca fiecare gradinita poate acoperi astfel de situatii.

Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
simt compasiune pentru situatia grea prin care trece femeia si sub nici o forma nu as mai pune alte presiuni asupra ei. si daca e casnica, si daca e somera, e clar ca situatia ei financiara nu este OK.

Sunt total de acord cu tine si am inteles situatia ei , dar am intalnit-o de cateva ori dimineata si din ce povesteste senzatia mea si a celorlalte mamici este ca de fapt ei nu-i convine mancarea de la gradinita. Ingrijitoarele au zis ca in primele zile nu i-au dat pachetelul deoarece i-au dat copilului ceea ce au mancat si ceilalti copii ca oricum nu mananca toti copii dimineata si le raman portii de mancare si ea a inceput sa faca scandal ca i-au tinut copilul flamand.
Atitudinea ei e ceva de genul :fraierelor eu ii dau copilului ceva bun , voi va mutumiti cu ce se ofera.
Nu stiu la ce ar putea fi alergic copilul (poate la lactate) sa nu poata manca dimineata cand ei primesc ceai si o felie de paine cu unt peste care se pune cascaval, branza sau miere. Oricum nu e cazul acestui copil.
Pana acum nu am zis nimic cum spui tu din compasiune dar ma gandeam sa vorbim cu directoarea sa gasim o solutie avantajoasa pentru toti.
Ideea e ca toti copii poftesc la pachetelul lui, la mancarea lui si la ideea de a avea si ei de acasa cutiute cu mancare .
Ma gandesc ca daca ar plati 2 lei/zi ar insemna 40 lei pe luna-eu zic ca oricum mancarea pentru micul dejun te costa mai mult pentru un copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Pai, copilul poate avea intoleranta la lactoza; deci nu poate manca lapte, unt, iaurt, cascaval, branza.
Apoi: as incerca (si as reusi, desigur ), in locul tau, sa stau de vorba cu copilul meu, sa-i explic, eventual as "inflori" putin situatia, astfel ca micutul tau sa inteleaga ce fel stau lucrurile. Ceva simplu, pe intelesul copilului tau .
Apoi: uneori aparentele inseala. Deci mamica respectiva poate fi somera, dar bine imbracata. Poate fi educata, dar mai putin discreta. Poate nu este genul care da explicatii, fiind mai mandra, sau mai putin sociabila din fire. Deci, acordati-i credit, e in binele vostru (al copiilor, de fapt).
Apoi: copiii, oricum ai da-o, tot gasesc ca ceea ce face altul este mai interesant, in speta ce mananca altul este mai bun.
Exista 1.000.000 de moduri in care situatia sa poata deveni "respirabila" pt. toata lumea.
Mai cred, de asemenea, ca ar fi foarte nimerit, dupa ce ii explici copilasului tau (si te vei asigura ca a inteles) sa "rupi" amicitia cu celelalte mamici. Eu asa as proceda, fiindca se pare ca va "croiti" reciproc, si numai bine nu va face tensiunea creata.
Mult succes!

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)
[url=http://lilypie.com][/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CRIXIA

Eu votez pentru egalitatea copiilor!
Daca mamica respectiva il ia acasa la pranz, nu cred ca ar fi paguba ca acel copil sa manance micul dejun de la gradinita si nu pachetel. S-ar elimina diferentele, indiferent ca bea apa/ceai/lapte sau mananca paine proaspata sau mai veche. Copii nu stiu ce fel e meniul acelui copil si poftesc!
Nu cred ca se simte inca o portie in plus! Pai fii-mea spune ca uneori cere supliment, ce-i drept nu la micul dejun( la pranz cand nu-i place unul dintre feluri), dar sunt convisa ca fiecare gradinita poate acoperi astfel de situatii.

Cris mami de Alexia & Ana

sunt de acord cu crixia, sunt sigura ca o portie in plus nu v-a afecta pe nimeni.Directoarea ce raspuns v-a dat la propunerea voastra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Multumesc de sfaturi.
Deocamdata o sa las situatia asa dar "o sa fiu cu ochii pe ei".
Ce m-a intrigat pe mine a fost faptul ca ea nu a acceptat solutia cu mancare gratis de la gradi dimineata.
Nu poate fi o mama mandra din moment ce ea in sedinta cu parintii a inceput sa povesteasca ca e somera. Si au fost 10 min in care s-a vaitat ca copilasul ei nu a mancat dimineata si la propunerea oricarui parinte de rezolvare a situatiei ea zicea NU din start.

Citat:
Mai cred, de asemenea, ca ar fi foarte nimerit, dupa ce ii explici copilasului tau (si te vei asigura ca a inteles) sa "rupi" amicitia cu celelalte mamici. Eu asa as proceda, fiindca se pare ca va "croiti" reciproc, si numai bine nu va face tensiunea creata.

Am trecut de mult timp de etapa in care ma influenta cineva sau ma enervam din orice amanunt. Acum vad cu ochii mei, ma gandesc cum sa fac (de aia v-am si cerut sfatul) si actionez in numele meu asumandu-mi intreaga responsabilitate.
Nu am nici un fel de "amicitie " cu mamicile sunt strict relatii "colegiale" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandruta spune:

Pentru copiii care vin cu pachetel de acasa si pleaca la pranz exista grupe cu program scurt, pana la 12, mai ales ca mamica sta acasa si ii permite timpul sa-si ia copilul mai devreme. Daca gradinita nu are grupe cu program scurt, sunt si alte gradinite in zona. La noi se fac exceptii decat daca se vine cu hartiuta de la medic pentru un regim special. Sa stiti ca sunt foarte multi care au o situatie materiala dificila, tocmai de aceea exista program scurt (pana la 12, cu pachetel de acasa, nu se plateste nimic, copiii primesc laptele si cornul la fel ca ceilalti), si program prelungit, cu mese incluse, care se platesc.
Nu inteleg cum procedeaza cu gustarile sau cu laptele si cornul, sau cand portiile sunt numarate. Ciorba se gaseste o farfurie in plus, dar in general necesarul de face in functie de numarul copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Cred ca pana gasiti o solutie eleganta a situatiei, puteti explica puiutilor vostri ca respectivul copil are un regim special, astfel incat sa sufere mai putin.
Ma uit ca aici asa este politica normala a gradinitelor, copiii mananca de acasa, si daca esti de acord si platesti mananca de la cantina lor. Dar cum noi nu mancam carne, si majoritatea felurilor sunt cu carne, piticutul meu mananca pachetul de acasa. Si nu e singurul, multi parinti aduc pachetelul, sau chiar sufertasul, repet e politica normala la toate gradinitele la care m-am interesat.
Si sincer, mie una mi se pare ok, mai repede stii tu ca parinte ce ii dai acolo de mancare, ai mai multa grija decat cei de la gradi, si daca si copiilor li s-ar explica frumos ca fieacare papa in functie de ce decid parintii, nu cred ca ar mai aparea gelozii.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

cred ca la gradinita respectiva nu e vb de o portie de mancare in pus...cat poate manca un copilas...este vorba de reguli!!!
daca vor incalca acum regula, se creaza precedentul si hop! te trezesti ca apar tot soiul de extinderi si incalcari ale regulilor.
pe de alta parte, copiii poftesc si intotdeauna ce are altl diferit ste muuult mai bun.

oare puteti vb cu mamica respectiva daca tot ii da mancare de acasa, sa ii dea ceva apropiat de meniul gradinitei? acesta ar trebui sa fie aisat, cunoscut si destul de simplu....

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Si eu ii dadeam pachetel la el pe care sa-l manance dimineata (desi platesc integral mancarea la gradi), insa am convenit cu educatoarea si ingrijitoarea sa-l ia dintre copii, sa-l duca la ele in oficiu si sa manance acolo singurel.

Nu mi se pare sub nicio forma fair sa manance altceva (poate mai apetisant, de multe ori) in fata celorlalti. Pana si in parc este cumsecade sa-ti iei copilul si sa-i dai sa manance ferit de ochii celorlalti copilasi.

Parerea mea este ca ar trebui sa discuti cu educatoarele sa gaseasca o alta solutie care sa nu deranjeze pe ceilalti.

Mergi la inceput