Fibrom uterin (25)
Raspunsuri - Pagina 5
cristela spune:
Da, Ninia, si eu imi doresc tare mult un ginecolog cu care sa fiu pe aceeasi lungime de unda, sa zic asa, dar poate vreau eu prea multe, pana la urma ginecologul trebuie sa fie in principal un bun profesionist, adica sa stie ce face...Te pup! Noapte buna!
http://lt1m.lilypie.com/S5uEp3.png
“Zambeste, atunci cand doare cel mai mult.”
cristela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lyly_mar Cristela,mi se pare ca este OK dimensiunea foliculului. Da, tu ai un CM mai scurt!Poti incerca stimularea,dar sa iti supraveghezi permanent fibroamele!! Nini,cred ca este o idee buna sa iti faci analizele hormonale. |
Da, Lyly, eu asa am CM-ul, intre 24 si 27 de zile, de mai bine de 1 an, din august 2008, de cand am inceput sa imi notez exact cum imi vine menstruatia, ca pana atunci nu prea mi-am batut capul sa stiu exact. Insa nu stiu de cand am fibroamele, ca am aflat de ele abia in iunie anul asta, deci nu stiu daca CM-ul de 24-25 de zile are neaparat legatura cu fibroamele la mine sau pur si simplu asa il am eu, ca ajung mai repede la maturitate foliculii. Nu pot sa zic ca il aveam de 28-30 sau mai multe zile inainte si acum e mai scurt si ca ar fi din cauza fibroamelor...pentru ca nu e asa, din cate imi amintesc eu cam la 24-27 l-am avut dintotdeauna!
Ninia81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristela Da, Ninia, si eu imi doresc tare mult un ginecolog cu care sa fiu pe aceeasi lungime de unda, sa zic asa, dar poate vreau eu prea multe, pana la urma ginecologul trebuie sa fie in principal un bun profesionist, adica sa stie ce face...Te pup! Noapte buna! http://lt1m.lilypie.com/S5uEp3.png “Zambeste, atunci cand doare cel mai mult.” |
Este greu sa gasim medicul perfect, dar...macar trebuie sa incercam sa stabilim o legatura intre noi si ei...Eu imi doresc un ginecolog care sa aiba timp sa ma asculte si la care consultatia sa dureze mai mult de 10 minute.
Visul nostru
Ninia81 spune:
Buna dimineata! Serveste cineva cafeluta cu mine? Si evident ca pentru mine si o ...
Va doresc o zi usoara!
Visul nostru
Tanaion spune:
De doua ori am scris mesajul si cand sa-l trimit am pierdut conexiunea la internet . Deci reiau.
Ninia, multumim pt cafea . Eu n-am voie, dar te insotesc cu o cana cuu ceai.
Referitor la lungimea CM si la mine era mai scurt, varia intre 24 si 28 zile (28 nu l-am avut decat o singura data). Cel mi des era la 26 de zile. Acum cand am ramas insarcinata am in a 10-a zi a CM si atunci s-a si prins. Stiu sigur pt ca m-am imbolnavit si ulterior nu am mai facut. Deci iseamna ca am ovulat cu succes in a 10 sau a 11-a zi a CM.
Lyly te asteptam cu vesti buee de la biopsie.
Cristela succes la dr Mitroi, sa iti lamureasca cat mai multe neclaritati.
Tana cu Toma (10.11.2001) si 27+
cristela spune:
Buna dimineata!
Mersi, Tana, de clarificari...chiar ca e dragut sa stii cand ai conceput bebelina...sper sa stea acolo in burtica cat mai mult!
Ninia, ...ce sa-ti spun, ai dreptate, ar fi chiar dragut sa avem parte de o consultatie care sa dureze macar o jumatate de ora, cat se lasa intre programari...dar...asta e! O zi frumoasa!
Lyly, tu ce mai faci?
Arinna, tot studiezi?
Ninia81 spune:
Pe mine ma dor sanii de 3 zile...desi cm-ul ar trebui sa apara pe 21 oct....sper sa nu imi vina si sa nu mai pot ajunge la medic...ca si asa am prins programarea greu ca este full si la Poenaru.
Visul nostru
Gina73 spune:
Buna fetelor....desi nu am mai scris demult...am sa va spun povestea mea si sper sa va fie de folos celor care va regasiti in ea.
- In Febr.2007 la 34 ani descopar la un control de rutina ca am un fibrom uterin intramural posterior dreapta de 5/5 cm care nu-mi facea nici un fel de probleme doar ca incercam de cateva luni sa raman insarcinata si nu reuseam;
- Consult 4 medici din Timisoara si 3 dintre ei ma sfatuiesc sa incerc fac un copil inainte sa scot fibromul,unul zice sa-l scot apoi sa astept 6 luni si dupa aceea sa raman insarcinata;
- Ascult de sfatul medicului meu ginecolog Dr.Civig care mi-a zis asa: " Vrei copil....facem copil !"..."dute acasa si studiaza-ti cu atentie cateva luni perioada fertila,daca in 6 luni nu ramai gravida vino la mine inapoi"....si asa am facut,norocul meu este ca tin un calendar in fiecare an pe care-mi notez prima zi a fiecarui ciclu.
- In septembrie 2007 eram gravida in 6 saptamani cand mi-a venit ciclul pur si simplu si am pierdut sarcina....ma duc la DR.Civig inapoi disperata....si el calm imi zice....Nu e de la fibrom esti tu prea stresata....dute acasa lasa sa treaca inca o luna ca sa-ti mai vina odata ciclul si dupa aia incearca din nou sa ramai gravida"...in timpul asta fa 5 injectii cu polidin timp de 5 zile la rand pentru cresterea imunitatii....si asa am facut.
- Imediat in urmatoarea luna am ramas gravida,am avut o sarcina foarte usoara,am acumulat in timpul ei 13 kg pe care le-am pierdut in saptamana in care am nascut.
- Am nascut prin cezariana o fetita perfecta in 27.07.08.Fibromul meu masura la nastere 10/10 cm.Nu l-am scos odata cu cezariana deoarece am nascut cu o Dr. pe care nu o cunosteam dinainte si mi-a fost frica sa risc ( medicul meu s-a intamplat sa fie in concediu in perioada aia)
- Anul acesta, pe 17.09.2009 m-am dus la Dr.Civig si m-a operat,mi-a facut o histerectomie subtotala cu pastrarea anexelor deoarece nu s-a mai putut salva uterul si dupa operatie mi-a zis asa : "daca te deschideam inainte sa ai un copil trebuia sa-ti scot uterul si adio bebe "...in momentul ala m-am felicitat ca am mers pe mana lui si sincer si azi ii sunt recunoscatoare pentru sfaturile pe care m-i le-a dat..
asadar fetelor iata cateva sfaturi de la mine:
---Nu va operati pana ce nu sunteti absolut sigure ca diagnosticul dat de medic este cel adevarat.
---Consultati mai multi medici si cititori buni de EKO pana ce luati decizia de a scoate fibromul ,mai ales daca nu aveti deloc copii
---Studiativa cu atentie perioada fertila,altfel s-ar putea sa "munciti" degeaba la facerea unui bebe
---Fi-ti optimiste si nu va stresati deloc....in sinea voastra nici sa nu va puneti problema ca nu puteti avea bebe..."trebuie sa aveti bebeb si gata"
---Fiti disciplinate in sarcina si nu exagerati cu mancarea,cu oboseala sau cu prea multa odihna
Ninia81 spune:
Gina73, mi-au dat lacrimile cititnd mesajul tau. Multumim mult pentru increderea pe care ne-o dai!
Exact asa simt si eu...ca trebuie sa fac acum tot ce imi sta in putinta sa am un copil...cat inca am uterul. Si dr de la eco imi zice la fel...lupta acum, ca mai ai timp! Esti tanara! Cand vei fi pe masa de operatie nu o sa mai ai ce sa faci...si s-ar putea sa te trezesti fara uter!
Asta este viata fetelor! Uitati-va cate exemple fericite am avut in aceasta ultima perioada! Eu una ma simt plina de incredere! Cu siguranta vom avea un bebe cand vom lasa stresul deoparte!
Sora mea imi zice o treaba...nu mai cauta, Nina, boli care nu exista decat in capul tau....crede cu toata fiinta ca vei fi mamica si atunci asa va fi!
Visul nostru