Fibrom uterin (25)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Oana, Maryd, ma bucur ca ne mai dati si voi vesti.Au trecut ani de zile de cad ne-am intalnit prima data aici...

Eu tot cu invatatul...nu mai termin, dimpotriva...programul e de 3 ani si totul e f intens, sunt tare hirghiniti copiii astia, nu stiu cum e la scl gen si liceu- cica destul de usor dar de la colegiu in sus e enorm de multa munca,,, unii mai si muncesc, altii fac naveta din cine stie ce al oras.Noi astia cu limba straina -alte eforturi.Plus prezentari orale, trebuie sa faci pe o tema anume, bine structurate, format powerpoint de ex si sa vb despre asta in fata clasem e f stresant pt aproape toti...sau alte lucrari acasa, t se incurca mintea , parca ar fi matematica nu alta( facem si marketing de ex)iar testele sunt "criminale" gramezi de intrebari - grila dsau adevarat/fals dar incurcate bine ca sa vada daca stii si modelul clasic- definitii, enumerari ,explicatii- toate la un loc.E greu sa-ti faci un rost la un colegiu serios si sunt de admirat tinerii astia- im plus daca nu lucreaza nu au cu ce sa-si plateasca cursurile.E mult de lucru, doua semestre de cate 3 luni jumate pe an apoi se lucreaza obligatoriu(platit si pt experienta-fara experienta aici nu te angajeaza nimeni dupa de aceea e bine sa fac program care are co-op, asa se numeste)Deci nu vacanta de vara, doar o saptamana acum in octombrie-in care desigur profitam sa ajungem la zi cuprezentarile si alte teme pe acasa si ceva in iarna- probabil 2, din 14 cred se termina semestul 1 iar imediat in ianuarie incepe sem 2. Intre timp, 5-6 materii cu multe teste si lucrari acasa fiecare.
Cam asa imi petrec eu tot timpul acum...e greu dar imi place .Am cam fost off topic dar am vrut sa precizaz una alta...
de fibroame nu mai stiu nimic, la ccl trecut am avut dureri dar parca nu ca la cel anterior, ma mai iau cateodata si din senin. In nov merg la med de fam sa fac un pap test sa vad ce e cu intepaturile de col-cred ca am capatat o infectie can mi-au facut histerosonografia,cine stie.Mai bine sa fie facuta decat sa astept sa treaca anul. Am si trimteri pt eco la sani si tiroida dar trebuie sa ma gandesc cand le programez si pe astea ca nu am timp nici sa respir, acasa invatat, la scoala intre ore invatat, dupa masa la fel...de sarbatori cam e inchis peste tot.

Va pup si va citesc in continuare de cate ori reusesc.
Numai bine si succes la bebelusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristela spune:

Despre vizita la endocrinolog: o doctorita tanara si draguta, m-a intrebat in detaliu, de tot istoricul medical, al meu si al parintilor, de cand mi-a venit CM-ul pana acum, m-a consultat (fizic- gat, sani, spate, fata, limba, tensiune, etc.), apoi s-a uitat pe analizele facute---TOATE---mi-a cerut si ecografiile facute, chiar si spermograma sotului! Consultatia a durat vreo 25-30 minute.
Concluzii:
- la mine ar putea fi vorba doar de infertilitate secundara, pentru ca am ramas insarcinata in trecut, indiferent cum s-a finalizat sarcina (cu avort in cazul meu);
- cauza de infertilitate secundara nu poate fi sotul, spermograma lui este OK, la toate capitolele;
- ovarele sunt aparent bune (asta mi-au zis si ginecologii la ecografiile facute): nu am chisturi vizibile, la prima eco facuta in ziua 11 aveam folicul dominant de 17 mm (CM de 26 de zile in luna respectiva), la alta eco facuta in ziua 9 aveam folicul dominant de 21 mm, faza preovulatorie (CM in luna respectiva 24 de zile), luna asta la eco facuta in ziua 19 (CM de 24 de zile) aveam corp galben pe ovarul drept, deci ovulasem;
- fibroamele, ca si localizare si dimensiuni, n-ar impiedica sarcina, (asta este si parerea ginecologilor pana acum);
- hormonalele sunt in general bune- fara probleme de tiroida sau probleme majore observabile;
Insa....vrea sa investigheze anumite aspecte mai in detaliu, legate de faptul ca testosteronul, chiar daca se incadreaza in limite (l-am facut de 2 ori la CM-ul trecut), are fluctuatii si a doua oara era spre limita superioara si vrea sa stie de ce---prin urmare mi-a dat o lista lunga de analize de facut; cand vin cu rezultatele la analize la urmatorul consult o sa imi dea si un regim, ca sa mai slabesc, ca si asta ar putea fi o "cauza" de infertilitate secundara (am 1,60 si 68 de kg). Deci mai avem de investigat, dar m-a relaxat per ansamblu consultatia, cel putin a fost detaliata, dar m-a dezamagit ca nu stiu clar daca endocrinologic am pana la urma o problema sau nu, ma asteptam sa imi spuna clar asta dupa analizele facute, dar ca de obicei poate vreau eu prea multe.

Acupuncturistul a tot inceput sa ma innebuneasca pomenindu-mi de ovare micropolichistice sau sindromul ovarelor polichistice- ca i-am povestit de ce s-a intamplat la endocrinolog, el mi-a zis ca analizele date si greutatea si faptul ca a pomenit de testosteronul usor marit ar insemna ca suspecteaza ceva de genul asta. Endocrinoloaga nu mi-a zis insa nimic de genul asta, e adevarat ca nu mi-a zis nici ce suspecteaza legat de testosternul marit (de fapt nici macar marit nu e, este spre limita superioara).

Maine dimineata ma duc sa imi fac analizele recomandate, apoi pe 30 noiembrie merg la un nou consult endocrinologic, doar atunci am gasit liber o ora, cum mi-a zis doctorita ca are nevoie pentru urmatoarea consultatie ca sa imi pescrie si regimul.
Maine seara merg si la ginecolog, sa vad ce zice si el de hormonale si de investigatiile facute pana acum, dar deja nu ma mai astept sa ma mai lamureasca cineva clar, toti doctorii astia parca evita sa dea un raspuns exact.

In fine, ce-o fi, o fi, poate chiar nu am chiar nici o problema in afara de fibroame si doar nu s-a intamplat pana acum sa raman insarcinata, deja am inceput sa prestez la 2 zile pentru bebe, dar nu strica sa investighez totusi in amanunt, pana la urma sanatea conteaza.

http://lt1m.lilypie.com/S5uEp3.png
“Zambeste, atunci cand doare cel mai mult.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Cristela, eu zic sa te relaxezi! Nu mai cauta probleme acolo unde nu sunt. Tu stai chiar bine cu analizele!Fa si ce ti-a mai dat dr endocrinolog, asculta si ce iti zice Mitroi maine...si ai incredere ca va fi bine!

Celelalte fete, ce faceti? Eu am cam lenevit in acest week-end...si ma rog sa nu imi vina cm-ul pana maine ca sa pot ajunge si eu la ginecolog. In rest...nimic nou! Ma dor sanii de imi bubuie!

Visul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryss30 spune:

Buna fetelor eu sunt cristina, citesc de mult despre problemele voastre si va felicit pentru tot ceea ce ati facut pe acest site.
Sa va spun povestea mea.
Am 33 de ani, sunt insarcinata in 15 saptamani si posed doi noduli fibromatosi foarte mari.Cand am ramas insarcinata unul avea 5 cm iar celalalt 5,5 cm.Acum dupa 15 saptamani de sarcina unul are 12/9 cm si celallalt 7/7 cm.Ma sperie faptul ca sunt durerosi, am ajuns de urgenta la spital cu niste dureri infioratoare sper sa nu se necrozeze.Cu ajutorul lui Dumnezeu vom ajunge cu bine la final si o sa-mi strang puiu in brate.
Vreau sa intreb fetele care sunt in aceeasi situatie ca si mine daca au avut dureri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Cristela ma bucur ca ai gasit o dr endocrinolog care te-a examinat cu multa rabdare, chiar daca nu si-a exprimat pana la urma un pct final de vedere, o va face data viitoare probabil cand vei duce si restul analizelor. Am umblat si eu pe la medici endocrinologi pt ca acum 6 ani mi-au descoperit niste noduli tiroidieni. Nu am facut tratament, i-am lasat in pace atata timp cat anlizele de tiroida au iesit in limite normale. La inceputul sarcinii insa m-am simmtit foarte rau, mi-am repetat analizele de tiroida si se modificasera radical, am facutt hipertiroidie. Am inceput tratament in mai pt hipertiroidie si imediat m-am simtit mai bine. Sper ca in timp sa scap si de tratament...

Am fost si eu la ginecolog si din pacate va trebui sa ma internez peste 2 saptamani pt vreo 2 zile pt a-mi face niste perrfuzii in vederea mmaturarii plamanilor bebelinei, in caz de nastere prematura. Dar eu sunt optimista, cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa duc bebeul la termen.

Va pup si va doresc o saptamana cu vesti bune,

Tana cu Toma (10.11.2001) si 27+

Mergi la inceput

Tana, sigur vei duce sarcina pana la termen sau macar aproape de el! Fii curajoasa asa cum ai fost si pana acum si va fi bine!

Va doresc o saptamana usoara! A mea va fi sigur! De miercuri sunt fara sefa 3 zile!

Cristela, bafta multa maine la medic! Sper sa venim amandoua cu vesti bune!

Visul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Ninia astazi mergi la dr, nu? Succes, sa vii cu vesti bune!
Cryss si eu am dureri si contractii din saptamana a 17-a. Stau numai in pat si fac tratament cu antispastice impotriva contractiilor. Durerile nu-mi dau seama daca sunt de la fibroame pt ca am mai multe si nu pot sa localizez ca unde ma doare mai tare este pozitionat vreun fibrom. Tie ti-a dat vreun tratament?
E foarte important sa stai cat mai mult in pat.
Fii optimista ca va fi bine. Incet incet trec saptamanile si bebe creste in burtica.

Tana cu Toma (10.11.2001) si 27+

Mergi la inceput

Cryys, Dumnezeu te va ajuta sa ajungi cu sarcina pana la termen! Ai incredere!

Tana, multumesc mult! Sper sa fie bune vestile!

Visul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryss30 spune:

Mersi de raspuns, stau acasa de pe la 8 saptamani si stau in pat cat mai mult.Ce sa zic mai pun rufe la masina si le intind, mai fac mancare ajutatata de sot, mai plec cu masina dar nu fac efost.Durerile la mine simt ca sunt de la fibrom pentru ca este cel mare de 12/9cm si stiu ca acolo este localizat iar durerea este ca o arsura, ca un cutit.
Am o dr aici in Targoviste care m-a speriat spunand ca daca sa necrozeaza fbromul va fi de rau si va fi nevoie de operatie iar bebelusul nu va putea fi salvat.Dar cum Dumnezeu face minuni eu cred ca totul va fi bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gina36

Buna fetelor!
Am revenit si eu printre voi sa va spun in primul rand ca si eu sunt contra operatiei. Pana nu sunt epuizate toate caile de a face bebe nu trebuie sa ne gandim la aceasta cale.
Acum sa va spun si despre mine. Am fost astazi la ginec. si vestile sunt bune. Sunt insarcinata in 5 saptamani. Mi-a dat acid folic si arefam, sa fac analize de sange sa ma duc la endocrinolog si la medicul de familie iar urmatorul control este la 12 saptamani. Sunt multumita ca sarcina este in limite normale si nu sunt probleme de alta natura. Cam atat acum. Va doresc la toate sa fiti vesele si sa va vedeti visul implinit.
Gina 5 +

Gina, Felicitari!!!!!!!!!!Ma bucur nespus pt tine!

Fetelor va astept si pe restul cu asemenea vesti!

Noi suntem bine...piticii mei cresc pe zi ce trecedar au aparut si colicile si ne cam chinuim noaptea...e greu cu 2 dar am noroc ca am ajutor ca singura nu faceam fata....o sa pun curand si poze.

Vape toate!!!

KIKI mamica fericita de gemenii Alex&Razvan

Mergi la inceput